Diskuse s wikipedistou:Gombarix

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

Elm 3. 1. 2009, 11:10 (UTC)

Děkuji Vám za první informace v článku Silnice II/432. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --H11 25. 2. 2012, 05:24 (UTC)

Redirect až po vytvoření článku[editovat zdroj]

Dobrý den, ačkoliv se moje doporučení nijak neopírá o žádné pravidlo wiki, nemohl byste prosím nejprve zakládat samotné články a teprve pak vytvářet redirect? Ne, že by to bylo vysloveně špatně, ale mohlo by se stát, že by redirect na neexistující článek někdo navrhnul ke smazání a správce by ho smazal dříve, než stačíte daný článek vytvořit. Je to tedy spíš rada než "vyhubování" :-). Díky, s pozdravem --Mates245 (diskuse) 27. 5. 2012, 18:03 (UTC)

Staničení silnic[editovat zdroj]

Ahoj, vítám dalšího silničáře. Pro články o silnicích se hodí tahle mapa, dá se z ní i odhalit, jak je silnice staničená, je totiž lepší psát trasu ve směru staničení. A přidávám ještě jeden užitečný odkaz. JAn (diskuse) 31. 5. 2012, 19:56 (UTC)

Dobrý den "silničáři". Stal jsem se teď na chvíli něčím jako silničářem na http://openstreetmap.org a tak mám pro vás buď prosbu o radu, nebo upozornění na chybu - v závislosti na tom kde se ukáže být pravda. Můžete mi říci odkud dohledáváte aktualizace ve značení silnic? Koukám na informaci z ŘSD zde a je to v rozporu s vaší stránkou Silnice I/55 kde je napsáno "přerušení - pokračuje po úseku dálnice D1 a R55, pův. I/55 převedena na II/655" ale na mapě ŘSD je přitom tento úsek označen jako 55H,55 a 55I. Na současné OSM mapě je to taky tak jak tvrdíte, takže se radši ptám. (Mimochodem když už jsem v tom ptaní u expertů - víte jaký má "status" např. silnice 55H - jestli to písmeno znamená označení úseku H silnice 55, nebo se to pojímá jako samostatná silnice). Díky --Jakubt (diskuse) 20. 7. 2012, 18:12 (UTC)

Královo Pole[editovat zdroj]

Kolego, vaše charakteristika dopravy ve čtvrti by měla zahrnovat charakteristiku poměrů v katastru, nikoliv na území celé městské části, z níž tvoří současné Královo Pole pouze jednu část. Nákupní centrum Královo Pole jaksi není součástí současného katastrálního území Královo Pole, nýbrž se nachází v sousedním katastrálním území Ponava. --Kirk (diskuse) 18. 5. 2014, 14:43 (UTC)

Děkuji, jsem si toho vědom, ale linka 67 jezdí i přes k.ú. Královo Pole, tak jsem ji zmínil včetně toho kam jezdí (a má s Kr. Polem nějakou souvislost). Upravil jsem. -- Gombarix (diskuse) 18. 5. 2014, 18:57 (UTC)

Jihlava[editovat zdroj]

Ahoj. Nejsem si jistý vyzněním věty "Při vzniku vodního díla Nové Mlýny se do něj obě řeky vlévaly samostatně a často jsou proto dosud brány i jako jednotlivé přítoky Dyje.", kterou jsi přidal do článku Jihlava (řeka).

Výsledek mi zní takto: Protože Jihlava a Svratka se při stavbě Nových Mlýnů (tedy v relativně krátkém období několika let) vlévaly do tohoto díla samostatně, jsou nyní brány také jako samostatné přítoky Dyje.

Celá ta logická konstrukce (příčina - důsledek) mi zkrátka příliš nesedí. Není tam nějaká chybka v minulém/přítomném času, nebo případně můžeš prosím trochu rozvést, jak jsi to myslel? Díky. --Harold (diskuse) 3. 1. 2015, 00:43 (CET)Odpovědět

  • Ahoj. Ano, asi to není úplně jasně formulováno. Myslel jsem to tak, že nádrž byla v tomto duchu postavena a po nějakou dobu od napuštění se obě řeky vlévaly odděleně, ale fluviálními procesy od té doby vznikla delta, ve které se ještě před vyústěním stékají. Zkusím to ještě přepsat. Dík. --Gombarix (diskuse) 3. 1. 2015, 10:46 (CET)Odpovědět
    Aha, fajn, už to chápu. Možná by se hodilo vložit tam poznámku, ve které to jde rozepsat. --Harold (diskuse) 3. 1. 2015, 11:09 (CET)Odpovědět

Invitation to Medical Translation[editovat zdroj]

Medical Translation Project

Invitation to the Medical Translation Project – a joint Wikimedia project started by the English language WikiProject Medicine!

