Lara Woltersová

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Lara Wolters)
Lara Wolters
Stranická příslušnost
ČlenstvíStrana práce

Narození12. dubna 1986 (38 let)
Amsterdam
Alma materCollege of Europe (2009–2010)
Institut d'études politiques de Strasbourg
University College London
Profesepolitička
CommonsLara Wolters
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Lara Ianthe Woltersová (* 12. dubna 1986 Amsterdam) je nizozemská politička. Je členkou středolevicové Strany práce.

V roce 2008 vystudovala práva a politologii na University College London. V rámci programu Erasmus navštěvovala Štrasburskou univerzitu a byla stážistkou v Evropském parlamentu. Postgraduálně studovala na Evropském kolegiu. Do roku 2016 pracovala ve firmě Norton Rose Fulbright, pak byla poradkyní nizozemských sociálních demokratů v EP.

Po volbách v roce 2019 se dostala do Evropského parlamentu jako náhradnice za Franse Timmermanse, který se vzdal mandátu. Patří do poslanecké skupiny Pokrokové spojenectví socialistů a demokratů. Působí ve výboru pro rozpočtovou kontrolu, ve výboru pro právní záležitosti a v delegaci pro vztahy s Čínou.[1]

Zúčastnila se kontrolní mise europoslanců v otázce možného střetu zájmů českého premiéra Andreje Babiše. V květnu 2021 na půdě parlamentu prohlásila: „České úřady by měly vymáhat peníze z firem pana Babiše, Evropská komise musí jednat jako strážce právního státu a neměla by se zdráhat spustit mechanismus na ochranu rozpočtu.“[2]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Úvodní stránka | Lara WOLTERS | Poslanci EP | Evropský parlament. www.europarl.europa.eu [online]. [cit. 2021-06-11]. Dostupné online. 
  2. Zpravodaj v Bruselu: Babišovy kauzy vedou k posunu, terčem kritiky jsou nyní v Evropské unii i české úřady. iROZHLAS [online]. Český rozhlas [cit. 2021-06-11]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]