Martes Sport

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Martes Sport
Základní údaje
Právní formaspółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Datum založení1993
Adresa sídlaBílsko-Bělá, Polsko
Charakteristika firmy
Oblast činnostimaloobchod
Identifikátory
Oficiální webhttps://martessport.com.pl/cz
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Salon Martes Sport v nákupním centru v Tomaszów Mazowiecki
Logotyp na obalu obuvi

Martes Sport je polský řetězec velkoformátových sportovních obchodů. Společnost byla založena v roce 1993 ve městě Bielsko-Biała Jarosławem Droździkem s Michałem Kowalikem.

Společnost distribuuje oblečení, obuv, sportovní potřeby a doplňky a také trekingové vybavení ve střední, jižní a východní Evropě. Působí v Polsku, na Ukrajině, v České republice a od roku 1998 také na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku, Chorvatsku, Bosně, Srbsku, Slovinsku, Moldavsku, Černé Hoře, Albánii, Severní Makedonii, Kosovu, Lotyšsku, Litvě a Estonsku.

Prodejny Martes v Polsku se nacházejí především v nákupních centrech. Kromě showroomů společnost provozuje prodejny Hi-Tec, Elbrus, Brugi, Iguana a AquaWave. Martes Sport je také obchodním zástupcem francouzských sportovních obchodů Go Sport, Tesco, Auchan, Metro Group.

V roce 2019 měl Martes Sport 329 obchodů a v červnu 2019 jeho majitelé debutovali v žebříčku „100 nejbohatších Poláků" týdeníku Wprost, kde obsadili společné 86. místo s odhadovaným majetkem 452 milionů zlotých.

Dvakrát – v letech 2013 a 2014 – společnost získala ocenění „Gazela podnikání" v soutěži pořádané deníkem Puls Biznesu, v roce 2017 byla oceněna „Diamantem" měsíčníku Forbes.

Martes Sport je sponzorem bielsko-bialského klubu BKS Stal.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Martes Sport na polské Wikipedii.


Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]