Wikipedista:H11

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Milí návštěvníci, wikipedisté, prosím Vás, vždy předpokládejte mou dobrou vůli a snahu o lepší a kvalitnější českou wikipedii i když se Vám to třeba vůbec nezdá. Mnohokrát děkuji.
Dnes je sobota, 27. duben 2024. Aktuální čas je 22:10 (UTC/GMT).
Česká Wikipedie má v tuto chvíli 545 476 článků.
„Smáli se Galileovi. Smáli se Newtonovi. No smáli se také klaunovi jménem Bozo.“
— Carl Sagan
Dvě věci na světě jsou nekonečné: vesmír a lidská hloupost.

I když s tím vesmírem si nejsem tak úplně jist.

— Albert Einstain
Moderní věda, která si vypracovala exaktní metody, je jediným zdrojem přesného, objektivního, reprodukovatelného, intersubjektivního, „pravdivého“ poznání. Pouhá empirie, hermeneutika, vnuknutí, zjevení, duchovní poznání, čtení z „knihy“ Ákaša, nic z toho k objektivnímu poznání nevede. Všechny námitky proti vědě, např. ze strany postmodernistů a jejich pluralistického názoru, že věda je jen jedním z mnoha různých způsobů poznání, lze snadno vyvrátit. Pokud je poznání definováno tak, jak je uvedeno výše, pak takové poznání mimovědeckým způsobem dosažitelné není. Jinou námitkou je, že vědě, resp. vědci také jen věří. Nikoli, jejich „víra“ je podložena důkazy. Další námitkou je, že vědecké poznání nikdy nemůže být „absolutně“ správné. S tím vědci souhlasí, pokud místo slova „správné“ použijeme výraz „úplné“, ale tvrdí, že poznání se blíží asymptoticky k jistotě.
— Prof. MUDr. Jiří Heřt DrSc.
{{Pracuje se}} neustále
„Nováček“
„Student“
„Učeň“
Příliš mnoho nevýznamných či neseriózních článků brání nalezení příslušné věci, stejně jako je těžké najít jehlu v kupce sena. Delecionisté všech wikipedií spojme se.


Babylon – informace o uživateli
cs-N Tento uživatel je rodilý mluvčí češtiny.
en-3 This user has advanced knowledge of English.
Wikipedisté podle jazyka
Tento uživatel je racionální skeptik a vyznává Scientismus
Tento uživatel žije v Česku
Tento uživatel studuje na Vysoké škole.
' Tento uživatel se zajímá o starověký Řím.
Tento uživatel studuje Fyziku
Tento uživatel je zapřísáhlý ateista.
Tento uživatel je antikomunista.
Tento uživatel je antifašista
V-0 Tento uživatel je zvyklý si na internetu tykat.
Jsem delecionista.
H11 říká radaru ANO.
Tento uživatel podporuje nezávislý Tibet
Tento uživatel používá fyzika,fyzická,... v ostatních sporných případech je mu to jedno.

Něco o mně[editovat | editovat zdroj]

Vystudoval jsem aplikovanou fyziku, tím pádem se zajímám především o fyziku a věci s ní spojené. Zajímám se o historii, hlavně Římskou říši, kolem období Římské republiky. Věnuji se také neparlamentní politické strany.

  • O působení na české wiki

Dnes již minimálně opravuji články o fyzice. Dříve jsem se věnoval novým článkům od nováčků na Wikipedii, ale po velkém wikyvyhoření způsobeném především po nesmyslných debatách (např. článek psychotronika), jsem ztratil veškerou chuť na tuto nejtěžší wikipedické práce . Snažím se splnit požadavek na neutrální pohled v článcích o politických stranách, o kontroverzních a extrémních názorech a tématech. Jsem hrdým účastníkem Wikipedie:WikiProjekt Pseudověda. Věnuji se článkům s nevyjasněnou významností a hledám k nim často Dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje aby splňovali encyklopedickou významnost. Také obvykle čistím Wikipedii od sebepropagačních externích odkazů a dalšího spamu.

  • Dlouhodobě neřešené problémy české Wikipedie

trolové, osobní útoky. Dále aktivisté ,blázni ,propagátoři, věrozvěsti a proroci z pseudovědecké, ekologické, homosexuální a náboženských komunit. Česká Wikipedie je od roku 2010 volný ring a kde se dá něco prosadit pouze wikipedickými triky. Nefunguje arbitrážní výbor, jelikož je nesmírně pomalý a správci se jeho rozhodnutím stejně neřídí. Správci rovněž neochraňují skvělé editory (čímž určitě nemyslím sebe:-)). Poté odcházejí a zůstávají zde jen wikipedisté, které baví víc debatovat, než psát články například já:-).

Kontakt[editovat | editovat zdroj]

  • Pokud chcete s něčím pomoci, něco probrat, ale stydíte se to napsat na diskuzní stránku, popřípadě mi chcete sdělit číslo Vašeho bankovního konta, můžete mi napsat na tento majl.