Diskuse s wikipedistou:Miloš Hlávka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

Tolik uvítací plakátek. Dík za rozšíření Nového Knína.

--Postrach 12:15, 30. 4. 2007 (UTC)

Wikimedia Commons[editovat zdroj]

Děkuji za obrázky, které nahráváte do české Wikipedie. Chci Vás ale upozornit na existenci Wikimedia Commons, jež slouží jako centrální úložiště obrázků a dalšího multimediálního obsahu přístupné všem projektům. Má mnoho výhod, obrázky tam jsou kategorizované a lze je použít i v dalších jazycích, Vámi nahrané soubory tak budou užitečné stovkám tisíc dalších uživatelů po celém světě, nikoliv pouze českým čtenářům. Na Commons patří obrázky i s českým textem nebo s českými popiskami – často se stává, že jsou popisky přeloženy do dalších jazyků a obrázek je poté použit v dalších projektech po celém světě. Nahrávané obrazky samozřejmě musí mít vyřešena autorská práva.

Používání Wikimedia Commons není složité, je k dispozici český návod i české uživatelské rozhraní. Tamějšími správci jsou i někteří správci české Wikipedie, na které je možno se obrátit. Není třeba se ničeho obávat. Děkujeme za Vaši pomoc! --Martin Kozák 18:37, 6. 5. 2007 (UTC)

Subpahýl[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Telč-Vnitřní Město. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Vrba 16:01, 26. 6. 2007 (UTC)

Můžu se zeptat na zdroj informace, že střed města Klášterec nad Ohří je Městská památková zóna, ne že bych Vám nevěřil, ale když tu žiji tak ať taky vím co ví někdo jiný:-)).--Horst 19:27, 19. 7. 2007 (UTC)

Karel Kuča: Města a městačka v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, díl II, Libri 1997 ISBN 80-85983-14-1, ale určitě se to dá najít i někde jinde.Miloš Hlávka

Redirekty z německých názvů[editovat zdroj]

Redirekty z německých názvů českých obcí nejsou v českojazyčné encyklopedii vhodné. Miraceti 11. 11. 2008, 10:49 (UTC)

Založil jsem diskusi Wikipedie:Pod lípou#Redirekty z německých názvů českých obcí. Kdyžtak se vyjádři tam. Pokud dojde k dohodě, že takové redirekty jsou ok, tak ty dva smazané obnovím. Miraceti 11. 11. 2008, 10:58 (UTC)

Ahoj, všiml jsem si, že jsi provedl redirect z Oxbrunnu na Březovík (http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Oxbrunn&redirect=no), ale v článku k tomu nic nebylo – to je jednak škoda, jednak to zavdává otázky – tak jsem to dal do Googlu provedl úpravu – je to takhle správně? Příště to tam prosím případně napiš sám, pokud se v té oblasti vyznáš (já ne...) a jsi schopen za ty informace ručit... Díky, --Jiří Janíček 20. 11. 2011, 14:55 (UTC)

Ahoj, omlouvám se, nějak mi to (doplnění do článku) vypadlo (obvykle to dělám). Odkaz na www.zanikleobce.cz je správný, bylo lze použít i českojazyčnou verzi, případně odkaz na Chytilův místopis dostupný na témž webu. Tak jsem tam rovnou přidal počet obyvatel v roce 1921 podle tohoto místopisu. Miloš Hlávka 20. 11. 2011, 18:59 (UTC)

Josef Velfl[editovat zdroj]

Zdravím kolego, pokusil jsem se upravit Váš obrázek, s novým nástrojem, ale místo kopie se to uložilo přes něj, pokud Vám to vadí, vrátím změny zpět.. --Zelenymuzik (diskuse) 4. 9. 2020, 09:06 (CEST)Odpovědět

Už jsem to opravil a uložil jako jiný obrázek. --Zelenymuzik (diskuse) 4. 9. 2020, 10:17 (CEST)Odpovědět
Ok, díky za toto řešení, takhle je to podle mě samozřejmě nejlepší - oříznutý portrét k článku o panu Velflovi, původní obrázek pro případné jiné účely. --Miloš Hlávka (diskuse) 5. 9. 2020, 14:24 (CEST)Odpovědět

