Diskuse s wikipedistkou:Vikecka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatelky Ivannah v tématu „Gregory Mankiw

Pokrevní pouta[editovat zdroj]

Nazdar. :-) --Harold (diskuse) 14. 5. 2013, 19:51 (UTC)

Ahoj Harolde :) --Vikecka (diskuse) 14. 5. 2013, 19:58 (UTC)

Díky za založené články, mám však špatnou zprávu v případě článku Pokrevní pouta, který obsahoval anotace ke knížkám, které však jsou taky chráněny autorským právem. Předpokládám, že k nim mít svolení od autorů asi mít nebudeš... I takové krátké shrnutí děje je potřeba napsat vlastními slovy. --Harold (diskuse) 14. 5. 2013, 20:08 (UTC)

Jasně, to mně nedošlo. Pokusím se to napravit. Díky.--Vikecka (diskuse) 14. 5. 2013, 20:10 (UTC)
Kdyby něco, tak mi napiš na diskusní stránku. Přeji co nejvíc pěkných článků, ať se daří. :-) --Harold (diskuse) 14. 5. 2013, 20:53 (UTC)

Helmův žleb[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Helmův žleb. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Jvs 16. 5. 2013, 10:35 (UTC)

Kategorizace[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, že přidáváte kategorie do článků, a díky za to, ale je třeba dávat pozor na pravidla kategorizace. Obvykle je chyba řadit článek do dvou kategorií, z nichž jedna je přímá nebo nepřímá podkategorie druhé (podrobněji na Wikipedie:Kategorizace#Nejnižší možná kategorie a výjimky). Konkrétně, je-li např. článek Eragon zařazen v kategorii své série (Kategorie:Odkaz Dračích jezdců), neřadíme ho už do nadřazené Kategorie:Americká fantasy literární díla, ani do její nadřazené Kategorie:Fantasy literární díla. S pozdravem --Jann (diskuse) 23. 8. 2013, 11:05 (UTC)

Děkuju za ponaučení, příště na to dám pozor :) --Vikecka (diskuse) 23. 8. 2013, 13:39 (UTC)

Sny, jejich vnímání a vliv na člověka[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si že původní vkladatel článku Sny,jejich vnímání a vliv na člověka zřejmě článek opustil a začal překládat znovu jako Sny v umění. Ať nepřekládáte zbytečně... --Jvs 31. 1. 2014, 11:42 (UTC)

Děkuji moc za upozornění :) --Vikecka (diskuse) 31. 1. 2014, 11:44 (UTC)

Fantastická zvířata...[editovat zdroj]

Ahoj. :-) Koukni prosím na Fantastická zvířata a kde je najít (film), jde někde dohledat to datum premiéry a natáčení? Na čsfd (a fdb) sice píšou 2015, ale možná je to jen zbožné přání tamního autora :-), na imdb jsem to vůbec nenašel zatím. Zdraví a děkuje --Mates (diskuse) 2. 2. 2014, 20:08 (UTC)

Timothy Spall[editovat zdroj]

Ahoj, tak revizi jsem doplnil, jak jí najít máš u mě v diskusi. Ale co bys ještě mohla vylepšit je tvorba odkazů, navíc tagy nowiki se zde používají jen opravdu výjimečně. Dám Ti sem příklady jak dělat odkazy elegantně a moc se nenadřít :-):

  • [[William Turner|J. ]][[William Turner|M. W. ]][[William Turner|Turner]]<nowiki/>a vypadá takto: J. M. W. Turnera, jednodušší je ale [[William Turner|M. W. Turnera]] což vytváří J. M. W. Turnera
  • [[Guildford|Guildfordu]] vypadá takto Guildfordu, ale jednodušší je prostě k prvnímu pádu přidat koncovku u: [[Guildford]]u, výsledkem je pořád Guildfordu
  • a třetí - někdy se Ti může hodit: v [[Borotín (okres Blansko)|]]ě, výsledkem je tvar bez rozlišovače: v Borotíně. Ale jinak samozřejmě díky za Tvoje články. drobnosti jako kategorie a řazení, infoboxy, adata nebo portály, to časem okoukneš. Měj se :-)--Horst (diskuse) 11. 6. 2015, 14:44 (CEST)Odpovědět

I apologize for sending this message in English.

You are receiving this message because a technical change may affect a bot, gadget, or user script you have been using. The breaking change involves API calls. This change has been planned for two years. The WMF will start making this change on 30 June 2015. A partial list of affected bots can be seen here: https://lists.wikimedia.org/pipermail/wikitech-l/2015-June/081931.html This includes all bots that are using pywikibot compat. Some of these bots have already been fixed. However, if you write user scripts or operate a bot that uses the API, then you should check your code, to make sure that it will not break.

What, exactly, is breaking? The "default continuation mode" for action=query requests to api.php will be changing to be easier for new coders to use correctly. To find out whether your script or bot may be affected, then search the source code (including any frameworks or libraries) for the string "query-continue". If that is not present, then the script or bot is not affected. In a few cases, the code will be present but not used. In that case, the script or bot will continue working.

This change will be part of 1.26wmf12. It will be deployed to test wikis (including mediawiki.org) on 30 June, to non-Wikipedias (such as Wiktionary) on 1 July, and to all Wikipedias on 2 July 2015.

If your bot or script is receiving the warning about this upcoming change (as seen at https://www.mediawiki.org/w/api.php?action=query&list=allpages ), it's time to fix your code!

Either of the above solutions may be tested immediately, you'll know it works because you stop seeing the warning.

Do you need help with your own bot or script? Ask questions in e-mail on the mediawiki-api or wikitech-l mailing lists. Volunteers at m:Tech or w:en:WP:Village pump (technical) or w:en:Wikipedia:Bot owners' noticeboard may also be able to help you.

Are you using someone else's gadgets or user scripts? Most scripts are not affected. To find out if a script you use needs to be updated, then post a note at the discussion page for the gadget or the talk page of the user who originally made the script. Whatamidoing (WMF) (talk) 17. 6. 2015, 21:03 (CEST)

Goodreads Choice Awards[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Goodreads Choice Awards. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Ladin (diskuse) 27. 8. 2017, 21:18 (CEST)Odpovědět

Gregory Mankiw[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Gregory Mankiw. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, encyklopedický styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Ivannah (diskuse) 7. 12. 2022, 13:53 (CET)Odpovědět