Coreca

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Coreca
Poloha
Souřadnice
Nadmořská výška18 m n. m.
StátItálieItálie Itálie
Coreca
Coreca
Rozloha a obyvatelstvo
Rozloha4 km²
Počet obyvatel700 (2017)
Hustota zalidnění175 obyv./km²
Správa
Telefonní předvolba0982
PSČ87032
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Coreca (v místním dialektu Coraca nebo Corica) je obec, která se nachází na jihu Itálie v provincii Cosenza, oblast Kalábrie. V roce 2014 zde žilo 650 obyvatel.

Geografie, doprava[editovat | editovat zdroj]

Obec se nachází na východním pobřeží Tyrhénského moře, sopečný ostrov Stromboli je 80 km na jihovýchod. Severně leží správní středisko Amantea. Na jihu těsně sousedí s městem Campora San Giovanni.

V něm je také necelé dva kilometry vzdálená nejbližší železniční stanice na pobřežní trati Salerno - Reggio di Calabria, tzv. Jižní tyrhénské dráhy (ferrovia Tirrenica Meridionale).

Památky a zajímavosti[editovat | editovat zdroj]

V obci se nachází kostelík Panny Marie Andělské z let 1964-1965, jeskyně, které byly ve druhé světové válce útočištěm místních obyvatel a vojáků a několik jiných památek a monumentů. V okolí jsou pozůstatky strážních věží, postavených v polovině 16. století kvůli nájezdům berberských pirátů.

U severního okraje osady jsou u pobřeží turisticky atraktivní útesy Coreca, celkem 10 skal. Řada pláží plynule pokračuje až do turistického střediska Campora San Giovanni.


Galerie[editovat | editovat zdroj]

Související články[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]