Diskuse s wikipedistou:Janbery/Archiv1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

janbery / diskuse / e-mail / dílna / pískoviště / historie / všechny podstránky / dolů

Pavel Brycz

Dobrý den, nevkládejte, prosím, očerňující informace bez toho, aniž by byly encyklopedicky významné a ověřitelné. Vizte také články o žijících lidech. Díky. --Martin Urbanec (diskuse) 21. 3. 2018, 09:55 (CET)

Mini GLOBE Games

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Mini GLOBE Games, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora. K Vámi vloženému textu byla vznesena námitka, že se nápadně podobá textu z: http://www.gymnazium-kadan.cz/2018/05/28/11-rocni-mini-globe-games/

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--Mario7 (diskuse) 5. 10. 2018, 02:34 (CEST)

Dobrý den, text psala moje učitelka a není proti tomu, aby byl na Wikipedii. Myslí si, že by to naopak mohlo zlepšit informovanost o soutěži. Zdroj jsem dal do citace. janbery (diskuse) 5. 10. 2018, 08:37 (CEST)
Autor textu jej v takovém případě může pro Wikipedii uvolnit prostřednictvím e-mailu, viz WP:OTRS. Zdraví --Mario7 (diskuse) 5. 10. 2018, 17:13 (CEST)
Zdravím, smazání článku jsem si všiml až teď. Můžu s tím ještě něco udělat? --janbery (diskuse) 26. 12. 2018, 16:33 (CET)

Přivítání

Vítám krajane, formálně musím vložit:

WP:2NNVZ - MGG2

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Mini Globe Games. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Horst (diskuse) 30. 12. 2018, 15:20 (CET)

Přidal jsem zdroj (http://www.ucitelskenoviny.cz/?archiv&clanek=1201), je to takhle ok? --janbery (diskuse) 30. 12. 2018, 23:13 (CET)

Subpahýl

Toto, ani jiné články které si označoval šablonou subpahýly nejsou. Subpahýl je ultrakrátký článek o dvou větách. S pozdravem --Khamul1 (diskuse) 23. 1. 2019, 19:04 (CET)

@Khamul1: Díky, poradíš mi tedy, co to je? Já totiž dostal subpahýl na obdobně dlouhý článek a od té dobry to používám. --janbery (diskuse) 23. 1. 2019, 19:06 (CET)
Můžu se zeptat jaký článek? Kdyžtak ti toto a i jiné věci podrobněji vysvětlím mailem. --Khamul1 (diskuse) 23. 1. 2019, 19:09 (CET)
Poprosím tě abys nezasahoval do zpráv jiných uživatelů, není to úplně vhodné. Škrtnout by se tu zprávu možná i hodilo, ale to neznamená že musíš sahat do mojí zprávy. Díky za pochopení --Khamul1 (diskuse) 23. 1. 2019, 19:25 (CET)
@Khamul1: Vadí ti to škrtnutí hodně? Kdyžtak ho odstraním. Článek už nevím, bylo to úplně na začátku. Díky za ochotu --janbery (diskuse) 23. 1. 2019, 19:39 (CET)
Nevadí mi to, ale jen to není úplně vhodné, to jen pro příště :-) Zítra ti se ti to pokusím shrnout do mailu − subpahýly, rozeznávání nováčkovské chyby od vandala a od experimentátora, ale také kategorie, protože někdy nekategorizuješ úplně dobře. Nic ale neslibuji, nemusím se k tomu dostat. S pozdravem --Khamul1 (diskuse) 23. 1. 2019, 19:46 (CET)
Musím kategorizovat do nejnižší možné podkategorie, tohle je ta chyba? Díky. --janbery (diskuse) 23. 1. 2019, 19:49 (CET)
Přesně tak a též kategorizuješ do moc obecných kategorií, ředitelka gymnázia v Kadani do kategorie Kadaň nepatří. --Khamul1 (diskuse) 23. 1. 2019, 19:51 (CET)
Dám si na to pozor, děkuju. --janbery (diskuse) 23. 1. 2019, 19:57 (CET)
@Khamul1: Toto je subpahýl správně? --janbery (diskuse) 24. 1. 2019, 21:42 (CET)
Článek už byl smazán jako nevýznamný, takže se na to nepodívám. S pozdravem --Khamul1 (diskuse) 25. 1. 2019, 07:26 (CET)

Vrácení

Z jakého důvodu jste vrátil mojí editaci zde? --Khamul1 (diskuse) 5. 1. 2019, 15:10 (CET)

Portál Dánsko --janbery (diskuse) 5. 1. 2019, 15:13 (CET)
Ano, to byl omyl. Udělal jsem v článku i jiné změny, takže by bylo lepší odstranit jen ty portály a mé další prospěšné změny nechat --Khamul1 (diskuse) 5. 1. 2019, 15:16 (CET)
Za to se omlouvám. Sice jsem tu už rok, ale to je podle mě ještě málo času, mám se co učit. --janbery (diskuse) 5. 1. 2019, 15:20 (CET)
V pořádku, též se omlouvám, přehlédl jsem se a místo Kadaň jsem četl Kodaň a tak jsem přidal ten portál Dánsko :-). S pozdravem --Khamul1 (diskuse) 5. 1. 2019, 15:22 (CET)
:D --janbery (diskuse) 5. 1. 2019, 15:24 (CET)

Kategorizujte

Děkujeme za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás prosíme, abyste každé nově vzniklé heslo vždy zařadil(a) do určité kategorie (příp. kategorií). Dělá se to připsáním [[Kategorie:Název kategorie]], například [[Kategorie:Němečtí fyzikové]] – každou na novou řádku na konci stránky.

Proč kategorizovat?

Kategorizace článků je výhodná, protože kategorizované články mohou uživatelé Wikipedie procházet nejen podle jejich názvů, ale také podle právě takto vytvořených kategorií. Jediným kliknutím na odkaz pod daným heslem získají seznam všech článků v dané kategorii, čímž získávají kontext k tématu, které je zajímá.

Nejčastější příklady
  • U osob, u nichž je znám rok narození (a/nebo úmrtí), se přidává [[Kategorie:Narození Rok_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Rok_úmrtí]], například [[Kategorie:Narození 1896]].
  • U osob, u nichž je znám den narození (a/nebo úmrtí), se přidává [[Kategorie:Narození Den_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Den_úmrtí]], například [[Kategorie:Úmrtí 26. října]].
  • U žijících osob se přidává [[Kategorie:Žijící lidé]].
  • U všech osob též kategorizujte jejich pohlaví, pomocí [[Kategorie:Muži]] nebo [[Kategorie:Ženy]].
  • U věcí se známým datem vzniku či zániku se přidává [[Kategorie:Vzniklo Rok vzniku]], a/nebo [[Kategorie:Zaniklo Rok zániku]]. Lze kategorizovat i dobu vzniku a/nebo zániku nerozlišenou na roky ale na staletí, například [[Kategorie:Vzniklo ve 13. století]].
  • U obcí, okresů, krajů apod. je zvykem vložit minimálně kategorii státu, do kterého patří, například [[Kategorie:Estonsko]].
  • U bibliografií osob (popř. též u cizojazyčných názvů, které uvozuje určitý člen) je možno upravit pořadí, ve kterém se tyto budou v kategoriích zobrazovat. A sice přidáním šablony {{DEFAULTSORT:Název, tak jak má být zařazen}}, například pro heslo Jiří Stanislav Guth-Jarkovský by to bylo {{DEFAULTSORT:Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav}}.
Další odkazy
Díky za radu :) --janbery (diskuse) 5. 1. 2019, 15:34 (CET)

Pojezdová dráha pro rychlé odbočení

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Pojezdová dráha pro rychlé odbočení. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Harold (diskuse) 5. 1. 2019, 18:49 (CET)

@Harold:, Článek bych nechal, stačí pro zachování doplnit zdroje? (https://lis.rlp.cz/predpisy/predpisy/dokumenty/L/L-14/data/effective/hl3.pdf) --janbery (diskuse) 5. 1. 2019, 18:58 (CET)
Zeptám se takto: lze článek potenciálně rozšířit do podoby a rozsahu WP:NČ, WP:DČ, nebo alespoň Pojezdová dráha? Pokud ne, pokud nedokážeme o tématu napsat víc jak tři věty, je to zralý adept na sloučení. Předpisy ŘLP jsou vhodné na ozdrojování konkrétních údajů.
Ještě obecně: nechci nějak kazit nadšení z tvorby encyklopedie, nicméně příspěvky typu diskutované stránky (Pojezdová dráha pro rychlé odbočení), dále Mini Globe Games, pravděpodobně také Hana Kožíšková, a řekl bych i Bugatti z Lega, vykazují jisté známky nepochopení nebo neznalosti pravidla o encyklopedické významnosti. I ten vesnický fesťák Bratroňský džbán je s významností dost na hraně. --Harold (diskuse) 5. 1. 2019, 19:14 (CET)
Ok, slučte to, nebo to mám udělat já? --janbery (diskuse) 5. 1. 2019, 19:17 (CET)
Dobrá tedy, provedl jsem. --Harold (diskuse) 5. 1. 2019, 19:24 (CET)
STOP CHAT Wikipedie není diskusní fórum, respektujte to, prosím. Děkujeme za pochopení. STOP CHAT

Bugatti z Lega

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Bugatti z Lega. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Harold (diskuse) 6. 1. 2019, 10:06 (CET)

@Harold: Zdroje jsem doplnil. --janbery (diskuse) 6. 1. 2019, 10:54 (CET)
Díky. Ano, pár zdrojů typu "horká aktualita" skutečně existuje, to jsem si ověřil už předtím. Nicméně odkážu na WP:CWN#Wikipedie není sbírkou nahodilých informací: I když je něco naprostá pravda a dokonce ověřitelné, neznamená to automaticky, že je to vhodné přidat do Wikipedie... Ve Wikipedii je třeba zvažovat historickou významnost osob a událostí, tedy to, zda se událost či osoba bude jevit významná i s časovým odstupem. Ne vše, co se na krátkou dobu objevilo ve zprávách, může být přetvořeno v encyklopedický článek... Lego model auta je, podle mě, právě takovou událostí , která nemusí mít vlastní článek, zvlášť, když jeho podoba a kvalita není příliš velká. Dané informace klidně můžou být obsaženy v článku Bugatti Chiron, kam jsi ostatně sám doplnil lego verzi (ovšem bez odkazu na článek (!)). --Harold (diskuse) 6. 1. 2019, 11:56 (CET)
@Harold: Odkaz doplnen (viz též) --janbery (diskuse) 6. 1. 2019, 12:17 (CET)
@Harold: Vy jste sloučil ty dvě stránky? --janbery (diskuse) 7. 1. 2019, 22:53 (CET)
@Harold: Omyl, mělo být "navrhl sloučení" - vložil šablonu. --janbery (diskuse) 7. 1. 2019, 22:56 (CET)
Ano, protože se mi stále nezdá, že by k tomu tématu byl potřeba samostatný článek. Vyjádřil jsem se k tomu na tamní diskusní stránce. --Harold (diskuse) 8. 1. 2019, 08:08 (CET)

Nástěnka správců

Zdravím, napsal jsi to na správnou stránku - správci pak IP zablokují. Ať se daří! :-) --Anděl Marek (diskuse) 8. 1. 2019, 18:11 (CET)

