Diskuse s wikipedistou:Grysom

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ještě jednou vítejte a směle editujte! --Byrnjolf 23. 1. 2010, 00:01 (UTC)

Porušení autorských práv[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

©

Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout obrázky či jiné dílo chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosím, na Soubor:Kristal.jpg a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Připomínáme, že je nutno v popisu obrázku či jiného souboru jasně uvést jeho zdroj a licenci. Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce WikiProjektu Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obratťe se na diskusi WikiProjektu Licence souborů.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:Průvodce, Wikipedie:Váš první článek a Nápověda:Obrázky.

Díky za pochopení. Věříme, že potřebné údaje doplníte a přidáte do Wikipedie ještě další potřebné obrázky a soubory, u kterých již tyto údaje ihned uvedete.

--Slfi 23. 1. 2010, 22:23 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Křišťál, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Slfi 23. 1. 2010, 22:30 (UTC)

Přesměrování[editovat zdroj]

Zdravím, přesměrování se dělá tlačítkem #R nahoře nad editačním oknem, vaše přesměrování Navierova-Stokesova rovnice jsem už opravil. Druhá věc – ve shrnutí editace píšete: „V budoucnu asi smazat.“ Dočasné stránky by se na Wikipedii zakládat neměly. Toto přesměrování mě osobně (v tématu se ale moc nevyznám) však přijde přijatelné i do budoucna. S pozdravem --Byrnjolf 26. 1. 2010, 17:20 (UTC)

Děkuji za opravu. jsem nováček a nějak se tu ještě nevyznám. --Grysom 26. 1. 2010, 17:33 (UTC)

Pár rad[editovat zdroj]

Dobrý den, z článků, které zakládáte, usuzuji, že se snažíte vyhrát v soutěži o Ceny za rozvoj české Wikipedie. Proto Vám chci dát pár rad, aby vaše snažení nebylo úplně marné. V pravidlech se píše, že vyhraje ten, který významně a nejlépe upraví článek v jedné z kategorií. Zároveň je v pravidlech, že aby vaše editace byla vůbec posuzována, musí článek splnit kritéria pro Dobrý článek (zároveň jsou u kritérií odkazy na příslušné části nápovědy, jak toho dosáhnout). Jak vypadá Dobrý článek je vidět například na článcích Etna či Indonésie, které jsou také soutěžní a jejich autoři již mají pravděpodobně účast ve finále jistou. S pozdravem --Slfi 27. 1. 2010, 13:38 (UTC)

Děkuji za rady, a ano, situaci jste odhadl dobře, snažím se o výhru. Musím však podotknout, že ne na všechny témata se dají vytvořit příspěvky typu Indonesie či Etny, protže se o nich nedá dohledat dostatek informací.
Chtěl jsem vytvořit rozsáhlejší příspěvek o vatikánských muzeích, avšak autoři textů na internetu nereagují na mé emaily ohledně autorských práv => nemohu pokračovat.

A ještě bych se chtěl zeptat. Kde se vám zdá, že chybuji nejvíce? Kde vych se měl zlepšit, co mám napravit? Děkuji za tipy.--Grysom 27. 1. 2010, 15:14 (UTC)
Za váš největší problém považuji typografii, což se ale u nováčka dá očekávat (odkaz ve wikipedii se píše jako [[odkaz|nějaký text]], vámi používaná předpona wiki: nefunguje, nepoužívejte <br/> a více jak jednu svislou mezeru, viz moje oprava vašeho článku Křemenné sklo). Také píšete v poznámkách a výpiscích, což je pro wikipedii nežádoucí, zkuste používat celé věty. Jinak, téměř každý článek lze dotáhnout na Dobrý, nemusíte používat pouze text z jiných webových stránek, stačí sehnat nějakou literaturu o tématu (což bývá občas problém, pokud nebydlíte v Praze a nemáte přístup do velkých knihoven). Navíc nemusíte žádat o povolení autorských práv (málo kdo to povolení udělí), stačí webovou stránku nebo knihu použít pouze jako zdroj faktů a text napsat vlastními slovy. Jinak být vámi, zaměřil bych se na vytvoření jednoho dobrého článku a pak bych se případně pokusil o další, zakládání více pahýlů nemá pro účast v soutěži smysl. Navíc vzhledem ke dvěma dobrým článkům v oblasti 2 bych vytvářel článek ze zbývajících dvou oblastí, kde zatím dobré články nejsou, zvýšíte tak svou šanci na výhru. Až budete mít článek hotový, požádejte o recenzi, která vám potvrdí, zda už se dá článek považovat za Dobrý. Hodně úspěchu přeje --Slfi 27. 1. 2010, 16:24 (UTC)
Díky opět za rady, jak jsem psal, zkusím něco o těch Vatikánských muzeích. --Grysom 27. 1. 2010, 17:00 (UTC)