Diskuse s wikipedistou:Hypertornado

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Rádi bychom Vás přivítali na Wikipedii!

Začal(a) jste dobře a jste na nejlepší cestě přispívat vlastními články.

Pokud jste tak ještě neučinil(a), doporučujeme Vám nejdříve si přečíst některé stránky, které Vám přiblíží provoz a zvyky na Wikipedii:

Vkládání podpisu

Několik dobrých rad:

  • Abyste se podepsal(a) na diskusních stránkách, stačí napsat 4 vlnovky ~~~~ (nebo je vložit pomocí druhé ikony zprava v liště nad editačním oknem). Naopak články se nepodepisují.
  • Opravdu se nebojte editovat. Když se Vám občas něco nepovede, jiní to spraví.

Tak ještě jednou vítejte a děkujeme za Vaše příspěvky. Věříme, že se tu uvidíme často.

Nic se neděje. Každý jsme tu začínali (a mnozí pokračujeme) s chybami. Proto se také články mění. Časem se zaběhnete. Ještě jednou vítejte a ať se Vám tu líbí. --Postrach 14:37, 25. 7. 2005 (UTC)

Obrázky[editovat zdroj]

Do popisku obrázku je třeba uvést zdroj a přidat šablonu licence z Wikipedie:Popisky licence souborů. Jména bývají stejné jako na anglické wikipedii. Jelikož albumcover zatím nikdo neudělal, dal jsem tam šablonu pro fair use. --Li-sung 10:49, 28. 7. 2005 (UTC)

Korektní přepis by byl Tókjó, ale v tomto případě jde o výjimku - tradičně totiž píšeme Tokio. Jirka O. 17:05, 28. 7. 2005 (UTC)

Japonská jména tu přepisujeme normálně česky. Tedy žádné ts, ch, sh, y, oh či ou, ale c, č, š, j, ó. Miaow Miaow 17:14, 28. 7. 2005 (UTC)

Kategorie[editovat zdroj]

Sice sem něco napsala do shrnutí editací, ale radši ještě sem. Systém kategorií není úplně intuitivní a já s nimi mívám problémi i teď. Zvlášť když se octnu někde mimo obor. Někdy pomůže najít podobně tamaticky laděný článek a podívat se, kam patří ten a nebo zkouknout cizojazyčné wikipedie. Na ty stejně při psaní článku lezu, abych získala interwiki, takže to není taková práce. No a tam se dá mnohdy inspirovat. Nejde to vždy, na en: mají systém kategorií složitější, protože mají víc článků, ale pak se prostě dá po té struktuře stromu dojí až někam k dostatečně silné větvi (obecné kategorii), která už u nás je. A pak se samozřejmě dají dělat nové podkategorie, ale není to vždy třeba. No snad ti to trochu pomůže. --Karakal 19:36, 28. 7. 2005 (UTC)

Obrázky[editovat zdroj]

Dobrý den, opravil jsem vaši šablonu pro GFDL u Soubor:OldTrafford.jpg. Zároveň bych Vás ale chtěl požádat o doplnění autora fotky, které GFDL vyžaduje. Díky. --che 11:15, 13. 8. 2005 (UTC)

Severní Korea[editovat zdroj]

Chci Vás trošku povzbudit, toho POV v článku Severní Korea se nebojte a editujte s odvahou. Na světě není krutějšího režimu a je potřeba o tom pravdivě informovat. Egg 19:57, 14. 8. 2005 (UTC)

Česká města v okrese Nymburk[editovat zdroj]

Pěkné dílo, tolik obecních článečků, hezky se to zamodřilo. Ale má to jednu vadu na kráse, totiž kategorizaci. Až na několik výjimek (města jsou ta sídla uvedená v šabloně Okres Nymburk tučně), patří všechny ty novinky do kategorie Kategorie:České vesnice a ne Kategorie:Česká města. Prosím pěkně o nápravu. Předem díky. Miaow Miaow 21:32, 2. 10. 2005 (UTC)

OK, napravím, ale až tak někdy ve čtvrtek. Chystám se do budoucna ty článečky trochu depahýlizovat. --HyPeR@tOrNaDo 09:59, 3. 10. 2005 (UTC)

Obce na Nymbursku[editovat zdroj]

