Diskuse s wikipedistou:Enemy

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Nadvšenec v tématu „Učeň

Přeji Vám pěkný den! -- Mercy (|Ω) 10:50, 30. 3. 2008 (UTC)

Dobrý den,
mazání stránek nelze udělat prostým vyprázdněníí obsahu. Pokud se Vám nějaký článek nepovedl, označte jej prosím šablonou smazat, která je zde: Šablona:smazat. Díky, mějte se pěkně, --Podzemnik 21:59, 9. 4. 2008 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Díky za Vaše příspěvky, chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, tak třeba Vaše editace bude patřit mezi ty, které budou moci vynechat, a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. Podzemnik 20:48, 13. 4. 2008 (UTC)

Moje editace spočívá v doplnění slova "původně". --Kirk 23:00, 27. 4. 2008 (UTC)

Váš "zdroj" jsem odstranil, blogy se mohou jako zdroje používat jen výjimečně, za zvláštních okolností a tento případ je rozhodně nenaplňuje. Viz Wikipedie:Ověřitelnost etc. --Cinik 11. 8. 2008, 11:09 (UTC)

Zmiňovaný odkaz Wikipedie:Ověřitelnost, nic z toho co píšete nezmiňuje. Naopak píše: „Důvěryhodnost takového zdroje je třeba posuzovat obdobně jako důvěryhodnost jakéhokoliv jiného zdroje, tedy podle důvěryhodnosti autora, jistoty jeho autorizace a zkušenosti s jeho dosavadní činností.“
Paní Věra Zbiejczuková studuje religionistiku v navazujícím magisterském programu, cituje zdroje, blog je technický prostředek zveřejňování studijních prací. Jaké lepší ozdrojování by mohlo být? Zkuste se nad tím nyní zamyslet více, než letmo, jak je zvykem; čas pro úvahu editace < 4min. Dodejte argumenty, nebo prosím o revert revertu. enemy 11. 8. 2008, 13:15 (UTC)

Díky za obrázek ke článku Josef Robotka --Jureff 20. 5. 2009, 04:33 (UTC)

Ahoj, takže andersovci jsou obecně západní vojáci (spojenečtí)? Nebo polští prozápadni? Nedopsal bys to prosím do toho článku nějak (nejlíp se zdrojem, protože je to, po mém soudu, málo známé)? Ten link do pl je jen provizorní řešení... Díky... --Jiří Janíček 24. 10. 2009, 15:37 (UTC)

Přiznám se, že nevím, co tím má být řečeno. Je to citace zdroje, který to sám nevysvětluje. Domnívám se ale, že citovaný text je postaven na dobových dokumentech sepsaných proti Vašovi nebo jeho obhajoba. Odhaduji, že označení andersovci by mohlo být něco jako analogicky "heliodoropíkovci", "miladohorákovci", tj. opovržlivé označení kolaboranta s americkým imperialismem. Jestli má být konečné řešení vyhození slova, nemám nic proti tomu. Lepší řešení pro tuto chvíli v kapse nemám. enemy 24. 10. 2009, 21:42 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Váš nový článek Ladislav Hlad, který jsem přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství. Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes 9. 10. 2011, 09:18 (UTC)

Zdravím, pokud rád/a píšeš články ohledně Architektury či stavebnictví, tak se neváhej zapsat do nově vzniklého wikiprojektu, který vznikl pro portál Architektura a stavebnictví ke zkvalitnění článků ohledně tohoto tématu. Pokud máš zájem zapiš se.

