Wikipedistka:MAKY.OREL

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

MAKY.OREL z počátku hlavně příležitostná překladatelka článků z angličtiny o (nejen) popové hudbě a jejích autorech. V současnosti vystudovaný pedagog a zoolog (alma mater Jihočeská a později Karlova univerzita).

Píše články na pestrá témata a nejraději ta přímo chybějící požadovaná, nebo ráda odpracuje zrušení šablony úprav a doplní náhodný zajímavý pahýl - o jídle, módě, zvláštních lidech, přírodě a dalších věcech, o kterých ještě neví. Snaží se občas dělat pořádek v kategorizaci a obsahu článků o vzdělávání, doplňuje články o živých tvorech a hlavně kultivuje články o hudebnících trpících nálety nezletilých fanoušků. Využívá víc než bohatých zkušeností práce s odbornou literaturou hlavně v boji s pseudovědou a neozdrojovanými lidovými pověrami.

Není neomylná, ale umí si po sobě chyby i opravit, takže občas edituje jeden článek víckrát, za což se zcela upřímně omlouvá předem. Svoje výtvory si chodí doplňovat a vylepšovat.

Nadšeně přispívá i na Wikimedia Commons (častěji však na Pixabay), kde realizovala digitalizaci sbírky lidských kostí katedry Biologie a environmentálních studií Pedf UK a její publikaci pod volnou licencí.

Příspěvky[editovat | editovat zdroj]

Odkladiště výtvorů, abych se k nim mohla případně vracet - opravovat, rozšiřovat. (*) označena potřeba aktualizace.

Za své opravdu významné příspěvky považuji tyto (ca chronologicky): Senný nálev / Gorily v Zoo Praha* / Seznam zahraničních hudebních videoklipů natočených v Česku / Zmijovka / Mičurinská biologie / Iridiscence / Komorové oko / Mentální anorexie

Nové: Vytvořeno/Přeloženo[editovat | editovat zdroj]

Hudba

Alba

Organismy/zvěř

Chemie/geologie/přírodní vědy

Ostatní

Velké úpravy/doplnění (10 tis. znaků a víc)[editovat | editovat zdroj]

Malé úpravy (nad 3 tis. znaků)[editovat | editovat zdroj]

Pracovní příležitosti[editovat | editovat zdroj]

Kam za zábavou[editovat | editovat zdroj]

Šablony[editovat | editovat zdroj]

Nástroje[editovat | editovat zdroj]