Díky, snažím se. Když člověk "hlídá změny", může se nějak "posunout výš"? --janbery (diskuse) 8. 1. 2019, 18:12 (CET)
Myslím, že ano. --Anděl Marek (diskuse) 8. 1. 2019, 18:13 (CET)
Pro doplnění: Existuje tady WP:PAR, což jsou dvě vzájemně související práva usnadňující patrolovani - sledování posledních změn. První z nich je revertér - ten umí jediným kliknutím vratit poslední editaci na stránce, a pokud autor poslední editace na stránce udělal tech editací víc, vrátí je to všechny. To výrazně zrychluje vrácení editací a usnadňuje patrolu. Získat toto právo může kdokoliv, kdo nějakou dobu sleduje poslední změny. Druhým právem je právo patrolare, které umožňuje označit editaci (resp. článek) jako prověřené. To poté umožňuje, aby dva lidi nekontrolovali totéž. Podmínkou je být alespoň proverenym uživatelem (to je příznak, který přiděluje byrokrat uživatelům, jejichž články není nutné nadále prověřovat - o tento příznak se nežádá, je přidělen bez žádosti). Nakonec je zde i možnost po čase požádat o práva správce, který může navíc mazat či blokovat. Díky za tvou práci zde, --Martin Urbanec (diskuse) 8. 1. 2019, 19:06 (CET)
@Martin Urbanec: Díky. Musí člověk psát i články, aby se stal Ověřený uživatel? Pár jsem jich psal a zjistil jsem, že mi to moc nejde. Pokud by ti to bylo příjemnější, můžeš mi napsat na Messenger. Chtěl jsem ti tam napsat už dřív, ale máš to zablokovaný. --janbery (diskuse) 8. 1. 2019, 19:26 (CET)
Určitě musí umět psát kvalitní články, které nemusí nikdo ověřovat a kontrolovat. Martine je Janbery na Wikipedista:UrbanecmBot/EditPatrol? Tam tvoje editace budou prověřené automaticky botem, všechny kromě článků. Ještě bych si ale dovolil poznámku k diskusi výše s anonymem, že pokud někdo vyjádří nesouhlas s tím že mu tykáš, je hrubá neslušnost v tykání pokračovat. S pozdravem --Khamul1 (diskuse) 8. 1. 2019, 19:34 (CET)
Diskuse na Wikipedii mi žádný problém nedělají :-). @Khamul1: Jak si můžeš sám ověřit, je. --Martin Urbanec (diskuse) 8. 1. 2019, 19:54 (CET)
@Martin Urbanec: Co ten bot umí? Hlídá mě? --janbery (diskuse) 8. 1. 2019, 19:56 (CET)
Automaticky označuje tvé editace (s výjimkou založení stránky) za prověřené. --Martin Urbanec (diskuse) 9. 1. 2019, 12:21 (CET)
@Martin Urbanec: Aha, tak to bys ze mě rovnou mohl udělat Ověřeného uživatele, ne? -- janbery (diskuse) 9. 1. 2019, 12:24 (CET)
To by ale označovalo i založené stránky - zatím jsem si neověřil, že tvé články jsou bezproblémové, proto to nechci a nemůžu udělat. --Martin Urbanec (diskuse) 9. 1. 2019, 12:37 (CET)
@Martin Urbanec: Dal bys mi teda prosím nějakou konkrétní radu, co jinak udělat s nějakým z "mých" článků? Díky. --janbery (diskuse) 9. 1. 2019, 13:14 (CET)
Tady chybí kategorie, tady chybí standardní úvod (Hana Kožíšková je...) plus kategorie, úvod+kategorie :). Pokud chceš nápady, o čem psát, doporučuji Wikipedie:Popiš památku - soutěž, která běží od 15. ledna do 15. března tohoto roku a jejím cílem je popsat co nejvíce památek. --Martin Urbanec (diskuse) 9. 1. 2019, 16:25 (CET)
@Martin Urbanec: Jsem z Kadaně, koukni se, jak je to u nás s památkami. viz Kategorie:Stavby v Kadani (nezapomeň i na všechny podstránky) --janbery (diskuse) 9. 1. 2019, 16:30 (CET)
Tak nemusíš psát jen o památkách z Kadaně ;). Dle mapapamatek.wikimedia.cz existují i nepopsané památky v okolí Kadaně, stačí si jen vybrat.--Martin Urbanec (diskuse) 9. 1. 2019, 16:40 (CET)

Omluva, nevím, co mne to napadlo.

2A00:1028:9190:B7FA:6D24:1048:429D:E4B9 8. 1. 2019, 18:28 (CET)

@2A00:1028:9190:B7FA:6D24:1048:429D:E4B9: Omluva se příjmá. :D --janbery (diskuse) 8. 1. 2019, 19:57 (CET)

K vítání uživatelů

Raději nevítej uživatele bez příspěvků. Mohou to být problémoví uživatelé. --Anděl Marek (diskuse) 8. 1. 2019, 19:34 (CET)

Tenhle příspěvek je ale návod jak začít, ne? Spoustě z nich by to mohlo pomoci k první editaci. --janbery (diskuse) 8. 1. 2019, 19:36 (CET)
Vítají se jen uživatelé, kteří majíe více ditací, ne každý druhý anonym co edituje. Například tohoto si uvítal za experimenty --Khamul1 (diskuse) 8. 1. 2019, 20:23 (CET)
Ok, budu si dávat větší pozor. --janbery (diskuse) 8. 1. 2019, 20:25 (CET)

Reverty

toto nebyl experiment, pro toto se dává vkladateli na diskusi dává {{spam}}. Doporučuji si přečíst stránky Wikipedista:OJJ/Návod pro patroláře, WP:Patrola, WP:NP a Šablona:Experimenty/Související. Díky za patrolu--Khamul1 (diskuse) 9. 1. 2019, 14:54 (CET)

Ahoj, to první podle mě experiment byl. U toho druhého jsem přehlédl, že vytvořil funkční odkaz. O nahlašování za SPAM vím. Nakonec bych se chtěl stát Parolářem, ale nejdřív se prý musím naučit psát kvalitní články a stát se Ověřený uživatel. --janbery (diskuse) 9. 1. 2019, 15:02 (CET)
Experiment to nebyl, jen oprava, protože do parametru stát se odkaz nedává, naopak v předchozích editacích vložil copyvio. Patrolářem budeš moc být, až budeš dobře ovládat věci popsané ve výše odkazovaných stránkách --Khamul1 (diskuse) 9. 1. 2019, 15:08 (CET)
Chápu, přečetl jsem si i tvůj návod. O parametru stát jsem nic nevěděl, ale už to vím. --janbery (diskuse) 9. 1. 2019, 15:13 (CET)

Uživatelské diskuse

Zdravím, pokud vkládáš výstražné šablony, tak se stránka neuvádí v šabloně s apostrofy, nefunguje pak odkaz. Díky za patrolu — Draceane diskusepříspěvky 9. 1. 2019, 16:19 (CET)

Díky za upozornění --janbery (diskuse) 9. 1. 2019, 16:21 (CET)



Uzivatel je vandal

Uzivatel je vanda. Bez oduvodneni edituje a maze text!--89.102.25.120 9. 1. 2019, 18:07 (CET)

Opravdu si myslíš, že vyjádření "Podle některých lidí je však spíše pofidérní spolek, adorující bývalé estébáky, konfidenty, komunistické policajty a jiné přisluhovače režimu" patří do encyklopedie? --janbery (diskuse) 9. 1. 2019, 18:20 (CET)
1. Netykej mi. 2. Ano patří.--89.102.25.120 9. 1. 2019, 18:28 (CET)
Doporučím k přečtení tyto články: WP:NPOV a WP:NICE --janbery (diskuse) 9. 1. 2019, 18:32 (CET)
@89.102.25.120, 89.102.25.120: Vložení té informace do článku technicky špatně nebylo, jen by to mělo být uloženo např. Poslanec za ODS Jakub Janda o ČSBS prohlásil že... z důvodu, že... a doložit to zdroji. --janbery (diskuse) 10. 1. 2019, 11:57 (CET)

Diskuse s wikipedistou:213.226.215.123, týká se článku Michal

Bývalo zde dobrým zvykem, že upozornění (zejména) IP adrese psal ten, kdo příspěvek přidaný z oné IP adresy revertoval případně nějak upravoval. Méně je někdy více. Děkuji za pochopení. --Jan KovářBK (diskuse) 9. 1. 2019, 19:21 (CET)

Ahoj, příspěvek jsem revertoval taky, pravděpodobně ve stejnou chvíli jako ty. Mě se ukázal, jako uložený. Proti tomuhle zvyku nic nemám. --janbery (diskuse) 9. 1. 2019, 21:04 (CET)

Revert

Pozor na nedokonalé reverty. (Nestačí revertovat poslední verzi.) — Draceane diskusepříspěvky 10. 1. 2019, 19:20 (CET)

Díky za upozornění. Protože nejsem Revertér, nemůžu vrátit editaci hromadně. --janbery (diskuse) 10. 1. 2019, 19:50 (CET)

Hana Kožíšková

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Hana Kožíšková. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Harold (diskuse) 12. 1. 2019, 10:09 (CET)

Ahoj, vím že to je krátký. Zkusím to do těch dvou týdnů vylepšit. --janbery (diskuse) 12. 1. 2019, 10:10 (CET)
Nejde o to že je krátký, délku splňuje, ale možná nesplňuje podmínky významnosti, viz výše. Je třeba článek ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. --Khamul1 (diskuse) 12. 1. 2019, 10:12 (CET)
Zdroje jsem přidal. --janbery (diskuse) 12. 1. 2019, 10:26 (CET)
Jak se zdá, asi budu se muset odkázat na svůj předchozí příspěvek. Za doložení encyklopedické významnost se obvykle považuje přidání alespoň dvou nezávislých netriviálních a věrohodných zdrojů, které o tématu článku pojednávají. Žádný ze zdrojů v článku toto nesplňuje. --Harold (diskuse) 12. 1. 2019, 10:35 (CET)
Dohledal jsem tento web. Stačí to, nebo ne? --janbery (diskuse) 12. 1. 2019, 11:11 (CET)
PS: je tam pod č. 12 --janbery (diskuse) 12. 1. 2019, 11:11 (CET)
Jistý základ pro doložení významnosti by to mohl být. Určitě to není ale dostačující. --Harold (diskuse) 12. 1. 2019, 11:42 (CET)

Patrolář a revertér

Ahoj, tvou žádost o nadstandardní práva jsem zamítnul. Pro odůvodnění viz příslušnou stránku se žádostí. Znovu žádat můžeš nejdříve za dva měsíce. Děkuji za pochopení. S pozdravem, --Martin Urbanec (diskuse) 12. 1. 2019, 12:50 (CET)

Jasně, chápu. Za 2 měsíce to zkusím znova. --janbery (diskuse) 12. 1. 2019, 12:57 (CET)

Experiment

Ahoj. Toto opět nebyl experiment, než nováčkovi napíšeš, tak si promysli jestli to doopravdy byl experiment. S pozdravem --Khamul1 (diskuse) 12. 1. 2019, 15:45 (CET)

Díky za upozornění. Koukni se sem --janbery (diskuse) 12. 1. 2019, 15:52 (CET)

Diskuse s wikipedistou:37.48.2.175

Ahoj, tohle má být experiment? To je naopak zcela oprávněné odstranění urgentní šablony. Myslím, že bys ses měl dotyčné(mu) omluvit. S pozdravem, --Martin Urbanec (diskuse) 12. 1. 2019, 15:46 (CET)

Díky za upozornění. Koukni se sem --janbery (diskuse) 12. 1. 2019, 15:52 (CET)

Diskuse s wikipedistou:HarterFun/Pískoviště

Ahoj, tohle by mělo spíš přijít na tuto stránku. Díky za tvou patrolu, S pozdravem, --Martin Urbanec (diskuse) 13. 1. 2019, 16:05 (CET)

Moje chyba, dík. --janbery (diskuse) 13. 1. 2019, 16:06 (CET)

Moped Tom

toto mi nepříjde úplně šťastné. Uživatel je problémový experimentátor, možná jeho stránka byla i cílený vandalismus. Rozeznávej experimentátory a vandaly od nováčků, kteří chtějí pomoci. Jinak díky za patrolu --Khamul1 (diskuse) 13. 1. 2019, 16:22 (CET)

Snažil jsem se o přátelský přístup, jak mi někdo radil. Je pravda, že jeho znalosti formátování by byly na nováčka až moc dobré. Pro příště už vím, o koho se jedná. --janbery (diskuse) 13. 1. 2019, 16:47 (CET)

Experimenty?