Edisteewr (diskuse) 16. 6. 2012, 07:42 (UTC)

Cyklojízdy[editovat zdroj]

Nesouhlasim s tvrzenim, ze by byly Critical Mass nejak "ilegalni". 1) Napriklad ucastnici britskych Critical Mass vyhrali nekolik soudu. Rozhodne takovych pripadu bude po celem svete vice. 2) Pokud jsou ilegalni v Ceske republice, bylo by vhodne napsat jaky konkretni zakon porusuji. Shromazdovaci zakon urcite neporusuji, protoze pokud nemaji organizatora, tak je logicky nema kdo nahlasit. Cesky zakon pamatuje i na moznost, ze vznikne neohlasene shromazdeni. Pote neni chraneno shromazdovacim zakonem, ale je chraneno Ustavou (pokojne shromazdovani). Ucast na nenahlasenem shromazdeni neni porusenim zakona. Nehlede na to, ze takovato udalost nema protestni charakter, ale spis se tim lide bavi. Takze pravdepodobne ani to nahlaseni se na podobne udalosti nemusi vztahovat. Takze mi vychazi to, ze se jedna o udalost naprosto legalni. Pokud ma nekdo jiny pravni nazor, tak by ho mel dolozit a zduvodnit. 6. 4. 2013, 22:26‎ 90.176.245.28

      • Nejsem si vědom, že někde píšu takové tvrzení... enemy (diskuse) 9. 4. 2013, 11:13 (UTC)

Reagoval jsem na text, ktery je zatim v "dilne" a tyka se cyklojizd. Je tam napsano v prvnim odtavci: "V angličtině se pak užívá jako ekvivalent Critical mass, přestože původně tento termín značil pouze jízdy spontánní, živelné a tím pádem i ilegální." Muj nazor, je ze spontanni, zivelne a nenahlasene Critical Mass jsou legalni. Jeden britsky ucitel anglictiny pri prednasce na tema Cultural differences mluvil o rozdilu mezi Cechy a Britanii. V Britanii je povolene vsechno co neni zakazane. V Cechach vsechno, co neni oficailane vyjmenovane jako povolene, je povazovano za zakazane. To v cem se skutecne Critical Mass lisi od jinych cyklojizd je forma organizacni struktury. Protoze zakladatele meli inovatnivni zpusob aktivismu a chteli dosahnout dlouhodobe udrzitelnosti jejich aktivity, zvolili formu bez stabilni hierarchie a formalniho usporadani (pokud se iniciatori na akci prestanou podilet, vsechno bude fungovat dal bez nich). Rozhodnuti se delala tak nejak zdola a jakykoliv ucastnik mel moznost/pravomoc spolurozhodovat o trase atd... Na povrch to pak muze pusobit a ve vetsine pripadu to tak asi take je, ze je udalost spontalnejsi a zivelna oproti jinym cyklojizdam, ktere se poradaji napriklad v Praze nebo jinych evropskych mestech. Takze podle me je hlavnim charakteristickym znakem Critical Mass absence formalniho organizacniho usporadani, stabilni je pouze cas a misto udalosti a jsou prikladem nehierarchickeho zpusobu organizace. Nasledne se k hnuti Critical Mass hlasili take udalosti, ktere maji hierarchickou strukturu a organizaci, tudiz vnikly ruzne interpretace toho co Critical Mass je a co neni. Kazdopadne lze vymezit nekolik vnimani pojmu Critical Mass: 1) obecny nazev pro cyklojizdu, 2) nazev mezinarodniho cyklistickeho hnuti, 3) typ cyklojizdy s charakteristickou organizacni strukturou, ktere se hlasi ke stejnojmenemu hnuti. http://cykloolomouc.cz/ 10. 4. 2013, 15:29‎ 90.176.245.28

      • Souhlasím. Chápejte, je to dva roky staré torzo, které nikam nepokračovalo. Dnes bych asi ilegalitu a legalitu jízd obecně vůbec neřešil. Možná bych zmínil, že bez jisté míry porušování zákona, který hromadnou cyklojízdu na pozemní komunikaci nepředpokládá, se zpravidla jízda neobejde. Nechcete ten článek napsat vy a ozdrovojat ho? Možná máte přehled větší než já... PS: Na wikipedii je zvykem se v diskuzích podepisovat, děje se tak automaticky zapsáním 4x znaku "~". enemy (diskuse) 11. 4. 2013, 08:04 (UTC)

Učeň[editovat zdroj]