Koukal jsem že jsi založil množství pahýlků o obcích na nymbursku. Podle mého soudu by tyto článečky nesplňovaly pomalu ani definici pahýlu, spíš subpahýlu. Určitě by pomohlo, kdybys k nim dokázal časem přidat i infobox (např viz Dobříš nebo Dlouhopolsko). doporučuji k jejich zpracovýní tyto zdroje: [1] a [2] --JAn 22:55, 28. 12. 2005 (UTC)

Mikropahýlky k obcím[editovat zdroj]

Milé tornádo, nechtělo by ses na chvíli zastavit? Tvoje snaha "zamodřit" všechny odkazy na obce je chvályhodná, ale přece jen jsou ty pahýlky příliš malé. Co kdyby ses pokusil zaměřit na kvalitu, místo kvantity? Tohle množství minipahýlků nikdo nestihne rozšiřovat na použitelné články. Děkuji za pochopení. --Karakal 13:55, 7. 10. 2005 (UTC)
P.S.: Seš dneska už druhej, komu za to nadávám.

No klidně můžu přestat, ale mě to přijde docela užitečný a nedávno jsem za to byl dokonce i pochválen (viz výše). O městech v okrese budu psát podrobněji, ale o vesnicích toho samozřejmě krom pár statistickejch údajů nevím. Ale pro někoho, kdo bude chtít psát třeba o své obci to je podle mě užitečné. Rozhodně je podle mě lepší něco než nic. Řídím se vzorem Okres Přerov, který tuším skoro celý udělal Cinik a tak jsem si myslel, že je to OK. Mám tedy dokončit zbylých 15 obcí, či přestat? --HyPeR@tOrNaDo 14:03, 7. 10. 2005 (UTC)

Dobrý den. Vytváření velkého množství minipahýlů je trochu kontroverzní záležitost, protože má své klady a zápory. Mezi klady patří fakt, že další editor už má předpřipravený určitý formát před sebou a je mu tedy usnadněna práce. Jiným případem je však čtenář, pro něhož Wikipedii především děláme. Čtenáře by potěšil i minipahýlek bez informací, pokud by v něm našel např. interwiki, pomocí nichž si další informace může dohledat. Jinak je efekt zamodřování pomocí minipahýlů z jeho pohledu především ztráta informací, protože předtím alespoň viděl články obsahující hodnotnou informaci (byly modré na rozdíl od prázdných červených), kdežto po pahýlové ofenzívě články s informacemi prostě nenajde, neboť budou oproti krátkým článkům v zoufalé menšině. Může nabýt dojmu, že zde nemáme nic než podobné pahýly, což by byla škoda.
Takže to, zda podobnou činnost pochválit nebo ne, závisí především na množství informace v těchto pahýlech a na tom, zda je hodláte (Vy nebo někdo jiný) v dohledné době rozšiřovat. Díval jsem se do Vašich příspěvků a zjistil jsem, že kromě triviální úvodní věty obsahují údaj o počtu obyvatel a rozloze katastrálního území. Počet obyvatel se přitom velmi mění a my nejsme obecní databáze, abychom se mohli tvářit, že naše údaje jsou absolutně čerstvé. K údaji o počtu obyvatel byste měl přinejmenším uvést, k jakému datu se vztahuje, jinak nemá valnou hodnotu. Takže každý ten pahýl obsahuje jen jeden hodnotný údaj, který nebude třeba předělávat. Připadá mi to zatím celkem málo. Na druhou stranu, pokud se chcete danému okresu dlouhodobě věnovat a nějaké informace (alespoň statistické nebo i jiné - v mapách www.seznam.cz lze najít např. geografické souřadnice) v dohledné době doplňovat, pak si výtkami příliš hlavu nelamte a pokračujte v práci. Nechceme Vás nijak omezovat, jen pokud možno nasměrovat úsilí, které projektu věnujete, co nejužitečnějším směrem. Věřím, že zvolíte řešení, které Wikipedii maximálně prospěje. Děkuji za pochopení. --Beren 15:01, 7. 10. 2005 (UTC)

