Diskuse s wikipedistou:88.103.186.119

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vítejte[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Josef Hronek (kněz). Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. — Draceane diskuse 11. 12. 2011, 17:59 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Váš nový článek Josef Hronek (kněz), který jsem přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství. Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes 11. 12. 2011, 22:05 (UTC)

Děkuji za nové informace k článku František Reyl. Jen bych poprosil 1) editovat vše najednou a ne systémem několika po sobě jdoucích editací (do budoucna to zahlcuje historii uložených archivních verzí stránky), 2) respektovat původní text, respektive v něm obsažené vnitřní odkazy (například odkaz na Všekatolické odborové sdružení jste smazal), 3) nepřebírat doslova stylistiku dobových biografických publikací (to že někdo "vynikal klidem, rozvahou, věcností, gentlemanským jednáním a smířlivostí" je spíš balast než encyklopedicky uchopitelný fakt, to už je lepší napsat v publikaci XY z roku XXXX se o něm psalo: "vynikal klidem..."), zdravím, --Davcza 18. 12. 2011, 17:08 (UTC)

Vojtěch Schönborn[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Vojtěch Schönborn. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Harold 20. 2. 2012, 19:46 (UTC)


František Valoušek[editovat zdroj]

dobrý den, už jsem Vám to psal v prosinci: když doplňujete do článku nové informace, respektujte již existující vnitřní odkazy. Vámi editovaný článek je nyní sice delší, ale informačně chudší, protože zmizela možnost prokliknutí na související články. Dále není šťastné do článku prostě překlopit dlouhý nový odstavec a smazat předchozí informace. Editování může probíhat daleko inteligentněji, tak aby to nebyl jen opis z literatury. Děkuji, --Davcza (diskuse) 8. 4. 2012, 08:32 (UTC) - Milý pane kolego, mezi upravovateli patříte k těm, kteří dovedou postřehnout autorský záměr, čehož si vážím. Bohužel v mnohých případech je u hesel na první pohled zřejmé, že autorem je neorientovaná osoba, která kupí posbírané informace bez vnitřní logiky. Doplňovat takový text je problematické, protože může vzniknout pouze nový nesourodý celek. V tomto případě např. ponechat informace o účasti na kroměřížském sjezdu je výrazem neznalosti a zmíněné nahodilosti. Takových sjezdů a schůzí absolvoval dotyčný stovky, a určitě i závažnějších. Ujišťuji Vás, že o opise nelze mluvit ani náhodou, v takovém případě zásah do encyklopedie pro mě nepředstavuje žádnou motivaci.Přeji zdar Vašemu počínání. Petr Bezruč

Děkuji za reakci. Mně ani tak nešlo o zmizení informace o té efemérní schůzi v Kroměříži, ale o umazání vnitřních odkazů (laicky: oněch "prokliků", které umožňují přecházet na další články) na Moravský zemský sněm, Říšskou radu, Moravsko-slezskou kř. soc. str.. apod. Viz zde [1]. Jinak Vaše editace působí dojmem, že máte přehled o tématu, jen tohle umazávání odkazů článek zbytečně ochuzuje. Pokud jste na wikipedii +- začátečníkem, klidně mě kontaktujte a já Vám poradím, jak tam ty vnitřní odkazy doplňovat. Zdravím, --Davcza (diskuse) 9. 4. 2012, 11:29 (UTC)

- Milý pane magistře (doktore), Vaše výtky chápu, jsou pochopitelné a určitě oprávněné ve smyslu brždění přístupu k dalším heslům rozšiřujícím informace. V tomto smyslu je chyba na mé straně, protože neumím vytvořit patřičný odkaz na zdroj, poznámkový aparát, (a určitě i to, o čem píšete). Rád si nechám poradit, nikdy není pozdě. Nemám bohužel čas hlouběji pronikat do systému, jsem vyprovokován tím, že čtu nesmysly (a že těch je na webu více, než dost, Vás jistě nemusím přesvědčovat), ty pak nekritičtí uživatelé přebírají a šíří tak "vzdělanost" národa. Nikdo není dokonalý, ale přece jen... Stačí "díry" vznikající deficity vědy. PB

Pokud chcete do článku vložit vnitřní odkazy, je to jednoduché. Potřebujete k tomu jen tyto závorky [[ ]] a tuto svislou čárku |. Pokud má nějaké slovo z článku být vnitřním odkazem, tak stačí po jeho stranách dát ony závorky a sytém to propojí, příklad: slovo bez závorek Moravský zemský sněm se po přídání závorek stane vnitřním odkazem Moravský zemský sněm. Pokud se slovo ve Vašem textu nenachází v základním tvaru (tedy není shodné svým pádem, mluvnickým číslem nebo formulací) s názvem článku, na který má směřovat vnitřní odkaz, pak stačí přidat svislou čárku |, přičemž před čárkou bude slovo v základním tvaru (Moravský zemský sněm), za čárkou Vaše formulace (například Moravského zemského sněmu) Vypadá to pak takto: Moravského zemského sněmu, moravským zemským sněmem, sněmu markrabství moravského apod.
Co se týče poznámkového aparátu, pro začátek postačí, když dole pod článek napíšete literaturu nebo pramen, ze kterého jste čerpal. Nebo zkuste u libovolného, profesionálně zpracovaného článku stisknout tlačítko editovat a podívejte se na zdrojový kód, který pak můžete zkopírovat do Vašeho článku a upravit proměnné parametry citace. --Davcza (diskuse) 9. 4. 2012, 13:59 (UTC)