Diskuse s wikipedistou:Chmee2/Archiv01

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Kdokoliv mi bude sem psát, ať mi laskavě tyká!! :-) jinak budu kousat


to jsem rád, že vás to baví, přispěvatelů není nikdy dost ... jen o jedno bych poprosil: koukněte se na styl, jakým je napsána většina článků a zkuste ho prosím napodobit - je třeba škoda, že nepoužíváte v textu téměř vůbec odkazy na ostatní hesla wikipedie. ale jinak díky. --Power 22:39, 21. 1. 2006 (UTC)

Já bych fakt rád, ale nevím, které hesla již existují a která ne, jestli jste si všiml, tak jsem se o to u dalších článku už pokusil, ale většinou jsem narazil jen na to, že to tam není, tak jsem hnedka pak musel sám napsat další :-) vím je to sice motivující :-) ale zase na druhou stranu je to škoda na styl se určitě kouknu, ale dneska je to můj první den a tak jsem se na všechno nedostal, určitě se polepším.. jinak nešlo by na Vás získat ICQ chtěl bych se na pár věcí optat

na ICQ me snadno najdete podle nicku "power" a křestního jména "martin", číslo sem radši dávat nebudu, už takhle mě pořád bombardují nějací Gabi-boti :) jsem online, takže se klidně se ptejte :) --Power 23:07, 21. 1. 2006 (UTC)

tak mi to vykoplo 14 lidí podle toho zadání :-) nešlo by nějak upřesnit? (a nebo to číslo dát a pak to smazat?)

učíme se s wiki--Chmee2 23:29, 21. 1. 2006 (UTC)

Do Teď ste editoval celkem v pohodě, ale tohle Blbost nechápu. Pokud mi vysvětlíte co a jak, mohu pomoci s nápravou. --Karakal 20:17, 22. 1. 2006 (UTC)

stala se chyba, nechal jsem si poradit jak založit nový článek a byl mi poslán odkaz, no a jako název tam bylo napsáno blbost.. no myslel jsem si že se to samo přepíše když zvýrazním text ale neudělalo se to, a tedka nevím jak to přejmenovat :-(--Chmee2 20:19, 22. 1. 2006 (UTC)

Už jste napravil :), já sem myslela, že je to omyl, proto jsem to neřešila rovnou. No a nikdo vás oficielně nepřivítal, takže Vítejte :). --Karakal 20:26, 22. 1. 2006 (UTC)

Děkuji milé :-) jsem si říkal, že nic, žádný email, že jsem nějak rozesmutněn ale koukám, že se všechno pěkně napravilo a mám tak určitě další sílu do psaní :-))))--Chmee2 20:33, 22. 1. 2006 (UTC)

kde je ten obrázek???[editovat zdroj]

Zdar. Chtěl jste obrázek k článku Olympus Mons, ale nevíte kde by byl... Nu, my jsme vícejazyčná wikipedie, a někdy se vážně hodí podívat se, co tam píší a mají. Obrázek skutečně existuje, já ho tam připařím, on je totiž na commons, takže se nemusí ani přehrávat. Mrkněte se občas ne de: nebo en: nebo čím ještě mluvíte, ono se to vyplatí i pro jiné věci, zdar. -jkb- 22:06, 25. 1. 2006 (UTC)

Díky moc, ale už jsem si poradil, já jsem zcela zapomněl nějak na commons tak jsem to našel na NASA akorát jsem nevěděl, jestli jsou na NASA volně přístupné a nebo ne. Už jsem to zjistil a tak to mám :-) ale díky --Chmee2 22:09, 25. 1. 2006 (UTC)

vidím, trochu jste mne předběhl, hihi. Tak ještě jednou zdar. -jkb- 22:11, 25. 1. 2006 (UTC)

Kategorie a interwiki[editovat zdroj]

No psaní článků ti jde báječně. S obrázkama jsi to taky zvládl, tak ještě se naučit články kategorizovat a přidávat interwiki a můžu tě zařadit do whitelistu ;). Ne vážně, podívej se na většinu tebou založených článků, někdo tam tyhle dvě věci většinou dodá. Jako příklad můžeš vzít azbest [1]. Intrwiki se většinou hledá na en a odtamtud se kopíruje co tam je (a samozřejmě i s en). Kategorie jsou trochu složitější, ale většinou se dá najít nějaká rozumně nadřazená kategorie a dohledat tu správnou v ní. No já myslím, že na Olivínu si to můžeš vyzkoušet. --Karakal 23:50, 29. 1. 2006 (UTC)

což tohleto jsem přesně chtěl :-) aby mi někdo vysvětlil pořádně jak nato :-) s wiki si s tím poradím, to už jsem snad i teoreticky okoukal, ale mám takový menší problém s kategoriema, jelikož tady ještě pořádně nevím jaké kategorie existují takže se mi to špatně třídí, jelikož abych furt hledal kam to dát, tak na to jsem moc línej :-) já to rád přiznám, ale určitě časem na to taky přijdu a naučím se to .-)))--Chmee2 23:59, 29. 1. 2006 (UTC)

Infoboxy[editovat zdroj]

Ahoj, koutkem oka jsem zaznamenal Vaši změnu na azbestu. K pozornosti doporučuji Wikipedie:Infobox, která Vám může pomoci. --Miraceti 18:49, 1. 2. 2006 (UTC)

