Wikipedista:Faigl.ladislav/diskuse-archiv5

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tato stránka obsahuje archiv diskuse wikipedisty. Tuto stránku už laskavě needitujte.

Stargate

Ahoj, právě pracuji na článku Genii, a nemám jasno v tom, jak mám odkazovat (zdali vůbec) na postavy (např. maj. Lorne, nebo Lucius Lavin). Bude mít každá postava vlastní článek, nebo to bude článek typu "vojesnký personál na Atlantis" apod.? --Zipacna1 3. 10. 2008, 13:37 (UTC)

Ahoj, samostatné články bych nechal akorát hlavním postavám, které už teď jsou. Ty menší postavy bych dal do jednoho článku. Nenazýval bych ho ale "vojenský personál na Atlantis," protože podle mně by tam mohly být i osoby nevojenské (jako ta Rodneyho přítelkyně botanička a jiní). Na en wiki mají toto: en:List of Stargate Atlantis characters, což vypadá sympaticky. Takže co třeba Seznam postav ve Stargate Atlantis? --Faigl.ladislav 3. 10. 2008, 13:42 (UTC)
Jasně, to je vyhovující, díky. --Zipacna1 3. 10. 2008, 13:47 (UTC)

Tel Aviv

Dobrý den, Ladislave, nebudu teď přes víkend na netu, ale kdybyste mi chtěl pomoci s tou korekturou (v částech, které jsem ještě nečetl), tak zkuste odstraňovat „úřední“ češtinu (= zbytečné pasivní tvary, šroubovanosti typu "Výuka ve škole probíhala i nadále" místo "Ve škole se stále učilo", slova jako "dojít k", "následně" a tak podobně). Je toho tam poměrně dost a zdržuje to. Hezký víkend,--Ioannes Pragensis 3. 10. 2008, 14:22 (UTC)

Vyznamenání za článek Tel Aviv
Vyznamenání za článek Tel Aviv

Milý Ladislave, uděluji Vám vyznamenání „Wikikytička“ za Dobrý článek Tel Aviv a přeji Vám hodně úspěchů na Wikipedii i mimo ni. Srdečně,--Ioannes Pragensis 9. 10. 2008, 20:50 (UTC)

Óóó děkuji :-). Rovněž děkuji za značnou pomoc při korektuře článku, moc si toho vážím. --Faigl.ladislav 9. 10. 2008, 20:53 (UTC)

Poluce

Můžete prosím změnit tuto větu v článku o poluci? Díky. "Na druhou stranu, některé části Bible přímo zmiňují poluci v negativním světle, označují ji za „nečistou“ a označují ji za téměř nakažlivou nemoc, která může být léčena pouze pomocí výstředních obřadů." -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 195.113.183.178 (diskuse)

A jaké by dle vás bylo korektnější či správnější znění?--Faigl.ladislav 10. 10. 2008, 13:29 (UTC)
"Na druhou stranu, některé části Bible přímo zmiňují poluci v negativním světle, označují ji za kulticky „nečistou“. Smýt ze sebe poskvrnu z poluce je možno pomocí rituální očisty. Toto nařízení je nutno chápat jako hygienickou normu" Já osobně bych to viděl takto. Ferenc-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 195.113.183.178 (diskuse) edit: resp. mi tam vadí to slovní spojení "výstředních obradů"-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 158.194.17.31 (diskuse)
Slovo výstřední jsem z článku odstranil.--Faigl.ladislav 14. 10. 2008, 10:30 (UTC)
Díky moc Ferenc-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 158.194.144.75 (diskuse)

Vinařsko-ovocnická škola v Mělníku

Jako zdroj případných drobností krom místního tisku lze brát odkaz na stránky zahradnické školy na něž je odkaz na začátku. Klidně přenechám další úpravy jako je opravy překlepů a vzhledové uspořádání jiným aby se mi nestalo jako u jiného článku že budu upozorňován aby sem častěji užíval náhled.Dík za pochopení M.milan 13. 10. 2008, 11:43 (UTC)

Milý kolego, šablonu jsem do článku vložil proto, aby byly informace doplněny v článku. Mně je sdělovat nemusíte. Já se o oblast Mělnicka nezajímám a pouze jsem šablonou upozornil na stav článku, který v dané podobě neodpovídal standardům wikipedie. Jsem si jist, že někdo článku pomůže, ale především byste to měl být vy, jakožto autor. S pozdravem --Faigl.ladislav 13. 10. 2008, 11:59 (UTC)

Asgardi

Ahoj, mohl by jsi mi prosím prozradit, odkud máš informaci, že Asgard jménem Hermiod byl jediným Asgardem, který přežil zničení Orilly i samotného druhu a stále pracuje na Daedalu? Vážně jsem to všude hledal, ale nějak si tou informací nejsem jistý. Díky. S pozdravem --Zipacna1 18. 10. 2008, 08:14 (UTC)

Jo, tak to už opravdu nevím. Někde jsem to překládal, ale už netuším kde. Přiznám se, že se mi to taky zdálo podivné.--Faigl.ladislav 18. 10. 2008, 09:27 (UTC)
Trochu jsem ten článek rozšířil, ale tuhle informaci jsem zatím smazal, protože ani na en:Wiki ani na Omnipedii jsem to nenašel, a co vím, tak od zničení Orilly Hermiod na Daedalu nebyl. --Zipacna1 18. 10. 2008, 09:51 (UTC)

