Diskuse s wikipedistou:Balabacha

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vítám v české Wikipedii. Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. --Luděk 18:31, 31. 7. 2007 (UTC)

Subpahyl[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Ivan Franko. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Limojoe 10:31, 6. 8. 2007 (UTC)

Vítejte[editovat zdroj]

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. --Japo ¿ 19:57, 8. 8. 2007 (UTC)

Obr. bez zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Tlusťa 07:12, 12. 8. 2007 (UTC)

Kategorie[editovat zdroj]

Mám jen malé upozornění k editacím typu této. Nemá smysl přidávat nadřazenou kategorii "Ukrajinci" (apod.), protože tato kategorie obsahuje už kategorii ukrajinských spisovatelů i básníků. Váš systém by v důsledku vedl k situaci, kdyby v nejvyšší ukrajinské kategorii byly tisíce článků o Ukrajincí, Ukrajině a v nejvyšší kategorii Wikipedie byly naprosto všechny články, které se ve Wikipedii nacházejí, v současné době asi 70 tisíc. Kategorie nejsou klíčová slova, ale opravdu jen zařazování do podobných témat. --Luděk 10:22, 12. 8. 2007 (UTC)

Ještě jednou upozorňuji na kategorie, nevkládejte nadřezené kategorie do článků, kde již existuje kategorie podřízená. --Luděk 10:28, 12. 8. 2007 (UTC)


Dobre, beru na vedimi, diky za pripominky. Jsem na Wikopedii novy a jeste tu hodne veci a souvislosti neznam, tak zkousim, co se da a co ne. --Balabacha 10:37, 12. 8. 2007 (UTC)

Kategorie jsem opravil. Těší mě, že se našel někdo, kdo se tu zabývá Ukrajinou! Jen tak dál... S pozdravem -- 15:13, 12. 8. 2007 (UTC)

Dekuji. Tesi me, ze v tom nejsem sam a ze mam na co navazat. S casem bych chtel vytvorit kompletni seznam ukrajinskych spisovatelu a dalsich ukr. osobnosti, ale i (kulturnich) organizaci. Zdravim--Balabacha 15:18, 12. 8. 2007 (UTC)

Muzete, prosim, pri zakladani clanku (napr. Ivan Mazepa) nebo vyznamnem rozsirovani uvadet zdroje, odkud jste cerpal? --Limojoe 06:37, 7. 9. 2007 (UTC)

Jiste, to vetsinou delam, pokud neprekladam z jine jazykove verze Wikopedie (jak tomu je v pripade clanku Ivan Mazepa - na zaklade clanku z ukr. wikipedie). --Balabacha 13:50, 7. 9. 2007 (UTC)

To se pak resi alespon sablonou {{překlad|uk}}. Vysledkem je :

V tomto článku je použit překlad textu z článku na ukrajinské Wikipedii. Číslo revize nebylo určeno. --Limojoe 01:34, 8. 9. 2007 (UTC)

dobre, pro priste budu vedet. diky --Balabacha 22:59, 9. 9. 2007 (UTC)

no a pokud to budete chtít dělat uplně nejvíce správně, tak se to dělá takto :)
{{Překlad
| jazyk = en
| článek = název článku
| revize = trvalý odkaz na aktuální verzi, ze které to bylo přeloženo 
}}

Samozřejmě není to nutné :) verze od Limojoe stačí :) Přeji mnoho editací --Chmee2 23:05, 9. 9. 2007 (UTC)

Osobní dotaz[editovat zdroj]

Dobrý den,
zaujaly mě tvoje jazykové znalosti. Mohu se ze zeptat, jak to, že máš dva poměrně vzdálené jazyky (ukrajinštinu a češtinu) jako rodné? (Já např. mám rodnou češtinu i slovenštinu, protože pocházím ze smíšeného manželství, které bylo v dobách Československa běžné.) Ale ta tvoje kombinace je neobvyklá. Neber můj dotaz, prosím, nějak zle! Příjemné editace přeje --Iaroslavvs 20:57, 18. 11. 2007 (UTC)

