Diskuse s wikipedistou:Issus

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 měsíci od uživatele Janbery v tématu „Nově otevřený Wikiklub v Brně

Dobrý den, nepřidávejte, prosím, do Wikipedie obsah propagačního charakteru nebo odkazy na vaše soukromé stránky či stránky, se kterými jste spojeni. Wikipedie není prostředkem pro propagaci či reklamu ani pouhou sbírkou externích odkazů. Rozšiřování encyklopedického obsahu je však samozřejmě vítáno. Děkuji za pochopení. S přáním pěkného dne -- Mercy (|) 20. 7. 2009, 09:29 (UTC)

Dobrý den! Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení.--Horst 20. 8. 2009, 10:50 (UTC)

Díky za radu, při editaci dalšího článku se tím budu snažit řídit.

Pokédex[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Pokédex. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. —Wikipedista:BobM d|p 20. 8. 2009, 13:27 (UTC)

Co se týká ověřitelnosti, podívejte se na kterýkoli díl Pokémonu a dávejte pozor až Ash Ketchum vytáhne Pokédex z kapsy nebo si zahrajte kteroukoli verzi Pokémonu na konzoli Gameboy. Rychle sám zjistíte, co to Pokédex je. Co se týká stručnosti článku, doufám, že mě ostatní wikipedisté pomohou článek rozšířit. --Issus 20.8.2009, 19:25

Dobrý den, prosím neodstraňujte obsah stránek na wikipedii. Děkuji. --Kacir 21. 8. 2009, 16:49 (UTC)

Pozor! Neodstraňujte prosím obsah ze stránek Wikipedie, je to považováno za vandalismus. Editaci si můžete vyzkoušet na pískovišti. Pokud nepřestanete poškozovat Wikipedii, bude vám zablokována možnost editace. Jestliže jste obsah odstranil(a) z nějakého legitimního důvodu, napište ho prosím ve shrnutí editace, případně i na příslušné diskusní stránce. Děkuji za pochopení.

--Kacir 21. 8. 2009, 16:50 (UTC)

nic neodstraňuji, chci tam vrátit poslední správnou verzi a to je ta z 20. 8. 2009, 23:20. Můžete to udělat za mě???--Issus 21.08.2009

Děkuji Vám za první informace v článku Jynx. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Jvs 24. 8. 2009, 16:56 (UTC)

Článek upraven.--Issus 24.8.2009, 19:17

Abrakabadra[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Abrakabadra, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Elm 27. 8. 2009, 13:01 (UTC)

Jednám s autorem článku o povolení jeho zveřejnění na cs.wikipedia.org--Issus 27.8.2009, 19:32

Experiment?[editovat zdroj]

Zdravím, vyvarujte se prosím podobných editací. Snažíme se tu dělat seriózní encyklopedii. Díky moc za pochopení. S přáním pěkného dne -- Mercy (|) 16. 9. 2009, 07:02 (UTC)

Hm, tak to abych začal hrát fotbal nebo abych objevil nějaký nový asteroid, abych se tam dostal.--Issus, 16.9.2009, 10:39

Zdravím, jelikož je nutné striktně oddělovat encyklopedický obsah od diskusí a uživatelských stránek, ve svém podpisu prosím neodkazujte na encyklopedický článek Issus, ale na svou uživatelskou stránku Wikipedista:Issus (Issus). Díky. --Mormegil 24. 9. 2009, 08:59 (UTC)

Jo, koukám, co jste mi provedl. Začínám používat tlačítko Váš podpis s časovým údajem, takže díky, že jste mě k tomu dokopal. --Issus 24. 9. 2009, 09:06 (UTC)

Dobrý den, mohl byste tam ještě něco dopsat? Někdo by to mohl považovat za subpahýl. Děkuji, s pozdravem, --Podzemnik 17. 12. 2009, 10:51 (UTC)

Tento můj "článek" opravdu velmi odbočuje od toho, čím se tu zabývám. Velice rád to přenechám někomu kdo tomu (japonštině) lépe rozumí nebo umí lépe anglicky, aby rychleji přeložit uvedený anglický zdroj. Nechcete se toho ujmout Vy? Rád bych heslo romaji na wikipedii ponechal. --Issus 17. 12. 2009, 11:06 (UTC)
Udělal jsem z toho alespoň krátký pahýlek, mějte se, --Podzemnik 17. 12. 2009, 15:39 (UTC)
Díky moc. --Issus 17. 12. 2009, 20:28 (UTC)
Nicméně bych se stejně jako autorka článku o Japonštině přikláněl k názoru používat nepočeštělá japonská slova, tedy ne rómadži ale romaji či roomaji. Co vy na to? Díky za odpověď. --Issus 17. 12. 2009, 20:54 (UTC)