Rabínský J a dějiny Ž ve středověku

Jsem nováček a tak bych uvítal pomoc v mém amatérském snažení se o rozšíření (no prakticky zavedení) těchhle hesel Cinik my napsal že se to má skoušet na Pískovišti, jenže to sem nějak přeskočil... no Konkrétně bych chtěl požádat o pomoc z tím Perským knížectvím- četl jsem to u Johnsona Dějiny židovského národa jenže tu knížku teď nemám a nemůžu to nikde najít šlo snad o dva bratry za sasánovců nebo později? a bylo to dost mýtické, upřesnit alespoň dobu...
Dál bych rád rozšířil ty principy rabínského judaismu, myslím že by to mělo být tak nějak v protikladu k těm kteří je neuznávají samaritání saduceové karaité křesťané apod. protože všechno vlastně už obsahují okolní hesla - Mišna, talmudy, a tak.Dík za pomoc
--Loki.t 26. 10. 2008, 10:51 (UTC)

Špatný výpočet data

Dobrý den. Obracím se na vás v důvěře (jakožto nováček). Všiml jsem si, že jste opravoval moji editaci Aya Matsuura. Někde je tam chyba, protože je v infoboxu špatně vypočítaný její věk (o rok méně než jí má doopravdy být. Pokud jste ochoten pomoci, předem arigató.

Wikiplk 4. 11. 2008, 15:42 (UTC)

Zdravím, šablona byla špatně vyplněná. Za rokem má následovat měsíc a byl tam místo toho chybně den. Už jsem to opravil a dó itašimašte :-) --Faigl.ladislav 4. 11. 2008, 20:36 (UTC)
Díky za pomoc. Sayonara Wikiplk 4. 11. 2008, 22:04 (UTC)

Zrní

Ahoj, nemoh' bys tam dodat v jaké úpravě se jí ta pšenice a ječmen? Takhle to vypadá jako že si nasypou a zobou--Horst 5. 11. 2008, 18:45 (UTC)

Tak takhle jsem se dneska ještě nezasmál :-D No podle tý knížky co jsem uvedl v bibliografii se ječmen používá na výrobu chleba, ale u pšenice neni psáno co s ní dělaj, ale tuším, že něco podobnýho.--Faigl.ladislav 5. 11. 2008, 19:01 (UTC)

Šabl

Ahoj, /asi si přehlíd nebo zabudol/ pls dávej anonymům šabl. exp /písek/ když jejich pokus označíš na smazání - ať vědí, že to dělat nemaj (navíc pro dalšího kdo přijde je to třeba na exp 2 atd), já to sice kontroluju, ale je to zbytečně na několik kliknutí, šablonou smazat se mi ztrácí autor v rc. Dík--Horst 11. 11. 2008, 19:17 (UTC)

Jasný. Nějak jsem zapomněl dotyčnému do diskuse tu šablonu vložit. Dík za upozornění. --Faigl.ladislav 11. 11. 2008, 19:24 (UTC)

Sedlov

Nepřijde ti to jako zbytečná práce, lepit na ten článek UU, když stačilo jen drobné typo a případná šablona {{wikifikovat}} ? JAn 11. 11. 2008, 21:04 (UTC)

Řád rozšiřovatele

„Rozšiřovatelův řád“ Ahoj, dovolím si Ti udělit tento řád (nejen) za ukázkové rozšíření článku Ehud Barak. Ať slouží! --Podzemnik 11. 11. 2008, 22:08 (UTC)

Tééda :-) děkuju :-) To jsi mi udělal velkou radost a rovnou bych ti chtěl poděkovat, žes připojil pár poznámek k Barakově recenzi a pomohl s korekturou. Kdybys chtěl kouknout i na Bibiho, tak bych se nezlobil ;-) Ještě jednou díky Ti. --Faigl.ladislav 11. 11. 2008, 23:17 (UTC)


Odkaz na portál

Ahoj Láďo, nejsem si jistý, zda-li bych měl do článku Bernard Malamud hodit odkaz na Portál Hebraistika? Jedná se o amerického žida, ale nevím jestli je to dostačujicí fakt. Díky --Kacir 15. 11. 2008, 11:15 (UTC)

Ahoj, šablonu portál hebraistika do článku určitě dej :-)--Faigl.ladislav 15. 11. 2008, 11:23 (UTC)

OOP

Nechci se pouštět do nějaké revertační války, ale rád bych slyšel, proč by mělo být OOP primárně Organizace pro osvobození Palestiny. Já to jako nikterak jednoznačné nevidím, o Palestinu se průměrný Čech zase tolik nezajímá, aby se dalo prohlásit, že to je opravdu primární význam. Čtu o vás, že Izrael je váš velký zájem, čímž se v rámci české populace výrazně vymykáte a lze pochopit, že pro Vás je ta zkratka OOP jednoznačná. Jste si ale skutečně jist, že to dokážete nestranně posoudit, v jakém kontextu se zkratka česky používá nejčastěji, nebo máte pro primárnost nějaké zdroje? Třeba podle Google vyhraje výklad zkratky OOP Objektově orientované programování nad tou organizací několikanásobnou převahou. Přijdu si odpověď přečíst sem. --Tchoř 15. 11. 2008, 17:43 (UTC)

Koukam, ze Tchor byl rychlejsi. :) Take se primlouvam za to, aby OOP vedlo na rozcestnik a ne na konkretni clanek. Takhle to maji v en: en:OOP, resilo se to take v Diskuse:Objektově orientované programování a v Diskuse:OOP (rozcestník). --Jx 15. 11. 2008, 18:21 (UTC)

