Diskuse s wikipedistou:Jaguar~cswiki

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zdravím a vítám v české Wikipedii, obrázek musíte nejdříve načíst, a mimoto samotný obrázek článek netvoří, více informací najdete tady.--Horst 19:41, 3. 7. 2007 (UTC)

Automobily[editovat zdroj]

Jsem moc rád, že je tu další člověk, který dělá články o automobilech. Mám jen pár rad jak mohou být Vaše články tak nějak od začátku lepší, neberte to jako nějakou výtku, ale určitě budete sám potom větší radost z dílka:-)):

  • Název - pokud možno správný, tedy i velká či malá písmena (pokud se spletete dá se přesunout)
  • Obrázky - je lépe dát jeden hned na první řádek a ještě lépe ve tvaru [[Soubor:xxxx.jpg|thumb|Popis obrázku]], není to povinnost ale doporučení
  • Pravopis - samozřejmě, že pokud si nejste jistý, někdo jej zde opraví
  • Celkový vzhled - více informací je zde: Vzhled a styl, kde jsou všechny rady ohledně úvodní definice, typografické rady atp.

Kategorie a tzv. mezijazykové odkazy je samozřejmě také dobré přidat, ale tím Vás nebudu zatěžovat. Zdá se, že je toho hodně, ale nelekejte se to v pohodě zvládnete, pokud budete mít nějaký dotaz, neváhejte se na mne nebo kohokoliv zde obrátit, všichni jsme tu začínali.

Díky za Vaše články, hodně zdaru a těším se na další!--Horst 10:57, 6. 7. 2007 (UTC)

Mercedes-Benz[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Mercedes-Benz, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

Bohužel Wikipedie nemůže přijmout texty z jiných stránek [1] kde není výslovně uvedeno, že to je možné, zkuste to vždy napsat vlastními slovy třeba za použití zdroje, jde o ochranu projektu, autorů i jejich práv. V minulých článcích, kde se formulace podobaly těm z webu partaj.cz, jsem to přepsal tak nějak do přijatelné podoby. Díky za pochopení--Horst 10:26, 7. 7. 2007 (UTC)

Mezery a tečky[editovat zdroj]

Dobrý den, Díky, že přispíváte do Wikipedie, ale prosím Vás - pište za tečkami a čárkami mezery. Je pracné (a přitom zbytečné) pro ostatní uživatele Wikipedie toto po Vás opravovat. Díky Hidalgo944 12:15, 8. 7. 2007 (UTC)

Používejte náhled[editovat zdroj]

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. --Japo ¿ 14:42, 16. 8. 2007 (UTC)

Zdroj obrázku[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Koroner 10:27, 20. 8. 2007 (UTC)

Možné porušení autorských práv[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

©

Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout obrázky či jiné dílo chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosím, na Soubor:Astonmartindb5.jpg a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Připomínáme, že je nutno v popisu obrázku či jiného souboru jasně uvést jeho zdroj a licenci. Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce WikiProjektu Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obratťe se na diskusi WikiProjektu Licence souborů.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:Průvodce, Wikipedie:Váš první článek a Nápověda:Obrázky.

Díky za pochopení. Věříme, že potřebné údaje doplníte a přidáte do Wikipedie ještě další potřebné obrázky a soubory, u kterých již tyto údaje ihned uvedete.

--Tlusťa 19:41, 21. 12. 2007 (UTC)

Stejně tak Soubor:Seanconeryastonmartindb5.jpg, Soubor:Lamborghini350gt.jpg a Soubor:Mercedesbenz600pullman.jpg. --Tlusťa 19:45, 21. 12. 2007 (UTC)

Nolicence.[editovat zdroj]

Na obrázek Soubor:CitroenDS.jpg jsem umístila šablonu nolicence. Existují k němu dvě výhrady, jednak licenční, to je ta, že na výstavách a v muzeích je možno fotit, ale nikoli sdělovat díla veřejnosti. Nepotkala jsem žádné muzeum či výstavu automobilů, která by to tak neměla. Druhá věc je, že se uvádíte jako autor a zároveň je tam uvedeno by někdo jiný. V případě že jste to Vy, musíte poslat souhlas na wp:OTRS. Děkuji --Vrbova 21:42, 1. 6. 2008 (UTC)

Děkuji za upozornění. Každopádně je mi líto, ale nevím, jak tento problém odstranit. Jestli je to vážný problém, tak se onen obrázek může odstranit a bude po problému. Potom tam dám obrázek z commons.--Jaguar 10:44, 2. 6. 2008 (UTC)

Asi není cesta jak to vyřešit, obrázek jsem smazala a nahradila commoons :( --Vrbova 20:19, 7. 6. 2008 (UTC)

Děkuji vám a hlavní je, že je u článku nějaký obrázek a nevadí, že to není zrovna můj :)--Jaguar 11:14, 8. 6. 2008 (UTC)

Ještě jedno stejné nahrazení u obrázku Soubor:JaguarEcoupe.jpg nahrazeno z commons v článku Jaguar E-type. Díky --Vrbova 19. 7. 2008, 10:49 (UTC)

Ahoj, nevím jestli tu ještě býváš, ale Bond3 založil dlouho očekávaný Portál:Automobil, nechceš se taky přidat?--Horst 13. 8. 2008, 15:25 (UTC)

Děkuju za pozvání, velmi rád bych nějak pomohl v jeho rozšiřování, ale bohužel nebudu mít po prázdnínách na Wikipedii tolik času. Proto se budu snažit přispívat jako doposud. Přeju vám s tím hodně štěstí a možná že budu mít v budoucnu více času. --Jaguar 13. 8. 2008, 18:29 (UTC)

Uvádění zdrojů[editovat zdroj]

Přeji pěkný podvečer,
nejdříve bych Vám chtěl poděkovat za Vaše články, avšak chtěl bych Vás poprosit o doplnění zdrojů, ze kterých při jejich psaní čerpáte. Čtenář si pak bude moci uvedená fakta ověřit, případně bude odkázán na další, podrobnější literaturu. Pokud jste čerpal z cizojazyčné verze Wikipedie, použijte prosím šablonu {{překlad}}. Jistě chápete potřebu uvádět zdroje článků, vede to i ke zkvalitňování wikipedických textů a jejich věrohodnosti. Mějte se pěkně, v případě dotazů mi klidně pisněte do diskuse. Podzemnik 20. 7. 2009, 17:59 (UTC)

Usurpation request on en.wikipedia.org[editovat zdroj]

Hello Jaguar. A user has filed a request to take the username Jaguar on the English Wikipedia. This rename will interfere with your ability to unify your SUL. If you're okay with that, please say so sometime in the next week; if you're not, you can either reply to or ignore this message. Thanks for your time. Anonymous Dissident 9. 7. 2010, 02:22 (UTC)

If you want, you can use this username. Good luck in your next work on Wikipedia.--Jaguar 12. 7. 2010, 09:35 (UTC)

Články o automobilech[editovat zdroj]

Ahoj, gratuluji k povedeným článkům o automobilech Jaguar (X350 a X351). Měl bych ale několik poznámek k infoboxu:

  1. Je tradicí jak na CS tak na EN wiki, že se roky výroby uvádí jako odkazy (tzn. v hranatých závorkách)
  2. Poslední rok (tj. současnost) uvádíme jako: [[{{CURRENTYEAR}}|dosud]]
  3. Třídu je vhodné provést též jako wikilink na danou kategorii (je to náhrada za položku konkurenční modely a v budoucnu plánuji na této stránce vybudovat přehled vozů daného segmentu)
  4. Název automobilky Tata je správně Tata Motors
Prosím o použití těchto pravidel pro budoucí články. Děkuji. :o) -- Tom120 19. 8. 2010, 16:51 (UTC)