Což takhle se podívat, že ta IP opravila jiné odkazy? Míň horlivosti by neškodilo. OJJ, Diskuse 15. 1. 2019, 18:44 (CET)

Adresa je opravdu https, takže revert byl správně. --janbery (diskuse) 15. 1. 2019, 18:46 (CET)
Ale experimenty ne, když je tam jasná dobrá vůle. OJJ, Diskuse 15. 1. 2019, 18:48 (CET)
Už jsem mu napsal, že šlo o mou chybu. --janbery (diskuse) 15. 1. 2019, 18:50 (CET)


Experiment

Ahoj, toto opět nebyl experiment, prosím rozeznávej chyby nováčka od vandala či experimentátora. Zrušení editace nebylo na místě a již vůbec ne mu napsat šablonou experimenty. Jinak díky za patrolu! --Khamul1 (diskuse) 17. 1. 2019, 16:36 (CET)

Omlouvám se, tentokrát to bylo v pořádku! Díky! --Khamul1 (diskuse) 17. 1. 2019, 16:38 (CET)
V pohodě, stane se :D --janbery (diskuse) 17. 1. 2019, 16:41 (CET)

Hana Kožíšková

Ahoj, ač skuitečně nerad, musel jsem šablonu významnost vrátit, zdroje tam zatím nejsou, tedy alespoň netriviální zmínky a nezávislé. Jako student si jí pamatuji jako velmi vlídnou, vzdělanou a hodnou dámu, no jo, ale zdejší pravidla musíme dodržovat, zkus pls nalézt nějaké skutečně netriviální zdroje, dík moc a měj se.--Horst (diskuse) 23. 1. 2019, 19:21 (CET)

@Horst: zdravím do Klášterce. Byl bych totiž nerad, kdyby byl článek opravdu smazán. Zmínku jsem našel tady --janbery (diskuse) 23. 1. 2019, 19:31 (CET)
Nj jenže to je právě stále jen zmínka. Potřebujeme článek, který by se zabýval osobou hlouběji. I tak ho tam ale přidej jako ref /v nejhoším případě Ti to můžu kdykoliv po smazu na soukromé pískoviště--Horst (diskuse) 23. 1. 2019, 19:47 (CET)
Napsal jsem /mimo W/ řediteli G Tomášovi, jestli o něčem neví, třeba pomůže. Měj se--Horst (diskuse) 23. 1. 2019, 19:53 (CET)´
Ok, díky. Nevíš mimochodem o nějakých wikiakcích v okolí Kadaně? --janbery (diskuse) 23. 1. 2019, 19:57 (CET)

Vladimír Nikolajev

Dobrý den! Proč my chcete smazat článek? Vždyt jsem se pokusila napsat článek jak jen mi to šlo. Víte co mě to stálo práce ten článek napsat a přeložit a opravit. Prosím nemažte tento článek.--77.95.41.169 29. 1. 2019, 11:43 (CET)

@77.95.41.169: Dobrý den, článek jsem navrhl na smazání, o jeho smazání musí rozhodnout správce. Tento článek by měl být upraven, protože nesplňuje WP:ES a WP:VAS --janbery (diskuse) 29. 1. 2019, 12:06 (CET)

Most!

Ahoj, jako zkušený wikipedista bys měl vědět, že není možné kopírovat texty odjinud. Charakteristika postav a všechny popisy dílů jsou zkopírované ze stránek České televize (příklad), takže všechno budu muset odstranit a všechny verze z historie budu muset skrýt. Důrazně žádám, aby sis na to dal příště pozor. Díky za pochopení. — Gumruch (disk.) 2. 2. 2019, 16:10 (CET)

OK, prepisu to. --janbery (diskuse) 2. 2. 2019, 16:46 (CET)

Vážený nováčku...

Také se přidávám k poděkování Janbery za častou práci na patrole. --Mimars (diskusepříspěvky) 2. 2. 2019, 15:02 (CET)

@Vojtasafr, Mimars: Díky za hezké ocenění :) --janbery (diskuse) 2. 2. 2019, 16:52 (CET)

Mazání

Dobrý den, s mazáním je potřeba opatrně. Narážím na https://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Kristina_Fi%C5%A1erov%C3%A1&diff=16907727&oldid=16907287 tohle. Paní zřejmě získala několik ocenění, vystavovala a publikovala. Ta mazací šablona je přitom určena "pro články, u nichž je vysoce pravděpodobné, že nevyhovují doporučení Wikipedie:Encyklopedická významnost, resp. dalším specifickým doporučením o významnosti. Přitom je potřeba ověřit, že zdroj dokládající významnost tématu nelze snadno dohledat na Internetu" (cituji WP:OS). V tomto případě bych to jako vysoce pravděpodobné neviděl, přinejmenším by článek měl projít procesem WP:AfD. Hezký den,--Ioannes Pragensis (diskuse) 2. 2. 2019, 18:29 (CET)

Článek bych ani nemazal. Jen u něj stále není ani jeden zdroj. --janbery (diskuse) 2. 2. 2019, 18:33 (CET)
@Ioannes Pragensis: Podívejte se na Google a NNVZ v článku. Ten článek se musí podle něčeho napsat, ne podle hlavy příbuzných. Na slovenské Wiki podobné věci například mažou jen pro nezdrojování. OJJ, Diskuse 2. 2. 2019, 18:35 (CET)
@OJJ: Já se vůbec nevyjadřuji k tomu, zda se má článek smazat nebo ne. Jenom tvrdím, že tohle nelze mazat odloženým mazáním, ale mělo by to projít hlasováním komunity, protože záležitost vůbec nevypadá jako jasný případ, kde je "vysoce pravděpodobné", že to nevyhovuje pravidlům.--Ioannes Pragensis (diskuse) 2. 2. 2019, 18:42 (CET)
@Ioannes Pragensis: Záležitost vypadá jako jasný případ, ale DoS jsem založil. OJJ, Diskuse 2. 2. 2019, 18:49 (CET)
Děkuji, udělal jste dobře.--Ioannes Pragensis (diskuse) 2. 2. 2019, 18:56 (CET)

Měsíčník svítivý

Ahoj, proč tento revert? Ta editace vnesla do jinak příšerného článku jednu z velmi mála oveřitelných informací a odstraňovala slova chvály, léta označená požadavkem na zdroj. --Michal Bělka (diskuse) 4. 2. 2019, 12:48 (CET)

Promiň, spletl jsem se. Samozřejmě to na revert nebylo. --janbery (diskuse) 4. 2. 2019, 12:50 (CET)
Viz Diskuse s wikipedistou:193.86.170.37. --janbery (diskuse) 4. 2. 2019, 12:52 (CET)

Pošumavská dudácká muzika

Dobrý den, text je již validován a zaslán na email wikipedie. Je možné, že je oficiální text (jejímž jsem autorem) je přejatý i na jiných webech. Původní umístění je na oficiálních stránkách muziky www.posumavskadudacka.cz. Řešil jsem to s wikipedistou horst. Děkuji za pochopení. --Martin (diskuse) 4. 2. 2019, 18:28 (CET)

Dobře, myslím že jediná možnost je poslat potvrzení na Wikipedie:OTRS. --janbery (diskuse) 4. 2. 2019, 18:31 (CET)
Děkuji za rychlou odpověď, tento email jsem právě již dříve zaslal. --Martin (diskuse) 4. 2. 2019, 18:35 (CET)
@Janbery: Text jsem vrátil zpět, jak tady Martin správně uvádí, již dříve jsme v OTRS povolení přijali, šablona je v diskusi. --Michal Lenc (diskuse) 4. 2. 2019, 19:07 (CET)
@Michal Lenc: ok, díky. --janbery (diskuse) 4. 2. 2019, 19:15 (CET)

Změna

Chtěl jsem obsah odstranit kvůli svému synovi a své rodině jmenuji se Vítězslav a Brožík Stoupa123 (diskuse) 4. 2. 2019, 21:11 (CET)

Chci vás poprosit o smazání Stoupa123 (diskuse) 4. 2. 2019, 21:15 (CET)

@Stoupa123: Jestliže jste obsah odstranil(a) z nějakého legitimního důvodu, napište ho prosím ve shrnutí editace, případně i na příslušné diskusní stránce. Děkuji za pochopení. O smazání článku požádejte na nástěnce správců.

Mohl by jste mi nějak podrobněji poradit jak mám požádat o smazání článku u me Wikipedie? Děkuji Stoupa123 (diskuse) 5. 2. 2019, 21:50 (CET)

@Stoupa123: Dobrý den, dovolím se do této diskuse zapojit jako správce. Krátká odpověď: Nejde to. Není možné článek či jeho část smazat jen proto, že si to někdo přeje. Články nejsou nikým vlastněny, ani jejich autorem, ani osobou, o které jsou. Jediným důvodem, pro který je možné článek nebo jeho část smazat je, že je v rozporu s pravidly, např. proto, že nejsou k dispozici věrohodné zdroje a není tak dodrženo pravidlo ověřitelnosti. Tomu tak ale v tomto případě evidentně není, článek ani inkriminovanou část proto smazat možné není. Děkuji za pochopení. S pozdravem, --Martin Urbanec (diskuse) 5. 2. 2019, 21:55 (CET)
@Martin Urbanec: Díky že jsi odpověděl, včera jsem si otázky nevšiml. --janbery (diskuse) 6. 2. 2019, 09:43 (CET)

Hana Kožíšková

Ahoj, informuji, že jsem k článku Hana Kožíšková založil diskusi o smazání. --Harold (diskuse) 4. 2. 2019, 21:19 (CET)

Díky, vážím si toho, že jsi mě informoval. Můj názor je poměrně jasný a asi se nezmění. --janbery (diskuse) 4. 2. 2019, 21:25 (CET)

Odpovídání na dotazy na WP:POMOC

Ahoj, vždycky je lepší popsat to, na co se nováček ptá, vlastními slovy, než ho jen odkazovat na nápovědu. Uznávám, trvá to asi tak stokrát delší dobu, ale výsledek je asi tak miliardkrát lepší, srovnej informační hodnotu [1] a [2]. Není to tak dávno, kdy jsi ty sám různá zákoutí Wikipedie zkoumal sám - co by Tobě v té době pomohlo více? ;) V každém případě je ale silně vhodné uživatele pingnout šablonou {{re}} či ekvivalentním způsobem, aby se o odpovědi vůbec dozvěděl. Odkaz na nápovědu je samozřejmě také možné vložit, ale spíš ke konci, ve větě jako je "V případě, že byste se chtěl dozvědět něco více doporučuji ke přečtení tuto stránku nápovědy". Nadace Wikimedia v rámci své aktivity směřující ke zpřístupnění Wikipedie nováčkům sepsala příklady dobré praxe, určitě doporučuji k přečtení. Ať se daří, --Martin Urbanec (diskuse) 5. 2. 2019, 12:49 (CET)

@Martin Urbanec: OK, vždycky se trochu rozepíšu. Psal jsem to s myšlenkou "lepší něco, než nic" s tím, že bych odpověděl, kdyby něco nebylo úplně jasné. :) --janbery (diskuse) 5. 2. 2019, 13:14 (CET)

Klášter Sacré Coeur

Máte pravdu, že podivný sub-pahýl Klášter Sacré Coeur by se asi měl smazat, jen upozorňuji, že by se měl týkat bývalého kláštera na Smíchově a není to tedy duplicita s článkem o bazilice v Paříži. Zdraví --Sokoljan (diskuse) 5. 2. 2019, 17:17 (CET)

@Sokoljan: Díky za upozornění, klášter jsem neznal. --janbery (diskuse) 5. 2. 2019, 17:19 (CET)

Thank you for supporting the Sustainability Initiative!