Nu dobrá tedy. Myslím, že kompromis bude nejlepším řešením. Jinak ještě pro Tchoře. Chtěl jsem argumentovat, že OOP týkající se palestinských Arabů je česká zkratka a ta programátorská anglická a až po přesunu, kdy jsi/jste na to upozornil, mi došlo že odpovídá i českému pojmu. Napíšu na nástěnku správců, protože s běžnými uživatelskými právy už to neudělám. Jinak pro Jx co se en wiki týče, tam je to jednoduší, protože palestinská OOP je u nich PLO (Palestine Liberation Organisation).--Faigl.ladislav 15. 11. 2008, 19:25 (UTC)
Jasně, rozumím. Myslím, že tady je rozcestník skutečně na místě. Díky za provedení. --Tchoř 15. 11. 2008, 20:45 (UTC)

Nicolas Sarkozy

Dobry den,

jsem prvnim editorem clanku o Nicolasi Sarkozym. Na wikipedii se jiz prakticky nevyskytuji. Ocenuji kategorizaci jeho clanku, zaroven jsem vsak skepticky v kvalifikaci Nicolase Sarkozyho jako zidovskeho politika. Obecne se mi klasifikace takovych clanku nelibi, protoze podle meho nazoru jenom zvysuji nebezpecne, ba antisemicke asociace. Ve vetsine pripadu je ignoruji s tim, ze jiz pravdepodobne probehly diskuze, kde byla podobna kategorizace racionalne argumentovana.

Nicolas Sarkozy je vsak predevsim francouzsky politik (ziju v jeho zemi, troufam si tedy rict, ze jej dobre znam), a jestlize si preje necim byt, pak je to jedine a pouze francouzskym politikem. Vic nez uznavam stat Izrael, na svete vsak ziji tisice lidi, mezi ktere se radim a kteri by radi zapomneli na svuj puvod, kteri by radi nedavali najevo, odkud prisli oni ci jejich rodice nebo prarodice. Tito lide (a sam jich znam mnoho) v takovych pokusech priradit je urcitemu puvodu vidi jen pokusy odcizit je zemi, kde prave ziji a se kterou se plne zzili. I vzhledem ke kategorizaci v ostanich jazycich Wikipedie bych tedy rad pozadal o zvazeni kategorie "Zidovsti politici" ve clanku o Nicolasi Sarkozym.

Diky predem za zvazeni a za pripadne vysvetleni negativni odpovedi...

--Alaiche /alɛʃ/ 16. 11. 2008, 02:02 (UTC)

Dobrý večer. Po kouknutí na vaší uživatelskou stránku sice nevím, zda psát sem, či na fr wiki, ale snad to zde dohledáte. Začnu trochu z jiného úhlu. Všechny kategorie, které se řadí do kategorie Židé podle povolání (ať už se jedná o židovské politiky, židovské chemiky, letce, herce, výtvarníky, etc.) nikterak nekolidují ze státní příslušností dotyčného, který je zařazen v té či oné kategorii. Plně rozumím tomu, že Nicolas Sarkozy je pouze francouzským politikem, ve smyslu příslušnosti (i když hnidopich by poznamenal, že je rovněž občanem EU). Jedná se však o původ a ten člověk nezapře, sic je sebevíce asimilovaný. A tak přestože jsou osobnosti jako třeba Gwyneth Paltrow, Helen Hunt, Harrison Ford, David Duchovny, Madeleine Albrightová, etc. v kategoriích, které zmiňují jejich původ, nic to neubírá na jejich američanství (tuším že jsou všichni z USA). Nemyslím, že by židovský původ byl něco za co by se člověk měl stydět, tím spíš, že jeho předci patří k zakladatelům soluňské rabínské školy. Pro zařazení do této kategorie není potřeba být Židem dle halachistických pravidel. Kupříkladu Helen Hunt je brána za židovskou herečku, když je otcova babička Židovka. Obecně se za osobu židovského původu považuje člověk, jehož prarodič byl Žid/Židovka, jedno jestli ze strany otce nebo matky. Osobně se divím, že třeba na en wiki je uveden v kategoriích Francouzi s maďarským a řeckým původem a ne s židovským, ale toto si každá wiki rozhoduje sama. Hebrejská wiki, kde je článek o Sarkozym jako na jediné nejlepším článkem ho má pouze v kategorii francouzští prezidenti.
Vzhledem k výše uvedenému bych se přikláněl k tomu jej v kategorii ponechat.--Faigl.ladislav 16. 11. 2008, 20:00 (UTC)
V poradku, kdyz uz pisu nekomu do diskuze, pak tam take cekam na odpoved. Uznavam vasi argumentaci. Presto nevidim v podobne kategorizaci smysl u lidi, kteri se ke svemu puvodu verejne nehlasi (nemyslim tim, ze by to o nich nebylo znamo, ale jednoduse tomu nedavaji prednost), stejne jako je tomu na ostatnich wikipediich vcetne te v hebrejstine a anglictine. Prijde mi, ze podobne clanky vyvolavaji zbytecne asociace, ktere se v nasi spolecnosti pak sporadicky mnozi - a chapete, ze tohle neni v zajmu nikoho. Staci se porozhlednout po stredni Evrope, napr. co se tvori za nesmyslne seznamy v Polsku.
Mimochodem... puvod po otci je vic nez diskutovatelny, to vite (nehlede na to, ze onen prarodic musi byt Zidem z matciny strany; tim padem se uznava, ze tato logika nemuze fungovat obecne vzato). Ale budiz, na obcanstvi se to da aplikovat... clovek by vsak dnes jiz mel mit moznost vybrat si svou "narodnost" (spatne slovo, vim), ma-li tu moznost, sam. S pozdravem a snad s druhou vyzvou k zamysleni, napr. po delsi dobe... --Alaiche /alɛʃ/ 16. 11. 2008, 22:20 (UTC)