ahoj, to jsem rád, ale nevím co přesně mám hledat :-) co máš konkrétně na mysli? ať vím na co se mám podívat a co se tedy nelíbí (vyjma toho obrázku, ten musím posunout, ale zatím nevím jak ho zacentrovat)--Chmee2 19:02, 1. 2. 2006 (UTC)
Ukážu Vám to na pískovišti, jo? Počkejte chvíli. Udělám to tam bez šablony, která z toho půjde později vypreparovat. Výhoda je, že se pak dočkáte mnohem jednoduššího zápisu té tabulky. A navíc budou všechny taulky (až na barvy) vypadat ve Wikipedii tak nějak podobně. --Miraceti 19:44, 1. 2. 2006 (UTC)
no ona tato tabulka je z wikipedie ale z en verze, kde jsem jí vzal a přeložil, popravdě mi přijde pěkná a dost přehledná :-)) ale pokud jsou proti ní námitky, tak jí samozřejmě předělám, aby se tady líbila (škoda té práce :-). Otázkou jest do budoucna, jaké verze tabulek se tedy dává přednost? --Chmee2 19:56, 1. 2. 2006 (UTC)
Mrkněte na: Wikipedie:Pískoviště. Je tam příklad, jak by to mohlo vypadat. Šla by z toho udělat celkem elegantní šablona. Můžu s tím pomoct, ale až zítra. --Miraceti 19:59, 1. 2. 2006 (UTC)
S tou tabulkou vůbec nic špatně není. Jen je ale lepší si vyrobit šablonu, pomocí které pak půjde snadno vkládat podobné tabulky ke všem možných šutrům. --Miraceti 20:04, 1. 2. 2006 (UTC)
jo takle, ale to jde zatím za hranici mojích znalostí :-)))) já o tvorbě šablon vím zatím velké nic :-)) takže jestli jí zítra vytvoříš tak by to bylo super :-) já to zatím mám uložený v textáku a pak to tam vkládám ctrl+c a tak, ale to je řešení jenom pro mne, chpu, že jestli bude někdo další to psát, tak to musí preparovat :-) takže šablonu vítám :-) ale já sám bych to nedokázal (zatím) :-D--Chmee2 20:07, 1. 2. 2006 (UTC)
Nic se neděje. Supi se slétnou a pomůžou... A když ne, tak ji udělám. --Miraceti 20:08, 1. 2. 2006 (UTC)
Ještě dotaz: Jak mám tu šablonu nazvat? Šablona:Infobox minerál asi ne, co? Chtělo by to něco krátkého a úderného. Mně by se líbilo Šablona:Infobox šutr, ale to taky asi neprojde. --Miraceti 20:11, 1. 2. 2006 (UTC)
jo ten šutr je dobrej :-) co takle šutrbox :-) to přesně vystihuje o co tam jde, pokud nebude někdo proti, tak by to bylo pěkné :-)))))--Chmee2 20:13, 1. 2. 2006 (UTC)


Co vlastně všechno může být ta kategorie, kromě minerálu? Co když to nazvu Šablona:Infobox materiál? --Miraceti 20:19, 1. 2. 2006 (UTC)

Jo tak to neporadím, o tom nevím nic moc, jsem tady nováček a tak ještě s tímto nemám zkušenosti --Chmee2 20:21, 1. 2. 2006 (UTC)
No mně jde o tu položku v tabulce. U azbestu tam je: "Kategorie | Minerál". Tak by mě zajímalo, co všechno to může být. Odkud jste původně vzal přesně tu tabulku, kdyžtak se mrknu tam. --Miraceti 20:24, 1. 2. 2006 (UTC)

Jo tohleto, no tak podle mne to bud je minerál a nebo hornina, maximálně vulkanické sklo, to je jediná možnost, co v geologii nám tlačili do hlavy, takže byhc tomu věřil... jinak je to převzaté z aj verze myslím pro olivín--Chmee2 20:26, 1. 2. 2006 (UTC)


šablona je zde: Šablona:Infobox geo. Příklad jejího použití je na Šablona diskuse:Infobox geo. Případné připomínky zapracujte, nebo se o nich zmiňte tamtéž nebo u mě v diskusi. Hodně štěstí! --Miraceti 20:40, 1. 2. 2006 (UTC)

Podívejte se na diskusi k šabloně geo, prosím.--A.Vítek 21:25, 4. 2. 2006 (UTC)

ok--Chmee2 09:14, 5. 2. 2006 (UTC)

Dnes jsem narazil na tvoje zpracovaná hesla o minerálech. Přemýšlím, jestli má cenu zavést tebou používané tabulky u všech minerálů. Nejdřív jsem myslel, že by bylo dobré je použít jen u těch běžných (cca 100-200 druhů), nyní jsem na pochybách, když je dnes u schválených nerostů možné bezproblémů vyplnit téměř všechny kolonky. Ty tabulky by ovšem měly značný smysl, kdyby se v nich dalo vyhledávat jako v databázích (toť podnět). Taky by mě zajímal tvůj názor na zarytého chemika Karla, který bravurně opravuje kategorie "kysličníky" na "oxidy" (ale již ne křemičitany na silikáty, uhličitany na boráty atd.) Ht1961

Názor na Karla zveřejňovat nebudu a to ze dvou důvodů za prvé jsem tady krátce, abych mohl o něčem podobném rozhodovat a za druhé jsem se zařekl, že se nebudu tady vyjadřovat na konta jiných uživatelů, jelikož to zbytečně ubírá čas, který se dá věnovat užitečnější práci .-). Vyhledávat jako v databázi.. no popravdě si myslím, že by to bylo zbytečné, jelikož když už někdo hledá info o šutru, tak stejně bude chtít vědět i info okolo něho a tak si ho najde podle názvu a tam uvidí co a jak. Jinak jsem asi pro, aby ta tabulka byla u každého nerostu co to půjde, osobně až mi skončí tedka zkouškové, tak mám v plánu se na to vrhnout a pořádně to rozšířit, ale zatím mě tlačí čas :-(
Pokud ale myslíš udělat databázi jinak, než jsem to pochopil já, tak to popiš ať si to lépe představím. --Chmee2 09:14, 5. 2. 2006 (UTC)

