Wikipedista:Ikcur/Archiv diskuse 2017

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tarifa[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den. Děkuji Vám za příspěvky ve článku Tarifa. Nicméně by stálo konečně ujasnit, o čem ten článek pojednává – jestli o obci (o čemž svědčí veškeré ostatní jazykové verze – např. anglická či španělská); nebo o regionu, jak píšete Vy. (Nicméně v novém infoboxu máte také údaje vztahující se k obci – počet obyvatel, znak, vlajka apod.) Pokud by tedy vznikal samostatný článek o oblasti, bylo by třeba jej z článku vyčlenit. Osobně jsem tedy o žádné oblasti Tarifa neslyšel, vždy se jednalo jen o španělskou obec. S pozdravem — Draceane  diskuse
příspěvky
  4. 1. 2017, 10:55 (CET)

Tarifa je rozdělena v rozcestníku Tarifa (rozcestník). O městě je psáno v Tarifa (město). Nic vám nebrání v úpravě. Nevyhrazuji si právo neomylného. Naopak jsem rád, když místo vkládaných šablon jsou provedeny úpravy nebo navrhnuto řešení. Z mé strany do hesel Tarifa už nebudu zasahovat. --Ikcur (diskuse) 4. 1. 2017, 14:01 (CET)
Děkuji za odpověď. Omlouvám se, řešením bude nejlépe propojení článku s příslušnými články na cizích jazykových verzích a úpravy zmíněných infoboxů. Pokusím se to brzy provést. S pozdravem — Draceane  diskuse
příspěvky
  4. 1. 2017, 22:23 (CET)
Díky za pomoc v tomto hesle.--Ikcur (diskuse) 4. 1. 2017, 22:40 (CET)

Kurz:České vysoké učení technické/ ()[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, nechtěl jsi udělat něco jiného? --Martin Urbanec (diskuse) 11. 1. 2017, 12:19 (CET)

jo, už jsem vložil. Toto , prosím, odstraň. Díky!!!--Ikcur (diskuse) 11. 1. 2017, 12:22 (CET)
Hotovo. Mimochodem, jako instruktor můžeš kurzy i mazat :). --Martin Urbanec (diskuse) 11. 1. 2017, 12:23 (CET)
To bych moh, ale jak koukám, vkládal jsem přednášku a nevidím ji, takže jsem něco zblbnul.--Ikcur (diskuse) 11. 1. 2017, 12:28 (CET)
Zkusil jsem to opravit. Je to, co vidíš na Wikipedie:Nástěnka/Workshopy/Zámecký klub žen v Kravařích (2017) v pořádku? --Martin Urbanec (diskuse) 11. 1. 2017, 12:30 (CET)
Díky!Je to ono. A teď BUDU PŘEMÝŠLET, CO JSEM UDĚLAL ŠPATNĚ. Protože z toho by se eventuálně mohl udělat kurz pro seniorky, proto jsem to vkládal do kurzů. Nevadí, jestli to bude kurz, tak to vložím znovu a doufám, správně :-)--Ikcur (diskuse) 11. 1. 2017, 12:36 (CET)

Architektura a stavebnictví/Nové články[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, všimnul jsem si, že jste aktivní na poli zakládání a vylepšování nových článků v oblasti architektury a stavebnictví. Rád bych Vás upozornil na Portál:Architektura a stavebnictví a zejména jeho část „Nově založené články“, sloužící k upozornění dalších wikipedistů na nově vzniklé články z oblasti. Rád bych kdybyste své články týkající se architektury a stavebnictví vkládal sem: Portál:Architektura a stavebnictví/Nově založené články. Není to nutné, ale v každém případě to upozorní ostatní na nově založený článek, což je výhodné jak z hlediska opravy případných překlepů v nich, ale zejména pro vložení odkazů na něj z jiných článků, založení nových přesměrování atp. – přece jen nikdo nemá přehled o všech nově vzniklých článcích anebo kde je na ně odkazováno či ne, takže takovýto ústřední přehled se může hodit. Naprosto Vás k tomu nenutím, ale berte to jako možnost jak existenci Vašich příspěvků uvést do širšího povědomí. S pozdravem --Martin2035 (diskuse) 24. 1. 2017, 22:27 (CET)

Díky za upozornění--Ikcur (diskuse) 24. 1. 2017, 22:32 (CET)
Nemáte zač! :-) --Martin2035 (diskuse) 24. 1. 2017, 22:39 (CET)

Seznamy památek[editovat | editovat zdroj]

Zdravím. V seznamech památek, prosím, pokud možno zachovávejte standardní pořadí položek v šabloně. Chápu, že každá varianta řazení může mít svá pro i proti, ale není příliš dobré, aby si každý živelně prosazoval svoji preferenci. Pokud vezmu například tuto vaši editaci, chápu vaši představu, že jako první by v šabloně měl být uveden název, nicméně není zase příliš šťastné ho odtrhávat od názvu odkazovaného článku (protože název památky a název článku jsou často shodné nebo se liší jen rozlišovačem, a tedy je praktické, aby v šabloně byly uváděny hned za sebou). Uvádět datum počátku a konce památkové ochrany až za rejstříkovým číslem památky mi připadá poměrně logické, naopak přemisťovat tento datový údaj mezi odkaz na kategorii Commons a odkaz na článek Wikipedie mi moc smysl nedává.