Thank you for supporting the Sustainability Initiative!

Hi Janbery, Thank you for supporting the Sustainability Initiative with your signature! Maybe you know another Wikipedian who'd like to sign as well? :-) --Gnom (diskuse) 9. 2. 2019, 10:11 (CET)

Slovácko - externé odkazy

Dobrý deň, pridal som dňa 3. 2. 2019 k článku o Slovácku externý odkaz na youtube kanál kde sa nachádza zopár poučných videí o regióne Slovácka. Vy ste túto zmenu označili za "nevýznamnú" a ako možný spam.

Externé odkazy obsahujú aj link www.x-idea.cz – Meteostanice na Slovácku ... myslím, že môj odkaz na youtube má pre záujemcov o encyklopedické údaje o Slovácku väčšiu hodnotu ako napr. meteostanice. Domnievam sa, že moja úprava je opodstatnená. Ďakujem za reakciu. --Kvrlnt (diskuse) 9. 2. 2019, 21:41 (CET)

Dobrý den, zmíněný kanál není oficiální, nebo natolik významný, aby na Wikipedii musel být. Vizte prosím Wikipedie:Co Wikipedie není#Wikipedie není mirrorem ani sbírkou odkazů, obrázků či mediálních souborů, děkuji. --janbery (diskuse) 10. 2. 2019, 14:09 (CET)

Substituce a vítání

Ahoj, prosím když budeš někomu přidávat na diskusi upozorňovací šablony, vkládá se před ně substituce, např. místo

{{pískoviště}}

vkládej

{{subst:pískoviště}}

. Vítej jen uživatele kteří pro Wikipedii dělají zjevně prospěšnou činnost, např. tohoto uživatele není vhodné vítat, když udělá jednu pochybnou a neozdrojovanou editaci. Díky. S pozdravem --Khamul1 (diskuse) 10. 2. 2019, 19:26 (CET)

@Khamul1: Ahoj, v současné době, (až na případy, kdy na to někdy zapomenu) šablony substituluji. --janbery (diskuse) 10. 2. 2019, 19:32 (CET)

Učeň

Díky! --janbery (diskuse) 10. 2. 2019, 19:51 (CET)

Osobní útok - Diskuse s wikipedistou:109.81.212.80

STOP Osobní útoky nejsou na Wikipedii tolerovány. Pokud v nich budete pokračovat, bude vám zablokována možnost editace. Děkuji za pochopení.

-109.81.212.80 12. 2. 2019, 19:43 (CET)

Kde vidíte osobní útok? Proč jste přidal k letadlu z Itálie šablonu letadel z nesouvisejícího státu? --janbery (diskuse) 12. 2. 2019, 19:46 (CET
Osobní útok vidím ve Vašem nepravdivém obvinění z "experimentů"/vandalismu. Pokud jde o „letadlo z Itálie“, tak ve skutečnosti jde o letoun americké konstrukce, Itálie je jen jedním z uživatelů, tudíž není žádný důvod abyste mne takto napadal.--109.81.212.80 12. 2. 2019, 19:49 (CET)
Využití v US jsem přehlédl. Mohl jste mě na to upozornit slušně a ne z toho dělat hned osobní útok, o který nešlo. Osobně proti vám nic nemám. --janbery (diskuse) 12. 2. 2019, 19:56 (CET)
Zrovna tak jste mohl upozornit slušně Vy mě, a ne přidání navboxu označovat za experiment za pomoci šablony. (A to ještě s odkazem na zcela jiný typ.) Nechci se s Vámi (ani nikým jiným) hádat, ale dost dobře nechápu proč hned začínáte s šablonou experiment, zejména pokud jde o téma ve kterém se neorientujete. -109.81.212.80 12. 2. 2019, 20:02 (CET)
Každý někdy udělá chybu. Kdybych měl každému (denně desítky lidí) psát osobní zprávu, nedělal bych nic jiného. Možná byste si měl přečíst vámi odkazovanou stránku Wikipedie:Žádné osobní útoky, kde zjistíte co osobní útok je a není. Na vaší DS jsem se také omluvil, teď čekám na to, jak se k obvinění z osobního útoku postavíte vy. (PS: Podívejte se na můj nick a spočítejte si písmenka r :D )  --janbery (diskuse) 12. 2. 2019, 20:09 (CET)
Pokud jste tak útlocitný co se Vás osobně týče tak se Vám omlouvám za překlepy/přepsání jichž jsem se nechtě ve Vašem uživatelském nicku, a které vznikly čistě přehlédnutím - a které zajisté nelze označit za osobní útok - a současně Vám doporučuji abyste si skutečně přečetl výše uvedený odkaz. Možná Vás překvapí, že překlepy ve shrnutí editací nejsou uvedeny mezi osobními útoky, zatímco „obviňující komentáře“ jsou tam hned na prvním místě.
Jestliže by mě případně někdo z osobního útoku obvinil, tak bych se k tomu otevřeně vyjádřil, stejně tak jako jsem reagoval na Vaše původní zcela absurdní obvinění jehož naprostá nepravdivost je snadno zjistitelná již jen z letmého pohledu do historie daného článku.
Doporučuji se Vám mírnit se i v takových oblastech jako je nevysvětlené odstraňování obsahu z článků - pro Vaši informaci doporučuji abyste si přečetl i např. toto. Tím bych tuto „diskusi“ skončil, protože nemám tolik času abych jej mohl mrhat takto dětinským dohadováním. -109.81.212.80 13. 2. 2019, 20:14 (CET)
Dobrý den, pravděpodobně jste mě nepochopil. Překlepy ve jméně mi jsou víceméně jedno, o ty vůbec nešlo. Cituji mou zprávu: "Na vaší DS jsem se také omluvil, teď čekám na to, jak se k obvinění z osobního útoku postavíte vy." Tímto jsem vás neobvilnil z osobního útoku. Myslel jsem to, jak se vy postavíte k tomu že jste mě neprávem obvinil z osobního útoku, kterého jsem se nedopustil . Já se vám za obvinění z experimentu omluvil, osobní útok by byl, kdybych na svém špatném revertu trval.
Od vás také očekávám dobrou vůli. Koukněte se také prosím, jak funguje vyplňování editace při revertu, text je vyplněn automaticky. --janbery (diskuse) 13. 2. 2019, 21:31 (CET) (upraveno 13. 2. 2019, 21:37 (CET)) - Změna jedné věty pro lepší srozumitelnost
Cituji Vámi zmíněné pravidlo: "Obviňující komentáře jako „Franta je troll“ nebo „Jana kazí články“ mohou být považovány za osobní útoky, pokud jsou pronášeny opakovaně, se zlou vůlí nebo s patřičnou zlomyslností." Mohu se tedy zeptat, kterou konkrétní část pravidla jsem údajně měl porušit? Moje jednání bylo celou dobu plně v souladu s pravidly. --janbery (diskuse) 13. 2. 2019, 21:43 (CET)

Smazani odkazu na yt

Mám dotaz, proč jste mi smazal odkazy na ytb u hudebníka ghostemane ? Nováčky by mohla upoutat nahrávka z youtube. Preparator 1 (diskuse) 14. 2. 2019, 20:06 (CET)

@Preparator 1: Dobrý den, Wikipedie není sbírkou odkazů. --janbery (diskuse) 14. 2. 2019, 20:11 (CET)

Vrácení editace

Ahoj, píšu ti ohledně tvé editace stránky Pokáč (tady). Myslím si, že uvozovky tam patří, vídám to na většině stránek na Wikipedii, kde je nějaký výčet skladeb. Možná se mýlím, je možné že to je někde v pravidlech. Ber to prosím s rezervou, na Wikipedii nemám moc velké zkušenosti.

Lukáš Tesař (diskuse) 20. 2. 2019, 21:46 (CET)

@Lukastesar03: Ahoj, koukal jsem se do pravidel i do ostatních článku a vypadá to (např. Karel Gott a Seznam písní Karla Gotta), že se název písně píše šikmo. Pokud někde jsou uvozovky, jsou podle českého standardu - první dole a pak nahoře. S pozdravem --janbery (diskuse) 21. 2. 2019, 08:37 (CET)
Viz Wikipedie:Typografické rady#uvozovky --janbery (diskuse) 21. 2. 2019, 08:39 (CET)

Vítání vandalů

Rychlé přivítání vandaly a trolly určitě povzbudí v jejich další práci, aby nám tu wikipedii hezky vylepšovali... (ano, píši ironicky). Viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Speci%C3%A1ln%C3%AD:P%C5%99%C3%ADsp%C4%9Bvky/Patlik4569. Takže prosím, příště si lépe promysli, koho zde vítáš. Whitesachem (diskuse) 21. 2. 2019, 21:29 (CET)

Ok. Vítal jsem ho před druhým příspěvkem, kde se ukázalo, co tu chce dělat. Dle mého názoru přivítání nemůže nic zhoršit. --janbery (diskuse) 22. 2. 2019, 00:47 (CET)

Smazání úpravy popisu u kratomu

Ahoj, rád bych se zeptal, na základě čeho si mi smazal úpravu článku o kratomu? Dával jsem relevantní informace založené na faktech.

Děkuji za odpověď --LuckAs89 (diskuse) 26. 2. 2019, 18:35 (CET)

@LuckAs89: Ahoj, díky za editaci a za zprávu. Smazal jsem to protože z článku po tvé editaci zmizely druhy např. Kratom Thajský (Thai). Pokud by se ti povedlo je zařadit do článku, bylo by to super. S pozdravem --janbery (diskuse) 26. 2. 2019, 19:12 (CET)

@Janbery: Smazal jsem to, jelikož je to jen malá část z celé řady druhů, které existují. Upravím to tedy a doplním nějaké druhy jako příklady.

Díky --LuckAs89 (diskuse) 26. 2. 2019, 19:20 (CET)

@LuckAs89: To bude super. Jsem si jistý, že šlo o prospěšnou editaci. Mimochodem, pokud někomu píšeš na diskusi, nemusíš používat {{Odpověď}}, přijde mu upozornění automaticky. Pokud mu ale odpovídáš (třeba jako já tobě), je vhodné šablonu použít, aby se o odpovědi dozvěděl. --janbery (diskuse) 26. 2. 2019, 19:42 (CET)

Významnost na stránce Clockwork Animals

Ahoj,

na tvé upozornění jsem doplnil zdroje. I přesto, že jsem zakládající člen kapely jsem nedokázal prozatím získat lepší zdroje informací, než oficiální stránky našeho kapelního facebooku. Dále se odkazuji na zmínku v našem názvu, který značí steampunkový nádech.

Pokud je to stále problém, nevím jak více je možné se na nás odkázat, když veškeré informace o nás existují pouze tam... -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Freesmil (diskuse)

@Freesmil: Ahoj, za doložení encyklopedické významnosti se obvykle považuje přidání alespoň dvou nezávislých netriviálních a věrohodných zdrojů, které o tématu článku pojednávají. Žádný ze zdrojů v článku toto bohužel nesplňuje. S pozdravem, --janbery (diskuse) 9. 3. 2019, 14:15 (CET)

Revert

Omlouvám se, tohle samozřejmě neměl být rychlý protivandalský revert, ale normální. Je to ale napsané dobře :) --Michal Bělka (diskuse) 12. 3. 2019, 21:18 (CET)

@Michal Bělka: Ahoj, v pohodě, asi jsem už unavený a hledám chyby tam, kde nejsou. --janbery (diskuse) 12. 3. 2019, 21:28 (CET)

Patrolář+revertér

Ahoj, oznamuji ti, že jsem ti přidělil právo patroláře i revertéra na základě žádanky. Pokud budeš něco potřebovat, ptej se, jako ostatně vždycky :). --Martin Urbanec (diskuse) 12. 3. 2019, 21:42 (CET)

Nový článek - Editace - Autorská práva

Dobré odpoledne, přišla mi zrpáva o možném porušení autorských práv, týkající se článku na téma Sbor dobrovolných hasičů - odkazy na web atd. Jsem členem tohoto sboru a autorem webových stránek. Jak doložit to, že neporušujeme autorská práva? Díky -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Lucie Šubrtová (diskuse)

@Lucie Šubrtová: Dobrý den, pošlete povolující mail se svolením autora, adresa je permissions-cs@wikimedia.org, je to jediný možný způsob, jak doložit vaše autorství. S pozdravem, --janbery (diskuse) 13. 3. 2019, 15:59 (CET)

Poděkování

Děkuji za radu, jsem na Wikipedii dva týdny, tak je každá informace dobrá. Zejména těsně po uveřejnění nového článku ho nechám v klidu uležet. Práce na Wikipedii mě pohltila více, než jsem jsem si přál a řekl bych, že hlavním důvodem bylo umístění článků ve výsledcích vyhledávání. Naštěstí s výsledkem klíčových slov "Největší elektrárny na světě" jsem hrubě rozladěn, takže má dosavadní aktivita se rychle sníží a budu se moci opět plně věnovat dosavadním zálibám.. Přeji hezký večer, pokud ještě nespíte, jinak hezký den --Jaroslav Jelínek (diskuse) 14. 3. 2019, 00:16 (CET)

@Jaroslav Jelínek: Není za co, přeji hodně úspěchů. Pokud budete mít nějaký dotaz, určitě se na mě můžete obrátit. S pozdravem, --janbery (diskuse) 14. 3. 2019, 16:28 (CET)

Galerie xxl

Dobrý večer, přišla mi zrpáva o možném porušení autorských práv

pracuji pro Galerii XXL a jsem vedený jako Wikipedista:Galerie XXL Asi jsem to popletl, ale text jsem opravdu psal já a neporušuje tedy autorská práva a chtěl bych poprosit zda ho tam můžete nechat :) -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Galerie XXL (diskuse)

@Galerie XXL: Dobrý den, jediný možný způsob, jak doložit vaše autorství, je poslat mail na permissions-cs@wikimedia.org. Podrobnosti k tomu, jak má mail vypadat najdete zde. S pozdravem, --janbery (diskuse) 14. 3. 2019, 19:58 (CET)

Řád žhavé gumy

@Khamul1: Díky! --janbery (diskuse) 17. 3. 2019, 12:54 (CET)

To jste asi nechtěl napsat ...

Mirek Vojáček je jedním z prvních žáků Beranova ateliéru a podle profesora Berana autorem prvního hyperrealistického obrazu Beranovy školy "Dědeček". Je také autorem programového manifestu hyperrealismu Dálnice. Požádám svého poradce pro Wikipedii, aby tu věc s vámi dal dohromady. Odkaz, který jste mi poslal (enc. nevýznamný) je irelevantní. 151.249.108.24 20. 3. 2019, 23:50 (CET)

Došlo k záměně uživatelů, omlouvám se. Zpráva byla určena někomu jinému. --janbery (diskuse) 20. 3. 2019, 23:58 (CET) Zpráva byla určena tomuto uživateli, reagoval jsem na příspěvek níže.

Ano, navíc bych očekával, že tam Mirka Vojáčka dopíšete zpátky, když to byla, jak uvádíte "záměna". -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 151.249.108.24 (diskuse)

@151.249.108.24: Informace ve Wikipedii musí být důvěryhodné. Informace být uvedeny v článku pouze tehdy, pokud již byly publikovány důvěryhodným a respektovaným nebo jinak ve vztahu k tématu společensky významným zdrojem. V článku by měl být tento zdroj vždy uveden. Jakákoliv nezjevná informace, která není ověřitelná a která nemá uvedený zdroj, může být vymazána. Pro více informací nahlédněte do závazného pravidla Ověřitelnost. Děkuji za pochopení, --janbery (diskuse) 22. 3. 2019, 21:06 (CET)

No, nepřesvědčil jste mě. Podle výpisu jste smazal Mirka Vojáčka, pak jste psal v diskuzi, cituji: "Došlo k záměně uživatelů, omlouvám se. Zpráva byla určena někomu jinému." škrtl to a teď zase řešíte Vojáčka. Takže to vypadá, že Vaším záměrům nejde o pravidla Wikipedie, kterými se oháníte, ale spíše o Vojáčka jako osobu. Navíc smysl Vašeho konání neodpovídá duchu vyjádřenému v uvedených pravidlech, kde píšete: "Jakákoliv nezjevná informace, která není ověřitelná a která nemá uvedený zdroj, může být vymazána". Jen si laskavě povšimněte kondiciálního významu slova "může" ve smyslu věty. Abyste v případě Vojáčka mohl postupovat jak postupujete, musíte potvrdit tři negace, nikoliv pouze jednu nebo dvě. Místo logické spojky -a- by tam muselo být -nebo-, aby platilo, že může být vymazána. 151.249.108.24 22. 3. 2019, 22:12 (CET)

@151.249.108.24: Dobře, když tak dbáte na pravidla, nemělo by vám dělat problém doložit vaše tvrzení podle pravidla Dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje. S pozdravem, --janbery (diskuse) 22. 3. 2019, 22:18 (CET)

Ano, teprve nyní děkuji za odpověď, kterou jste mohl napsat hned na začátku namísto pofidérní omluvy, kterou jste tak nemyslel. Požadované zdroje při vhodné konstalaci doložím, to si nenechám ujít. 151.249.108.24 24. 3. 2019, 20:14 (CET)

rv

Dobrý den, pane Beránku, byl byste tak laskav a obtěžoval se mi vysvětlit proč jste zrušil moji poslední editaci hesla operace Lukaševič III a smazala celý odstavec textu? Nenašel jsem jakékoliv zdůvodnění Vašeho postupu, který mi připadá poměrně velmi hloupý. Uvedený článek jsem vytvořil a postupně jej po nocích, když je čas, dopisuji. A zjištění, že někdo bezdůvodně vymaže Vaši práci mi připadá silně demotivační. Předem děkuji za odpověď. Skret4 (diskuse) 22. 3. 2019, 07:26 (CET)

@Skret4: Dobrý den, šlo o omyl. Děkuji, že jste editaci vrátil zpět. S pozdravem

, --janbery (diskuse) 22. 3. 2019, 08:46 (CET)

@Janbery: Dobrý večer, děkuji za vysvětlení, to se může stát. S pozdravem

--Skret4 (diskuse) 22. 3. 2019, 20:05 (CET)

Lukáš Vavřich

Ahoj, prosím zruš stránku Lukáš Vavřich. Nevím proč autor píše zrovna toto. Díky. --Serious Jano (diskuse) 24. 3. 2019, 17:18 (CET)

@Serious Jano: Ahoj, k takovým stránkám prosím přidávej {{smazat|Důvod pro smazání}}. S pozdravem, --janbery (diskuse) 24. 3. 2019, 18:08 (CET)

Díky. --Serious Jano (diskuse) 24. 3. 2019, 18:09 (CET)

Copyvia

Dobrý den. Při nalezení copyvia odstraňte prosím pouze závadný text, nikoliv i další věci okolo – toto rozhodně není správný postup. Děkuji za pochopení. --Vachovec1 (diskuse) 24. 3. 2019, 20:22 (CET)

@Vachovec1: Snažím se, tady mi to uteklo. Díky, --janbery (diskuse) 24. 3. 2019, 20:37 (CET)

Felix Teleke

Ahoj, doplnil jsem zdroje. Jarzek

Zdroje vypadají ok, možná by bylo super přidat (vámi vytvořenou) fotku a článek ještě trochu upravit podle WP:ES S pozdravem, --janbery (diskuse) 25. 3. 2019, 14:21 (CET)

Odpověď Závazné pravidlo Wikipedie

Původní zpráva Dobrý den, nepřidávejte prosím {{Závazné pravidlo Wikipedie}} do vašeho uživatelského prostoru. Pokud budete mít jakékoli dotazy, neváhejte se zeptat na mé diskusní stránce. Pokud se mě chcete zeptat jinde (například zde), upozorněte mě, prosím, šablonou @Janbery:. S pozdravem, --janbery (diskuse) 27. 3. 2019, 18:14 (CET) Konec původní zprávy

Dobrý den, chtěl bych vás upozornit že stránka na kterou jsem přidal {{Závazné pravidlo Wikipedie}} je moje uživatelské pískoviště. Jen užitečné editace (diskuse) 27. 3. 2019, 18:19 (CET)
@Jen užitečné editace: Ano, vím, že to bylo vaše pískovitě. Šablona pro závazné pravidlo ale automaticky kategorizuje stránky mezi závazná pravidla a její použití je proto nevhodné. Také si prosím přečtěte hlavičku mé DS: „Pokud chci něco Vám, napíšu Vám na vaši diskusi, odpovězte mi tam a použijte šablonu {{Odpověď|Janbery}}. S pozdravem, --janbery (diskuse) 27. 3. 2019, 18:25 (CET)
Dobrý den, chystám se vytvořit verzi šablony {{Závazné pravidlo Wikipedie}} vhodnou pro použití na pískovišti. Jen užitečné editace (diskuse) 28. 3. 2019, 15:25 (CET)
@Jen užitečné editace: Dobrý den, myslím si, že není vhodné jakkoliv napodobovat šablonu závazného pravidla. --janbery (diskuse) 28. 3. 2019, 15:29 (CET)
Nechystám se šablonu Závazného pravidla Wikipedie napodobovat, ale vytvořit verzi vhodnou pro pískoviště. Jen užitečné editace (diskuse) 28. 3. 2019, 15:40 (CET)
@Jen užitečné editace: Dělejte, jak uznáte za vhodné, pokud to bude v souladu s pravidly. Dle mého názoru to ale tak jako tak není dobrý nápad. Přidávejte prosím diskusi pod jedno téma. --janbery (diskuse) 28. 3. 2019, 15:44 (CET)
@Janbery, Jen užitečné editace: V tomto případě IMHO o žádné porušení pravidel, ani o nic v nesouladu s konsensem wikipedistů nejde. Nelze to tudíž označit za něco závadného, pokud je to jen testováno na pískovišti. Tam ať si testuje kdo chce co chce. A po testování se dá vždy šablona smazat. To, že někdo založí novou šablonu pro testování není na závadu - nikoho to neomezuje, nikomu to nepřekáží, atd. Navíc - po experimentu se dá vždy smazat. Nicméně jak píše MU níže, původní šablona je již upravena, takže šablona kolegy Jen užitečné editace byla skutečně duplicitní. --Vojtasafr (diskuse) 28. 3. 2019, 16:23 (CET)

