Zisk (Star Trek: Enterprise)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Zisk
19. díl seriálu Star Trek: Enterprise
Pův. názevAcquisition
Číslořada 1
díl 19
Původní TVUPN
Premiéra27. března 2002
Česká TVAXN
Česká premiéra21. června 2005
Tvorba
NámětRick Berman
Brannon Braga
ScénářMaria Jacquemetton
Andre Jacquemetton
RežieJames Whitmore, Jr.
Prod. kód119
Obsah
Rok2151
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
Bludná planeta
Následující →
Tajemství oázy
Seznam dílů seriálu Star Trek: Enterprise
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Zisk (v anglickém originále Acquisition) je epizoda seriálu Star Trek: Enterprise. Jde o devatenáctý díl první řady pátého seriálu ze světa Star Treku.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Ferengové rafinovaně umístí na povrch měsíce artefakt ve formě nádoby, ze které T'Pol otevřením na palubě Enterprise vypustí uspávací plyn. Čtveřice Ferengů toho hbitě využije a než se posádka probudí, snaží se co nejvíc věcí ukrást a přenést na svou loď. V té době se ovšem Trip podrobuje u doktora dekontaminaci a plynem zůstane nezasažen. Dostane se sice z ošetřovny ve spodním prádle, sám však proti ozbrojeným vetřelcům nemá šanci.

Ferengové věří, že loď převáží také zlato nebo jiné cennosti, takže probudí kapitána, aby jim prozradil polohu trezoru. Archer rychle pochopí, že vetřelcům jde především o zisk a snaží se získat čas předstíráním, že se na lodi zlato skutečně nachází a případně se s Ferengy rozdělí. Ti pochopitlně odmítnou a Archer je přinucen přenášet zboží pod dohledem Krema, nejmladšího Ferenga. Kapitán od něj získá spoustu užitečných informací a snaží se Krema poštvat proti ostatním.

Mezitím Trip probudí T'Pol a spolu plánují taktiku proti Ferengům, kteří stále hledají neexistující trezor. Trip je sice chycen, ale naláká Ferengy do malé místnosti, kde je T'Pol omráčí phaserem. Všechen ukradený náklad Ferengové vrátí a za trest se Krem ujímá velení lodi, zatímco jeho bývalí nadřízení ho musí poslouchat.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]