Diskuse s wikipedistou:Daniel Pospíšil: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele EGalvez (WMF) v tématu „Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey
Smazaný obsah Přidaný obsah
značka: doručení hromadné zprávy
Dexbot (diskuse | příspěvky)
m Automatic message fix
Řádek 111: Řádek 111:


<div class="plainlinks mw-content-ltr" lang="en" dir="ltr">
<div class="plainlinks mw-content-ltr" lang="en" dir="ltr">
Hello! The Wikimedia Foundation is asking for your feedback in a survey. We want to know how well we are supporting your work on and off wiki, and how we can change or improve things in the future.<ref>This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.</ref> The opinions you share will directly affect the current and future work of the Wikimedia Foundation. You have been randomly selected to take this survey as we would like to hear from your Wikimedia community. To say thank you for your time, we are giving away 20 Wikimedia T-shirts to randomly selected people who take the survey.<ref>Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. [[m:Community Engagement Insights/2016 contest rules|Click here for contest rules]].</ref> The survey is available in various languages and will take between 20 and 40 minutes.
Hello! The Wikimedia Foundation is asking for your feedback in a survey. We want to know how well we are supporting your work on and off wiki, and how we can change or improve things in the future.<ref group=survey>This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.</ref> The opinions you share will directly affect the current and future work of the Wikimedia Foundation. You have been randomly selected to take this survey as we would like to hear from your Wikimedia community. To say thank you for your time, we are giving away 20 Wikimedia T-shirts to randomly selected people who take the survey.<ref group=survey>Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. [[m:Community Engagement Insights/2016 contest rules|Click here for contest rules]].</ref> The survey is available in various languages and will take between 20 and 40 minutes.




Řádek 123: Řádek 123:
</div>
</div>
<!-- Zprávu zaslal Uživatel:EGalvez (WMF)@metawiki pomocí seznamu na https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Community_Engagement_Insights/MassMessages/Lists/2016/14-AECE&oldid=16205360 -->
<!-- Zprávu zaslal Uživatel:EGalvez (WMF)@metawiki pomocí seznamu na https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Community_Engagement_Insights/MassMessages/Lists/2016/14-AECE&oldid=16205360 -->
<references group=survey />


== Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey ==
== Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey ==

Verze z 2. 9. 2017, 21:00

--Ladin (diskuse) 13. 8. 2012, 06:16 (UTC)

Odpověděl jsem ti tam na dotaz. Zagothal (diskuse) 2. 10. 2012, 21:05 (UTC)

Den české státnosti

Den 28. září slavím, mám k němu osobní vztah, a těší mě, že ho se mnou ctí celá naše republika. Osobnost knížete Václava je pozoruhodná už tím, jak ze středověkého světce vyrostla v Myslbekova bojovníka a vojevůdce Blanických rytířů a vrostla do národního povědomí a historie. Jen spojení české státnosti s vraždou českého panovníka je na můj vkus nehorázný kus nevkusu. O dva dny dřív, 26. září, je výročí vydání Zlaté buly sicilské, která české království natrvalo vřadila jako plnohodnotnou součást Evropy. Nebyla by to lepší vizitka české státnosti? °°°° Chmelař

Používejte prosím kategorie: článek Rozmnožovací buňky

Děkujeme za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás prosíme, abyste každé nově vzniklé heslo vždy zařadil(a) do určité kategorie (příp. kategorií). Dělá se to připsáním [[Kategorie:Název kategorie]], například [[Kategorie:Němečtí fyzikové]] na novou řádku u konce stránky.

Proč kategorizovat?

Kategorizace článků je výhodná, protože kategorizované články mohou uživatelé Wikipedie procházet nejen podle jejich názvů, ale také podle právě takto vytvořených kategorií. Jediným kliknutím na odkaz pod daným heslem získají seznam všech článků v dané kategorii, čímž získávají kontext k tématu, které je zajímá.