@Jen užitečné editace: K tématu, šablonu {{závazné pravidlo Wikipedie}} jsem změnil tak, aby kategorizovala jen tehdy, je-li vložena do jmenného prostoru "Wikipedie". Předpokládám, že nyní je druhá šablona "zbytečná" a proto jsem ji smazal. --Martin Urbanec (diskuse) 28. 3. 2019, 16:18 (CET)

{{Doporučení}}

Dobrý den, chystám se vytvořit verzi šablony {{Doporučení}} vhodnou pro pískoviště. --Jen užitečné editace (diskuse) 30. 3. 2019, 18:57 (CET)
Na En Wiki ji mají. https://en.wikipedia.org

@Jen užitečné editace: Jak jsem uvedl výše, dělejte, jak uznáte za vhodné, pokud to bude v souladu s pravidly. Mimochodem, Wikipedie:Na EN wiki to tak mají je zbraň posledního soudu v diskusích s jinými wikipedisty, s jejíž pomocí je možno vyhrát i naprosto prohranou výměnu názorů. --janbery (diskuse) 31. 3. 2019, 20:54 (CEST)

Oni ji tam doopravdy mají. --185.149.130.105 5. 4. 2019, 14:37 (CEST)

Student

@Serious Jano: Díky! --janbery (diskuse) 3. 4. 2019, 16:46 (CEST)
Gratuluji a přeji mnoho dalších úspěchů na Wikipedii. Díky za tvojí práci. S pozdravem --Khamul1 (diskuse) 3. 4. 2019, 16:48 (CEST)

Astana -> Nur-Sultan

Dokud nebyl článek přesunut a nebylo rozhodnuto o jeho konečném jméně, nepřijde mi vhodné "napřimovat" (ve skutečnosti "zakřivovat") odkazy v článcích. JAn (diskuse) 4. 4. 2019, 20:30 (CEST)

@JAn Dudík: Když jsem začal přejmenovávat, článek přesunut byl. Jakmile byl přesunut zpět, činnost jsem ukončil. --janbery (diskuse) 4. 4. 2019, 20:36 (CEST)
A taky nešlo primárně o napřímení, nýbrž změnu popisku. --Martin Urbanec (diskuse) 4. 4. 2019, 20:39 (CEST)

AWB

Ahoj, (poměrně) nedávno jsem začal s AWB. Měl bych jeden dotaz, jak jsi postupoval při změně Astany na Nur-Sultan? Resp. jak jsi vytvořil seznam článků, které jsi poté editoval? --Patriccck (diskuse) 9. 4. 2019, 16:17 (CEST)

@Patriccck: Ahoj, použil jsem odkazuje na - něco jako links here, teď si nejsem jistý. Večer se na to kouknu z počítače a napíšu lepší odpověď. --janbery (diskuse) 9. 4. 2019, 16:51 (CEST)

Bot

Ahoj, blbne ti bot, prohazuje šablonu {{pahýl}}. Ale vypadá, že už nepracuje a tak jsem ho neblokoval. Pozor na to, je to u mnoha článků. Sám to zkusím napravit. S pozdravem --Khamul1 (diskuse) 11. 4. 2019, 17:03 (CEST)

@Serious Jano: To ale neznamená, že budeme rušit celého jeho editace --Khamul1 (diskuse) 11. 4. 2019, 17:07 (CEST)
@Khamul1: Měl jsem omylem zapnuté kosmetické úpravy, chyby zkusím opravit sám. --janbery (diskuse) 11. 4. 2019, 17:11 (CEST)
Ono toho tam moc není. :-) --Serious Jano (diskuse) 11. 4. 2019, 17:13 (CEST)
Už by to mělo být v pořádku. Můj před pár týdny udělal podobnou paseku ;-) Jinak díky za užitečnou práci robota. S pozdravem --Khamul1 (diskuse) 11. 4. 2019, 17:21 (CEST)
Ještě něco, když bot bude vkládat úvod, vypni označování editací jako malé. Díky --Khamul1 (diskuse) 11. 4. 2019, 17:26 (CEST)
@Khamul1: Ok --janbery (diskuse) 11. 4. 2019, 17:27 (CEST)

Moravská národní strana

Dobrý den, dal jste na článek Moravská národní strana šablonu Urgentně ověřit.

Veškeré informace v článku jsem čerpal ze zdroje, který je uveden v externích odkazech (95%) Pár vět jsem převzal z wikipedie. Jak si představujete další ověření? Děkuji Kkominik (diskuse) 21. 4. 2019, 19:20 (CEST)

@Kkominik: Dobrý den, aktuální verze článku je v pořádku. Nejlepší by bylo mít řádkové refernece s odkazy na web, co o dané informaci pojednává, ale myslím si, že to v tomto případě není proveditelné. :) S pozdravem, --janbery (diskuse) 21. 4. 2019, 19:24 (CEST)

OK, tak smažte tu šablonu z článku, ne? Kkominik (diskuse) 21. 4. 2019, 19:35 (CEST)

Wan-chua

Ahoj, děkuji za shlédnutí nového článku Wan-chua. Překlad z anglické a německé wiki je část pojednávající o názvu (Název). Měl bych šablonu překlad přidat přímo do ní, či na konec do referencí? Také bych ocenil radu při vytvoření kategorie Městské části Tchaj-peje. Díky, --Aryon48 (diskuse) 21. 4. 2019, 22:17 (CEST)

@Aryon48: Ahoj, šablona se vkládá na začátek referencí. (Edituješ kód, nebo ve vizuálním editoru?). Šablona překlad se přidává ve formátu {{Překlad|První jazyk, např. en|Název prvního článku, např. Wanhua District|Revize prvního článku, např. 877098976|Druhý jazyk, např. de|Název druhého článku, např. Wanhua|Revize prvního článku, např. 185319924}}. Revizi článku zjistíš pomocí volby Trvalý odkaz u dané jazykové verze, např. https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Wanhua_District&oldid=877098976. Kategorii založím. Pokud budeš mít další dotazy, napiš, nebo mi pošli e-mail a já ti dám kontakt na Messenger, nebo Skype. S pozdravem, --janbery (diskuse) 21. 4. 2019, 22:39 (CEST)
Používám editor kódu, díky moc, koukám, že si daný kód již přidal. Pokud by opět vyvstala otázka, rád se ozvu. --Aryon48 (diskuse) 21. 4. 2019, 23:09 (CEST)
@Aryon48: Jsem rád, že jsem mohl pomoct. Ještě ti poradím, aktivuj si udělátko HotCat (Nastavení -> udělátka -> HotCat -> uložit). Umožní ti jednoduchou kategorizaci, viz wp:HotCat. --janbery (diskuse) 21. 4. 2019, 23:28 (CEST)

Sunset Trail

Takový článek je spíš na Významnost, ne UO. Navíc to bylo copyvio ([3]). Měj se — Draceane diskusepříspěvky 25. 4. 2019, 11:22 (CEST)

@Draceane: Díky! --janbery (diskuse) 25. 4. 2019, 12:17 (CEST)

Growth team updates #7

29. 4. 2019, 18:18 (CEST)

Robot

Prosím zastav Tvého bota. Označuje články, které již jsou uspokojivě zařazeny do kategorií šablonou {{Kategorizovat}}. Uvedu příklad Woo-Hoo Dunnit?, zde si myslím, že jedna kategorie postačuje. Patriccck (diskuse) 4. 5. 2019, 13:36 (CEST)

@Patriccck: Ahoj, s botem jsem to procházel ručně. Nevím, jak je to u článcích o Simpsonech, ale kategorii nevidím zapsanou v závěru? Jak to funguje? --janbery (diskuse) 4. 5. 2019, 13:42 (CEST)
Funguje to pomocí šablony {{Infobox - díl seriálu Simpsonovi}}, která automaticky po zadání parametru {{{řada}}} (např. 30 pro 30. řadu) přidá související kategorii. --Patriccck (diskuse) 4. 5. 2019, 14:06 (CEST)

@Patriccck: Díky za info, příště s tím budu počítat. Zkusím projít chybné editace a vrátit je. Měj se, --janbery (diskuse) 4. 5. 2019, 14:09 (CEST)

Stížnost

Zdravím, napsal jsi mi upozornění, že nemám odstraňovat obsah Wikipedie. Nicméně já jsem odstranil pouze chybný obsah. Stránka Josef Valihrach, pojednává o Josefu Valihrachovi starším (což dokazuje i ročník narození 1956). Nicméně politickým kandidátem a lídrem kandidátky Soukromníků je jeho syn Josef Valihrach mladší. Proto jsem odstavec o politické kariéře Josefa Valihracha smazal a do úvodu k článku o něm napsal informaci i o jeho kandidujícím synovi, kterou jsem patřičně ozdrojoval. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Miraben (diskuse)

@Miraben: Jak uvádí šablona, „jestliže jste obsah odstranil(a) z nějakého legitimního důvodu, napište ho prosím ve shrnutí editace.”. S pozdravem, --janbery (diskuse) 4. 5. 2019, 17:15 (CEST)
@Miraben: Jen dodám, jak píšu v hlavičce diskuse: Pokud já chci něco Vám, napíšu Vám na vaši diskusi, odpovězte mi tam a použijte šablonu {{Odpověď|Janbery}}. S pozdravem, --janbery (diskuse) 4. 5. 2019, 17:26 (CEST)

Zpráva

A jak to chceš vylepšit? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) VK (diskusepříspěvky)

@VK: Dobrý den, nechápu váš dotaz. Koukněte se prosím na nápovědu k diskusi. S pozdravem, --janbery (diskuse) 12. 5. 2019, 15:13 (CEST)
To zas nechápu já.
@VK, Janbery: Kolegové. Myslím si že není nutné si rovnou tykat a také ihned napomínat. Článek OPW neměl nikdy být označen kolegou Davidem V. k doložení Wikipedie:2NNVZ, stačilo by jen {{Neověřeno}} nebo {{Upravit}}. OPW bylo označení pro společný park nákladních vozů a jak je v článku napsáno, nebylo to malé sdružení /jestli se tomu dá říct sdružení/. {{Urgentně upravit}} byl doufám jen omyl, nicméně neodstraňuji. --Ján Kepler (diskuse) 12. 5. 2019, 15:25 (CEST)
@Ján Kepler, VK: Článek je nyní v pořádku. ;) --janbery (diskuse) 12. 5. 2019, 15:28 (CEST)

14. 5. 2019, 02:48 (CEST)

Chyba robota

Ahoj, hlásím chybu robota. Namátkou jsem projel pár dalších editací robota a tam jsem na žádný problém nenarazil, takže jde asi o ojedinělou věc. S pozdravem --NIGKDO (diskuse) 14. 5. 2019, 16:00 (CEST)

@NIGKDO: Moc děkuji. Nevím, co problém způsobilo a předpokládám, že se to stalo jen jednou. Na zjištění příčiny pracuji. --janbery (diskuse) 14. 5. 2019, 16:11 (CEST)

Copyvio nováček

Pro takové případy máme šablonu Copyvio nováček, uživatel by měl být nejprve uvítán. — Draceane diskusepříspěvky 14. 5. 2019, 22:06 (CEST)

@Draceane: O šabloně vím, začnu jí používat více. Díky, --janbery (diskuse) 14. 5. 2019, 22:08 (CEST)

Call for submissions for the Community Growth space at Wikimania 2019

Welcome to a special newsletter from the Growth team! This special newsletter is not about Wikimedia Foundation Growth team projects. Instead, it is a call for submissions for the Community Growth space at Wikimania 2019. We think that many people who receive this newsletter may have something valuable to contribute to this space at Wikimania. We haven't translated the newsletter, because Wikimania's language is English.