OTRS

Ahoj, prohlášení došlo. První jsem bez problémů našel a označil, ale u druhého nevím, ke kterému článku mám přidat potvrzovací šablonu. Týká se tohoto textu: http://archiv.eretz.cz/?p=4870. -- Mercy (|) 18. 11. 2008, 20:28 (UTC)

Potvrzovací šablonu ještě nikam. Plánuji použít text z obou článků jak u již existujících tak u plánovaných článků a chtěl jsem mít dopředu na OTRS souhlas než s tím začnu.--Faigl.ladislav 18. 11. 2008, 20:30 (UTC)

Refy v úvodu

Ahoj, všiml jsem si, že jsi v poslední době několika lidem radil, aby refovali úvod. Chtěl bych Tě proto drobně upozornit na tohle. Taky na chystané doporučení o referencích (poslední věta). Pokud s tím nesouhlasíš, a jsi pro refy v úvodu, bylo by asi lepší, kdyby jsi to přednesl v diskusi k doporučení, než to dával jako recenzní bod. Měj se, --Podzemnik 19. 11. 2008, 08:30 (UTC)

Správce

Ahoj, nechceš bejt správce? Nová krev je třeba, tak že by sis sepsal kandidátku :) --Chmee2 23. 11. 2008, 15:13 (UTC)

Ahoj. Mile jsi mě zaskočil. Popřemýšlím o tom :-). --Faigl.ladislav 23. 11. 2008, 15:35 (UTC)
Souhlas, piš, piš:-)--Horst 23. 11. 2008, 15:36 (UTC)
Už je napsaná? ;-) -- Mercy (|) 23. 11. 2008, 15:38 (UTC)
Tak sepsáno. Děj se vůle B-ží.--Faigl.ladislav 23. 11. 2008, 17:07 (UTC)

Řád tři korunek

Zdravím Tě, cítím povinnost Ti oficiálně oznámit, že došlo k podniknutí formálních kroků k přejmenování řádu Tří korunek na, podle současných pravidel jazyka českého, Řád tří korunek, a také došlo k podniknutí zcela reálných kroků k napřímení této zastaralosti. Nalož s touto informací jak uznáš za vhodné: Ponech staré jméno, aby ti navždy připomínalo, že jsi by první nositel, změn ho obrazu českému... --marv1N 23. 11. 2008, 21:14 (UTC)

Ahoj. Opraveno :-). Pokud to chápu dobře, tak šlo jen o to, aby na starý odkaz nic neodkazovalo.--Faigl.ladislav 23. 11. 2008, 21:29 (UTC)

Rozc.

Ahoj, zřel jsem, že jsi vyrobil zajímavý rozcestník jménem Kacir. Musím Tě napomenout, žes zapomněl na převelice důležité heslo:

Kacir (český wikipedista) -  ač nedokonalý, přec snažící se o zlepšení stavu věcí wikipedických. 

To je samozřejmě vtip ... :))) Zdraví --Kacir 26. 11. 2008, 20:03 (UTC)

Myslím, že by oněm dvoum Izraelcům byla čest, kdybys dovolil, aby vedle tvé přezdívky byla i jejich jména ;-). Hele, zase má výhodu, že víš jak se tvoje přezdívka napíše hebrejsky: קציר :-) No jdu ještě něco napsat a pak už se snad dostanu taky ke škole :-D .. tak pěkný večer --Faigl.ladislav 26. 11. 2008, 20:09 (UTC)
Jistě :)), faktem je, že jsem do této chvíle neznal hebrejsky nick, tedy díky za něj, čte se zprava, že... :) Mohu znát výslovnost? Díky. --Kacir 26. 11. 2008, 20:28 (UTC)
Jojo, čte se zprava :-). Výslovnost je překvapivá ... Kacir ;-)--Faigl.ladislav 26. 11. 2008, 20:35 (UTC)

Ad vítání

Dávej bacha, aby ten koho uvítáš na to měl vůbec nárok. Jeho pseudo-článek Folwarovo dogma vůbec nebyl článek a šablony typu urg. upravit tam absolutně nepatřily. Byl to projev vlastního ducha nehodící se ani do kabinetu kuriozit... Žádné Folwarovo dogma přeci neexistuje. Z toho článku bylo navíc jasně patrné, že je to prostě fórek, kterých vzniká každý den tucet, jenom název byl zvolen hrozně vznešeně. Jak šlo z googlu hned zjistit, psal to nějaký studentích z Havířova, který sám sebe vecpal do článku jako autora zmíněného dogmatu. Je to maličkost, ale jen jsem tě chtěl upozornit, abys byl opatrnější. --bab_dz 27. 11. 2008, 20:59 (UTC)

Ahoj. Koukal jsem, že jsem Voldemorda uvítal ještě předtím než to Folwarovo dogma napsal. Jako UU jsem to označil až o půlhodiny později. Jinak jsem už zvolil jiný systém, kdy vítám nováčky až po tom, co něco smysluplného založí. Jinak děkuju za upozornění :-) --Faigl.ladislav 27. 11. 2008, 21:17 (UTC)
Jo jo. Lepší je vítat až potom, co něco ukutí, protože se tam píše "Začal jste dobře" a navíc prý si mnoho lidí zakládá účet jen kvůli nastavení různých funkcí a přispívat ani nechtějí. Taky jsem vítal dřív než něco udělali, než mi ostatní řekli, že je to blbost (i např. kvůli loutkám). --bab_dz 27. 11. 2008, 21:38 (UTC)

Beranidlo za nic nemůže

Hele budoucí správce, Beranidlo za nic nemůže. To já. Morfeus 1. 12. 2008, 01:20 (UTC)

Milý Morfee, ty vandalské editace provedl Beranidlo a proto za ně byl zablokován. Howgh --Faigl.ladislav 1. 12. 2008, 01:24 (UTC)


Dobrý den, Ladislave - mrkněte prosím na "Vladimír Komárek". Nějak jsem to zmrskal s textíkem, tak mě zachraňte, než začnu s obrázky. Díky moc JiH 2. 12. 2008, 17:26 (UTC)

Jak vložit subpahýl ?