Nejčastější příklady
  • U osob, u nichž je znám rok narození (a/nebo úmrtí), se přidává šablona [[Kategorie:Narození Rok_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Rok_úmrtí]]
  • U obcí, okresů, krajů apod. je zvykem vložit minimálně kategorii státu, do kterého patří, například [[Kategorie:Estonsko]]
  • U bibliografií osob (popř. též u cizojazyčných názvů, které uvozuje určitý člen) je možno upravit pořadí, ve kterém se tyto budou v kategoriích zobrazovat. A sice přidáním šablony {{DEFAULTSORT:Název, tak jak má být zařazen}}, například pro heslo Jiří Stanislav Guth-Jarkovský by to bylo {{DEFAULTSORT:Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav}}.
Další odkazy

♥ K123456  1. 2. 2013, 08:20 (UTC)

Rozcestníky

Dík za Vaše editace, ale k rozcestníku Saone mám poznámku. Zdá se mi rozumné převzít zásadu anglické Wiki, že v rozcestnících se nemá "přejmenovávat" tj. používat odkazy se svislítkem, protože čtenář má vidět, jak se daný článek skutečně jmenuje (viz en:WP:DABPIPE). Tamtéž se také doporučuje, aby položky rozcestníku obsahovaly jen minimum odkazů. Na cswiki to sice není zavedeno, ale přesto mi to přijde rozumné. Zdraví --Sokoljan (diskuse) 10. 1. 2014, 20:59 (UTC)

Já si myslím, že nějaký ten odkaz navíc nemůže rozcestníkům škodit. Považuji je za víceméně plnohodnotné články o mnohoznačných pojmech. Co se svislítka týče, asi máte pravdu. Ale bývá někdy dost obtížné nechat odkazy v nominativu a zároveň zachovat přirozenou větnou skladbu. Mám raději, když jednotlivé body rozcestníku přirozeně navazují na úvodní větu. Viz moje poslední editace článku Saone nazvaná Naturalizace rozcestníku. Pokud se Vám nelíbí, tak ji klidně zrušte. --Daniel Pospíšil (diskuse) 15. 1. 2014, 22:34 (UTC)
Naopak, "naturalizace" se mi líbí! Zdraví --Sokoljan (diskuse) 17. 1. 2014, 20:23 (UTC)

„Kur Baga-kagan“

Dobrý den, děkuji Vám že jste poopravil můj článek. Jelikož jsem autorem více článku na cs. wiki, a všechny jsou s vícerými hrubkami a neodpovídají české gramatice a pravopisu měl bych k Vám prosbu: jestli budete mít zájem (asi chci po Vás víc než očekáváte), poopravovat co se dá... alespoň ty hlavnější...

  • Alty-čubové * Ansarluové * Bajati * Barsilové * Brutachiové * Buljaři * Burdžané * Čaruklugové * Černé klobouky * Čikové * Čolové * Čumulové * Chorásánští Turci * Chuej-mové * Dolani * Dögeři * Ejmürové * Ferganští Kypčaci * Gagauzové * Jenisejští Kyrgyzové * Karadagové * Karagözlüové * Karaimové * Karlukové * Kimakové * Kirkové * Kmen Amudža * Kujové * Kumandynci * Kurykanové * Meschetští Turci * Nafarové * Oghuzové * Ograkové * Orchonští Turci * Pečeněhové * Pišagči Turci * Rod Karagözlüů * Seznam turkických dynastií a zemí * Suaři * Tarančiové * Tofalaři * Tuchsové * Turkické národy * Turko-mongolové * Ujgurové * Uzové * Wusunové * Šablona:Turkické národy * Šablona:Turko-mongloské národy * Ordu Balık * Ujgurský kaganát * Tanguti * Seldžucká říše * Insignie prezidenta Turecka * Pchunu * Bumin * Kur Baga-kagan * Tuki Šipir-kagan * Šad Küj-kagan * Il-Itmiš-kagan... hrubě zvýrazněná hesla jsem doplňoval, s pozdravem „Kočovník“ --178.40.246.219 20. 7. 2014, 13:40 (UTC)