Do obecného hesla Minerál jsem si uložil hrubý přehled, co by mělo být uvedeno (zatím asi jen u nejběžnějších minerálů). Mám to spíše jako pomůcku abych dělal tysvoje hesla přibližně stejně. Zkusím postupně podle toho udělat jedno heslo (aktinolit) tak, aby to mohlo sloužit k zamyšlení nad případnou tabulkou (jo líbí se mi tabulka v německé wiki). Problém tabulky, zejména u běžnějších nerostů je, že se řada vlastností do nich blbě vejde (jsou moc v širokém rozpětí). V textu si mohu dovolit víc okecávat (např. indexy lomu u aktinolitu se v závislosti na chemismu liší, u plagioklasů je to přímo veledůležitý faktor aj.). Možná, že určitý kompromis by byl do tabulky dát základní vlastnosti zjistitelné makroskopicky (barva, štěpnost, barva vrypu, tvrdost, rozpustnost v jednoduchých činidlech) a případně je uspořádat do oblastí fyzikálních, chem. vlastností. V textu je možno více řádit, i když takto pojatá hesla jsou asi nad rámec jednoduché encyklopedie pro nespecialisty, na druhou stranu připravují prostor pro další doplňování hesla bez složitého přebudovávání. U běžných chemických sloučenin je uváděno množství konstant, takže si myslím, že není naškodu také nějaké uvést (i když jsem možná deformován tím, že se mineralogií zabývám již 30 let) - řada z nich zní exoticky, ale jsou základními charakteristikami minerálu a jsou téměř bez vyjímky vyžadovány např. při popisu nového minerálu (a hlavně pro jeho uznání komisí pro nové minerály - členem za ČR je dr. Jiří Sejkora z Národního muzea v Praze). Fiksně uložená osnova nutí také hesla sjednotit (obdobně jako tabulka) - při více autorech pak je v oboru každé heslo jiné (staří prohlédnout minerály na anglické wiki). Obdobně (a to je asi problém celé wikipedie) třeba hierarchie kategorií a podkategorií a jejich hranice. Ht1961 00:43, 12. 2. 2006 (UTC)


www nefunguje[editovat zdroj]

Ta adresa, kterou na své stránce uvádite, a sice http://www.vesmirweb.net, mi nechce fungovat. A mimochodem, všiml jsem si, že v poslední hodině trošku editujete na stránkách jednoho pána, který je právě projednávám arbcomem. No, přeju hodně zdaru, dávejte si ale bacha. Skutečně, Vaše angažovanost se mi líbí. --217.83.106.246

Web funguje, akorát je třeba z odkazu [http://www.vesmirweb.net| www.vesmirweb.net] dát zbytečné kolmítko -- u odkazů ven se to odděluje jen mezerou. --che 23:20, 7. 2. 2006 (UTC)
díky za upozornění, jdu to opravit, a to že edituji stránky s panem Zánovcem je snad jasné :-) mám na to svůj názor a tak podpořím inteligentní komunitu Wikipedie.. popravdě ale nechápu, že s tím tratí čas (a vlastně už i já tedka :-))))--Chmee2 23:22, 7. 2. 2006 (UTC)

Tak snad nyní, 3x mne někdo vyhodil. Funguje. A co se týče toho druhého, moc a moc zdaru, doufám že Vás nikdo neušktí.

kdo by mne měl škrtit? Nebudu primitiv a nebudu slovně nadávat a urážet. Mojí zbraní je jízlivost, sarkasmus a ironie... nástroj inteligence :-))) (si trochu fandím ne :-))) a tak jestli mne za to bude chtít, někdo napadat (nemyslím VZ, od toho to čekám, když s ním vedu spor) tak si aspoň utvořím obrázek o lidech tady, což je také důležité, pokud se mi nebudou líbit, nic mě tady nedrží být. Ale podle toho co jsem viděl za názory, je těch tzv. 25 rozumných a sympatických lidí, takže od nich se moc pře nebojím .-) --Chmee2 23:34, 7. 2. 2006 (UTC)
Osobně se musím přiznat, že mám za to, že vylepšováním článků budete Wikipedii daleko prospěšnější než při diskusích s Vítem Zvánovcem. Nemám zhola nic proti sarkasmu, ale osobně pochybuji, že se s jeho pomocí podaří Víta Zvánovce přesvědčit, že jeho způsob přispívání není pro Wikipedii užitečný. Máte samozřejmě plné právo vyjadřovat se v diskusích okolo arbitráže, ale prosím pamatujte, že základní smysl téhle wiki je encyklopedie. --che 23:50, 7. 2. 2006 (UTC)
jj souhlas, ale prostě jak má člověk zkouškové, tak přeci jen nemá chuť jenom pracovat. Mám chuť diskutovat a řeknu ti (jsi nečetl co, tady nahoře mám vid .-) jinde vykám, ale tady ne-e), že už dlouho jsem se tak nepobavil jako když si přečtu pár příspěvku VZ. Je to fakt sranda .-)))) ale do práce se dám, ale přeci jen po dnešní zkoušce z matiky musím i relaxovat :-)) --Chmee2 23:53, 7. 2. 2006 (UTC)

Vlajká Česká[editovat zdroj]

Podle čeho to tak má být? Vždyť to ani není podle pravopisu. --Li-sung 14:08, 11. 2. 2006 (UTC)

nechápu otázku, zkus to specifikovat--Chmee2 14:10, 11. 2. 2006 (UTC)

Proč myslíš že by se článek měl jmenovat Vlajka Česká ? --Li-sung 14:11, 11. 2. 2006 (UTC)

protože jsem se koukal sem [[2]] ale teďka při bližším přečtení jsem si všiml, že tam je Vlajka Česka... ale toho jsem si prvně nevšiml

Obrázek

Nemůžu zaboha přemazat ten obrázek.. jak to udělam? na komou mám už novou verzi, ale furt mi to tam ukazuje tu starou --Chmee2 22:24, 11. 2. 2006 (UTC)

Infoboxy[editovat zdroj]

V případě, že parametr má být nevyplněný, nepíše se tam pomlčka, ale nechá se za oddělovačem volno, například v článku Požega je to dobře vidět. --Aktron 18:22, 12. 2. 2006 (UTC)

dobře--Chmee2 18:23, 12. 2. 2006 (UTC)

Abych řekl pravdu, nevím, jaký smysl má vkládání "prázdných" infoboxů do článků. To je asi lepší tam nemít nic, než prázdnoou tabulku. Samozřejmě úplně nejlepší je mít tam plnou tabulku.

