Soumrak našeho zpeněžitelného obsahu

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Soumrak našeho zpeněžitelného obsahu
663. díl seriálu Simpsonovi
Pův. názevThe Winter of Our Monetized Content
Číslořada 31
díl 1
Původní TVFox Broadcasting Company
Premiéra29. září 2019
Česká TVPrima Cool
Česká premiéra7. července 2020
Tvorba
ScénářRyan Koh
RežieBob Anderson
Prod. kódYABF19
Obsah
Gaučový gagHomer chce z papíru složit labuť, namísto toho mu z něj vznikne gauč, na kterém sedí Simpsonovi.
Délka21 minut
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
Kouzelná moc krystalů
Následující →
Buď vítěz, nebo Homer
Seznam dílů 31. řady
Seznam dílů seriálu Simpsonovi
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Soumrak našeho zpeněžitelného obsahu (v anglickém originále The Winter of Our Monetized Content) je 1. díl 31. řady (celkem 663.) amerického animovaného seriálu Simpsonovi. Scénář napsal Ryan Koh a díl režíroval Bob Anderson. V USA měl premiéru dne 29. září 2019 na stanici Fox Broadcasting Company a v Česku byl poprvé vysílán 7. července 2020 na stanici Prima Cool.[1][2]

Děj[editovat | editovat zdroj]

Homer, Lenny a Carl se v práci dívají na pořad Stírání hlupáků s Angerem Watkinsem, který moderuje velmi vzteklý Anger Watkins a v němž se zrovna debatuje o největším sportovci všech dob. Do živého vysílání pořadu se telefonicky připojí Homer a poví, že největším sportovcem všech dob je podle něj John Stockton. Watkins se naštve, že Stockton je bezvýznamný sportovec, a Homera „spláchne“ zvukovým efektem. Homer je z toho celý nešťastný a Marge se ho rozhodne podpořit, že jestli se mu názory Watkinse nelíbí, má se dívat na někoho jiného, případně může začít natáčet vlastní pořad. To Homera nadchne a pustí se do natáčení. Mezitím Líza ve škole dostane týden po školy za to, že omylem v jídelně rozpoutala bitvu s kroketami.

Zatímco Homer natáčí svůj pořad, Bart ho poslouchá a pořad se mu vůbec nelíbí. Předělá proto nápis „Walkoff Homer with Homer Simpson“ („Drzoun Homer s Homerem Simpsonem“) na „Moose Poo with Homer Simpson“, což znamená „Losí prdy s Homerem Simpsonem“. Homer se naštve a začnou se navzájem s Bartem bít, házet na sebe barvy a podobně, a jelikož je pořad vysílán živě na platformě podobné YouTube, všichni se na něj dívají a smějí se tomu, jak se Bart s Homerem nenávidí. Když Marge na zahradě umývá Barta a Homera od barvy, kterou na sebe naházeli, přijde k nim Warburton Parker, podnikatel, který vydělává na virálních videích. Nabídne Homerovi a Bartovi, že je naučí tvořit virální videa, díky kterým zbohatnou. Ukáže jim nejslavnější virální video s názvem „Opice se šťourala v zadku a spadla ze stromu“ a Homer z něj dostane záchvat smíchu. Autoři tohoto videa však video nezpeněžili, a tak si nic nevydělali. Parker s Homerem a Bartem začne točit video, v němž po sobě Homer a Bart stříkají Buzz Colu, která je sponzorem videa. Mezitím si Líza svůj trest týden po škole docela užívá. Ředitel Skinner jí oznámí, že kvůli rozpočtu pro poškoláky funguje nové zařízení – Regionálně odloučené opravné centrum, což je soukromá poškola mimo budovu školy. Homer se od Parkera dozví, že si tvorbou videí vydělali už 5 000 dolarů, což prý bude Homerovi stačit, až si koupí loď, a následně se na obrazovce objeví text, že Homer si koupí loď v 5. díle 31. řady s názvem Gorily a lodě. Další video, které Bart s Homerem publikují, má opět vysokou sledovanost a tato dvojice „rváčů“ se stává hvězdami internetu. Dokonce když Homer navštíví bar U Vočka, Vočko mu nabídne pivo a ještě jakékoliv přání, protože je největší celebritou, která kdy jeho bar navštívila. Homer si přál přejmenovat bar U Vočka na bar U Homera, a i toto Vočko respektoval. Bart se také stal díky videím oblíbený, a to dokonce i u Jimba, Dolpha a Kearneyho, kteří ho dříve šikanovali. Žáci zatím ve škole vyhlásí stávku, protože každý sebemenší přestupek je trestán poškolou. Inspektor Chalmers však přijde se způsobem, jak to napravit – práci, kterou v poškole měli dělat žáci, oddřou učitelé a vše se zdá být vyřešeno. Na internet však unikne video, kde se Bart s Homerem objímají, a jejich popularita tak prudce klesne. Aby si své fanoušky získali zpět, rozhodli se udělat comeback a na srazu se „soubojem na smrt“ představit těm nejslavnějším influencerům ze západní polokoule. Během souboje, který má mnoho sponzorů a mohl zachránit Homerovi a Bartovi kariéru, se rozhodnou, že si ubližovat nechtějí a na pódiu se obejmou. Všichni influenceři se naštvou a odejdou. Maggie tomu na internetu dá jako jediná like.