Vyznamenání za věrnost Wikipedii[editovat zdroj]

Zdravím, koukám, že už máte za sebou přes šest stovek editací, takže jste teď „Nováček“. Přeji, ať se Vám dále daří na Wiki i (a to hlavně) mimo ni. --Byrnjolf 17. 12. 2009, 22:45 (UTC)




Díky moc, fakt jste mi udělal radost. Dík. --Issus 18. 12. 2009, 12:56 (UTC)

Pozor na zacyklení, tato editace vložila Kategorie:Pokémon do Kategorie:Pokémon a mě se na tom zacyklil robot. JAn 9. 1. 2010, 23:28 (UTC)

Děkuji za zastání se ohledně článku o HOCZ. Samotnýmu mi už bohužel docházejí nápady co kde jak upravit, aby to bylo správně a korektně podle pravidel Wikipedie. Nemluvě o nezávislých zdrojí, kde se cítím úplně nahraný.
Diel M. Tarkin 19. 1. 2010, 14:23 (UTC)

Není zač. --Issus 20. 1. 2010, 06:25 (UTC)
Pokud to opravdu chcete mít podle pravidel, domluvte se bez emocí s panem Podzemníkem. --Issus 20. 1. 2010, 11:27 (UTC)
Podzemnik k tomu řekl svý a nutno říci, že pravda je bohužel na jeho straně. Dokud neseženu nějaký nezávislý zdroj, abych tak měl k dispozici dva (když ovšem bude více, tím lépe) tak ten článek nesplňuje základní požadavek na významnost. Mam tam uvedený článek v právu, což je jeden nezávislý zdroj, ale potřebuju alespoň ještě jeden.
btw mně může být tykáno a nijak mi to vadit nebude (spíš vyhovovat).
Niusereset / Diel 20. 1. 2010, 12:37 (UTC)
Různí hráči hry dělali za sebe i za své koleje různé webové stránky. Odtud je potřeba čerpat. Dále není nutno do uvedeného článku přepisovat "reklamní" informace, stačí dát tento zdroj do referencí či do externích odkazů. Pak bych ještě dodal, že pokud uznáš, že pravda je na straně Podzemníka, tak článek uprav dle jeho požadavků a je pokoj. Mimochodem, raději článek kratší než vůbec žádný. --Issus 20. 1. 2010, 13:55 (UTC)
Popravdě nevim, kde v článku je něco jako reklama. Já se snažil aby tam nic takovýho nebylo a naopak sem se snažil pouze popsat projekt, jeho funkce a možnosti.
Odkazy na kolejní weby a na blogy hráčů mi nepřijmou jako nezávislý zdroj ani omylem, když mi nevzali odkaz na neviditelnýho psa od lidovek a to jen proto, že ten článek (o Braconu) psala Ginny. Námitku, že článek je od vyučujícího z HOCZ jsem odvrátil tím, že Kristýna na HOCZ neučí (což je teď pravda) ale vzápětí přišla další námitka, že jako článek od pořadatelky danýho srazu (což už vyvrátit nemohu) to nemůže být nezávislý zdroj. Se stejným se potká jakýkoliv zdroj, který bude vysledovatelný ke komukoliv (student či vyučující) z HOCZ.
Niusereset / Diel 20. 1. 2010, 14:05 (UTC)
Aby jsme si rozuměli, nejsem žádný kápo nebo rozhodčí, který si diktuje podmínky, za jakých tu může nebo nemůže něco být. Já jen chci, aby se dodržovaly zdejší zásady, aby jsme tu měli pořádek. Chápu, že když je pro někoho HOCZ denní chleba, umí si jen těžko představit, že to je nevýznamné. V kontextu tak obrovské a záběrově široké encyklopedie lidského vědění jako je Wikipedie se však některé věci mohou jevit jako málo významné - proto se ustanovila určitá pravidla, které je nutno aplikovat na všechny stejně, ať už je to postava z filmu, webová hra, druh televize, válečná potyčka, nedávné tornádo nebo HOCZ. Pokud budou dodány nezávislé zdroje, bude v zájmu zachování jednoho z mála zdejší závazných pravidel o ŽVV lepší neozdrojované informace umazat. Pravidla by měla být aplikována i na "všechny" stejně, tzn. ať už je autorem IP adresa 98.43.0 nebo zkušený editor, jakým třeba je sám Niusereset. --Podzemnik 20. 1. 2010, 14:15 (UTC)