smysl to má dvojí.. za prvé příprava na doplnění údajů, což mám v plánu časem a nechce se mi všechno pak dávat po jedné, takle sériově je to rychlejší a za druhé-- prázná tabulka má motivační efekt jí doplnit a pro další, co třeba ani neví jak jí vložit je to usnadnění práce... když tam vleze někdo z té vesnice a bude to náhodný uživatel wikipedie, tak určitě nebude zjištovat jak má dělat tabulku, takle jí má připravenou a pak pro něho stačí jenom vyplnit. --Chmee2 18:31, 12. 2. 2006 (UTC)

Ještě bych chtěl požádat o smysluplné vyplňování Shrnutí editace, protože shrnutí Jako předtím nebo taky jsou naprosto nesmyslná a není poznat, co jste udělal. Za týden vůbec nikdo nebude tušit, co se pod touto editací skrývá. --Zirland 18:27, 12. 2. 2006 (UTC)

což to taky chápu, ale pokaždé vypisovat tabulka + pahýl je fakt hodně únavné, ale zařídím se podle přání--Chmee2 18:29, 12. 2. 2006 (UTC)

Prosím, po přidání údajů umaž na konci příslušné šablony: OBS - souřadnice OBZ - znak, OBV - vlajka, OBI - infobox. viz WikiProjekt Česká republika. JAn 10:46, 13. 2. 2006 (UTC)

Španělsko[editovat zdroj]

Rád bych Tě požádat o předělání textu v histroii Španělsk... očividně jsem neměl svůj den a Cinik zřejmě také ne, protože na veškerou diskuzi se mnou nereaguje ... navic historie neni ma parketa - mam mnohem radsi geografii a tam se podilim i na projektech ... ty jistě ze svého pohledu vidíš chyby lépe než já .) ... byl bych rád aby se ten článek aspon trosku uklidnil ... cinik se kk opravě nema ... rad bude zpochybnovat a davat sablny k uprave ... ale sam aby upravil, to zrejme nee :) ... kouka, e jsi uz neco udelal tak bys byl fakt hodnej kdybys to opravil ;) dik .. --frettie.net 01:29, 13. 2. 2006 (UTC)

Jo není problém, v časovém horizontu pár dnů se na to podívám a opravím... dám si to na list úkolů. Hlavně zachovejte oba chladnou hlavu a zbytečně se nečertěte.. jsou to jenom písmenka :-))))) --Chmee2 01:31, 13. 2. 2006 (UTC)

Ustaňte v činnosti[editovat zdroj]

Všiml jsem si, že z článků obcí velmi nevhodně odstraňujete šablony OB* ... prosim, ustaňte nyní v této činnosti a věnujte čas přečtení stránky Wikipedie:WikiProjekt Česká republika. Děkuji. --Zirland 17:33, 13. 2. 2006 (UTC)

no zorvna jsem Vám psal k Vám do diskuze a chtěl se zeptat Vás na to samé. Bylo mi napsáno toto Prosím, po přidání údajů umaž na konci příslušné šablony: OBS - souřadnice OBZ - znak, OBV - vlajka, OBI - infobox. viz WikiProjekt Česká republika. JAn 10:46, 13. 2. 2006 (UTC) takže jsem se podle toho zachoval a chtěl začít mazat tyto šablony, bohužel asi u prvních 3-4 vesnic jsem smazal omylem všechyn 4 šablony i když jsem tam nedal znak a vlajku, což je moje chyba a až pojede wiki zase normální rychlostí, tak to napravím, ale chci se zeptat Vás proč pro změnu dodáváte Vy šablony OBI a OBS do vesnic, kam už jsem je dodal? Jdu si pročíst ten odkaz, tak třeba je to vysvětleno tam, ale v téhle chvíli to nechápu, jelikož souřadnice i infobox je třeba v městě Písku dodán, a koukám do historie a tedka jste to tam dodal. takže jsem zmaten.....

Například obec Hrazany jsou také souřadnice i infobox dodán a přesto jste tam tedka dodál opětovně {{ OBI }} {{ OBS }}.. koukal jsem na odkaz a podle něho by to tam už být nemělo, takže nechápu.. prosím o vysvětlení--Chmee2 17:46, 13. 2. 2006 (UTC)

Předpokládám, že jste si stránky WikiProjektu přečetl. Tedy k nejasnostem. Šablona {{OBS}} se odstraní, pokud je souřadnice uvedena v infoboxu a pokud je vložena varianta šablony {{Geo}}. Šablona {{OBI}} se odstraní, pokud je infobox vyplněn zcela a správně. Při odstranění OBI je nutno vložit šablonu {{InfoAktual}}. Šablony OBZ a OBV jsou myslím jasné, tam problém není.

Vzhledem k tomu, že v předměntých článcích nejsou šablony Geo a infoboxy nejsou zcela vyplněny, šalobny OBI a OBS zde budou vloženy. Pokud máte ještě nějaký dotaz, zeptejte se mě. --Zirland 17:55, 13. 2. 2006 (UTC)

tak tím pádem všechno z cela jasno a šablony tak mazat nebudu, jelikož už chápu jak to chodí.. bylo by fajn to napsat na stránku těch šablon at se nemusí ptát každej--Chmee2 18:01, 13. 2. 2006 (UTC)
Ja mylsim, ze to tam napsany je ... ale to je jedno ... chapu tvou snahu .... ja taky podobne chyboval .. ale to je jen o casu :) .... tykej mi prosim taky ... --82.99.161.242 22:13, 13. 2. 2006 (UTC)

WWW stránky obcí[editovat zdroj]

Ahoj, zadávate blbě www linky o bocích, podívejte se na Orlík nad Vltavou, kde jsem to opravil.


