Diskuse s wikipedistou:Awewewe/Archiv2018

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Awewewe v tématu „WP:PAR

Patrola

Díky moc za patrolu, ale stránka Fanoušci The Vojtecha byla jasně na rychlosmaz. Jen abys věděl. ;-) — Draceane diskusepříspěvky 5. 1. 2018, 21:09 (CET)

Šablona Wikidovolená

Ahoj, chtěl bych se tě na něco zeptat... Moc se mi líbí tvá šablona Wikidovolená a za dva týdny na Wikidovolené budu (na týden) a zajímalo by mě jestli by jsi mi umožnil (schválil) její použití na mojí Uživatelské stránce. Jinak přeji Hezký den, Marek Wikipedista (diskuse) 7. 1. 2018, 13:51 (CET)

@Marek Wikipedista: Ahoj, můžeš ji použít, ale měl by sis si ji okopírovat jako svoji vlastní šablonu a upravit ji, aby tam nebylo moje uživatelské jméno, ale tvoje. Viz také odkaz na ni, případně, pokud bys chtěl, přikládám odkaz i na šablonu, kterou používám, když žádnou wikidovolenou neplánuji, kterou také můžeš používat, pokud budeš chtít. Jinak děkuji. S pozdravem, Awewewe (diskuse) 7. 1. 2018, 14:02 (CET).
A taky ti ještě musím říct, jak se tato šablona používá: Vyplněním prvního parametru napíšeš do šablony dobu, kdy wikidovolenou máš, a vyplněním druhého parametru můžeš napsat, dokdy jseš ještě aktivní (já ho používám především, když chci doplnit hodinu, dokdy ještě budu na Wikipedii aktivní). Pokud bys měl ještě další otázky, můžeš se ptát dál. S pozdravem a přáním příjemného dne, Awewewe (diskuse) 7. 1. 2018, 14:09 (CET).

Setkání v Třebíči

Ahoj, sem tam se objevuju v Třebíči a rád se setkávám s pro mě neznámými Wikipedisty, co dát nějaké setkání? --frettie.net (diskuse) 8. 1. 2018, 08:09 (CET)

Odstraňování dotazů z diskusí cizích uživatelů

Ahoj, odstraňování obsahu z diskusí ostatních uživatelů už bylo přes čáru. Prosím, nedělej tak. Nevidím důvod proč mu/jí normálně neodpovědět. --Martin Urbanec (diskuse) 9. 1. 2018, 17:26 (CET)

Díky za upozornění, myslel jsem si, že to byl (vzhledem k jeho poměrně velké vandalské historii, viz zde) jenom nějaký trolling a myslel jsem si, že to je ten samý vandal a troll, jelikož už se i předtím snažil vyprázdnit svou DS. Dynamičnost IP jsem nezkoumal. Jinak děkuji. S pozdravem, Awewewe (diskuse) 9. 1. 2018, 17:36 (CET).

Větry/prdy

K této změně: můžete standardně doložit, že jde pouze o vulgární výraz? Děkuji. — Gumruch (disk.) 11. 1. 2018, 01:24 (CET)

Ano, říká to anglický i český wikislovník (viz zde), a i zdroje uvedené v anglickém wikislovníku (PSJČ a SSJČ). Awewewe (diskuse) 11. 1. 2018, 16:10 (CET)

Dadština

Dobrý den, prosím o opravu urgentních šablon v hesle Dadština - máte tam chybná data. Připomínám, že všechny urgentní šablony lze vkládat se "subst:", čímž si ušetříte práci a chybám se vyhnete. Děkuji --Jvs 12. 1. 2018, 08:11 (CET)

Děkuji za upozornění, data jsem opravil. Awewewe (diskuse) 12. 1. 2018, 17:32 (CET)

Sabrina Ferilli

good morning from Coreca, I saw that you wrote to me and I proceeded to give another help to the voice I created. I am writing to greet you and to thank you for your message, if we can extend it even more, I would be infinitely grateful. Naturally your kindness will be reciprocated with some translations into Italian, Sicilian, Spanish and other Romance languages that I know. a fraternal greeting from Calabria--Luigi Salvatore Vadacchino (diskuse) 13. 1. 2018, 13:57 (CET)

Wikidovolená

Zdravím. Mám jen malé doporučení ohledně šablony s Wikidovolenou. Obvykle se píše ohledně delších období (měsíce), navíc takhle to může podporovat stalking. (Já si to tam dávám málokdy, co je komu, kdy budu editovat, Wikipedie je dobrovolný projekt.) Samozřejmě je to jen moje rada a můj pohled. S přáním všeho dobrého — Draceane diskusepříspěvky 14. 1. 2018, 00:12 (CET)

WP:PAR

Ahoj, nechceš si zažádat o právo revertéra? Vím, že se od toho té události s loutkami distancuješ, každopádně kdybys to ještě zvážil... na patrole by ti to dost pomohlo. Já bych byl pro, ač tedy nemůžu mluvit za ostatní kolegy. :) --Michal Lenc (diskuse) 15. 1. 2018, 17:26 (CET)