Thank you for being one of the top Medical editors! I want to use this opportunity to introduce you to our most ambitious project.

We want to use Wikipedia to spread knowledge where it will be used. Studies have shown that Wikipedia is the most common resource of medical knowledge, and used by more people than any other source! We want high quality articles, available to everyone, regardless of language ability. It isn't right that you would need to know a major language to get hold of quality content!

That is why in the recent Ebola crisis (which is still ongoing) we translated information into over 70 languages, many of them small African languages. This was important, as Wikipedia was also shown to be the biggest resource used in Africa for information on Ebola! We see tremendous potential, but also great risks as our information needs to be accurate and well-researched. We only translate articles that have been reviewed by medical doctors and experts, so that what we translate is correct. Many of our translators are professionals, but many are also volunteers, and we need more of you guys – both to translate, but also to import finished translations, and fix grammatical or other style issues that are introduced by the translation process.

Our articles are not only translated into small languages, but also to larger ones, but as of 2015 this requires users to apply for an article to be translated, which can be done here (full articles, short articles) with an easy to manage google document.

So regardless of your background head over to our main page for more information, or to our talk page and ask us questions. Feel free to respond in any language, we will do our best to find some way to communicate. No task is too small, and we need everyone to help out!

I hope you will forgive me for sending this message in English – we also need translators for messages like this, and above all local language community managers, which act as a link between us and you. Also I can not reply on your talk page, so please go to our talk page!

Thank you for helping medical information on Wikipedia grow! -- CFCF 🍌 (email) 15:37, 28 January 2015 (UTC)

Google Translation of this message

Silnice[editovat zdroj]

Ahoj, k této editaci jen upozorním, že v nadpisech by neměly být odkazy (viz Nápověda:Nadpisy). Vím, že část článků o silnicích je má, ale právě v nich by se to mělo opravit. Zároveň chci poznamenat, že členění bez nadpisů (pouze s tučnými "nadpisy") jsem při založení článků (nejen tohoto) zvolil zcela záměrně, protože se mi v tak krátkých článcích vůbec nelíbí ten automaticky generovaný dlouhý obsah s výčtem krajů a okresů, který celý článek dost roztahuje na délku (k čemuž se přidávají ještě navíc ty nadpisy). --Harold (diskuse) 20. 6. 2016, 17:30 (CEST)Odpovědět

Maude[editovat zdroj]

Kolego, máte pravdu, že článek Maude Flandersová je velmi nekvalitní. Jenže to se dá říci o většině článků na téma Simpsonových – je zjevné, že je píší hlavně fanoušci ve školním věku. Asi by to chtělo pustit se do nápravy ve více lidech a systematicky. Zkusím napsat na diskusní stranu portálu, jestli bude nějaký zájem.--Hnetubud (diskuse) 28. 9. 2016, 20:36 (CEST)Odpovědět

Community Insights Survey[editovat zdroj]

RMaung (WMF) 6. 9. 2019, 16:44 (CEST)Odpovědět

Reminder: Community Insights Survey[editovat zdroj]

RMaung (WMF) 20. 9. 2019, 17:12 (CEST)Odpovědět

Reminder: Community Insights Survey[editovat zdroj]

RMaung (WMF) 3. 10. 2019, 21:50 (CEST)Odpovědět

We sent you an e-mail[editovat zdroj]

Hello Gombarix,

Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

You can see my explanation here.