VZOR: | web = http://www.address.cz/orlik/ špatně, to nefunguje

| web = address.cz/orlik/ - dobře
no možný to je, ale když se kouknu na stránky třeba http://cs.wikipedia.org/wiki/Albrechtice_nad_Vltavou tak to funguje, takže nevidím kde je v tom problém? Vkládám to, co si beru rovnou z net řádky, takže je to pomocí ctrl+c a v nejrychlejší a nevidím jediný důvod se s tím pak ještě nějak čertit a umazávat htpp: atd, když to funguje... ke všemu mi to přijde tak i logičtější, když nevím jak šablona fungovala v kládat toto a myslím ,že to tak napadne i většinu jiných uživatelů...--Chmee2 11:59, 14. 2. 2006 (UTC)
Musí se to zkracovat, protože ta šablona tak pracuje, to chce ale skontaktovat tvůrce tý šablony, aby to měli wikipedisti lehký - předělat tu šablonu - jdu ho hledat.--Juan de Vojníkov 12:14, 14. 2. 2006 (UTC)
aha tak už vidím proč mi to jde, jelikož už jste to opravil, tak to potom jo.. hm tak to je pak vložené blbě všude,.. chjo proč se to u tý šablony nepíše někde viditelně :-( zbytečná práce to tedka opravovat
Špantě zadané jsou stránky u obcí:čížová, hrejkovice, putim?, . Opravil jsem celý okres Písek až na tyto 3, které se mi nezdají. A jste si jistý, že je dobře zadáno e-mailové spojení?--Juan de Vojníkov 12:12, 14. 2. 2006 (UTC)
už jsem to našel, můžete navrhnout změnu na: Šablona diskuse:Infobox české obce a města--Juan de Vojníkov 12:18, 14. 2. 2006 (UTC)
hrejkovice není moje práce, ty už byly hotový, když jsem já začínal, takže ty jsem nekoukal. K Čížoví jsem dal jedny stránky amaterské (neoficiální stránečka jednoho místního občana) a jedny oficiální, které jsou pod úřadem. A putim má dané oficiální stránky obce. Emailama si jistej nejsem, nepsal jsem na každej dopis aby mi potvrdili, jestli funguje a nebo ne, ale čerpal jsem ze stránek www.mesta.obce.cz a z dalších, tak věřím, že v tom bordel tam nemají. Samozřejmě třeba spousta těch mejlů už platit nemusí, ale tím pádem nevím, z jaké jiné databáze čerpat :-) jinak díky za nalezení chyby... příště budu vědět, že na to mám jít zase o něco lépe :-) ne nadarmo se říká, chybami se člověk učí --Chmee2 12:22, 14. 2. 2006 (UTC)
Dobře Čížovou již nenamítám, u putimy jsem vymazal zavádějící popisek a u hrejkovic vyměnil nefungující link na portal.gov.cz

Ještě se chci zeptat, víte co jsou to základní sídelní jednotky a místní části? A u těch obcí co jste udělal můžu asi odstranit: OBI, OBS?--Juan de Vojníkov 13:11, 14. 2. 2006 (UTC)

Juane doufám, že kontroluješ aspon nektere udaje kdyz uz odstranujes (a soucasne pridavas sablonu InfoAktual) OBI ... a OBS odstran pouze pokud je tam i sablona Geo ... :)--frettie.net 13:59, 14. 2. 2006 (UTC)
Tak abych řekl pravdu, tak jste mi udělali absolutní bordel v těch šablonách co a jak jakou odsstraňovat a tak raději nic mazat nebudu :-) koukám, že jsem se pustil do rubriky, která je pro začátečníka téměř nedostupná pochopitelností :-))))
Jinak se domnívám, že místní části = Počet částí na www.mesta.obce.cz a základní sídelní jednotky jsou pak "podvesnice! ze kterých je složena... viz třeba jako příklad jsou části města Písek (Hradiště, Smrkovice atd atd), ale ruku do ohně za to nedám--Chmee2 14:34, 14. 2. 2006 (UTC)
CHMEE2 - víte co, tak se na to odstraňování vykašlem, on to po nás někdo opraví. Protože ta práce s těmi boxi co tu odvádíte je fakt dobrá:)))
FRETTIE.NET - nerozumím o čem mluvíš, protože já nic nodstraňuji. Proved jsem pouze jedinou změnu a to v infoboxu Putim, můžeš se podívat na změny. Ten původní výraz byl podle mě zbytečně komplikovaný.
Juan: pokud doplnis cely infobox a jsi si jisty, ze je spravne tak odstran sablonu OBI (obve bez infoboxu) a nahrad ji sablonou InfoAktual (ta je pro bota, ktery bude pote brat ze infobox je v poho a ready :)
Chmee2: noooo to je v poho ... jen se staci zeptat .... a nehazet flintu do obili :) a to s tim odstranovanim .. je lepsi si to zazit .. pac to opravovani je kur... strasne zdlouhavy ... a kdyz uz tak aspon ty opraveny obce nekam piste :)))--frettie.net 23:07, 15. 2. 2006 (UTC)

Ahoj Chmee! Jen tak nahodou jsem zahlid, zes editoval ten seznam tisice nejdulezitejsich clanku. Jaks tam pridaval kakao, to's aktualiyoval podle pocitu nebo to bylo podle predlohy? Ten seznam je okopirovanej podle anglickyho originalu, vlastne se divim, ze to tam neni uvedeny, chtelo by to tam pridat poznamku. Schvalne se mrkni na en: nebo na simple: potraviny viz

Promin, pokud se pletu a vyplynulo to treba z nejaky diskuze, ale myslim, ze byl konsenzus polozky na tom seznamu nemenit. Kazdopadne mej se fajn a nekdy ahoj. Zdravi Reo + | 01:40, 20. 2. 2006 (UTC)

jo tak to jsem nevedel, to jsem tam dal podle pocitu, jelikož si pamatuji, že se jedná o jednu z nejduležitějších komodit chudších zemí co vyváží ze školy a tak jsem si myslel, že by to tam mělo být. To jsem nevěděl, že se to nesmí editovat at ak to nechám. Takže už to editovat nebudu. Díky za upozornění. --Chmee2
ještě doplněk ... neber to jako výtku nebo osočování a útok na tebe, ale spíše jako připomínku (ne že se budeš nějak z toho čertit :-) myšleno v dobrém) .. nejsem Chmee, ale Chmee2
OK, Chmee2 :).. samozrejme se necertim , to ja se omlouvam. Je blby, ze to tam neni napsany, ze? Az budu mit cas, tak se podivam do historie, protoze mam dojem, ze to tam muselo byt. A jestli ne, tak to stoji za to, to tam dopsat. Dneska uz, ale jdu spat. Mej se a dobrou (a prekvapil's mne, ze ses stejnak nocni, ne-li vic, nez ja :o))) Dobrou Reo + | 01:56, 20. 2. 2006 (UTC)
jo já razím heslo že spát se má v důchodu :-) teďka mám ještě na to čas :-) Jo taky bych to tam dopsal. Omluva přijata bez problémů :-)) --Chmee2 02:00, 20. 2. 2006 (UTC)