@Michal Lenc: Díky za podporu :-). Ale asi spíš ne. Velká část vandalismů se totiž nedá zas tak dobře z posledních změn poznat, a i když editace může vypadat sebevíc podezřele, může být i konstruktivní a článek vylepšovat. A to i když má editace značku "vulgarity", může být taky konstruktivní, a to například i v pouhé zmínce o článku s nějakým městem s vulgárním názvem (konkrétně např. tohle) či název nějaké knihy, písně atd. Nevím, jestli bych to dokázal zas tak dobře rozeznávat, a stejně, i kdybych to právo měl, asi bych ho moc nevyužíval, protože podle mě je i lepší editaci zrušit obvyklým způsobem a za shrnutím např. "Verze 123456789 uživatele X zrušena" dát i nějakou poznámku (např. experimenty, vandalismus, vulgarity, copyvio, neencyklopedické atd.), aby dotyčný uživatel jasně věděl, proč jeho editaci ruším. Když bych úplně odvrátil to, o čem jsem tu teď mluvil, stejně myslím, že bych kvůli své minulosti přespřílišnou podporu nezískal, a možná jsi i jediný, kdo by mě v tom podporoval :-). Ale díky. Awewewe (diskuse) 16. 1. 2018, 17:37 (CET).
A navíc, nejsem tu ani rok (moje IP aktivita rok předtím byla opravdu nicotná, a tak ji ani nepočítám), což by mi taky přílišnou podporu taky nezískalo. Ale žádat o tato práva v plánu nemám. Awewewe (diskuse) 17. 1. 2018, 17:48 (CET)
@Michal Lenc: Jsem kategoricky proti, lidé usvědčení z vandalizování pomocí loutek ve velkém by měli být samozřejmě bez milosti indef zablokováni, pokud tu nějakým nedopatřením jako v tomto případě zůstanou, NIKDY by neměli získat žádná práva navíc, naopak by měli být pod přísným dozorem. Občasný namátkový check bych tady nebral jako nějaké přehnané fízlování. Dalším důvodem je zbrklost při patrole (viz např. historie článků Zdeňka a Fyziologický roztok). Pokud bude podobné bezhlavé reverty provozovat dál, možná by bylo záhodno uvažovat o opatření, které by mu tu patrolu prostě zakázalo.--Rosenfeld (diskuse) 20. 1. 2018, 11:50 (CET)
@Rosenfeld~cswiki: Tak u té Zdeňky jsem taky jednal nerozvážně, ale u kolegy Awewewe jsem viděl zbrklosti víc. Není to tak dlouho, co jsem na NS zamítal žádost o blok kvůli přidávání odkazu na sesterský projekt. Zase ale i mistr tesař se někdy utne a s právy bych ještě souhlasil. Ostře ale protestuji proti jakémukoli rozšiřování práv z důvodu prokázaného loutkaření. To, co tu bylo předvedeno, nebylo jen zakládání 'vtipných jmen' vcelku nepoškozující Wiki, ale často i vulgární útoky, které pak Awewewe jako chrabrý bohatýr revertoval. OJJ, Diskuse 20. 1. 2018, 12:12 (CET)
No, s těmi reverty je to takto: editace na článku Zdeňka jsem revertoval proto, že je předtím revertoval OJJ, uznávám, že jsem byl zbrklý a měl se na editaci podívat, ale původnímu revertu jsem prostě věřil. Editace na článku Fyziologický roztok jsem rušil proto, že jelikož ta IP nesmazala tu závorku celou, a tak jsem to považoval nejprve za experiment a následně jsem IP na diskusi upozornil ejedna a později po pokračování edva. Jelikož s ní ale žádná rozumná domluva zřejmě nebyla, jelikož ihned začala s vyprazdňováním své diskusní stránky a vkládáním osobních útoků a trollingu na moji DS, a tak jsem ji automaticky vyhodnotil jako vandalskou a napsal na NS, takže toto zas až taková zbrklost nebyla. IP adresa do dvouhodinového zablokování ještě chvíli trollovala na své DS, kterou se mermomocí snažila vyprázdnit. Následně asi za 8 minut závorku i se zdrojem smazal Rosenfeld~cswiki, ale s vulgárním shrnutím editace, což rozhodně nebyla adekvátní reakce. Jinak žádné obavy, opravdu se nemusíte bát, že bych žádost o práva patroláře či revertéra podával- opravdu to nemám v plánu a ani nevím, co by mi tyto funkce přinesly- práva patroláře jsou úplně k ničemu (nějaké "odžlucování" článků vůbec nechápu, jak pomáhá projektu) a práva revertéra rovněž (dá se vždy najet na poslední nezvandalizovanou verzi a prostě ji na této verzi uložit-žádné obrovské úsilí). S loutkami jsem skoncoval už v tu dobu, kdy se na to přišlo. Pokoušel jsem se rovněž 23. prosince 2017 zažádat o check na WP:ŽOOU, ale pak mi Jagro oznámil, že to check nemůže potvrdit a že nebyl proveden. Jinak to shrnu, že o rozšířená práva rozhodně žádat nehodlám a s loutkářskou činností nepokračuji. S pozdravem, Awewewe (diskuse) 20. 1. 2018, 16:50 (CET).