Zdravím, už několikrát jsem se o to pokoušela šablonou {{Subpahýl}} a pak šablonou {{Subpahýl/dne}}, ale vždycky mi vyšlo, že šablona byla vložena nekorektně. Já osobně tedy nevím proč a nějak na to nemůžu přijít. Předem díky za odpověď. --Lovelygirl 2. 12. 2008, 19:36 (UTC)

Promiň, že zase vyrušuji, ale už jsem na to přišla :) --Lovelygirl 2. 12. 2008, 19:39 (UTC)
Netýká se to jen subpahýlu, ale i urgentně upravit, ověřit to "subst:" před názvem--Faigl.ladislav 2. 12. 2008, 19:48 (UTC)

Kytička za Benjamina

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“) Ahoj, za Dobrý článek Benjamin Netanjahu bych Ti chtěl dát tuhle wikikytičku, ať té jedné není tak smutno. P.S.: jistě víš, že u žijících lidí je článek potřeba alespoň sem tam aktualizovat;-) --Podzemnik 5. 12. 2008, 16:44 (UTC)

Děkuju :-) Tak já skoro každý den lustruju izraelský tisk a zprávy, takže o aktualizace, hlavně v souvislosti s únorovýma volbama nebude nouze. --Faigl.ladislav 5. 12. 2008, 16:47 (UTC)

prosba o recenze

Ahoj. Trochu opožděně Ti chci pogratulovat za kytičky za Ehuda s Benjaminem;). Teď jsem se v posledních dnech věnoval recenzím, chtěl jsem Tě požádat, zda bys neskouk Zámek Mikulov a Atentát na Roberta Francise Kennedyho, ať mají oba dvě recenze a můžu je vyřadit z článků ve frontě na recenzi, hromadí se to tam. Díky moc أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 6. 12. 2008, 12:56 (UTC)

Jasně, kouknu na to. Jen tu zachránim stínku zední ze subpahýlů a jdu na to.--Faigl.ladislav 6. 12. 2008, 12:58 (UTC)

Smazání refů - Galilejské jezero

Ahoj Ladislave, proč jsi považoval za vhodné smazat moje čtyři reference do sekundární literatury (Easton's Bible Dictionary a Catholic Encyclopedia) [1] v článku Galilejské jezero? Nyní tam máš pouze odkazy do Bible, což je sice hezké, ale žánr Bible je otázkou; za vědeckou nebo adekvátní sekundární literaturu k historii nějakého místa ji nepovažují ani příručky psané věřícími vědci... Odkazy do Bible tam být můžou, proč ne, ale nevím, jestli bylo nutné smazat ty moje refy. Nebo je hodláš nahradit vhodnějšími? Mimoto jsi smazal, možná nedopatřením, orefovanou větu Slovo kineret bylo do jazyka Izraelitů přejato pravděpodobně z kanaánštiny,[3], název Genezaretské pak vznikl jeho pořečtěním.[4], která má inf. hodnotu, pokud jí nevěříš, což je možné a třeba i legitimní, tak v případě smazání to chce nahradit něčím vhodnějším. Děkuji--Jiří Janíček 6. 12. 2008, 16:04 (UTC)

Ahoj Jiří, citace z tebou zmíněných refů jsem doplnil. Měl jsem za to, že je odcitováno dostatečně, ona věta o původu slova kineret mi musela vypadnout. Díky za upozornění, rozhodně v tom neviď žádný záměr.--Faigl.ladislav 6. 12. 2008, 16:26 (UTC)
OK, dík, už jsem měl právě podezření, tak se to vyjasnilo :). Díky i za form. úpravu těch refů, to pořád neumím.--Jiří Janíček 6. 12. 2008, 16:32 (UTC)
Na tom není nic těžkého. Já to dělám buď tak, že si šablonu překopíruju nebo mám pro ten účel tlačítka přes monobook. Koukni sem; je zde dokumentace pro šablonu na citaci internetových stránek a v tom pravém sloupečku to obvyklé využití plně dostačuje (navíc mnohdy se vyplňuje jen vydavatel, titul, URL, datum citace a jazyk, záleží na tom co všechno víš).--Faigl.ladislav 6. 12. 2008, 16:37 (UTC)
Díky. PS, co je to ten monobook? :) Mam si precist tohle (ted uz to delat urcite nebudu...)? [2]--Jiří Janíček 10. 12. 2008, 01:00 (UTC)

Správcování

Ahoj, byl si komunitou zvolen správcem. Snaž se používat práva s rozvahou a ku prospěchu projektu. Pěkný večer --Chmee2 7. 12. 2008, 19:10 (UTC)