Jo, taky už nějaký čas uvažuju o zestručnění článku, přitom ale nemůžu za nic na světě přijít na to, co kde a jak seškrtat a zkrátit :-D :-D A to tam stejně ještě není všechno, bo chybí aktualizace o existenci relativně nově zavedeného RPG týmu a RPG školky.
Když se třeba kouknu na článek o WoW, tak tam jsou taky popsaný všechny typy postav, za něž je možno hrát, místa, princip hraní, vpodstatě je tam povšechně popsaný jak hra funguje. O totéž jsem se snažil i já, když jse si vzal do parády původní chabý pahýl (a mam i podezření na autora). Prostě popsat co hráč může/nemůže, co hra nabízí, lokality, a na jakém principu funguje škola. A přitom nezabíhám extra do podrobností.
Dal by se napsat celý článek jen o Studentské radě (kterou tu taky nezmiňuju) a o pravomocech jejích členů. Popravdě pro tohle existuje na systémové (a veřejne nepřístupné) HoczWiki celá kategorie o několka článcích, jen o StR, které jsou v souhrnu delší než článek tenhle. Dále třeba seznam vyučovaných předmětů, dělení předmětů pod kabinety a další hlediska dělení předmětů, z čeho lze skládat NKÚ, osnovy předmětů pro jednotlivé ročníky, seznam všech chatů, instituce které v HOCZ existují (vydavatelství, výrobci košťat,...), popis postknižních dějin podle HOCZ až do roku 2066 a další a další věci. Je toho tuna.
Tenhle článek je jen špička ledovce a i když bych ho chtěl zestručnit, tak zaprvý nevim jak a zadruhý bych tam potřeboval pár věcí naopak doplnit :-D
Mimochodem, právě jsem se pokusil tam opět doplnit další nezávislý zdroj, tak čekám na zhodnocení je (ne)závislosti.
Niusereset 20. 1. 2010, 15:01 (UTC)
No jo, článků typu WoW je tady bohužel pořád ještě hromada, byť se celkem systematicky snažím o jejich eliminaci :-) WoW je však trochu něco jiného, nelze srovnávat s HOCZ, neb je znám po celém světě a věnuje se mu o něco víc lidí než HOCZ. Podle toho je pak i počet zdrojů o WoW nesrovnatelně vyšší než u HOCZ. Pokud nevíš, jak seškrtat neozdrojované informace, můžu to udělat já. Avšak dopadlo by to nejspíš tak, jako u článku Úřad 610, čili opravdu vše neozdrojované pryč... --Podzemnik 20. 1. 2010, 15:20 (UTC)
Nechci srovnávat WoW s HOCZ :-D :-D Jen jsem poukázal na to, o čem se píše tam a že tohle v podstatě totéž popisuje o HOCZ.
Samozřejmě počet zdrojů je jiná věc, to jsem na mysli neměl.
A neozdrojované věci... Hodně toho se mi jen s obtížemi podaři ozdrojovat jinak než přímo odkazy na HOCZ samotné nebo na HoczWiki, která je ale veřejně nepřístupná a tudíž jako zdroj nepoužitelná.
Ale udělám co budu moct, abych to upravil a nějak ozdrojoval.
Niusereset 20. 1. 2010, 16:51 (UTC)
Pánové diskutujte prosím tam, kde máte, tedy u článku HOCZ a né tu u mě. Současně bych ocenil, kdyby ten kdo to umí, tedy asi pan Niusereset toto vše přesunul tamtéž. Předem díky moc. --Issus 21. 1. 2010, 06:52 (UTC)

RIGHTTOC[editovat zdroj]

Před časem tady někdo tuhle šablonu v (jiném) článku smáznul a zdůvodnění bylo ve smyslu „do článků ne“, ale kde to bylo si už nepamatuju (i diskuse k šabloně je dost starého data), tak nic ;( .. a za tu editaci se omlouvám. --Jirka62 8. 8. 2010, 14:09 (UTC)