Pane kolego, co se takhle nejdříve podívat, co už tu máme, než něco vytvoříte? ;-) Vytvořil jste Miranda IM, ačkoliv tu už několik týdnů existuje Miranda. Bylo by dobré, kdybyste články sloučil a jeden udělal jako redirect.
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 15:45, 21. 2. 2006 (UTC)

pane kolego, jsem se díval jestli tady neexistuje článek tak jak se ten program jmenuje a on se nejmenuje Miranda, ale miranda IM takže když jsem ho nenašel, pane kolego, pod správným názvem, tak jsem předpokládal, že prostě není. Ale až budu u svého pc, tak to tak udělám, v podstatě se nic neděje.. děkuji za připomínku--Chmee2 18:34, 22. 2. 2006 (UTC)
Chmee2 ... co takhle prvne se mrkknout na seznam im ... potom to zkontrolovat ... potom pripadne vyrobit redirect? :P--frettie.net 15:32, 23. 2. 2006 (UTC)
což to bych mohl, ale šel jsem na to polopatě.. kouknu na článek o ICQ, tam je miranda, tak jí dám závorky tak jak se jmenuje, a ona to není Miranda, ale výrobce uvádí Miranda IM, což tedy se dá předpokládat, že autor článku, který si to vzal za své když psal článek uviděl, takže bud tak nazval článek přímo Miranda IM a nebo udělá redirect, to že se tak nestalo je podle mne chyba :-) ale prostě to se stává, což vyústilo v to, že jsem nic nekontroloval, což ostatně nedělám nikdy. Buď tam ten článek je a nebo ne.. no bohužel tam byl pod neúplným názvem a z troho to vzniklo. V podstatě se vůbec nic neděje, co by Vás tak mohlo trápit, maximálně vznikla zbytečná práce mně :-) PS: Koukám, že jsem včera neměl svůj nejpříjemnější den a že jsem se pustil do ostré odpovědi, čímž bych se chtěl Danny B.mu (snad takle skloňovat) omluvit, že to bylo trochu peprnější.. ať se na mne nezlobí .-) i muži mají své dny --Chmee2 15:45, 23. 2. 2006 (UTC)

vážený kolego, opravdu považuju za hodně špatný nápad, aby jeden článek pojednával o městě a současně i o emirátu --Kirk 13:38, 26. 3. 2006 (UTC)

v tomhle případě si myslím, že je to na místě, pokud s tím nesouhlasíte, tak to přepište k obrazu Vašemu. POdle mne je to tady v tom příadě spojené těsně jedno s druhým, jelikož rozmach a historie města je spojena velmi těsně a čtenář by měl vědět o těchto spojitostech, proto jsem to tam zkratkově vypsal. --Chmee2 13:44, 26. 3. 2006 (UTC)

Porušení autorských práv[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Izraelská kosmická agentura, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--Fraantik 18:44, 1. 4. 2006 (UTC)

ten článek jsem napsal já a tak porušuji svoje práva--Chmee2 18:54, 1. 4. 2006 (UTC)
Omlouvám se ti. Nepřečetl jsem si tvojí osobní stránku. --Fraantik 19:24, 1. 4. 2006 (UTC)

Obecní pahýly[editovat zdroj]

Ahoj, prosbička: koukám, že vytváříš pahýlky o obcích na písecku, super. Ale podívej s, prosím, na WikiProjekt Česká republika. Konkrétně - mohl bys u obcí rovnou doplnit šablonky {{SBS}}{{OBZ}}{{OBV}}, případně {{OBI}}, tedy označit je, že nemají zadané souřadnice, znak, vlajku, případně neúplně vyplněný infobox. Na oné stránce najdeš i informace, de potřebné údaje sehnat. přípaně rovnou přidávej na konec některou šablonu na souřadnice: Šablona:Geo dms nebo Šablona:Geo cz. Díky, JAn 14:36, 16. 4. 2006 (UTC)

zdravím. Tohleto už jsem tady někdy s někým řešil, je to tady dokonce na diskuzní stránce :-). Skončilo to tak, že jsem fakt měl v těhletěch šablonách obsolutní guláš a tak jsem se dohodl, že to tam dávat nebudu a že to tam po mne někdo případně dodá :-) Tohohle bych se chtěl držet aspon do doby než je dopíšu všechny. Nechci v tom zase udělat ten šílenej guláš co už jsem jednou vyrobil :-) snad promineš --Chmee2 14:40, 16. 4. 2006 (UTC)
OK, počítám s tím, že teď děláš pouze okres Písek. pokud bys dělal i něco jiného, napiš mi to. večer se na to podívám a případně doplním... Zkus kdyžtak aspoň ty souřadnice, když už je máš v infobxu. Třeba takhle: {{geo cz|50|15|56|16|13|10.12}} Syntace je myslím docela jasná :-)
JAn 14:45, 16. 4. 2006 (UTC)
budu dělat jenom okres Písek, ostatní je mi ukradené :-) víš jak, hrdý na místo původu :-) až to dopíši všechno, tak se pustím i do těch souřadnic, ale tedka jedu prostě jenom vybíráním tabulek, něco jako sériová výroba, tak se nechci zatím tímhle zdržovat, dám tedy pak druhé kolo a budu upravovat souřadnice a udělám si seriovku zase na šablony a takové ty další věci.... --Chmee2 14:48, 16. 4. 2006 (UTC)
:-) nebudu ti teda do toho kecat, ale ještě bys mohl, až pojedeš další kolo, zkontrolovat u obcí, které nemají (okres Písek), jestli na ně náhodou neodkazuje jiná okresní šablona. Jen tak, pro pořádek. Večer tedy doplním OBx, případně i NUTS. Jo, a NUTS4 okresu Písek je CZ0314. JAn 14:54, 16. 4. 2006 (UTC)