Ahoj kolego, přijmi prosím moji gratulaci ke zvolení. Jsem rád, že ta nálepková antikampaň, započatá jistou pro mě dost těžko stravitelnou kolegyní, nevyšla :-D S pozdravem --Gothic2 8. 12. 2008, 22:28 (UTC)
Dík za gratulaci :-) --Faigl.ladislav 8. 12. 2008, 22:29 (UTC)

Woliński park narodowy

Zdravím, udělal jsi změnu Woliński park narodowy na Volyňský národní park. Jelikož studuješ geografii, tak bych se chtěl zeptat, zda-li se tento název v češtině v odborné literatuře opravdu používá, protože já bych podle názvu očekával, že tento park bude někde na Volyni. Jinak bych asi navrhoval změnit název na původní. Díky :) Zdravím --Raduz 8. 12. 2008, 07:51 (UTC)

Ahoj, zpětně koukám, že se mi to nějak muselo spojit s tím "zubřím" parkem. Jinak mrknul jsem do googlu a celkem se používá Wolinský národní park, takže jsem přesunul raději na tento český název. Pěkný den a díky za upozornění.--Faigl.ladislav 8. 12. 2008, 08:55 (UTC)
Český název ostrova Wolin je Volyň, předpokládal bych tedy, že název parku lze podle toho uzpůsobit, máme-li např. Bělověžský nebo Slovinský národní park. 62.24.89.211 8. 12. 2008, 10:55 (UTC)
Analýza:
Google Našel na "Wolinský národní park" 38 odkazů, všechny jsem prošel a relevantnější jsou pouze 2, z toho server tixik.com používá české názvy zcela zmateně, někde Dráva, někde Drawa, spíše je však nepoužívá (např. [3]) a časopis Dobrodruh [4] nepoužívá v článku české názvy vůbec. Zbytek odkazů jsou buď články z Wikipedie nebo články s triviální zmíňkou, které nepoužívají české názvy a jsou většinou velmi krátké, asi jako tento můj příspěvek (kromě cestopisu, který je delší, ale má s českými názvy silné problémy). A nezanedbatelná část odkazů jsou nesmysly nebo triviality jako tyto: Onen server tixik.com, [5]. Naprostá většina těch odkazů je z onoho serveru tixik.com, tedy z 1 zdroje.
Google našel na "Volyňský národní park" jen jeden článek [6] s triviální zmíňkou, který ale české názvy používá (logicky kromě názvů letišť).
Z mé analýzy google odkazů tedy vyplývá, že zdroje jsou nekvalitní všechny, že se Volyňský národní park na internetu v češtině vyskytuje velice málo, a to Volyňský 1x, Wolinský cca 4x, vše pouze triviální zmíňky kromě 2 - pixik.com a wikipedie a vše kromě wikipedie používající polské názvy. V tomto případě je tedy google podle mého názoru jako vypovídací hodnota bez bodů. 62.24.89.211 8. 12. 2008, 11:58 (UTC)
Raduz si bohužel výsledky této analýzy vyložil po svém, a to tak, že se Volyňský národní park vůbec nepoužívá. Marná práce. 62.24.89.211 10. 12. 2008, 13:34 (UTC)

Šablona:Počítačová klávesnice

Zdravím! Proč až za pahýly? --slady 8. 12. 2008, 13:16 (UTC)

Protože tam se navigační šablony umisťují.--Faigl.ladislav 8. 12. 2008, 14:05 (UTC)
A třeba Ultimate Play The Game je taky špatně? --slady 9. 12. 2008, 09:51 (UTC)
IMHO ano.--Faigl.ladislav 10. 12. 2008, 11:46 (UTC)
A je někde na to zapsané nějaké pravidlo? --slady 10. 12. 2008, 12:06 (UTC)
To je blbost! --slady 12. 12. 2008, 13:56 (UTC)
Neměl jsem dodnes čas se pozeptat. Ptal jsem se tedy kolegů správců a tímto tlumočím, že šablona pahýlu se za navigační šablony nedávají z toho důvodu, aby nezanikly, jelikož jsou navigační šablony zpravidla větší.--Faigl.ladislav 12. 12. 2008, 15:52 (UTC)
A kde je zmiňovaná diskuse? --slady 15. 12. 2008, 06:58 (UTC)
Probíhala mimo wiki, ale klidně se pozeptejte na IRC.--Faigl.ladislav 15. 12. 2008, 11:26 (UTC)

Seznam minerálů

Jen bych se chtěla zeptat co s tím vlastně bude. Na diskuzní stránce bylo již 25.10.2008 navrhnuto na rozdělení pro zpřehlednění jako na en wiki. Já bych se toho klidně ujala, ale nejsem si jistá...Předem děkuji za odpvěď Lovelygirl 8. 12. 2008, 14:08 (UTC)

Ahoj. Já se přímo o minerály nezajímám, ale zjistím ti to a napíšu do diskuse :-) Pěkný večer --Faigl.ladislav 8. 12. 2008, 20:21 (UTC)

Please you could translate Lola Pagnani in Slovak and Czech?