Please see below for the message from the organizers of the Community Growth space at Wikimania.

---

Wikimania 2019 is organized into 19 “spaces”, which are all accepting proposals for sessions. This message comes from the team organizing the Community Growth space.

Since you are interested b Growth team projects, and potentially involved in welcoming newcomers initiatives on your wiki, we would like to invite you to submit a proposal to the Community Growth space because of the actions you’ve done around newcomers on wikis. The deadline for submission is June 1. See below for Community Growth submission topics and session formats. Topics and sessions have to be in English.

In the Community Growth space, we will come together for discussions, presentations, and workshops that address these questions:

  • What is and is not working around attracting and retaining newcomers?
  • How should Wikimedia activities evolve to help communities grow and flourish?
  • How should our technology and culture evolve to help new populations to come online, participate and become community members?

Recommended topics: please see this link for the list for the list of recommended topics. If you do not plan to submit a proposal, you can also suggest additional topics here. If your topic does not fit into our space, remember that there are 18 other spaces that could welcome you sharing your knowledge and perspective.

Types of session. We prefer sessions that are participatory, interactive, promote conversations, and give a voice to parts of our movement that are heard less often. Please see this link for the list of recommended session formats.

Poster submissions. Posters are also a good way to introduce a topic, or show some results of an action. Please consider submitting one!

More information about the Community Growth space, topics, and submission formats is available on the proposal page.

Please submit your proposal. The reviews will happen at the beginning of June.

If you have questions about Wikimania in general, please ask them on the Wikimania wiki.

On behalf of the Community Growth leadership team, Trizek (WMF), 16. 5. 2019, 13:44 (CEST)

20. 5. 2019, 15:03 (CEST)

Reference u aktualit

Dobrý den, děkuji za přidání aktuality. Na oné stránce je zvyklostí přidávat vždy automaticky reference. Pomozte prosím udržet danou stránku v pořádku. Díky za pochopení. S pozdravem, --Palu (diskuse) 21. 5. 2019, 08:55 (CEST)

@Palu: Dobrý den, vím že se tam reference přidávají a omlouvám se za (zbytečnou) chybu. --janbery (diskuse) 21. 5. 2019, 08:58 (CEST)
V pořádku, děkuju vám. S pozdravem, --Palu (diskuse) 21. 5. 2019, 09:57 (CEST)

Pozdrav

Ahoj, tady Vojta Veselý, píšu ti z kurzu "Senioři píší Wikipedii" v rámci výuky diskusí, tak se omlouvám za obtěžování. :-) Ať se daří. --Jarní lektor (diskuse) 22. 5. 2019, 15:14 (CEST)

@Jarní lektor: Ahoj Vojto, určitě neobtěžuješ. Přeji všem účastníkům kurzu hodně štěstí! Měj se, --janbery (diskuse) 22. 5. 2019, 15:17 (CEST)
Díky moc. :-) --Jarní lektor (diskuse) 22. 5. 2019, 15:24 (CEST)

Odkazy na Sprinkler přes robota

Ahoj, pozor s těmi odkazy, zvlášť když jde o robotické úpravy: tady už byl a tenhle výsledek také není ideální. Když už je použit v rámci odkazu popisek, odkazuj raději z celého slova („[[Sprinkler|sprinklerového]]“), a když je vhodně vyskloňované, není třeba popisek použít vůbec („[[sprinkler]]ového“). Díky. S pozdravem --22. 5. 2019, 22:17 (CEST), Utar (diskuse)

@Utar: Ahoj, použil jsem AutoWikiBrowser. Nepřišel jsem na to, jak ho jinak nastavit. S botem jsem to dělal ručně, příště to zkusím udělat jinak. Díky za zprávu, --janbery (diskuse) 22. 5. 2019, 22:21 (CEST)

Článke "Pilový kotouč" od GSP Zborovice

Dobrý den, před několika dny jste mi zablokoval článek "Pilový kotouč", protože jste nabyl dojmu, že se jedná o plagiátorství. Jak jsme psal už pod článek... jsem autorem i původního článku na http://wiki.gspzborovice.cz/index.php/Hlavn%C3%AD_strana Současný článek https://cs.wikipedia.org/wiki/Pilov%C3%BD_kotou%C4%8D jsem rozšířil o nové informace publikoval ho zde na wiki. Budete tak laskav a článek opět zviditelníte pro čtenáře. Děkuji. --GSP Zborovice (diskuse) 23. 5. 2019, 15:04 (CEST)

@GSP Zborovice: Dobrý den, jediný možný způsob, jak doložit vaše autorství, je poslat mail na permissions-cs@wikimedia.org. Podrobnosti k tomu, jak má mail vypadat najdete zde. S pozdravem, --janbery (diskuse) 23. 5. 2019, 18:34 (CEST)

27. 5. 2019, 17:33 (CEST)

Medaile zkušeného uživatele

@F.ponizil: Děkuji! --janbery (diskuse) 28. 5. 2019, 10:25 (CEST)

Také se připojuji k poděkování. Díky za patrolu :-) --Ján Kepler (diskuse) 28. 5. 2019, 14:46 (CEST)

@Ján Kepler: Také díky! :) --janbery (diskuse) 28. 5. 2019, 14:52 (CEST)

editace stránky

Můžete mi tedy prosím poradit, jaké mám možnosti, pokud bych chtěla aby byly informace aktuální. Nerozumím tomu, jak je může jiný uživatel vrátit zpět do neaktuální podoby. Central Group (diskuse) 29. 5. 2019, 09:44 (CEST)

@Central Group: Nevím o co přesně v článku šlo. Odpoledne se na to mohu podívat. Nejlepší by ale možná bylo napsat uživateli, který editace vracel zpět. --janbery (diskuse) 29. 5. 2019, 10:08 (CEST)

Otázka od wikipedisty WesternBoiii (1. 6. 2019, 10:57)

Dobrý den, jak odstraním stránku, která je v režimu Dočasné smazání? Nikde nevidím možnost Smazat.

WesternBoiii (diskuse) 1. 6. 2019, 10:57 (CEST)

@WesternBoiii: Dobrý den, stránka bude za těch pár dnů zhodnocena nezávislým editorem, jestli stále obsahuje nahlášené problémy. V případě že ano, technický správce provede smazání, to řadoví uživatelé sami udělat nemohou; když ne, varovná hlášení z úvodu budou odebrána a stránka ponechána.
Zde je problém jak v jazyce (jsme na českojazyčné Wikipedii, takže článek by měl být v češtině, ne v angličtině), tak ve významnosti. Jedná se o hudebníka, o kterém se nedaří najít jakékoli zdroje (rozhovory, shrnutí životopisu, články v časopisech…), pomocí nichž by mohlo být ukázáno, že jde o dostatečně encyklopedicky významnou osobu (více viz Wikipedie:Encyklopedická významnost. Pokud o nějakých takových zdrojích (chtělo by to alespoň dva, nezávislé, netriviální a věrohodné) víte, doplňte je prosím do článku. Zkoušel jsem sám hledat, nic jsem nenašel, zdá se, že jde zatím o nedostatečně známého hudebníka – až se o něj začnou zajímat nezávislé časopisy, hudení portály apod., může mu být článek opět založen. Přeložit takto krátký článek není velký problém, ale bez doložení těch nezávislých zdrojů asi bude prozatím smazán. Podobně to platí pro anglickojazyčnou Wikipedii, tam je jazyk článku v pořádku, ale významnost je také nejistá. S pozdravem --1. 6. 2019, 11:55 (CEST), Utar (diskuse)
@Utar: Díky za odpověď, teď jsem tu "chvíli" nebyl. --janbery (diskuse) 2. 6. 2019, 21:49 (CEST)

3. 6. 2019, 17:24 (CEST)

Správce

Ahoj, přidělil jsem ti práva správce. Pevně věřím, že je využívat zvládneš, ale kdybys měl nějaké otázky, neváhej se zeptat. Gratuluji ke zvolení a přeji pevné nervy, --Martin Urbanec (diskuse) 6. 6. 2019, 09:07 (CEST)

Tak gratuluju, zelenáči. :-) Kdyby něco, starej OJJák je Ti taky k službám. :-) --OJJ, Diskuse 6. 6. 2019, 09:10 (CEST)
Přidávám se ke gratulaci. Ještě jednou mnoho štěstí! --Khamul1 (diskuse) 6. 6. 2019, 12:55 (CEST)
@Martin Urbanec, OJJ, Khamul1: Díky za všechna přání a gratulace! --janbery (diskuse) 6. 6. 2019, 12:59 (CEST)
Tak to už mohu jít do důchodu… --Vojtasafr (diskuse) 6. 6. 2019, 17:44 (CEST)

Jednorázový vandalský nebo provokační účet

Ahoj, Jednorázové vandalské nebo provokační účty se blokují i ze zákazem posílání mailů a psaní do diskuse. Poté dochází k tomuto [18]. Díky. S pozdravem --Khamul1 (diskuse) 6. 6. 2019, 13:48 (CEST)

@Khamul1: Sorry, nevěděl jsem to. Díky za info, --janbery (diskuse) 6. 6. 2019, 14:09 (CEST)

Nahrazování článků přesměrováním

Dobrý den, mám dotaz ohledně nahrazování redundantních článků přesměrováním: nedává smysl přesměrovat článek o přímém důsledku impulzové věty do článku impulzové věty, když ve skutečnosti jde o jednovětou formulaci výsledku? Jaký je přesně důvod podpory rozkouskování informace, která vychází ze stejného kontextu? --TheRoyalAegis (diskuse) 6. 6. 2019, 15:17 (CEST)