Tak jsem se do toho trochu pustil, ZáhoříŽďár jsou doplněné na požadovanou úroveň obecního pahýlu :-) (Zdroj). Budu v tom výhledově pokračovat takhle odzadu, atkže můžeš stejným způsobem jet od Albrechtic a někde se střetnem :-)). Jo a bacha na okres, Písek vede na rozcestník, musíš psát okres Písek. JAn 18:56, 16. 4. 2006 (UTC)

tak na zdroj koukam, ale nějak neberu odkud mám brát všechno to info :-) nemáš ICQ? bys mi to mohl vysvětlit tam :-) --Chmee2 19:03, 16. 4. 2006 (UTC)
Na [3] najdeš moje ICQ. momentálně jsem online. JAn 19:26, 16. 4. 2006 (UTC)
Čau, myslim, ze na stránkách Wikiprojektu ČR je to všechno podrobně vypsáno. Co a kde a jak se bere :)--frettie.net 19:11, 16. 4. 2006 (UTC)

Až pojedeš příští kolečko, zkus doplnit interwiki: en:Category:Písek_District JAn 11:25, 21. 4. 2006 (UTC)


Oznaceni malych editaci, mejl etc.[editovat zdroj]

Ahoj Chmee2, koukal sem se na tvoje editace /vetsina z nich je velmi dobra/ a vsiml sem si, ze mas skoro vsechny oznacene jako malou zmenu - podle me /teorie/ sis to tak nastavil omylem pri zalozeni v nastaveni. Je to jednak skoda pro tebe, protoze to vypada, jako bys delal min nez delas, trochu ale i pro ostatni, neb kdyz vidi oznaceni mala zmena, nekouknou se tam, ac by je to treba zajimalo.

A taky sis asi nepotvrdil mejl /pokud to teda neni umysl/, normalne bych te kontaktoval pres nej a uz kdysi sem ti chtel napsat kvuli nejake malicskoti, co neni nutne resit tady.

Ahoj Nolanusi, malé editace náhodou nedávám, ale myslím si, že když napíši pahýl o pár slovech či 8 řádcích tak to pro mne je stále jenom malá změna, takže jí tak označuji (je pravda že občas to pak označím prostě ze zvyku automaticky ani když chci). Principově pro mne je to stále malá editace :-) když napíšu fakt obrovskej článek, tak to jí pak nedám... asi mám lehce jinak posunuté měřítko na co to používám... přizpůsobím se :-) není problém
s mejlem nevim, karakal mi na nej neco posilala, takze myslim, ze by mel byt videt, pokud ne, tak se nic nedeje, pis to klidne sem, tady je popravde vetsi sance ze si toho vsimnu (pripadne na ICQ). Jinak diky za pochvalu :-) určitě dá další sílu do práce :-)--Chmee2 00:49, 22. 4. 2006 (UTC)
No, neexistuje pokud vim definice co je mala zmena a co ne, takze to je samozrejme tvoje vec, ja te nechi ukolovat, jen sem si myslel, jestlis sis to spatne neoznacil. Obecne se myslim za malou zmenu povazuje neco technickeho, co urcite neni diskutabilni a na co se nema cenu divat /preklep, oprava odkazu, nebo pokud se dela vic souvisejicich zmen etc./. Na jeden ostavec uz imho ma cenu se podivat, ale to je samozrejme jen muj pristup.
mejl: ono to puvodne bylo tak, ze mejl stacilo vyplnit a odskrtnout, ze souhlasis s posilanim mejlu, ale pak prislo opatreni, ze je nutno si mejl potvrdit, (kliknout na odkaz v mejlu co ti poslou) cos ty tehdy asi neudelal. Samozrejme bych ti mohl napsat sem, ale zastavam urcity princip ekonomicnosti, ze veci, co si myslim, ze nejsou pro wikipedii samotnou tak podstatne radeji posilam mejlem.
Jo a prekopavam prave Giordana Bruna (je to jedna z mych priorit, ale mam bohuzel vic priorit nez casu, takzes me predbeh, pricemz me ovsem docela prekvapuje, ze ho nezalozil nekdo jinej uz davno).

Zdravím[editovat zdroj]

Tvůj článek obchvat (vojenství) jsem přesunul na obchvatný manévr a trochu jej přepracoval, aby se tolik nekryl s článkem křídelní útok, který časem vznikne. Cinik 04:17, 27. 4. 2006 (UTC)

tohle je šablona, s tykáním ji nemáme[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --che 00:53, 9. 5. 2006 (UTC)

Ahoj, Mormegil dnes dopoledne přejmenoval TypoBota na jméno DinyBot, čili bot je od této chvíle oficiálně pokřtěn na památku Dinyho. --Martin Kozák 23:23, 15. 5. 2006 (UTC)

mockrát děkuji --Chmee2 11:45, 16. 5. 2006 (UTC)

Ahoj, nemáš tu možnost zasílání mailů, tak musím tudy - rád bych tě kontaktoval na ICQ nebo Yahoo! Messengeru. Můžeš mi, prosím, poslat mailem své UIN/YMID? Díky.
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 11:07, 20. 5. 2006 (UTC)

jistě, 265082827 --Chmee2 11:12, 20. 5. 2006 (UTC)
Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Děkuji za pochopení. --Chmee2 16:29, 20. 5. 2006 (UTC) --Timichal 16:29, 20. 5. 2006 (UTC)

Řád blyštivého zubu[editovat zdroj]

Dobrý den, dovolil jsme si ocenit Vás wikivyznamenáním „Řád blyštivého zubu“ za vtipný a podnětný pohled na komunitu v článku Wikipedie:Evoluce wikipedisty. Mnoha lidem vylepšil náladu. Díky. --Beren 10:17, 22. 5. 2006 (UTC)

Obri sablona na en:[editovat zdroj]

Dovolil jsem si odstranit sablony z clanku o vesnicich na Pisecku. Takovehle sablony jsou tou nejzbytecnejsi veci pro slusne napsany clanek, neprinaseji zadnou informaci ktera uz neni v kategorii a jenom zbytecne zabiraji misto a pozornost.