Nevadí.--Issus 8. 8. 2010, 18:51 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456 24. 8. 2010, 06:04 (UTC)

OK--Issus 25. 8. 2010, 05:14 (UTC)

Vyznamenání za věrnost Wikipedii[editovat zdroj]

Pěkný dobrý den. Za vaši první tisícovku editací vám náleží druhé vyznamenání za věrnost Wikipedii – „Učeň“. Tak ať tu první tisícovku brzy následují další. Přeji klidný zbytek adventu.--Byrnjolf ~ d|p 19. 12. 2010, 14:26 (UTC)

Kolona (chemie)[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Kolona (chemie). Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --M97uzivatel 23. 11. 2011, 16:19 (UTC)

Muzejní noc v Opavě a případný slezský wikisraz[editovat zdroj]

Ahoj! Věnuj prosím pozornost této informaci Wikipedie:Pod lípou#Výzva všem Slezanům a zájemcům o Slezsko. Díky! --Gampe (diskuse) 3. 5. 2012, 15:51 (UTC)

Wikietiketa[editovat zdroj]

Dobrý večer, prosím přečtěte si, co je vandalismus, než začnete tímto termínem častovat ostatní wikipedisty. --G3ron1mo 15. 1. 2013, 20:12 (UTC)

A vy se prosím věnujte raději tomu, co v tomto tématu píší ostatní, především děti, kteří zde uvádí vlastní výzkum. --Issus (diskuse) 16. 1. 2013, 20:06 (UTC)

Nerozumím tomu. Proč bych se tomu měl věnovat? Já se věnuju sjednocování navigačních šablon. Naposledy Vás upozorňuji, že Vaše jednání porušuje wikietiketu, zejména bod jedna: „Předpokládejte dobrou vůli druhé strany“. Proč tedy označujete mou činnost za vandalismus? --G3ron1mo 16. 1. 2013, 20:21 (UTC)

Typografie[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za rozšiřování a upravování článku Vladimír Morávek. Musím Vás ale upozornit, že okolo pomlčky v rozemí roků a číselných údajů se mezera nedělá. V Wikipedie:Typografické rady se píše: „Pomlčka se používá také pro zápis číselných rozsahů, v tomto případě se v praxi obvykle sází těsně k oběma číslům (např. 100–200). Poradna ÚJČ a odborné typografické články též doporučují psaní bez mezer, které je i na české Wikipedii obvyklejší.“ a „Pro rozsahy roků („od roku 1805 do roku 1812“) se používá pomlčka (půlčtverčíková, –) bez mezer okolo (1805–1812).“ Jsou k tomu výjimky, ale to není případ této Vaší úpravy. Děkuji za pochopení. S pozdravem --G3ron1mo 30. 4. 2013, 06:37 (UTC)

Dávejte si mezery, kde chcete resp. mažte je, kde chcete, ale zachovávajte, aby tyto zásahy byly v celém článku jednotné a né abych to po Vás musel neustále sjednocovat viz. má poslední změna v článku. --Issus (diskuse) 30. 4. 2013, 15:47 (UTC)
Stejně tak byste tedy měl opravit to zarovnání buněk na střed, které není vůči zbytku Wikipedie jednotné. --G3ron1mo 30. 4. 2013, 16:03 (UTC)
Koukněte na článek Eva Morávková (kostýmní výtvarnice), jak je to zarovnání doleva pěkně hnusný, to každý na první pohled vidí. --Issus (diskuse) 30. 4. 2013, 18:18 (UTC)
Pokud by to mělo standardně být zarovnané doprostřed, bylo by to přímo ve výchozích kaskádových stylech. Ostatně myslím, že zdaleka ne každý sdílí Váš názor, jak se zde snažíte prezentovat (pohycbuji, že jste se každého ptal). --G3ron1mo 30. 4. 2013, 18:31 (UTC)
Na blbosti opravdu nemám čas, to bych třeba také mohl zastavovat lidi na ulici a ptát se jich na to. --Issus (diskuse) 30. 4. 2013, 19:02 (UTC)

Mimochodem, podívejte se např. na

nebo na

vše je vycentrováno na střed. --Issus (diskuse) 30. 4. 2013, 19:16 (UTC)