Rádo se stalo, i když to bude z mé strany asi ojedinělý zásah do vašich článků. Ale on se určitě časem někdo najde, kdo to opraví. ;-) --Daniel Pospíšil (diskuse) 20. 7. 2014, 23:13 (UTC)

Monopodi

Dobrý den, Děkuji za zlepšování článků o Narnii. Ale zde jste odstranil Monopody. Myslel jsem, že překlad Ferstové používá právě tento výraz. Pletu se?

Pokud ne, tak nevadí, stejně váhám, zda tam zmiňovat _oba_ české knižní překlady. Co myslíte?. Hezký den --Pavel Jelínek (diskuse) 26. 10. 2014, 16:47 (UTC)

Jaký výraz používá Ferstová, nemohu ověřit. Wikipedie uvádí Monopodi, ale tento výraz se vyskytuje i v překladu Volhejnové, ovšem jako nové pojmenování, které dal Ňoumům Koriakin. Ti ho pak zkomolili na Ňomopodi. Uvedl jsem to jako alternativní výslednou zkomoleninu, která by měla dle mého názoru působit i trochu legračně, což monopodi nesplňují. Neví ale, jak to je postaveno v originále nebo u Ferstové. --Daniel Pospíšil (diskuse) 26. 10. 2014, 19:32 (UTC)
Fajn, Vaše verze je dobrý nápad, protože do Ťulpodů (kde jsou nejrůznější překlady) se čtenář snadno proklikne. --Pavel Jelínek (diskuse) 27. 10. 2014, 04:29 (UTC)

Invitation

A gummi bear holding a sign that says "Thank you"
Thank you for using VisualEditor and sharing your ideas with the developers.

Hello, Daniel Pospíšil,

The Editing team is asking for your help with VisualEditor. I am contacting you because you have switched out of VisualEditor several times. Please tell them what they need to change to make VisualEditor work for you, so that you didn't need to switch to the wikitext editor. The team has a list of top-priority problems, but they also want to hear about small problems. These problems may make editing less fun, take too much of your time, or be as annoying as a paper cut. The Editing team wants to hear about and try to fix these small things, too. 

You can share your thoughts by clicking this link. You may respond to this quick, simple, anonymous survey in your own language. If you take the survey, then you agree your responses may be used in accordance with these terms. This survey is powered by Qualtrics and their use of your information is governed by their privacy policy.

More information (including a translateable list of the questions) is posted on wiki at mw:VisualEditor/Survey 2015. If you have questions, or prefer to respond on-wiki, then please leave a message on the survey's talk page.

Thank you, Whatamidoing (WMF) (talk) 25. 3. 2015, 21:57 (CET)Odpovědět

Florencie

+pahýl: nevyváženost informačního obsahu - téměř žádné informace geografického, resp. socioekonomického charakteru týkající se současnosti x bohatost inf. z oblasti historie a kultury

tak to rozšiřte o geografické a socioekonomické informace, co vám brání?--Pimlico27 (diskuse) 9. 8. 2015, 00:42 (CEST)Odpovědět

nedostatek času a snad i erudice v této oblasti ;-) --Daniel Pospíšil (diskuse) 9. 8. 2015, 01:31 (CEST)Odpovědět

Jatečná hmotnost

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Jatečná hmotnost, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora. K Vámi vloženému textu byla vznesena námitka, že se nápadně podobá textu z: http://www.zootechnika.cz/clanky/zaklady-chovatelstvi/obecna-zootechnika/zootechnika/prakticke-vypocty-v-zootechnice.html

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Leome 323 ♥ (diskuse) 11. 10. 2016, 15:59 (CEST)Odpovědět

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey

(Sorry to write in English)