Diskuse s wikipedistou:Vbhubeny/archiv09

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vzniká PSI-wiki, ptám se zda by jste byl ochoten do ní přispívat (např. dát tam pravidla a pak některá hesla)?--Badalel 12. 1. 2009, 14:36 (UTC)

Nevím, co PSI-Wiki je. --Vbhubeny 12. 1. 2009, 15:21 (UTC)
Jedná se o aktivitu ruského badatele, který chce překlopit str. o psychotronice na wiki redakční systém. Vypadá, že ale nemá moc času.--Badalel 8. 2. 2009, 19:50 (UTC)

Co H11, že to tu ukončil.--Badalel 8. 2. 2009, 19:50 (UTC)

Věnuje se teď serióznějším věcem, než antipseudovědecké agitaci - příspěvky H11. Jeho "spolubojovníci" dostali tak trochu na frak, hlavně Miraceti v arbitráži Cinik vs správci a Formol je dostatečně hlídaný správci - upozornění Mercya ignorovaný wikipedisty, takže jeho osobní útoky pozbyly na účinnosti. Podle mého názoru je teď Wikipedie celkem v pohodě - zajímavá je ale celkem nevinná, ale o to intenzivnější diskuse o název Česko vs Česká republika. Přechytralí mladíci z Masarykovy University v Brně mají teď asi jiné starosti. --Vbhubeny 9. 2. 2009, 06:56 (UTC)
Miraceti intuitivně pochopil podstatu psychotroniky. Cinik a formol tak velkou intuici nemají, uvažují víc racionálně. Vnímaní světa však není otázkou jen racionality. Napsal jsem H11 zda dokončí informační fyziku, či zda se mám do toho vložit svými teoriemi.PSI-wiki ruského kolegy http://psychotronika.kx.cz/wiki/index.php/Hlavn%C3%AD_strana .--Badalel 17. 2. 2009, 17:54 (UTC)
Každý potřebuje svůj čas k pochopení věcí, které zatím nemůžeme vysvětlit racionálním uvažování. Přesto jsou možnosti lidského ducha prakticky neomezené - jen se naučit využívat minimálně 15 % kapacity lidského mozku. Pak už je dostupné i intuitivní chápání. Já mám největší potíže s přechytralými a neskromnými mladíky, kteří si myslí, že ve svých dvacetipěti letech snědli všechu moudrost světa. --Vbhubeny 18. 2. 2009, 07:17 (UTC)
Imho je lepší být přechytralým mladíkem, než samozvaným docentem trpaslíkologie. --Formol 18. 2. 2009, 08:14 (UTC)

Byl bych velmi rad, kdyby se tu prestaly podobne narazky at na trpaslikologii nebo na prechytrale mladiky objevovat. Jiz jsem v ZoKu upozornoval, ze jsem ochoten to pripadne resit radikalne. Pokud mate nejake problemy, vyrikejte si je jinak, sejdete se v Bois de Boulogne a rozdejte si to. Dekuji --Vrba 18. 2. 2009, 08:36 (UTC) PS: To, ze clovek vyuziva jen 10% kapacity mozku je mockrat vyvracena fama

Angkor Wat[editovat zdroj]

Dobrý den pane kolego, vidím, že se zajímáte o tématiku hinduismu, sanskrtu atp. Chtěl bych Vás poprosit, zda byste se podíval na článek Angkor Wat a poopravil případné nepřesnosti. Ten článek bych rád dotáhl mezi nejlepší. Díky a s pozdravem --Gothic2 19. 1. 2009, 07:51 (UTC)

Je to dobrý a zajímavý článek. Mé odborné znalosti jsou v této oblasti nedostatečné, takže, co se týká obsahu se nebudu do ničeho plést. Užíváte tam název chrámu v písmu dévanágarí, ne v řeči sanskrtu, takže to byste měl změnit (v dévanágarí आंग्कोर वाट). Jestliže toto písmo převedu do češtiny podle platné české transkripce, tak by byl název chrámu Ángkór Vát. Viděl jsem ale na různých odkazech a referencích, že je vžité užívání Angkor Wat, což se často děje ve všech germánských jazycích, protože tam nemají dostatečné možnosti k označení délky samohlásek. Čeština tyto možnosti má již z dob Komenského. Jeden z externích odkazů byl nedostupný, reference 36 [1]. Takže sám posuďte, co s touto informací uděláte. --Vbhubeny 19. 1. 2009, 08:29 (UTC)

Vondelpark[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Vondelpark. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --El Barto 25. 5. 2009, 13:14 (UTC)

Zdravím, jak se daří a co je nového na wiki ve vztahu k PSI.--Badalel 10. 7. 2009, 16:37 (UTC)

Já se teď v létě zaměřuji na jiné věci, např. Portál:Zahrada a zahradnictví a udržuji také Portál:Nizozemsko. Védami a podobnými věcmi se budu zabývat zase v zimě. Všechno potřebuje svůj čas. Co je nyní mystické a nepochopitelné nakonec pochopíme a zjistíme, že na tom vlastně nic zvláštního není. Lidská mysl a lidské vědomí má v sobě schopnosti, o kterých mnozí nemají ani potuchy, natož vědecké vysvětlení. --Vbhubeny 11. 7. 2009, 06:18 (UTC)

Portál Houby[editovat zdroj]

Dobré jitro. Všiml jsem si, že jste na ttl.stránku portálu přidal k dobrým článkům Stopkovýtrusné houby. V seznamu DČ s NČ jsem je nenašel, u vlastního hesla tyké ono označení není. Je to tedy Váš návrh, nebo - nepatří to na jiné místo portálu? --Zákupák 7. 11. 2009, 07:23 (UTC)