To jsou navboxy, nikoliv tabulky pro data. --G3ron1mo 30. 4. 2013, 19:31 (UTC)
To je jedno, co to je, jde o to, že je to vycentrované na střed. --Issus (diskuse) 30. 4. 2013, 19:44 (UTC)
Když přistoupím na Vaši argumentaci, tak koukněte na {{Pokémon}}, tam je to centrované doleva. Mám Vám sem poslat odkaz na většinu Wikipedie, abyste viděl, že v drtivé většině se zarovnává doleva? --G3ron1mo 30. 4. 2013, 19:58 (UTC)
Autorem Seznamu pokémonů jsem já osobně a původně byl též vycentrovaný na střed, než jste ho vy 15.ledna změnil, tak neprovokujte. --Issus (diskuse) 30. 4. 2013, 21:13 (UTC)
Je úplně jedno kdo, co a jak změnil, důležitý je jednotný vzhled Wikipedie. Ten zarovnání obsahu td na střed (na rozdíl od th) narušuje. --G3ron1mo 30. 4. 2013, 21:28 (UTC)
Kdyby ho narušoval, nebyl by první řádek (nadpis) tabulky takto vycentrován (na střed). --Issus (diskuse) 30. 4. 2013, 21:38 (UTC)
Proč tedy není napevno nastaveno centrování td v defaultních kaskádových stylech? --G3ron1mo 30. 4. 2013, 21:41 (UTC)
A proč je umožněno si centrování měnit? --Issus (diskuse) 30. 4. 2013, 21:45 (UTC)
Nejdříve mi odpovězte na otázku, já pak zodpovím Vaši. --G3ron1mo 30. 4. 2013, 21:49 (UTC)
Mě ale Vaše otázky vůbec nezajímají a mimochodem píšete tam nesmysly. Kde jste slyšel výraz "druh pokémona"? --Issus (diskuse) 30. 4. 2013, 21:52 (UTC)
A dost se divím, že se nevěnujete něčemu pořádnému než Vašim úpravám. A vůbec dobrou noc, jdu se věnovat manželce. --Issus (diskuse) 30. 4. 2013, 21:56 (UTC)
A když prostě nemáte estetické cítění, nic se s tím nedá dělat, škoda, mohli jsme si ušetřit spoustu času - než psaním výše uvedených hovadin. --Issus (diskuse) 30. 4. 2013, 22:02 (UTC)
A na úplný závěr diskuse (dále se tomu nehodlám věnovat) Vám musím říct, že věřím v Jin a jang a dnes ráno hned po probuzení jsem na to přišel: Čím víc negativní energie pustíte Vašimi zásahy do wikipedie, tím víc pozitivní energie bude jinde. Třeba se zlepší počasí ale zcela určitě o to lépe dcera udělá maturitu. A ještě k zamyšlení (i když je mi jasné, že Vás k zamyšlení nepřiměju) úryvek z písničky Anny K.:

...všechno stejný, srovnaný a samozřejmý, zůstali jsme sami šedivý a zlomený.... --Issus (diskuse) 1. 5. 2013, 04:15 (UTC) Vyhněte se prosím osobním utokům, výrazy jako „mimochodem píšete tam nesmysly“, „když prostě nemáte estetické cítění“, „psaním výše uvedených hovadin“ do Wikipedie nepatří. --G3ron1mo 1. 5. 2013, 06:18 (UTC)

Dobrý den, kolega G3ron1mo na své diskusní stránce zmínil podle mého vhodné řešení problému. Vás nebude rušit podle Vašeho mínění rušivé zarovnání doleva a naopak to zklidní zastánce opačného "estetického mínění". Využijte toho, že jste zaregistrován, a nastavte si to ve vlastním nastavení. Jak se říká: Hlavou zeď neprorazíte - tím nechci říkat, kdo má v tomhle případě pravdu. Jen naznačit, že je Váš názor zjevně ojedinělý a sám prostě těžko změníte celou Wikipedii. Můžete si však změnit svojí Wikipedii. Díky za pochopení a doufám ve vyřešení sporu. S pozdravem --Mates (diskuse) 7. 6. 2013, 12:18 (UTC)