@TheRoyalAegis: Dobrý den, je problém, že kvůli přesměrování se ztratí spousta informací, které jsou jen v podrobném článku. S pozdravem, --janbery (diskuse) 6. 6. 2019, 15:19 (CEST)
O jaké ztrátě informace mluvíme ve výše zmiňovaných článcích? --TheRoyalAegis (diskuse) 6. 6. 2019, 15:27 (CEST)
@TheRoyalAegis: Porovnejte:
Uvažujme soustavu hmotných bodů, jejíž výslednice externích sil je nulová. Takovou soustavu nazýváme izolovanou a z první věty impulsové vyplývá zákon o zachování hybnosti soustavy ve tvaru :.
s článkem Zákon zachování hybnosti. Děkuji, --janbery (diskuse) 6. 6. 2019, 15:30 (CEST):
Ano, vizuálně se může zdát, že je to kratší, jenže původní autor natáhl článek nepříliš šikovným odvozením, které v novém článku je napsáno formálně (o ztrátu tedy nejde). Také bych dodal argument: zákon zachování hybnosti a momentu hybnosti vychází čistě z impulsových vět, které však v těch externích článcích nejsou zmíněné, tudíž podle této úvahy dochází naopak ke ztrátě rozdělením těchto témat. --TheRoyalAegis (diskuse) 6. 6. 2019, 15:40 (CEST)
@TheRoyalAegis: Nebylo by to možná lepší řešit šablonou {{Viz též}}? --janbery (diskuse) 6. 6. 2019, 15:45 (CEST)
Asi bych to viděl tak, že článek o impulsových větách se ponechá jako formální stránka těch zákonů, ale s tím, že se z článku o zachování hybnosti odstraní to zvláštní odvození a místo něj se napíše nějaký příklad (ujmu se toho); pokud člověk chce vědět rychle, o co se jedná, tak si přečte jednovětou formulaci a příklad k tomu, a pokud chce vědět něco víc, tak se podívá (viz též) na impulsové věty. Dává tato úvaha smysl?--TheRoyalAegis (diskuse) 6. 6. 2019, 15:53 (CEST)
@TheRoyalAegis: Myslím, že ano. Jen prosím vždy vysvětlete úmysl ve shrnutí editace. Díky, --janbery (diskuse) 6. 6. 2019, 15:55 (CEST)
Je fakt, že na toto jsem nějak v zápalu těch přesměrování zapomněl. Jsem rád, že jsme nakonec došli k nějakému závěru. V tento moment asi můžu popřát jen příjemný zbytek dne.--TheRoyalAegis (diskuse) 6. 6. 2019, 15:59 (CEST)
@TheRoyalAegis: Vám také hezký zbytek dne. Pokud budete mít nějaké dotazy, můžete se mě kdykoliv zeptat tady, nebo v mailu. --janbery (diskuse) 6. 6. 2019, 16:01 (CEST)

Johanna Spyri

Co je špatně na kategorii? Díky.--Addvisor (diskuse) 10. 6. 2019, 11:50 (CEST)

@Addvisor: Byl to překlep, hned jsem to vracel zpět. Omlouvám se. --janbery (diskuse) 10. 6. 2019, 12:41 (CEST)

10. 6. 2019, 19:06 (CEST)

Bot

Ahoj, doporučuji u nahrazování odkazů za šablony koukat na bota, co přesně nahradil. Například zde z toho vytvořil nepoužitelný (a ve výsledku zbytečný) odkaz. RiniX (diskuse) 11. 6. 2019, 15:26 (CEST)

Či duplicitu RiniX (diskuse) 11. 6. 2019, 15:28 (CEST)

@RiniX: Ahoj, díky za info. Upravím pokyny pro bota, aby se to už neopakovalo. --janbery (diskuse) 11. 6. 2019, 15:32 (CEST)

Jak tady a v podobných článcích v Odloženém smazání došlo k Sjednocení odkazu šablonou? --11. 6. 2019, 20:17 (CEST), Utar (diskuse)

@Utar: Špatně nastavené shrnutí - zapomněl jsem ho nastavené od minula. Samozřejmě tam mělo být Přidání šablony kategorizovat. Naštěstí jde jen o pár článků. Omlouvám se, --janbery (diskuse) 11. 6. 2019, 20:39 (CEST)

Growth team updates #8

13. 6. 2019, 11:02 (CEST)

Botův fix Astany

Ahoj, bot nemůže nahrazovat dobový název města ve všech článcích, město se před rokem 2019 nejmenovalo Nur-sultan ([24], [25], zde nesmysl Astana je cyklistická stáj, jen někdo nevložil rozlišovač). Druhou věcí je předčasný přesun před dořešením názvu člániku, Nur-Sultan je stále přesměrování. Těch nepřesností jsou desítky a měly by být vráceny. Korektní fix má být v těchto případech, po přesunu článku, ve formě [[Nur-Sultan|Astana]] (se zachováním dobového jména). Zdraví --Kacir 17. 6. 2019, 13:31 (CEST)

@Kacir: Ahoj, s botem jsem nahrazoval v době, kdy byl článek přesunutý a zatím v tom neplánuju pokračovat. --janbery (diskuse) 17. 6. 2019, 13:41 (CEST)
Z desítek článků ovšem zmizel dobový název. To je jako plošně nahrazovat Žídkovou za Brzeskovou, což má smysl u událostí až od data sňatku jako v Kravařích, ale ne předtím.--Kacir 17. 6. 2019, 14:15 (CEST)

Seznam/kategorie

Dobrý den, můžu poprosit o kopii onoho článku někam do mého uživatelského prostoru, abych se postaral o tu kategorii? Nerozumím tomu, proč vyhodnocení s jejím vytvořením nepočítalo automaticky, když ji připouští jako vhodnou náhradu, ale rád se toho tedy ujmu. Díky, --Palu (diskuse) 17. 6. 2019, 17:51 (CEST)

VyřešenoVyřešeno @Palu: Vloženo na Wikipedista:Palu/ADHD. Omlouvám se za vzniklé nepříjemnosti. S pozdravem, --janbery (diskuse) 17. 6. 2019, 17:58 (CEST)
Děkuji, zpracoval jsem. S pozdravem, --Palu (diskuse) 17. 6. 2019, 19:01 (CEST)

17. 6. 2019, 22:37 (CEST)

Rozbitý odkaz

Ahoj, tvůj robot rozbil v několika článcích odkazy na Twitter, viz např. [30]. Opravil jsem pár článků co jsem dokázal najít, snad toho nebylo víc. --Dvorapa (diskuse) 19. 6. 2019, 13:24 (CEST)

@Dvorapa: Díky za info, bota upravím! --janbery (diskuse) 19. 6. 2019, 14:12 (CEST)

Restaurace 99

Dobrý den, děkujeme Vám - ještě to nemám hotové rozhodně vše doplním. -- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Nuntius2019 (diskusepříspěvky)

@Nuntius2019: Dobrý den, článek ještě bude rozhodně třeba upravit. Chybí mu zdroje (viz pravidlo) a celkově vypadá propagačně (viz pravidlo). Vhodné by bylo založit článek na vašem pískovišti a pak ho přesunout do hlavního prostoru. Vaše pískoviště se nachází na adrese wikipedista:Nuntius2019/Pískoviště, můžete tam jakkoliv experimentovat s Wikipedií. Pokud budete mít jakékoli dotazy, neváhejte se zeptat na mé diskusní stránce (zde). Pokud se mě chcete zeptat jinde, upozorněte mě, prosím, šablonou {{Odpověď|Janbery}}. S pozdravem, --janbery (diskuse) 21. 6. 2019, 22:01 (CEST)

Dobrý den, už mám vše připraveno jen nemohu změnit hlavní nadpis tedy chci změnit Restaurace 99 Český Krumlov. Mám dále pátrat nebo to nelze? děkuji (Nuntius2019 (diskuse) 22. 6. 2019, 14:33 (CEST))

@Nuntius2019: Dobrý den, na jaké adrese máte článek připravený? Pokud ho máte na pískovišti, musíte nejdříve kliknout na tlačítko Zveřejnit změny, jinak vám bohužel nemohu pomoct. S pozdravem, --janbery (diskuse) 22. 6. 2019, 14:36 (CEST)

Článek je nyní na Špitál svaté Alžběty (Český Krumlov). Podrobně jsem odpovídal u Czevy --23. 6. 2019, 22:17 (CEST), Utar (diskuse)

Otázka od wikipedisty Betwindband (23. 6. 2019, 21:25)

Dobrý den pane Mentore / Doplňoval jsem do svého článku informace o členech kapely a diskorafii a nemůžu to najít ve článku doplněné? Kam se to stratilo?

Betwindband (diskuse) 23. 6. 2019, 21:25 (CEST)

@Betwindband: Dobrý den, vítejte na Wikipedii! Pravděpodobně jste nestiskl tlačítko Zveřejnit změny a tím pádem se změny ztratily. Váš článek bohužel nesplňuje požadavky na encyklopedickou významnost, pokuste se do něj prosím doplnit zdroje. Pokud vám nebude něco jasné, klidně se ptejte dále. S pozdravem, --janbery (diskuse) 23. 6. 2019, 21:46 (CEST)

ahoj

všechno nejlepší k svátku --37.188.234.3 24. 6. 2019, 13:06 (CEST)

@37.188.234.3: Díky! --janbery (diskuse) 30. 6. 2019, 16:25 (CEST)

24. 6. 2019, 19:29 (CEST)

článek smazanej

ahoj,můžu se tě zeptat proč si mi smazal článek ? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 85.163.0.233 (diskuse)

@85.163.0.233: Článek byl neencyklopedický a neupravitelný, prosím nezakládej už takové. Pokud takové budeš zakládat dále, bude to bráno, jako vandalismus. S pozdravem, --janbery (diskuse) 30. 6. 2019, 20:10 (CEST)

1. 7. 2019, 23:22 (CEST)

8. 7. 2019, 22:12 (CEST)

Miroslav Kapoun

Dobrý den, nepřeháníte to trochu s tou encyklopedickou významností? Miroslav Kapoun (hokejista) - 17 sezón v nejvyšší hokejové soutěži je málo?--Addvisor (diskuse) 11. 7. 2019, 14:08 (CEST)

2NNVZ tam bohužel nevidím. --janbery (diskuse) 11. 7. 2019, 14:10 (CEST)
Doporučuji si přečíst příslušná kritéria, týkající se sportu --OISV (diskuse) 11. 7. 2019, 15:01 (CEST)

Otázka od wikipedisty Jakubkral89 (11. 7. 2019, 14:56)

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda-li by bylo možné, popřípadě jak přejmenovat stránku František Lydie Gahura, v názvu stránky je překlep. Správně by se stránka měla jmenovat František Lýdie Gahura. Jméno Lýdie je název podle Lýdie Rousové, se kterou se František Gahura oženil. Děkuji za pomoc. Jakub Král

Jakubkral89 (diskuse) 11. 7. 2019, 14:56 (CEST)

@Jakubkral89: Dobrý den, článek bohužel nepřesunu, protože jsem nenašel žádnou oporu ve zdrojích. Máte nějaké? S pozdravem, --janbery (diskuse) 11. 7. 2019, 15:04 (CEST)

@janbery:

  • HORŇÁKOVÁ, Ladislava; GAHURA, Jan. František Lýdie Gahura : 1891-1958 : projekty, realizace a sochařské dílo. [s.l.]: Krajská galerie výtvarného umění, 2006. ISBN 80-85052-67-9. 
  • František Lýdie Gahura [online]. Památník Tomáše Bati [cit. 2019-07-11]. Dostupné online. 
  • BARTÍKOVÁ, Andrea. František Lýdie Gahura a architektura Zlínského kraje v první polovině 20. století. Olomouc, 2014. Bakalářská práce. Univerzita Palackého, Pedagogická fakulta. Vedoucí práce Pavel Krákora. Dostupné online.

Já bych se toho nebál, rozšířené jsou zjevně obě verze zápisu, na prvním z uvedených děl patrně pracoval přímo jeho příbuzný a v akademické práci by, věřím, chybný zápis neprošel. --Michal Bělka (diskuse) 11. 7. 2019, 15:19 (CEST)

@Michal Bělka: Díky za přesun. --janbery (diskuse) 11. 7. 2019, 15:24 (CEST)