Diskuse s wikipedistou:Honzxx7

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Horst 20:00, 29. 9. 2007 (UTC)

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Lev III. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, encyklopedický styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení.

نور الدين مساهمات النقاش‎ 14:44, 30. 9. 2007 (UTC)

„Agrippinou“ a další poznámky[editovat zdroj]

Zdravím!

Mám pár drobných připomínek: 1. Pokud vás nějaký odkaz dovede na název, který není v prvním pádě (např. „zavražděný _Agrippinou_“), nezakládejte na takovém názvu článek a nejprve opravte odkaz tak, aby vedl správně na název v prvním pádě. 2. Před založením článku je také docela rozumný nápad zkusit vyhledávání; můžete totiž zjistit, že příslušný článek už existuje a vaše práce by jinak mohla přijít nazmar. 3. Mám jisté podezření, že vámi vkládané texty jsou doslovné opisy z uváděné encyklopedie (což si však nemohu ověřit, protože ji nevlastním). Pokud tomu tak opravdu je, musím vás zarazit: Doslovné opisování cizích encyklopedií je bez výslovného svolení jejich autorů porušením autorského práva a takové texty nemůžeme přijmout (a to bez ohledu na to, zda uvádíte, odkud jste text opsal). Pokud encyklopedii používáte jen jako zdroj faktických údajů, které poté píšete vlastními slovy, pak je to samozřejmě v pořádku, jen bych vás v takovém případě poprosil, abyste se pokusil o formu souvislého textu, nikoli polovětých konstrukcí plných zkratek. Vizte např. Wikipedie:Vzhled a styl či pro inspiraci některý z nejlepších článků.

Díky, --Mormegil 15:58, 30. 9. 2007 (UTC)

Copyvio. Stop![editovat zdroj]

V poslední době jste přidal spoustu článků, které takřka doslova odpovídají textům z encyklopedie Universum. Pokud od nich nemáte povolení, které je uvolňuje do GFDL, jedná se o porušení autorských práv!

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Iberové, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Beren 16:04, 30. 9. 2007 (UTC)

Stejný problém byl i s následujícími články:

  1. Majestas Carolina
  2. Ladislav Neapolský
  3. Bobbio‎
  4. Korporace
  5. Dolní Lužice
  6. Paschalis III.‎
  7. Majordom‎
  8. Einhard
  9. Glejt
  10. Richard II.
  11. Karolinská renesance
  12. Ferdinand Seibt
  13. Alamané‎
  14. Lev III‎
  15. Chlodvík
  16. Pipin II.
  17. Achájové
  18. Vladislav I. Lokýtek
  19. Iónové
  20. Ota V. Dlouhý
  21. Arnulf Korutanský
  22. Chebsko‎
  23. Mykénská kultura‎
  24. Caracalla‎
  25. Alexander Severus
  26. Amfiteátr
  27. Alamani
  28. Mořské národy‎
  29. Elam
  30. Arábie
  31. Latinové
  32. Kalliův mír
  33. Hamilkar Barkas
  34. Persepolis

--Beren 17:21, 30. 9. 2007 (UTC)

Vážně! Pokud vezmete cizí text a jen do něj dopíšete několik výplňových slov a rozepíšete zkratky, tak tím problém s autorskými právy nevyřešíte! Pokud chcete vytvářet články na základě jediného zdroje, musíte jej použít pouze jako zdroj faktických informací, podle kterých potom, zcela bez vlivu původního textu, napíšete vlastními slovy nový článek. --Mormegil 17:12, 30. 9. 2007 (UTC)

Další přepsání textu z knih jsem našel na Majestas Carolina. --Beren 10:40, 1. 10. 2007 (UTC)

Podezření na copyvio[editovat zdroj]

Na stránku Česká šlechta za Karla IV. jsem umístila podezření na copyvio, důvody si můžete přečíst v diskusi k článku--Vrbova 22:45, 30. 9. 2007 (UTC)

Hasdrubal[editovat zdroj]

Ahoj, v článku Hasdrubal je jako zdroj uvedena kniha, v které se toto téma nevyskytuje. Můžete prosím uvést skutečný zdroj? Bohužel jsem do té doby Váš text označil jako podezření na copyvio. Díky za pochopení. --Tlusťa 16:36, 3. 10. 2007 (UTC)

Experimenty[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji, že zkoušíte editovat Wikipedii. Váš experiment na stránce Houska (hrad) fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte prosím pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete dozvědět něco o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Vítejte ve Wikipedii. --Harold 15:29, 4. 10. 2007 (UTC)

Dinosauři[editovat zdroj]

Ahoj, já vím, že těch rad už byla spousta, ale zkus ke každému článku přidat encyklopedický úvod.