Hypertornado, vůbec se nebojte, že by se k malé vísce nedalo něco nalézt – koukněte pro inspiraci na Vysokou Libyni či zaniklé Sechutice. Také se připojuji k Berenově výzvě k doplnění souřadnic přes šablonu Geo, nebojte se zmínit, co zajímavého je v okolí či vsi (rybníky, kopce, řeky, potoky, jeskyně, hrady), jaké památky jsou v samotné vsi, zda neleží v nějakém z chráněných území, jaké části daná obec má, jaká sídla jsou v okolí atpd. Těším se na vaši pomoc na českém místopisu. --Adam Hauner 16:26, 7. 10. 2005 (UTC)


Děkuji za vyjádření. Budu se snažit postupovat podle vašeho návrhu a minipahýlky trochu rozšířit. Zaměřím se jen na Okres Nymburk, ale bohužel teď budu mít asi ještě méně času než v předchozí době. Wikipedii zdar! --HyPeR@tOrNaDo 11:09, 8. 10. 2005 (UTC)

Zdravím, konečně jsem se seznamem Posledních změn propracoval až k Vám. Ještě jednou díky za nápravu těch kategorií, každý grunt, na kterém se dá stavět, je dobrý. Do infoboxu Nymburka jsem doplnil počet zsj vyhledávání počtů mč, kú a zsj funguje na http://www.uir.cz/ stačí zvolit Obce a zadat název. Souřadnice jsem doplnil podle papírového autoatlasu. Ještě by to chtělo dohledat PSČ, protože to uvedené je přímo na městský úřad, obecné PSČ pro město je asi 288 00/01 nebo tak něco, teď už musím zalehnout, takže se mějte. :-) Miaow Miaow 02:34, 9. 10. 2005 (UTC)

Řazení v kategorii[editovat zdroj]

Zdravím. Je nezbytné, abyste při zakládání biografických hesel správně psal kategorie, tj. včetně řazení. Místo [[Kategorie:Čeští fotbalisté]] je potřeba určit i řazení v rámci kategorie, tj. zapsat [[Kategorie:Čeští fotbalisté|Jun, Tomáš]], aby kategorie fotbalistů nebyla řazena podle křestních jmen. Díky! --Adam Hauner 05:08, 14. 10. 2005 (UTC)

Aktuality[editovat zdroj]

Dobré odpoledne. Samozřejmě je v pořádku, že také přispíváte do Aktualit, rovněž zpráva je relevantní. Ale problém spočívá jinde. Jakým způsobem se tato zpráva pojí s dnešním datem? Hraje se to snad dnes? ... Nehraje. Zápas bude 12. listopadu. Takže tato zpráva patří spíše do očekávaných událostí k 12. listopadu. Chápu, že FIFA o tom rozhodla dnes, ale za pět, deset let bude každému jedno, kdy se to losovalo; podstatný bude ten zápas, každý bude vzpomínat, jak jsme je v baráži porazili. Věřím, že chápete mé důvody přesunu vaší zprávy z aktuálních do očekávaných. --Zirland 10:56, 14. 10. 2005 (UTC)

No problem! --Hypertornado 10:58, 14. 10. 2005 (UTC)

Kombinace metalových žánrů[editovat zdroj]

Dobrý den,

u článku Kombinace metalových žánrů jsem odebral smazat, IMHO by se smazat mělo využívat pro věci kdy je to opravdu jasné, chybný název, vandalismus, atp. Proto bych Vás poprosil spíše o hlasování o smazání - VfD. Děkuji Vrba 23:56, 4. 12. 2005 (UTC)

Soubor:World cup trophy.jpg[editovat zdroj]

Dobrý den, prosím doplňte údaje o původu Vámi nahraného obrázku Soubor:World cup trophy.jpg, jinak bude muset být smazán. Obrázky na Wikipedii musí být uvolněny pod svobodnou licencí, nebo alespoň tak, aby jejich použití vyhovovalo principu fair use. Podrobnější informace o licencích naleznete na stránce Wikipedie:Popisky licence souborů. Děkuji. --Mormegil 20:47, 8. 12. 2005 (UTC)

Tak už asi nemusíte. Díval jsem se kolem a předpokládám, že jste obrázek i s informací o licenci GFDL převzal z anglické (či možná některé jiné) Wikipedie. Jelikož však GFDL bez uvedení autora je nesmysl, byl takový obrázek terčem kontroly a bylo zjištěno, že se jedná o copyvio a obrázek byl smazán (viz en:Special:Undelete/Image:World cup trophy.jpg). Takže tento obrázek smažu i odtud. --Mormegil 15:34, 11. 12. 2005 (UTC)