Good evening to you. I write you if please you could translate in Czech and Slovak the article that I have signalled you. Even taking I sprout or from the English or from the French for the essential things. In change I will translate you in Italian: a biography or a geographical article of your interest. I will help you in Italian. if it needs I can also write in Sicilian, Neapolitan, Venetian, Milanese, Piedmontese. In attends him of one certain answer of yours in worth I thank you in advance.--Lodewijk Vadacchino 8. 12. 2008, 19:20 (UTC)

Fanoušek

Máš fanouška. Doporučuji, aby sis skontroloval účty na en, de atd. wiki, jestli neřádil i jinde. --Chmee2 9. 12. 2008, 10:15 (UTC)

Regulérní trestný čin podle mě. Nejraději bych ho oplatil a řekl to samé o jeho předcích, ale snižovat se na jeho úroveň nebudu. Tedy promiňte, že se do toho pletu, ale nějak mě to prostě nenechalo chladným. 62.24.89.211 9. 12. 2008, 11:11 (UTC)
Dík za upozornění. Na commons už jsem si účet nechal zamknout, na sk jsem požádal, tady jsem si ho už zamkl, tak ještě kouknu na jiný wiki.--Faigl.ladislav 9. 12. 2008, 12:25 (UTC)
Tak to je teda síla, jak bylo řečeno, to je normálně bezesrandy na žalobu --Gothic2 10. 12. 2008, 12:11 (UTC)

Anarchisté proti zdi

Čau, došel potvrzující mail do OTRS o výše uvedeném tématu. Kam mám vložit potvrzovací šablonu? -- Mercy (|) 12. 12. 2008, 11:52 (UTC)

Ahoj, vim o tom, posílali mi kopii. Jsem teď trochu K.O., ale hned jak budu provozuschopen, tak článek založim a napíšu ti, případně někomu z OTRS, kdybys zrovna nebyl na IRC. Dík za info :-) --Faigl.ladislav 12. 12. 2008, 12:05 (UTC)

Diskuse:Jáma a kyvadlo

Dobrý den, mohl bych se zeptat proč mažete příspěvky do diskuzí? Od čeho pak ty diskuze jsou? Podle mě by měli upozorňovat na chyby v člancích... ale když pak přijde někdo jako vy a drze je smaže se zprávou, ať si jdu psát na pískoviště... V článku Jáma a kyvadlo je skutečně chyba a nejlíp uděláte, když si tuto povídku přečtete a chybu opravíte! -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 88.103.92.63 (diskuse)

Vážený uživateli, takto „jak muze mit hlavu zaklonenou dozadu kdyz spadnul usty na okraj jamy? :D“ konstruktivní připomínka rozhodně nevypadá a pokud chcete poukázat na chybu v článku, napište to do diskuse normálně, bez smajlíků a s podpisem. K podnětným připomínkám diskuse opravdu slouží. Výkřikům do tmy však nikoliv. Ke všemu je vaše připomínka lichá, neb v článku není zmínka o tom, že by dotyčný spadl do jámy ústy. S přáním pěkného dne --Faigl.ladislav 13. 12. 2008, 16:03 (UTC)
ano, protože než jste stačil odpovědět, někdo to již opravil http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=J%C3%A1ma_a_kyvadlo&diff=3384672&oldid=2771602 takže jak vidíte, moje připomínka měla cenu! Tak prosím nemažte vše, co nebude přesně podle vašich představ protože já tedy nevidím duvod proč by má připomínka byla nenormální.. ten dvouznakový smajlik snad wikipedii nepoloží a nevidím duvod se podepisovat, co komu řekne moje ip adresa..., rozhodně jste neměl právo to smazat. Je smutné když místo na kvalitu článků hledíte na to, aby se všichni podepisovali a nepsali smajlíky... --88.103.92.63 13. 12. 2008, 18:37 (UTC)
Někdo daný článek opravil až poté co jsem zde odpověděl. To znamená, že byl opraven na základě toho, že někdo četl tuto diskusi a ne onen výkřik na diskusní stránce článku. Jinak smajlíky na wiki opravdu nepatří a podpis zde má svůj význam (viz Wikipedie:Podpis). --Faigl.ladislav 13. 12. 2008, 19:05 (UTC)
Pak tedy i tahle nesmyslna diskuze mela smysl :) <- omlouvam se za smajlika --88.103.92.63 14. 12. 2008, 11:38 (UTC)

Hulanopedie

Muzu se, prosim, zeptat, proc ma pravni vytka k oznaceni zdroju jako nepravdivych (bez dukazu) nebyla akceptovana? Domnivam se, ze roli editoru wiki nema byt nalepkovani zdroju, od toho jsou v pravnim state jine instituce (zvlaste, kdyz se jedna o obvineni bez dukazu). Projel jsem namatkou Hulanopedii a ti kluci maji 95% informaci podlozeno odkazy na zdroje.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Hujer (diskuse)

Doplnil jsem kompromisní informaci viz tamější diskuse.--Faigl.ladislav 14. 12. 2008, 02:20 (UTC)

Prosím obě strany (snad už bývalého) sporu o opatrnější používání malé editace, viz Wikipedie:Malá editace. Ty editace v článku Radek Hulán podle mne malé nebyly. Díky za pochopení.--Tchoř 14. 12. 2008, 02:25 (UTC)

Dalmatín

Aha, omlouvám se. Dělala jsem to podle šablony u článku Bígl. Už si to budu pamatovat. --Lovelygirl 14. 12. 2008, 12:27 (UTC)

Připravené zajímavosti

Díky za upozornění. Jednalo se pouze o nepřesnou formulaci. Bylo myšleno v čele vlády (viz en:List of elected or appointed female heads of government).--Faigl.ladislav 14. 12. 2008, 23:29 (UTC)

Nálepka milovníka čokolády

Zdravím, v userboxu o čokoládě na vaší osobní stránce vám přebývá jedno sloveso :-) --Byrnjolf 16. 12. 2008, 23:25 (UTC)

Díky za upozornění :-) --Faigl.ladislav 16. 12. 2008, 23:26 (UTC)