MediaWiki message delivery (diskuse) 25. 9. 2020, 20:47 (CEST)Odpovědět

Španělsko v 19. a na počátku 20. století‎[editovat zdroj]

Dobrý den. Všiml jsem si, že jste výrazněji upravil článek Španělsko v 19. a na počátku 20. století‎. Ten jsem kdysi zakládal a chtěl jsem tím odstranit tehdy poslední červený odkaz v šabloně Dějiny Španělska. Dost jsem se s tím potýkal, protože to byl druhý článek, co jsem zakládal. Časem dost narostl. Nechtěl byste k jednotlivým etapám založit samostatné články? Už existují v jinojazyčných verzích. Mohl byste klidně zkopírovat texty z tohoto článku a trochu rozšířit. Já bych pak zase tento článek zkrátil, nechal bych tam Váš seznam panovníků a krátké kapitolky s odkazy na Vámi vytvořené nové články. Samozřejmě, že bych to mohl udělat sám, ale můj zájem je jinde a sem jsem se dostal z nerozvážnosti. Herigona (diskuse) 7. 2. 2022, 17:32 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz s grilováním 15. 6.[editovat zdroj]

Ahoj, s dalšími účastníky brněnských setkání wikipedistů jsem si všimli, že jsi v poslední době na Wikipedii přispíval i k brněnským tématům – což nás moc těší, díky! Pokud by se ti to hodilo, rádi se s tebou setkáme i osobně – scházíme se každý měsíc, obvykle třetí středu v měsíci. Typicky v restauraci v centru Brna, teď příští týden ve středu 15. 6. ale zrovna pořádáme setkání s grilováním v přírodní zahradě v Brně-Medlánkách, kam se kromě Brňáků chystají i nějací lidi z Prahy. Očekávaný počet je asi 10 lidí, na zvací stránce (odkaz výše) je i rámcový program a podrobnosti o místě a času konání, z uplynulých srazů lze zde dohledat i zápisy. Pokud se mezi nás stavíš, rádi tě poznáme a probereme společná témata. A kdyby ti to tentokrát nevyšlo, srazy budou i v příštích měsících – stačí sledovat stránku Wikipedie:Pod reálnou lípou/Brno, zapsat se tam do seznamu zájemců nebo lajkovat stránku WikiŠtatl] na Facebooku. S pozdravem Blahma (diskuse) 9. 6. 2022, 13:04 (CEST)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět

Peáže[editovat zdroj]

Zdravím.

  • U peáží silnic je vhodné důsledně rozlišovat, která silnice je v daném úseku kmenová a která (které) po ní peážují. Nejčastěji bývá kmenová ta s nejnižším číslem, ale zdaleka ne vždy. Někdy se taky stává, že se ty role v rámci nějakého přečíslování prohodí, ale v konkrétním úseku je vždycky jen jedna silnice kmenová (pozná se to v oficiální evidenci, kde se peáže vůbec nezakreslují), v reálu pak například podle číslování mostů, pokud jsou tabulky aktuální. Norma pro evidenci mostů připouští, aby mostní objekty byly číslované duplicitně (tj. aby byly číslovány i pro peážující komunikace), ale to se dnes již pravděpodobně v žádných evidencích nevyužívá. Takže peáže jsou dnes již jen fikce pro informativní směrové značení, v evidenci silnic už peáže prakticky neexistují. Jak je to se staničením peážujících silnic, to jsem nezkoumal. (Číslování okruhů, mezinárodních silnic a cyklotras v ČR nikdy není kmenové a neudává kategorii ani třídu, takže tyto trasy mohou peážovat po čemkoliv, vlastně ani nemohou nepeážovat.)
  • Z evidenčního hlediska je peáž vždycky přerušením peážující komunikace. Pokud je peáž značena dopravním značením nebo v mapách, silnice může peážovat pouze po silnici stejné kategorie a třídy. Žádný úsek komunikace nemůže patřit do dvou tříd nebo kategorií současně. (Silnice III. tříd nepeážují nikdy.) Takže silnice II/374 nemůže nikdy peážovat po silnici I/42 (ani společně se silnicí I/42) (jako zde).
  • Mimochodem, dostal jsem se k tomu proto, že jsem si všiml, že ten jižní ocásek silnice II/374 je v evidenci přečíslován na silnici II/641. Ale nepodařilo se mi vygooglovat, kdy to přečíslování bylo provedeno. Rozhodnutí krajů o změnách v silniční síti zřejmě nejsou publikována buď vůbec, nebo ne v takové formě, aby to vyhledávače zachytily - dají se najít spíš náhodně, když je na web hodí nějaký další subjekt, třeba některá obec.

--ŠJů (diskuse) 16. 9. 2023, 12:33 (CEST)Odpovědět

Chemin des Dames[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Chemin des Dames. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Takovej normální týpek (diskuse) 17. 11. 2023, 19:52 (CET)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:49 (CEST)Odpovědět