Fotky Nový Knín a okolí[editovat zdroj]

V poslední době se věnuji zakládání seznamů drobných památek pro jednotlivé obce v oblastech, kde to znám. Brzy se dostanu i na Nový Knín. A protože rád fotíte, poprosím, abyste se podíval na příslušné seznamy a případně zkusil sehnat fotky toho, co zatím fotku nemá. Jde o křížky, kapličky, sochy, pomníky a další drobné věci. Konkrétně Nový Knín ještě není hotový, tohle je první výpis toho, co je na Wikidatech. Případně uvítám tipy na to, co ještě v seznamech chybí.

Pro přidání fotky k památce stačí kliknout na číslo pod názvem památky např. (Q123456) a pak přidat tvrzení obrázek = jméno obrázku. Po příští aktualizaci seznamu se v něm fotografie objeví. Díky, JAn (diskuse) 14. 9. 2020, 09:55 (CEST)Odpovědět

Díky za přidané fotky. Nový Knín už mám také hotový jak to jen šlo od stolu (ještě přidám dva křížky ve Starém Kníně u Kocáby).
Pak jsem ještě v mapách narazil na tři neověřitelné objekty, kdybyste náhodou věděl nebo měl možnost ověřit:
1) U hasičárny stojí pomník Josefa Kolumbuse, zakladatele novoknínských hasičů.
2) Litinový křížek, na místo usazený v relativně nedávné době při zřizování tamního odpočinkového místa ve spolupráci města s římskokatolickou farností, které patří předmětný pozemek
3) Na ten křížek bych se musel ještě podívat.
Myslím, že fotky 1) a 2) mám (akorát že ten pomník u hasičárny je focený při oslavách 130 let hasičů, tj. už v roce 2012 - od té doby se ty okolní jehličnany drobet rozrostly, takže ten pomník se mezi nimi drobet ztrácí) - takže ještě mít čas je nahrát. --Miloš Hlávka (diskuse) 18. 1. 2021, 20:33 (CET)Odpovědět
  • Tak dodatečně k tomu poslednímu křížku - jde o pomníček oběti nedávné dopravní nehody v těch místech, člověka, který se tam v roce 2018 zabil v necelých 19 letech. Nahrát ho mohu (dnes jsem ho vyfotil, i když počasí na fotografování moc nebylo), ale mám určité pochybnosti o tom, zda patří mezi "drobné památky". --Miloš Hlávka (diskuse) 6. 2. 2021, 20:24 (CET)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět

Učeň[editovat zdroj]

Miloš Hlávka (1962)[editovat zdroj]

Přeji dobrý den, jako spolupracovník Dingiru jsem založil článek o Vás a poslal Petru Samojskému. Ten mne upozornil na Vás, že jste také wikipedistou. Chtěl byste článek doplnit?

V úctě a s pozdravem --Lukáš Král (diskuse) 21. 9. 2023, 12:39 (CEST)Odpovědět

Rovněž přeji dobrý den,
mám jisté obavy, zda jedna sbírka o celkem 50 básničkách a jedna víceméně hagiografická recenze na jednom religionisteckém webu ze mě dělají encyklopedicky významnou osobnost. Každopádně zde ve Wikipedii na sebe psát hagiografii nebudu - ostatně to by bylo v rozporu s jejími editačními pravidly. Pokud tam chcete/chceš něco přidat, samozřejmě můžete/můžeš, například to, že jsem turistou (byž nikoli organizovaným) a amatérským fotografem. Lze to ozdrojovat odkazem na ty články v Náboženském infoservisu a koneckonců i fotkami zde na Commmons https://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:ListFiles/Milo%C5%A1_Hl%C3%A1vka&ilshowall=1 . Díky. --Miloš Hlávka (diskuse) 21. 9. 2023, 16:32 (CEST)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:50 (CEST)Odpovědět