Wikipedie:Požadované články: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m Zamyká „Wikipedie:Požadované články“: Velmi často používaná stránka: po rozčlenění už nejsou žádné editace žádoucí ([Editace=Pouze registrovaní] (do odvolání) [přesun=Povolit jen správcům] (do odvolání))
subst – transkluze již není potřeba
Řádek 1: Řádek 1:
<div style="text-align: center; width:100%;border: 2px solid #aaa; background-color: #ffe4e1">
{{/Hlavička}}
''Toto je hlavní stránka seznamu požadovaných článků, '''pro diskusi a&nbsp;další poznámky používejte, prosím, [[Diskuse k Wikipedii:Požadované články|diskusní stránku]]'''. ''
</div>
{{zkratka názvu stránky|WP:PČ|WP:RA}}

Do následujících podstránek '''můžete zapsat [[Wikipedie:Článek|články]], které byste na [[Česká Wikipedie|české Wikipedii]] rádi viděli''', ale nezvládáte je sami vytvořit. Zvýšíte tím pravděpodobnost, že Vám někdo vyhoví. Přidejte je, prosím, do oborově příslušné podstránky do příslušné kapitoly pod běžným pravopisně správným českým názvem a&nbsp;nezapomeňte je opatřit odkazem.
{{Wikipedie:Požadované články/Obsah}}

Pokud odkaz na podstránce již vede na existující článek, který neporušuje autorská práva (tzv.&nbsp;''[[Wikipedie:Porušení práv|copyvio]]''), není [[Wikipedie:Subpahýl|subpahýlem]] či mu nehrozí smazání z&nbsp;jiných důvodů (kromě ''[[Wikipedie:Encyklopedická významnost|významnosti]]''), odstraňte, prosím, tento odkaz z&nbsp;podstránky.

Pokud byste chtěli, aby byl již '''''existující článek''''' významně '''''rozšířen''''' (včetně článku z&nbsp;přesměrování), můžete ho přidat na seznam [[Wikipedie:WikiProjekt Kvalita/Články k&nbsp;rozšíření]].

Automaticky generovaný '''seznam nejčastěji odkazovaných neexistujících stránek''' naleznete zde:
* [[Wikipedie:Nejžádanější články]] (vynechává odkazy z&nbsp;vložených šablon)
* [[Speciální:Chybějící stránky]] (neignoruje šablony)

Nové články mohou vznikat také '''překladem z cizího jazyka''':
* [[Wikipedie:Cizojazyčné články o Česku bez českého interwiki|Cizojazyčné články o&nbsp;Česku bez českého ekvivalentu]]
* [[Wikipedie:WikiProjekt Česko-slovenská Wikipedie/Chybějící články|Slovenské články bez českého ekvivalentu]] (možnost využít [[Wikipedie:WikiProjekt Česko-slovenská Wikipedie/Nástroje#P.C5.99ekl.C3.A1dac.C3.AD_n.C3.A1stroj|překládací nástroj]] [[Wikipedie:WikiProjekt Česko-slovenská Wikipedie|Česko-slovenské Wikipedie]])
* [[Wikipedie:Články na anglické Wikipedii bez českého interwiki|Anglické články (vybrané) bez českého ekvivalentu]]
* [[Wikipedie:Požadované články/Možné zdroje|Přehled cizojazyčných článků stejného jména jako některé odkazy na zde příslušných podstránkách]]
{{RIGHTTOC}}
{{RIGHTTOC}}



Verze z 29. 6. 2014, 13:37

Toto je hlavní stránka seznamu požadovaných článků, pro diskusi a další poznámky používejte, prosím, diskusní stránku.

Zkratka:
  • WP:PČ
    WP:RA

Do následujících podstránek můžete zapsat články, které byste na české Wikipedii rádi viděli, ale nezvládáte je sami vytvořit. Zvýšíte tím pravděpodobnost, že Vám někdo vyhoví. Přidejte je, prosím, do oborově příslušné podstránky do příslušné kapitoly pod běžným pravopisně správným českým názvem a nezapomeňte je opatřit odkazem.

Pokud odkaz na podstránce již vede na existující článek, který neporušuje autorská práva (tzv. copyvio), není subpahýlem či mu nehrozí smazání z jiných důvodů (kromě významnosti), odstraňte, prosím, tento odkaz z podstránky.

Pokud byste chtěli, aby byl již existující článek významně rozšířen (včetně článku z přesměrování), můžete ho přidat na seznam Wikipedie:WikiProjekt Kvalita/Články k rozšíření.

Automaticky generovaný seznam nejčastěji odkazovaných neexistujících stránek naleznete zde:

Nové články mohou vznikat také překladem z cizího jazyka: