Uničov (nádraží)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Uničov
Nádraží v Uničově
Nádraží v Uničově
StátČeskoČesko Česko
KrajOlomoucký
MěstoUničov
Souřadnice
Uničov
Uničov
Provozovatel dráhySpráva železnic
Kód stanice351122
TraťOlomouc–Šumperk
Nadmořská výška240 m n. m.
V provozu od15. října 1873
Zabezpečovací zařízeníReléové zabezpečovací zařízení (RZZ)
Nástupiště (nástupní hrany)2 (3)
Prodej jízdenekAno
Návazná dopravaStanoviště autobusů před nádražím
Služby ve staniciVnitrostátní pokladní přepážkaPlatba v EurechBezbariérové WCVeřejné parkoviště
Logo Wikimedia Commons Obrázky, zvuky či videa na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Uničov je železniční stanice v severní části stejnojmenného městaokrese OlomoucOlomouckém kraji, v těsné blízkosti řeky Oskavy. Leží na elektrifikované jednokolejné trati Olomouc–Šumperk. Přibližně 200 metrů jižně je umístěno městské autobusové nádraží. Na území města se nachází též železniční zastávka Uničov zastávka.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Dne 1. července 1870 dostavěla společnost Moravsko-slezská severní dráha (sesterská společnost Severní dráhy císaře Ferdinanda (KFNB) odbočnou trať z Nezamyslic, kudy procházela železnice mezi Brnem a Přerovem (provoz zahájen 30. srpna 1869), vedenou přes Prostějov a Olomouc do Šternberku.

Uničovská stanice byla otevřena 15. října 1873, když ze Šternberku navázala stavbou své trati společnost Moravská pohraniční dráha (MGB) severním směrem do stanice Dolní Lipka, odkud se v dalších letech pokračovalo ve stavbě v dalších směrech. Po zestátnění MGB roku 1895 pak obsluhovala stanici jedna společnost, Císařsko-královské státní dráhy (kkStB), po roce 1918 pak správu přebraly Československé státní dráhy.[1]

V letech 2019–2021 byla stanice spolu s tratí rekonstruována a elektrifikována stejnosměrnou trakční soustavou 3 kV. První elektrické vlaky začaly na trati jezdit v prosinci 2022.[2]

Popis[editovat | editovat zdroj]

Ve stanici se nacházejí dvě nástupiště (jedno ostrovní a jedno vnější), k příchodu a odchodu z ostrovního nástupiště slouží přechod přes kolejiště.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Historie železničních tratí, elektronická databáze; Sekera, Pavel
  2. Na modernizované trati z Olomouce do Šumperka jezdí první dva RegioPantery. České noviny [online]. ČTK, 2022-12-20 [cit. 2023-04-19]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]