Děkuji za upozornění na formální chybu ohledně společnosti Tata Motors. Nicméně o zvyku dávat odkazy na roky výroby v infoboxu nic nevím, natož i na anglické wikipedie, kde např. článek o Jaguaru X350, kde jste na české wiki odkazy přidal, na anglické vůbec nejsou. Takových příkladů je nepočítaně a např. na EN wiki v článcích o vozech Jaguar nenejdete odkazy na roky výroby v infoboxu ani jednou. Na existenci článku o luxusních vozech jsem žel zapomněl, od nynějška se budu snažit na něj do všech mích článků/infoboxů vložit odkaz. --Jaguar 20. 8. 2010, 09:18 (UTC)

Máte pravdu, na anglické wikipedii se roky skutečně uvádí jen velmi zřídka. Ovšem na té české nikoli. Ve většině infoboxů jsou uvedeny roky produkce jako interní odkazy. Vezmu-li např. nejnavštěvovanější a nejupravovanější články: Škoda Fabia, Škoda Octavia či Škoda Superb, tak jsou tam roky vždy takto uvedeny. Vezmu-li nejlepší automobilové články, tj. články, které by měli být referenční - Škoda Felicia, VW Golf či Ford model T, tak je zde rok také uveden jako odkaz. A naposled je to zmíněno v diskusní stránce o wikiprojektu - odkaz. Netvrdím, že je nutné tento interní odkaz dávat, jen se snažím o jednotný styl infoboxů. :o) V tomto směru je možné na toto téma vyvolat diskusi na stránce WP:WikiProjekt Automobil. PS: Totéž platí i o faceliftu. :o) S pozdravem Tom120 20. 8. 2010, 10:44 (UTC)

Commons permission[editovat zdroj]

Hey Jaguar,

I am requesting permission to use your username on Commons. This will not affect anything, it's only just that Commons does not have a user called Jaguar on it. The discussion is here, if you're OK with that, please say so by next week.

Thank you! UKJaguar 9. 9. 2010, 15:13 (UTC)

I agree again. Good luck.--Jaguar 12. 9. 2010, 16:30 (UTC)

Thank you very much! Thank you! UKJaguar 13. 9. 2010, 19:36 (UTC)

Zajímavosti[editovat zdroj]

Srdečně zdravím. Před časem byla do rubriky „Víte, že...“ na Hlavní straně navržena zajímavost z hesla Jaguar E-type. Rád bych ji uvedl, protože se jedná o velmi zajímavý článek, ovšem bylo by potřeba ho nejprve důkladněji ozdrojovat. Rád bych se proto obrátil na Vás, jako jeho autora, zda by to bylo možné. Technicky zaměřených hesel totiž v rubrice nemáme mnoho, takže tento článek by byl velmi vítaný.

Pokud byste věděl ještě i o dalších heslech splňujících kritéria pro uvedení, ať už Vašich nebo jiných autorů, zcela jistě je prosím rovněž navrhněte.

S přáním úspěšného nového roku

Jan.Kamenicek 29. 12. 2010, 10:54 (UTC)


Dobrý den a děkuji Vám za informace. Podrobněji jsem vypsal literaturu, z níž jsem nejvíce čerpal a přidal i něco k referencím. Doufám, že to bude ke zveřejnění stačit. S pozdravem --Jaguar 29. 12. 2010, 14:53 (UTC)

Díky. Jsou tam sice ještě odstavce bez řádkových referencí, ale většina hesla už je orefovaná dobře. Bude se nám na Hlavní straně skvěle vyjímat :-) Jan.Kamenicek 30. 12. 2010, 11:19 (UTC)
Já děkuji Vám za námahu. S pozdravem --Jaguar 30. 12. 2010, 12:33 (UTC)

Jaguar XE[editovat zdroj]

Nový článek.--188.194.56.167 6. 5. 2014, 19:47 (UTC)

Váš účet bude přejmenován[editovat zdroj]

17. 3. 2015, 23:35 (CET)

Přejmenováno[editovat zdroj]

19. 4. 2015, 05:03 (CEST)