Tentosaurus byl druh dinosaura, kteý se řadil mezi tamtosaury.

chápeš, ne? a za druhé vkládat články do kategorií, i kdyby to měla být jen obecná Kategorie:Dinosauři. A kduyby bylo navíc Interwiki, bylo by to ještě lepší. JAn 17:40, 4. 10. 2007 (UTC)

Dobrý den, na Pipin II. jsem vrátila copyvio, nehledejte za tím zlou vůli, nebo nějakou zaujatost. Pokusím se Vám vysvětlit o co jde, to dílo jste upravil a já nepochybuji o Vaší snaze. Problém spočívá v tom, že zákon chrání i spoustu věcí okolo, mezi nimi o strukturu článku. Cílem pak není upravit nějaký zdroj, ale napsat nový článek, přitom třeba použít několik zdrojů. Fakta chráněna nejsou, formulace a struktura ano. Pokud však o někom lze najít velké množství dat a já použiji právě a pouze ta, která vybral někdo jiný a zachovám přitom způsob práce s nimi, pravděpodobně pak tvořím pouze tzv. odvozené dílo. K uveřejnění takového díla však potřebuji spolupráci autora původního díla. Prosím, ptejte se, reagujte, protože základem je to pochopit, já nevysvětluji ideálně, nemusí to být hned jasné, ale tím, že se pochopíme to půjde díl. Díky moc --Vrbova 21:05, 7. 10. 2007 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Renovatio imperii, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Vrbova 23:20, 8. 10. 2007 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Prokůpek, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

Důrazně Vás varuji před dalším vkládáním textů, které porušují autorská práva. Pokud tohoto varování ještě jednou neuposlechnete, vystavíte se nebezpečí, že Vám bude zablokována možnost dále do Wikipedie přispívat. --Daniel Baránek 09:24, 21. 1. 2008 (UTC)

Vzhledem k tomu, že jste vůbec nebral v potaz mé varování a znovu jste vložil text podezřelý z porušení autorských práv (Prokop Malý), zablokoval jsem Vás pro výstrahu na jednu hodinu. Využijte, prosím, tohoto času k tomu, abyste si řádně prostudoval doporučení wikipedie:Autorské právo a řídil se jím. Upozorňuji Vás, že pokud se Vaše nežádoucí činnost bude opakovat, s každým dalším zablokováním se délka bloku dvojnásobí. --Daniel Baránek 13:50, 21. 1. 2008 (UTC)

urgentně upravit[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Prokop Malý. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, encyklopedický styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Daniel Baránek 15:06, 27. 1. 2008 (UTC)

Znovu Vás žádám, abyste si prostudoval wp:Vzhled a styl a vámi znovu založený článek uvedl do přijatelné podoby, jinak bude smazán. A taky vás důrazně žádám, abyste do článku uvedl zdroje, ze kterých jste čerpal. Pokud zdroje nedodáte, budu muset na základě zkušeností s vašimi dosavadními příspěvky tento článek označit jako podezřelý z porušení autorských práv. --Daniel Baránek 14:39, 16. 2. 2008 (UTC)

František Ondřej Poupě[editovat zdroj]

ti poradim jak na ty copivia. Vypis si fakta jako datumy a tak a pak tu knihu, odkaz ci z ceho cerpas zavri a napis to vlastnimi slovy. Uprime verim ze jako student VS humanistického zamereni jste schopen napsat clanek , který by mohl být považován za slohově alespoň dostačující.hodne zdaru--H11 16:55, 9. 7. 2008 (UTC)

Dálnice A4[editovat zdroj]

Dobrý den kolego, takhle bych to neprováděl. Bylo by dobré, kdybyste kompletní smazání obsahu stránky alespoň nějak srozumitelně a s pádným důvodem popsal do shrnutí editace. Pokud ten článek chcete nějak výrazně předělat, tak raději použijte pískoviště. S pozdravem --Gothic2 8. 8. 2008, 20:19 (UTC)