Díl končí tím, že Homer natáčí druhý díl svého pořadu Drzoun Homer s Homerem Simpsonem, do kterého si pozve i Angera Watkinse, a debatují o tom, jestli jsou diskusní pořady o sportu ztrátou času. Watkins řekne, že za pět hodin nic vysvětlit nedokáže a že celá jeho kariéra je postavená na tom, že nic nikdy nedořekne, protože… už nic nestihne říct a díl skončí.

Přijetí[editovat | editovat zdroj]

Při prvním vysílání sledovalo Soumrak našeho zpeněžitelného obsahu 2,33 milionu diváků.[3]

Dennis Perkins, kritik The A.V. Clubu, dal epizodě hodnocení B−. a napsal: „Soumrak našeho zpeněžitelného obsahu má hned několik věcí, které se mu daří už na začátku 31. řady. Chytrý název, pokud jde o titulní gagy Simpsonových. A John Mulaney je skvělá volba pro první hostující hvězdu řady. Kromě toho, že v tuto chvíli má hlasové schopnosti na rozdávání, jeho stand-up se opírá o specifický hlasový styl, který z obrýleného hipsterského technologického milionáře (miliardáře?), chytře pojmenovaného Warburton Parker, dělá nezapomenutelnou postavu. Samotná epizoda je standardní díl Simpsonů, oproštěný od neměnně zapomenutelných kaskadérských kousků, které se objevují v mnoha premiérách posledních sérií Simpsonových.“.[4]

Tony Sokol, kritik Den of Geek, ohodnotil tento díl 3 z 5 hvězdiček.[5]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Simpsonovi – Soumrak našeho zpeněžitelného obsahu, 31×1 [online]. SerialZone.cz [cit. 2020-06-18]. Dostupné online. 
  2. Prima v létě nasadí seriály Kateřina Veliká, Simpsonovi nebo Jurský park. MediaGuru.cz [online]. [cit. 2020-06-03]. Dostupné online. 
  3. ’60 Minutes,’ ‘NCIS: Los Angeles,’ and ‘Sunday Night Football’ adjust up: Sunday final ratings – TV By The Numbers by zap2it.com. web.archive.org [online]. 2019-10-02 [cit. 2021-12-25]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2019-10-02. 
  4. The Simpsons returns for its 31st season with John Mulaney, so that's something. TV Club [online]. [cit. 2020-07-20]. Dostupné online. (anglicky) 
  5. SOKOL, Tony. The Simpsons Season 31 Episode 1 Review: The Winter of Our Monetized Content. Den of Geek [online]. Den of Geek [cit. 2020-06-17]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]