Jo aha, už vidím - za to nemůžete vy, ale VisualEditor. :-) Tak to si asi můžu postěžovat někam na lampárnu. --ŠJů (diskuse) 7. 4. 2017, 21:00 (CEST)

Tak už jsem to upravil v datech šablony. --ŠJů (diskuse) 7. 4. 2017, 21:04 (CEST)

Ale přece jenom mám i něco pro Vás, tedy chyby, po jejichž původci jsem pátral: tato nebo tato divočina by se v šabloně památek neměla objevovat. Právě proto má článek v šabloně samostatnou položku, aby v položce "název" byl prostý text bez odkazů. Rovněž z technických důvodů nejsou wikiodkazy žádoucí v kolonkách "obec" a "adresa". Je možno je však používat v kolonkách "Popis" a "Poznámka". Rovněž jste si zřejmě již všiml, že název kategorie Commons se do šablony zadává bez prefixu (jinak odkaz nefunguje, protože odkaz pak má prefix zdvojený).

Jinak samozřejmě díky za veškerou práci na seznamech. --ŠJů (diskuse) 7. 4. 2017, 21:12 (CEST)

Chyba vznikla tím, že jsem nevěděl, že odkazem je článek. Když jsem to zjistil, něco jsem opravil a pokračoval už správně. Pravděpodobně ne vše jsem opravil. Díky za opravy!!!--Ikcur (diskuse) 8. 4. 2017, 22:04 (CEST)

Řád kříže a ryby[editovat | editovat zdroj]

Děkuji za ocenění - je to povzbuzující!--Ikcur (diskuse) 8. 8. 2017, 15:58 (CEST)

Název[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, přesunul jsem Bidwell Bar Bridge, tvar Bidwell Bar most byl nehezký kompilát názvu, pokud bys to chtěl přesunout na Most Bidwell Bar samozřejmě nemám nic proti, mělo by to jít i Tobě. Dík moc za pochopení--Horst (diskuse) 8. 8. 2017, 21:02 (CEST)

Souhlas je to tak lepší, Dík!--Ikcur (diskuse) 8. 8. 2017, 23:12 (CEST)

Editathon ve Vědecké knihovně Olomouc, 8.–9. září 2017[editovat | editovat zdroj]

Ahoj,

uvádím odkaz na Wikipedie:Editathon ve Vědecké knihovně Olomouc, 8.–9. září 2017, o kterém jsme se již bavili. Těším se na Tvou účast.

--Jan.Kamenicek (diskuse) 27. 8. 2017, 10:47 (CEST)

Passingerův mlýn[editovat | editovat zdroj]

Milý kolego, název článku by měl spíš být "Passingerův mlýn (Olomouc)", jak je ve Wiki obvyklé. Kvůli šabloně to však nechci přejmenovat sám. Zdraví --Sokoljan (diskuse) 9. 9. 2017, 17:33 (CEST)

Klidně to přejmenujte. Byla to rychlovka na Editathonu.--Ikcur 9.9.2017

Commonscat[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, prosím v infoboxech používej k odkazování na kategorii na Commons parametr commonscat (jako zde). Díky moc, --Vojtěch Dostál (diskuse) 12. 10. 2017, 10:39 (CEST) Zdravím!

Rád, ale doplňuji, to co je předdefinováno v infoboxu a tam je Commons ve VisualEditoru . Ono taky další opravují mezery infoboxu, které nejsou, když se používá VisualEditor (jako zde). Pokud dám k objektu kód polské památky taky to naskočí jinak - také mi to opravují a jde to (jako zde). Takže by bylo vhodné sladit Visual a zdrojový kód pro infoboxy. Ikcur (diskuse) 12. 10. 2017, 12:08 (CEST)

Zámek Ancy-le-Franc[editovat | editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Zámek Ancy-le-Franc. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu tvořícího ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda nepřeložené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Také prosíme, abyste nevkládali automatické překlady, protože jejich kvalita je většinou špatná. Děkuji za pochopení.


Thank you for adding the article Zámek Ancy-le-Franc. Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding. --Petr1888 (diskuse) 15. 10. 2017, 17:13 (CEST)

Bohužel jsem se uklepl a článek je tam ,kde je. Navrhuji odstranění. Díky! Ikcur (diskuse) 15. 10. 2017, 17:16 (CEST)

Díky všem za uhlazení a doplnění článku Ikcur (diskuse) 23. 10. 2017, 18:38 (CEST)