Ahoj, můj otec je volyňský Čech, matka je Ukrajinka. V každém z těchto jazykových prostředí jsem strávil zhruba polovinu života. Akorát nějak nemam cit pro kvantitu samohlásek (jak jsi jiste už zjistil:) --Balabacha 18:04, 19. 11. 2007 (UTC)

Ja, ja – zjistil... ;) A doufám, že ti nevadí, když to občas opravím (to „občas“ zdůrazňuji – rozhodně po tvých chybách nepasu). No jo, Volyňští Češi, to je v dnešním Česku rarita. A stejně je to zajímavé, na jaké smíšené rodiny tu člověk narazí (třeba Češka & Kubánec!). Ze strany mého otce mám za předky Moravany a Němce; ze strany matky zase Slováky i Poláky...
No, žijeme holt ve Střední Evropě, „průsečíku kultur“, jak se někdy hrdě říká! :)) Díky za tvou odpověď a měj se. Jistě se při společné práci na Wiki ještě „potkáme“. --Iaroslavvs 21:16, 20. 11. 2007 (UTC)

Překlady z ukrajinštiny[editovat zdroj]

Je pěkné, že překládáte z ukrajinské Wikipedie a že tam dáváte i šablonu {{překlad}}. Uvádějte však i konkrétní článek, ze kterého překládáte. Pokusil jsem se teď doplnit do článků ščedryk a Mykola Leontovyč. --Luděk 16:37, 6. 1. 2008 (UTC)


Zdravím, také se připojuji k prosbě kolegy, šablona s informacemi o překladu je pro nás důležitá z hlediska autorských práv. Takhle aspoň budeme vědět, odkud Vámi přeložené informace pocházejí. Moc nám jejím používáním pomůžete. Díky moc. S přáním pěkného dne -- Mercy (|Ω) 15:06, 7. 1. 2008 (UTC)

Ahoj, tak jsem prošel celou kategorii Ukrajinci a kde to bylo možné, tak jsem doplnil obrázky a odkazy na Commons, dál jsem přidával šablonu {{Vjazyce2}} a {{DEFAULTSORT:}}, pro řazení v kategoriích. Chtěl jsem tě ještě poprosit, jestli bys mohl malinko rozšířit článek Dmytro Čyževskyj. Sice jsem ho označil jako pahýl, ale je to spíš subpahýl, takže by stačilo přidat jednu nebo dvě věty, aby tady mohl existovat. Díky a kdyby jsi zase něco potřeboval, třeba ohledně obrázků, stačí mi napsat do diskuse. Rád pomůžu. --Sevela.p 19:11, 10. 1. 2008 (UTC)

mockrat dekuji. toho Cyzevskeho v dohledne dobe doplnim. --Balabacha 13:53, 11. 1. 2008 (UTC)

Borys Ljatošynskyj[editovat zdroj]

Dobrý den, pokud chcete přesouvat článek na jiný název, použijte prosím záložku přesunout, která se nachází hned vedle odkazu na editovat a historii článku. Přesuny Copy&Paste nejsou správné a porušuje se jimi licence GFDL. Děkuji za pochopení. --Reaperman 17:35, 15. 5. 2008 (UTC)

Dobrý den, problém byl vyřešen, ale jak jsem upozorňoval, následující úpravy nemohly být zachovány. Prosím tedy o jejich opětovné vložení. Děkeuji za pochopení. --Reaperman 18:58, 15. 5. 2008 (UTC)

Josef Dubiel von LeRach[editovat zdroj]

Zdravím, doplňte prosím zdroj/zdroje k tvrzením ve článku, jež jsou prozatím označena jako nedoložená. Děkuji --Jirka62 30. 8. 2010, 20:29 (UTC)

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Josef Dubiel von LeRach. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Jklamo (diskuse) 5. 12. 2012, 09:20 (UTC)