Pod {{subst:Vítejte}} se vkládá podpis. To jen tak na okraj... ;-) Zanatic ʡ 11:22, 22. 12. 2005 (UTC)

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Zirland 17:25, 9. 6. 2006 (UTC)

Hokejové reprezentace[editovat zdroj]

Ahoj, dočetl jsem se, že tykání nevadí, takže mé jméno je Zbyněk a mám na Tebe jako aktivního tvůrce sportovních článků jednu prosbu. Vyjádři svůj názor, který si psal u Kelovyho také na stránce Diskuse:České národní hokejové mužstvo. Díky. --Zkf 06:55, 23. 7. 2006 (UTC)

Chybějící zdroj[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujících souborech:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu.--Tlusťa 11:53, 28. 7. 2006 (UTC)

Vrba 22:10, 30. 7. 2006 (UTC)

Soubor:AbbeyRoad.jpg stále nemá uveden zdroj, není proto možné odstraňovat šablonu {{Nosource}}. --Tlusťa 23:23, 30. 7. 2006 (UTC)

Soubor:Biorytmy.jpg Vrba 10:36, 31. 7. 2006 (UTC)

Žádost: Pokud mi chcete sdělit, že mám špatně licenci na Album cover, tak se nezdržujte. Do středy se to budu snažit dát do pořádku. Od středy dál mě zas můžete napomínat :-) --Hypertornado 10:40, 31. 7. 2006 (UTC)

Zvládl jste doplnit zdroje k plakátům filmů, jistě ho doplníte i zde Soubor:Gottwald a stalin.PNG, protože na enwiki není. --Zkf 13:16, 31. 7. 2006 (UTC)

Mirek Topolánek[editovat zdroj]

Docela by mě zajímalo, co je špatně na odstranění věty "Jednání však zkrachovala i tentokrát a 24.8.2006, kdy se dohodli zástupci ČSSD, KDU-ČSL a KSČM na svém vlastním vládním projektu, již byl totální neúspěch Mirka Topolánka více než zřejmý." Zástupci výše zmíněných stran se ten den na vládním projektu nedohodli a "totální neúspěch" je hodně subjektivní označení. --Strepon 20:35, 24. 8. 2006 (UTC) Odpověď na Strepon --Hypertornado 14:19, 25. 8. 2006 (UTC)

Dobry pahyl, ale ma par drobnych chybicek:

  • polozky "web" a "úř.web" se zadavaji bez pocatecniho http:// (infobox je doplni sam a kdyz uz tam jsou tak je doplni podruhe, coz neni dobre)
  • U obce s rozsirenou pusobnosti je dobre uvadet ji jako odkaz, napr, takto:
 | ob.roz.půs = [[Brandýs nad Labem-Stará Boleslav]]
  • U obyvatel je dobre zminit z jakeho data nebo aspon roku je ten udaj (je-li to znamo)
  • Nuts5 je spatne. Bylo tam 538957 (to jsou Úvaly), spravne je 538574

A to je asi vse. --Bilboq 22:32, 31. 8. 2006 (UTC)

Díky moc za opravu. Já se sem tam pokusím o nějakej infobox, ale málokdy je to bez chyby. :-( --Hypertornado 22:37, 31. 8. 2006 (UTC)

No doufam ze moje rady prispeji ke zmenseni poctu chyb v infoboxech. Rozhodne je vyplnen az na souradnice cely (jako moje infoboxy) a je to lepsi nez vetsina jinych. Mne osobne trvalo taky docela dost infoboxu nez mne ostatni svymi pripominkami dostouchali k tomu ze jsem tam prestal delat chyby. Respektive muj skript, kterym ten infobox generuji nez prestal delat chyby. --Bilboq 23:18, 31. 8. 2006 (UTC)

Šablony pro fotbalovou soupisku[editovat zdroj]

Zdravím. Vidím, že vytváříte šablony pro fotbalové soupisky. Mám k tomu dvě zásadní připomínky:

  1. Nevytvářejte, prosím, přesměrování ze zkráceného názvu. Vyberte si, kterou sadu názvů chcete používat, a tu používejte (doporučuji Fotbalová soupiska, neboť tendence je nazývat šablony plným a výstižným jménem, nikoliv nějakými zkráceninami).
  2. Nazývejte, prosím, šablony česky a intuitivně. Tedy místo end dejte konec, místo start začátek (jako je u ostatních šablon) apod.

