Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:Akritas

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Blahma v tématu „Další pokus o kontakt

Děkuji za Vaše příspěvky a přeji úspěšné další editování! --Wespecz 3. 11. 2010, 01:33 (UTC)

Prosím používejte tlačítko „Ukázat náhled“[editovat zdroj]

Dobrý den! Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí editace stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. --Wespecz 3. 11. 2010, 01:33 (UTC)

Úvod článku[editovat zdroj]

Přečtěte si prosím WP:Vzhled a styl, kde je popsáno, jak má vypadat standardní úvod článku. Není vůbec žádný důvod jej mít u jednoho časopisu jinak. Díky. --Harold 11. 11. 2010, 15:07 (UTC)

Zdravím, vidím že jste přidal na commons logo časopisu. Myslím ale že jako takové podléhá autorským právům, tedy nemůže být uloženo na Commons ani na české Wikipedii. Výjimkou by mohlo být pokud časopis vychází pod GPL / CC nebo jinou volnou licencí. Dejte mi vědět ohledně licence, ať nemusíme zbytečně do knihovny...--DeeMusil 14. 11. 2010, 20:33 (UTC)

Zdravím, na Commons jsem uložil novou verzi loga. Co se týče práv, neměl by být problém, protože jsem spolutvůrcem loga. --Akritas 22. 12. 2010, 10:43 (UTC)

Pozvánka od týmu Wikipedie na Masarykově univerzitě[editovat zdroj]

Dobrý den, líbí se mi váš příspěvek Ústav klasických studií Filozofické fakulty Masarykovy univerzity. Předpokládám, že jste zaměstnancem nebo studentem Masarykovy univerzity. Rád bych s vámi navázal kontakt v rámci rozvoje univerzitního týmu wikipedistů, který se snaží různými způsoby podporovat využívání Wikipedie na MU. Pořádáme např. školení o Wikipedii, rozšiřujeme články o MU na Wikipedii, podporujeme její využívání ve výuce, vydáváme měsíčník Wikizpravodaj MU. Více je v článku První český wikipedista rezident působí na Masarykově univerzitě. Rád bych navázal kontakt i s vámi, abychom o svých aktivitách navzájem věděli a mohli jsme třeba i v budoucnu nějak dále spolupracovat. Je-li to možné, prosím kontaktuje mne e-mailem – moje učo je 172464. Děkuji, s pozdravem --Blahma (diskuse) 13. 10. 2015, 14:28 (CEST)Odpovědět

Porušení práv[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Ústav klasických studií Filozofické fakulty Masarykovy univerzity, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora. K Vámi vloženému textu byla vznesena námitka, že se nápadně podobá textu z: http://www.phil.muni.cz/plonedata/wff/studium/brozura_ff/13.pdf

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--OJJ, Diskuse 13. 10. 2015, 15:53 (CEST)Odpovědět

Předpokládám, že autor použil prezentační text ústavu v dobré víře, protože je možná tamním zaměstnancem a možná dokonce autorem onoho textu. Bohužel však texty vytvořené zaměstnanci MU jsou zaměstnanecká díla a s jejich uvolněním pod svobodnou licencí proto musí souhlasit vedoucí příslušného pracoviště (děkan, kvestor…). V současnosti se pracuje na tom, aby mohli být ve snadném režimu přebírány do Wikipedie texty z tiskového odboru a odboru vnějších vztahů, ale na FF zatím žádná zvláštní úprava neplatí – takže upozorňuji, že wikipedista Akritas by zřejmě musel poskytnout souhlas děkana – tedy nikoliv autora onoho textu – aby mohl být text v nezměněné podobě převzat na Wikipedii. Není-li toto možné, bude prozatím text nutné přepracovat tak, aby původní jen parafrázoval. V případě potřeby nabízím svou pomoc – stačí, když Akritas napíše sem nebo mně do e-mailu (kontakt na sebe jsem nechával výše). --Blahma (diskuse) 13. 10. 2015, 23:04 (CEST)Odpovědět

Další pokus o kontakt[editovat zdroj]

Dobrý den, uživateli Akritas: Ještě jednou vás touto cestou chci poprosit, abyste se se mnou spojil(a) – přes diskuzní stránku, e-mail přes Wikipedii nebo přes e-mail k mému uču 172464. Věnuji se na Masarykově univerzitě zprostředkování kontaktů mezi akademickou obcí a komunitou Wikipedie a rád bych s vámi probral možnosti další prezentace aktivit, o které máte zájem, zde na Wikipedii. Disponuji nyní dokonce i týmem zkušených wikipedistů a určitými prostředky k tomu, abychom s vylepšováním vybraných článků týkajících se MU na Wikipedii mohli pomáhat. Pokud byste si před navázáním kontaktu chtěl(a) o těchto aktivitách blíže informovat, doporučuji vám tento blogový příspěvek. Věřím, že se nám podaří spojit se (pokud byste trval(a) na zůstání v anonymitě, můžete mi napsat sice veřejně, ale pod současnou přezdívkou, přes tu první volbu – diskuzní stránku – nebo klidně i sem pod tento příspěvek). S pozdravem --Blahma (diskuse) 23. 10. 2015, 23:48 (CEST)Odpovědět