Bylo by mnohem uzitecnejsi pridavat nove clanky, rozsirovat existujici nebo alespon opravit straslive gramaticke chyby ve zminenych Piseckych textech. Dekuji za pochopeni. Pavel Vozenilek 16:40, 27. 5. 2006 (UTC)

Meteority[editovat zdroj]

Widmanstättenovy obrazce se vyvolávají leptáním zředěnou kyselinou dusičnou (1 až 4%), lépe použít tzv. nital, což je roztok kyseliny dusičné v methanolu (30 ml konc. kys. dusičné + 470 ml methanolu). Po poleptání dobře promýt vodou, pak opakovaně methanolem. --A.Vítek 07:09, 29. 5. 2006 (UTC)

ještě jednou OBx[editovat zdroj]

Ahoj, ještě jedna věc na věčné téma šablon OBx. Koukal jsem, že přidáváš do některých článků o obcích souřadnice. Ve chvíli, kdy článek obsahuje některou z šablon Geo a případně i souřadnice v infoboxu (je-li), odstraň zároveň šablonu {{SBS}}. Díky, JAn 12:33, 4. 6. 2006 (UTC)

Prázdné kategorie[editovat zdroj]

Můžu se zeptat, jaký je smysl těch prázdných kategorií, co zakládáš? (Nehledě na to, že Austrálie a Oceánie jsou jeden světadíl). Zanatic ʡ 16:33, 24. 6. 2006 (UTC)

Zakládání prázdných kategorií je záměrem, tedka jdu do nich převádět články a podkategorie, které by tam měly být. Mám rozdílnou metodu práce, nejprve udělám strom kategorií a pak dávám články, někdo dává články a podle toho dělá kategorie. Obě cesty povedou k tomu samému :)--Chmee2 16:35, 24. 6. 2006 (UTC)
ps: oceánie a austrálie.. to je pravda, ale stejně tak přísně za to je Severní a Jižní Amerika jeden kontinent... na tom členění netrvám ale myslím, že to bude takto přehlednější, pokud ne, tak to sluč --Chmee2 16:36, 24. 6. 2006 (UTC)
To právě není. Myslím, že je lepší to dělat dohromady sloučeně, než s tím pak šíbovat. Zanatic ʡ 16:37, 24. 6. 2006 (UTC)
Edituj s odvahou :-) --Chmee2 16:38, 24. 6. 2006 (UTC)
Těžko. Mazat stránky nemůžu a navíc bych nerad zasahoval do cizího systému bez jeho dobré znalosti. Zanatic ʡ 16:39, 24. 6. 2006 (UTC)
nevadí, udělám tedy sám ;)--Chmee2 16:40, 24. 6. 2006 (UTC)


pisales mi na diskuse[editovat zdroj]

Vitam! ja cestiny ne rozumim v ogole, co Ty do mnie napisales, ale mam nadeje, ze ne mas do mne jakis pretensji ;), na cesko wikipedie dodaje tylko linki z polskiej, vec mam nadeje, ze nie lamie vasego regulaminu. to tyle, posdravienia z Polsko ;)

PS. kalece polski jazyk ;), to troche jak meżduslavianski jazik :)

Díky za pozdrav[editovat zdroj]

Ahoj! Díky za pozdrav! V Písku se už moc dlouho potkávat nebudeme, protože velmi brzy posílím řady píseckých wikipedistů sídlících v Praze. :) Daniel Šebesta (diskusepříspěvky) 22:46, 25. 6. 2006 (UTC)

Jojo, VŠ, ale budu tam už přes léto, bez nucení. :) Daniel Šebesta (diskusepříspěvky) 23:08, 25. 6. 2006 (UTC)

Psal jste mi ohledně "smršti" mých článků týkajících se heradiky - zde je odpověď. Z internetu vážně nečerpám - mými zdroji je má vlastní hlava a také větší množství knih a encyklopedií. Nebojte se ale, opravdu doslova neopisuji, pouze si střipek po střípku skládám celý článek. Pokud by vám tato odpověď nestačila a chtěl by jste přímo názvy knih, napište mi ještě. O porušování autorských práv ale rozhodně nejde.--Tochal 14:48, 8. 7. 2006 (UTC)

Kategorie "Bezpečnostní služby"[editovat zdroj]

Zdar.

Kategorie Bezpečnostní služby, kterou zavádíš, není podle mě v daném kontextu úplně šťastná. V českém právu a bezpečnostní praxi je ten pojem užívaný spíše podnikatelskou činnost (firmy) v oboru bezpečnosti. Běžně užívané pojmy jsou zpravodajská služba (obecný pojem pro rozvědné a kontrarozvědné služby), rozvědka (zpravodajská služba pracující "ven ze státu"), kontrarozvědka (zpravodajská služba pracující "dovnitř státu"). Někdy se užívá též (nepřesný výraz) tajná služba (který jsi asi správně jako katergorii odstranil).

Pokud někdo bude chtít psát něco o komerční bezpečnosti, bude mít terminologický problém. Vím, že v angličtině i němčině je bezpečnostní služba celkem v pořádku, ale v češtine to fakt moc nefunguje. Ale třeba máš pravdu...docela by mě zajímal tvůj názor na věc. Díky. M.uher 19:15, 9. 7. 2006 (UTC)

Zdravím, díky za připomínku, určitě na ní něco je a mnou zvolený název kategorie je pod tíhou tvojích argumentů chybný ;) takže rozhodně tuhle kategorii vypráznit, označit smazat|špatný název a založit kategorii novou, kam přesunout oné články. Otázkou jest, jaký zvolit název a jestli použít pouze jediný název zastřešující a nebo jestli to kouskovat na kontrarozvědky, rozvědky atd. Zamlouvá se mi název zpravodajská služba, takže bych to asi změnil na ten, pokud nebudou připomínky z další strany. Jinak ještě jednou díky :) --Chmee2 11:18, 10. 7. 2006 (UTC)