Wikipedie:Potřebuji pomoc/Mentoři: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
verze 18920814 uživatele Khamul1 (diskuse) zrušena
značka: vrácení zpět
m přidání se
Řádek 29: Řádek 29:
* [[Wikipedista:Jakub Sochor]]
* [[Wikipedista:Jakub Sochor]]
* [[Wikipedista:Mimars]]|Ahoj / Dobrý den, neváhejte se na mě obrátit s dotazy na tvorbu článků, vzhled a styl, případně na cokoli dalšího týkajícího se Wikipedie.
* [[Wikipedista:Mimars]]|Ahoj / Dobrý den, neváhejte se na mě obrátit s dotazy na tvorbu článků, vzhled a styl, případně na cokoli dalšího týkajícího se Wikipedie.
* [[Wikipedista:Jan Myšák]]|Zdravím, na Wikipedii působím jako jeden ze správců. Pište, rád pomůžu :) --[[Wikipedista:Jan Myšák|Jan Myšák]] ([[Diskuse s wikipedistou:Jan Myšák|diskuse]] | [[Speciální:Příspěvky/Jan_Myšák|příspěvky]]) 19. 8. 2020, 19:48 (CEST)

Verze z 19. 8. 2020, 19:48

Tato stránka obsahuje seznam wikipedistů, kterým nevadí, když je systém bude náhodně přidělovat nově příchozím nováčkům a tito nováčci se na ně budou obracet s různými dotazy. Tato stránka je využívána Domovskou stránkou nováčka, což je funkce vyvíjená týmem Growth v rámci projektu Zkušenosti nových wikipedistů.

Mentoři si mohou zvolit větu, která se bude zobrazovat nováčkům spolu s jejich uživatelským jménem, namísto výchozí „Tento zkušený wikipedista ví, že jste noví, a může vám pomoci s editováním.“. Způsob, jak takovou větu přidat i na jaké věci je třeba dát si pozor je popsán na MediaWiki.org.

Doporučujeme přečíst si nápovědu popisující, jak s nováčky komunikovat. Je vhodné nováčky při odpovídání zmínit, jinak nepřijde žádné oznámení, že jste odpověděli. Mentoři tak mohou učinit například pomocí šablony {{Odpověď}}.

Také vám doporučujeme přihlásit se k odběru newsletteru projektu Zkušenosti nových wikipedistů, kde se dozvíte o nových projektech týmu Growth, které pak můžete jako mentor nováčkům doporučovat. V případě libovolné otázky týkající se projektu či komunikace s nováčky se můžete obrátit na ambasadora projektu.

Znáte-li se s některým nováčkem i mimo Wikipedii, můžete si jej převzít pomocí speciální stránky Speciální:Převzít nováčka. Doporučeno zejména pro wiki-kurzy.

Seznam mentorů