Nadpis "Nejlepší články" neznamená, že tyto články musí být označeny nebo , ale je vnímán jako všeobecné označení. Článek, který jsem přidal, je podle mého názoru také také jeden z nejlepších. V češtině známe 3 stupně - pozitiv, komparativ a superlativ, tedy - dobrý, lepší a nejlepší. Takže, kdybych to vzal podle vás, tak by pod tento nadpis patřil jenom článek Lišejníky, který je označen jako článek nejlepší. V podstatě je tento nadpis zcela nevhodný, protože to omezuje prezentaci a je zavádějící, zrovna tak jako nadpis "Požadované stránky" - mnohem lepší nadpisy jsou: "Wikimedia" a "Informace". Takže, když si myslíte, že něco není v pořádku, tak to klidně změňte. Když bude vaše argumentace na určitém stupni odbornosti, tak bude se změnami většina uživatelů souhlasit, jinak to zase někdo změní. Přestaňte mi ale klást nesmyslné otázky. --Vbhubeny 7. 11. 2009, 14:31 (UTC)

Wikikytička[editovat zdroj]

Omlouvám se, tuto wikikytičku jsem vám zapsal již zhruba před měsícem, ale zapomněl jsem vám ji šoupnout do diskuze, tak tady je! ... Rád bych vám ji udělil za portál Zahrada a zahradnictvi a pomoc s portály Rostliny a Houby. Také za nemálé rozšiřování článků s touto tématikou. Díky Hagar 29. 11. 2009, 10:12 (UTC)


Rasistický útok[editovat zdroj]

Na nástěnce správců jste ve vašem příspěvku [2] označil editaci H11 "rasistickým útokem" . Mohl by jste nám prosím vysvětlit v čem onen rasismus spočívá ? Nezpochybňuju to že se H11 dopustil osobního útoku. Ale označovat toto za rasismus také hraničí s osobním útokem. --Jowe 29. 11. 2009, 12:31 (UTC)

Ne úplně. Použil jsem časový spojovací výraz: extremismusrasismus, tím chci říci, že podobné chování směřuje od extremismu až k rasismu, ale neříkám, že tomu tak je nyní. Jako současné hodnocení uvádím netoleranci a extremismus. Za rasismus považuji v této souvislosti propagaci vědců jako nadřazenou skupinu ve společnosti, která jako jediná má "patent na poznání" vědeckou metodou. V tomto osobním útoku Wikipedista:H11 zcela otevřeně říká: Tímto jsou pro mě Vaše argumentu rovny nule, tedy on, jako akademik [3] je nadřazený určitým skupinám společnosti. --Vbhubeny 29. 11. 2009, 14:46 (UTC)
Nikoliv. Napsal jste že provedl extremistický až rasistický osobní útok, což znamená že na tento útok lze nahlížet jako na útok rasistický . Rasismus je definován jako teorie i ideologie hierarchizující sociální skupiny na základě etnického klíče. H11 nikoho nenapadnul kvůli jeho etnickému původu. Tak prosím používáním nevhodných slov nezkreslujte skutečnost. V případě bezdůvodného opakovaného použití podobných slov by na to mohlo být pohlíženo též jako na osobní útok a podle toho postupováno. Děkuji za pochopení. --Jowe 29. 11. 2009, 15:05 (UTC)
A co nacismus?: Nacistická ideologie kombinuje prvky socialismu, nacionalismu, pangermanismu (preference rasy před národem a idea sjednocené germánské Evropy), fašismu, rasismu (zvláště antisemitismu) a eugeniky. Jak může Wikipedista:H11 vědět, že některý se jmenovaných není žid, hinduista nebo islamista? Bylo by to podle vás vhodnější časové označení a vhodnější slovo, které skutečnost nezkresluje? Raději přestaňte hrozit a nechte celou věc uklidnit, jak doporučuje Wikipedista:Okino.[4] Děkuji za pochopení. --Vbhubeny 29. 11. 2009, 15:33 (UTC)
Přiznávám že tu vaši argumentaci s nacismem, socialismem a dalšími jsem nepochopil a nehodlám to s vámi dále řešit. Myslím že já jsem se vyjádřil poměrně jasně. A jak se podle toho zařídíte je koneckonců vaše věc. --Jowe 29. 11. 2009, 15:47 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

Dobrý den, rád bych Vás jmenoval Wikipedistou III. stupně za překročení hranice 6000 editaci a 1 1/2 roku na wikipedii. Díky za Váš nemalý příspěvek pro českou Wikipedii! --Hagar 12. 12. 2009, 13:03 (UTC)


Bráhmanismus[editovat zdroj]

Zdravím. Článek jako je Bráhmanismus nelze smazat jen tak (nejedná se o nějaký jednorázový experiment ani vandalismus, existuje zde již rok a půl a má několik editorů). Jestli je to nesmysl (neumím posoudit), založte prosím WP:AfD. Díky za pochopení. --Harold 13. 12. 2009, 14:53 (UTC)

Dobře. Alternativou smazání bylo přepracování úvodu. Tak jsem tomu věnoval trochu času. Až budu mít víc času, tak článek doplním. --Vbhubeny 14. 12. 2009, 07:41 (UTC)

Prosinec 2009[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji, že zkoušíte editovat Wikipedii. Váš experiment na stránce Psychotronika fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte prosím pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete dozvědět něco o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Vítejte ve Wikipedii.--Zet (kontakt|příspěvky) 18. 12. 2009, 15:22 (UTC)