Děkuji.
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 13:54, 3. 9. 2006 (UTC)

OK, díky za připomínky --Hypertornado 13:55, 3. 9. 2006 (UTC)

Děkuji za spolupráci. Mohu tedy, doufám, ta přesměrování teď smazat?
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 13:59, 3. 9. 2006 (UTC)

Jo jasně, díky. Dal bych tam pak šablonu na smazání, ale když mě předběhnete, budu rád. --Hypertornado 14:02, 3. 9. 2006 (UTC)

Více kontrolovat[editovat zdroj]

Zdravím, koukal jsem na tvoji změnu na požadovaných článcích a nejsem s ní zcela spokojen: např. stávající Jiří Anderle je copyvio a článek tedy stále chybí. Můžeš projít své poslední změny a vrátit články, které trpí tímto problémem? Dík --Adam Hauner 13:11, 3. 11. 2006 (UTC)

Jo, omlouvám se, nezkontroloval jsem to. Po mé asi měsíční pauze se nějak rozkoukávám. Nikde jinde by problém být neměl. --Hypertornado 15:58, 3. 11. 2006 (UTC)

Jan Švejnar[editovat zdroj]

Díky, kolego, za pohotové doplnění zdroje. S pozdravem -- Mercy (|Ω) 11:59, 7. 2. 2008 (UTC)

Nepřidávejte laskavě do Wikipedie obsah propagačního charakteru nebo odkazy, které mají přilákat návštěvníky na vaše soukromé stránky či stránky, se kterými jste spojeni. Wikipedie není prostředkem pro propagaci či reklamu ani pouhou sbírkou externích odkazů. Rozšiřování encyklopedického obsahu je však samozřejmě vítáno. Děkuji za pochopení. --Tlusťa 12:15, 19. 6. 2008 (UTC)

Ještě něco – Vaše stránky minimálně v případě článku o Red Hot Chili Peppers porušují autorská práva Wikipedistů, kteří zde tento článek vytvořili a který jste převzal bez dodržení podmínek licence GFDL. --Tlusťa 12:19, 19. 6. 2008 (UTC)

Nefunkční odkaz na Commons[editovat zdroj]

Zdravím. Pokud narazíte na nefunkční odkaz (např. na Commons), tak by bylo lépe, kdybyste se pokusil jej opravit na správnou podobu, nikoliv smazat bez náhrady, jak se stalo v článku Katedrála svatého Víta, Václava a Vojtěcha. --ŠJů 17:02, 4. 7. 2008 (UTC)

Jasný, sorry, ale tu správnou kategorii jsem přehlédl. Poslední dobou mám co editace, to chyba :-) --Hypertornado 22:49, 4. 7. 2008 (UTC)

Subpahýl[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Blackburn Rovers FC. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --bab_dz 28. 9. 2008, 17:35 (UTC)

Mateřinka[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Mateřinka (festival mateřských škol). Bohužel předmět článku zatím nesplňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámeni, rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Rudoleska 3. 4. 2009, 11:47 (UTC)

Dobrý den , zjistil jsem že vy jste vytvořil šablonu Fotbalový infobox a chtěl bych se zeptat jak se vytvářeji ty vzory dresů.

Předem děkuji za idpověd' Davidbystr 24. 8. 2009, 15:29 (UTC)

-Dobrý večer, šablonu jsem vytvořil, ale ty dresy jsem tam já nedával. Při tvorbě šablon používám metodu "okopíruj z anglické wikipedie" :-) takže Vám asi moc nepomůžu --Hypertornado 24. 8. 2009, 20:11 (UTC)

Aha a tam mají i třetí (Alternativní)dres nevíte jak ho přidat nebo nešlo by to tam nějak "skopčit" ? :). A ty dresy myslím vzory jako jsou to 000000 ale ty na vrchní díly. Jsem tu novej takže se potřebuju teprve zorientovat :) Davidbystr 26. 8. 2009, 14:56 (UTC)