Děkuji kolegovi Matesovi za to, že se snaží vyřešit problém, ale já osobně "píšu wikipedii" pro ostatní a můj názor opravdu je, že pokud je vycentrován nadpis, měl by být vycentrován i obsah tabulky, je to přehlednější, estetičtější a pokud je to pro někoho tak moc "proti srsti" má zajistit, aby takové formátování nebylo možné. Ale pokud možné je, je to proto, aby se to používalo. Takže opravdu jediné rozumné řešení, je globálně tento příkaz formátování nemít v definici tabulky. Protože pokud tam je, vždycky se najde někdo, kdo ho použije a někdo další, kdo proti tomu bude brojit.--Issus (diskuse) 8. 6. 2013, 04:08 (UTC)

Vezměte si to takhle, já třeba osobně jsem velký zastánce zarovnání textů do bloku. A také jsem měl chvíli spásnou myšlenku, že by se to mělo plošně změnit. Teď to mám nastavené ve vlastním nastavení (tedy na tohle je tam dokonce udělátko, nemusel jsem to psát do svého CSS) a všechno se mi zobrazuje zarovnané do bloku. Funguje to jako placebo, mám pocit, že to tak teď vidí každý... :-) Pokud jde o čtenáře, těm je to podle mě dost jedno, chodí si sem pro informace. Jestli je tabulka zarovnána na střed nebo doleva mi přijde marginální problém. S pozdravem --Mates (diskuse) 8. 6. 2013, 10:28 (UTC)
Tak to jste můj člověk, pokud bych Vám mohl s touto plošnou změnou nějak pomoci, počítejte prosím se mnou. --Issus (diskuse) 8. 6. 2013, 17:30 (UTC)

Brněnský wikisraz[editovat zdroj]

--Bazi (diskuse) 5. 2. 2014, 18:47 (UTC)

Dotaz k heslu Golem[editovat zdroj]

Dobrý den, v hesle Golem píšete, že legendu o něm zpracovali bří Grimmové. Nedaří se mi zjistit kde, ve které pohádce či knize. Můžete, prosím, uvést zdroj této informace? Děkuji a zdravím, Kon-ka

Díky, vážím si toho. Issus (diskuse) 4. 6. 2018, 14:53 (CEST)Odpovědět

Přesměrování[editovat zdroj]

Ahoj, či dobrý den, přesměrování ctižádost jsem smazal, jde o primární význam /de:Ehrgeiz třeba moc pěkný/ a vést z něj přesměrování na nevýznamnou povídku je špatně. Dárek pro babičku podobně, dle NK ČR i Googlu jsou jiné významy, takže max rozcestník a aby byl smysluplný měl by mít 3 významy navíc s 2NNVZ. Díky--Horst (diskuse) 4. 6. 2018, 15:04 (CEST)Odpovědět

Trojský x trójský[editovat zdroj]

Dobrý den, hromadně opravujete krátké "o" na dlouhé "ó" ve slovech Troja, trojský apod. Ale internetová pravidla českého pravopisu uvádějí verzi s krátkým o (https://www.pravidla.cz/hledej/?qr=trojsk%FD ). Odkud čerpáte jistotu při opravách? (Já vím, že Wikipedie má heslo Trója, leč přesto si myslím, že to stojí za diskusi.) Zdraví --Svenkaj (diskuse) 30. 8. 2019, 22:23 (CEST)Odpovědět

Pravidla.cz nejsou autorita. Směrodatná by měla být SSJČ a IJP. Starší SSJČ uvádí pouze krátkou variantu https://ssjc.ujc.cas.cz/search.php?heslo=trojsk%C3%BD (je to stejná logika jako téma > tematický, scénář > scenárista). Při krácení ale není jasné, od kterého významu (Trója/Troja) je to odvozeno. Podle IJP ale i antické město je možné psát krátce a odvozené přídavné jméno dlouze, viz http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=trojsk%C3%BD a http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=Troja Raději než hurá akcím bych dal přednost zachování původního stavu a opravám tam, kde jde opravdu o chybu (trojský pouze s krátkým, jde-li o pražskou čtvrť). — Gumruch (disk.) 31. 8. 2019, 00:48 (CEST)Odpovědět
@Gumruch: Dík. Nemám vyhraněný názor, spíš jsem kladl otázku, neb akce kolegy @Issus: mi připadala ukvapená. Nepatřilo by téma spíš Pod lípu než sem? Zdraví--Svenkaj (diskuse) 31. 8. 2019, 14:39 (CEST)Odpovědět

Jednoznačně by se mělo rozlišovat, že Trója je antické město a Troja čtvrť v Praze. --Issus (diskuse) 1. 9. 2019, 08:31 (CEST)Odpovědět

A pánové, víte proč se čtvrť (zámek, zoo, most atd.) Troja píše s krátkým o? Protože je toto jméno převzaté ze jména původní německé vesnice Troja. --Issus (diskuse) 1. 9. 2019, 11:31 (CEST)Odpovědět

@Issus: Rozlišení mezi antickým městem a pražskou čtvrtí cítím podobně jako Vy. Neumím ale najít nějaké potvrzení jazykovědnou autoritou, že je třeba rozlišovat pravopisně. Myšlenka o německé vesnici Troja je zajímavá, jen tu ves neumím najít na mapě (Troj?, Troia?, Troja?, Treu?) a nerozumím, proč by zámek Šternberků byl takto pojmenován. České prameny shodně tvrdí, že název zámku je inspirován antickým sousoším na zámku (v tom případě bych jednoznačný důvod pro rozdílný pravopis příliš neviděl). O život nejde, ale pořád jsem na pochybách. Zdraví--Svenkaj (diskuse) 1. 9. 2019, 13:12 (CEST)Odpovědět

Byl by pro Vás dostatečnou autoritou Josef Zvoníček a jeho kniha Ta naše čeština česká? K dispozici tady nebo tady. Kniha je doporučována například tady hned po stránkách Jazykové poradny Ústavu pro jazyk český AV ČR, a též tady, dále je doporučována na stránkách VŠE Praha jako zdroj informací pro vytvoření semestrální práce - Vzorová struktura semestrální práce, stejně tak i na stránkách ČVUT Praha Doporučení pro formální úpravu vysokoškolské závěrečné práce a závěrem pak Doporučení pro psaní diplomových prací - Studijní a informační centrum České zemědělské univerzity v Praze - tady. --Issus (diskuse) 2. 9. 2019, 22:19 (CEST)Odpovědět

@Issus:Díky. Stáhnu si do čtečky a budu se po odstavcích v tramvaji poučovat. Už na první pohled zábavné a věcné, vzácná kombinace. Vady stylu by měl podrobně číst každý wikopedista.--Svenkaj (diskuse) 3. 9. 2019, 10:57 (CEST)Odpovědět

Eva Morávková[editovat zdroj]

Ahoj, narazil jsem na článek Eva Morávková (kostýmní výtvarnice) a hledal jsem dostupné reference. Bohužel jsem žádné nenašel, jen o jejím manželovi. Vím že je to hrozně dlouho co jsi napsal ten článek, ale přesto jsem ti to sem napsal. Bohužel jsem musel vložit šablonu {{urgentně ověřit}}. Tak se prosím k tomu vyjádři. Ještě ten obligátní text. Děkuji za pochopení. --Podroužek (diskuse) 15. 12. 2019, 09:39 (CET)Odpovědět

Děkuji Vám za informace v článku Eva Morávková (kostýmní výtvarnice). Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Podroužek (diskuse) 15. 12. 2019, 09:39 (CET)Odpovědět

Odkazy viz reference v článku, např. hned ten první [Rozhovor s producentem Čestmírem Kopeckým o filmu Nuda v Brně] a zde přímo citace z článku: ...kostýmní výtvarnicí byla Eva Morávková (režisérova žena), která všechny kostýmy vybrala v Centru levné módy Průhonice (zapůjčili je sponzorsky)... --Issus (diskuse) 15. 12. 2019, 14:48 (CET)Odpovědět

Olomoucký wikisraz v dubnu 2022[editovat zdroj]

Tuto pozvánku vám posíláme, protože na své uživatelské stránce uvádíte, že jste z Olomouckého nebo Moravskoslezského kraje. Pokud o ně nemáte zájem, ozvěte se mi prosím na pavel.bednarik@wikimedia.cz.

--Pavel Bednařík (WMCZ) 14. 4. 2022, 21:35 (CEST)Odpovědět

Olomoucký wikisraz v květnu 2022[editovat zdroj]

--Pavel Bednařík (WMCZ) 23. 5. 2022, 23:05 (CEST)Odpovědět

Nově otevřený Wikiklub v Brně[editovat zdroj]

Pozvání rozeslal --janbery (diskuse) 12. 9. 2023, 15:44 (CEST)Odpovědět