Aktuality

Ahoj správče :) (blahopřeji!), prosím Tě, jaký je mechanizmus aktualizace Aktualit na hlavní straně? Všimnul jsem si již dříve, že se zprávy neobjevují ihned, ale s časovým zpožděním. Díky --Kacir 17. 12. 2008, 10:13 (UTC)

Ahoj. Pokud vím, tak tam žádné zpoždění není, alespoň tedy nebylo když jsem tam něco dával já. To, že se ti možná zpráva zobrazí až později je způsobeno tím, že nemáš aktualizovanou stránku, což někdy nestačí použít F5, ale musíš aktualizovat cache. U hlavní strany by se to provedlo tímto linkem. Pozeptám se, zda by tam nešlo něco vložit, aby si tu adresu člověk nemusel vypisovat ručně.--Faigl.ladislav 17. 12. 2008, 10:18 (UTC)
Dobře, na aktualizaci cache jsem samozřejmě myslel, asi to bude skutečně jen v prodlevě systému. Nevěděl jsem, zda-li náhodou se nemusí učinit nějaký úkon, či to spadá do kompetence správců (pro kontrolu vkládaných info). --Kacir 17. 12. 2008, 10:22 (UTC)
Tak to fakt nevim. U těch aktualit jsem to onehdá vyřešil aktualizací cache. Blbne to ale i všude jinde, na portálech se mi to taky nezobrazí, když edituju jen jednu podstránku, až když zaktualizuju cache. Podzemnik prý psal Miracetimu, tak uvidíme kde je s tim timelinem problém.--Faigl.ladislav 17. 12. 2008, 10:26 (UTC)
P.S.: Dík za gratulaci :-) --Faigl.ladislav 17. 12. 2008, 10:27 (UTC)
Dík za reakce. :) --Kacir 17. 12. 2008, 10:34 (UTC)
Já osobně dávám přednost označení Hebrejci , zkrátka neříkám jim Židé , jelikož dobře se říká Hebrej,Hebrejka ,ale příčí se mi říkat Žid a pak podivně Žid - ovka .

ŠIN , LAMED , VAV , MEM , když tak mi odepište na OCELOTL@SEZNAM.CZ

Bonton - přesuny

Ahoj, pokud uznas za vhodne, prosim o presun stranky Bontón na Bonton (Bonton už jsem přesunul na Bonton (hudební vydavatelství)) (nebo jestli ma cenu uz tam delat primo rozcestnik...?). Zdůvodnění je čistě jazykové:

Pravopis - s kratkym "o" uvadi PCP (akadem. i skolni verze), PSJC, ASCS, s kratkym jde o vhodnejsi zapis, nebot ne vsichni vzdel. mluvci rikaji bontón a zapis "o" ctenari umoznuje cist jak kratce, tak dlouze.

A taky ted pri zadani Bonton vyskoci jen hudebni holding, coz je jiste malo a neprimarni vyznam. Díky--Jiří Janíček 19. 12. 2008, 01:04 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Ahoj, přesunuto. Myslím, že s krátkým "o" je to mnohem vhodnější.--Faigl.ladislav 19. 12. 2008, 11:43 (UTC)

Český název hodnosti

Dovoluji si upozornit, že používání českého názvu hodnosti je problematické, protože samotné toto překládání je problematické. Jen málokdy jsou totiž tyto hodnosti zcela ekvivalentní. --Cinik 19. 12. 2008, 11:48 (UTC)

Refy v úvodu

Ahoj Ladislave, prosímtě chtěl bych se zeptat jak je to s těma refama v úvodu? (mám pocit, že jsi to nedávno zrovna řešil) Kolega H11 před chvílí vložil do úvodu článku Hubbleův vesmírný dalekohled dvě šablony Fakt? nejsem si ale jistý, zda to bylo v tomto případě namístě... Díky za radu --Gothic2 20. 12. 2008, 15:52 (UTC)

Ahoj, Podzemnik mě na to upozornil zde a bylo to řešeno i zde. Zmínka o citacích v úvodu je v doporučení Wikipedie:Reference, konkrétně „V úvodu článku se reference umisťují zpravidla u definic a fakt nepopsaných dále v textu; reference v úvodu se také doporučuje dávat u delších článků a tam, kde je to vhodné“. Napíšu mu.--Faigl.ladislav 20. 12. 2008, 15:59 (UTC)

Díky moc. Jo ještě jeden dotaz mimo téma. ;-) Myslíš, že by bylo možné vytvořit portál Atentáty? Plánuju ještě zpracovat atentát na Martina Luthera Kinga a pak bych se vrhl na ten portál - materiálu už by myslím bylo dost. --Gothic2 20. 12. 2008, 16:38 (UTC)

Tak problém není. Akorát dej vědět co bys tam jak chtěl a já zas projedu pár wiki zahraničních, mají mnohdy moc pěkný kousky. Jen teda bych ti s tim pomohl po týhle stránce, protože už jich mám na krku dosti, tak pokud by ti nevadilo, že by sis ho pak už spravoval sám.--Faigl.ladislav 20. 12. 2008, 23:58 (UTC)

Wikipedista:Phazer a Z Bílé

Nazdar. Co se týče článku Z Bílé, tak podle mě je to jen na {{urgentně upravit}}, protože pokud jsem dobře pochopil Wikipedie:OTTA, tak článek na encyklopedie.seznam.cz pochází od Augusta Sedláčka, jehož dílo je již volné (Wikipedie:WikiProjekt Ottův slovník naučný/Zkratky autorů#Zkratky od písmene S). --Harold 20. 12. 2008, 23:24 (UTC)

Tak jsem to ověřil a vrátil text společně s odkazem na autora a text a šablonou UU. Blok však dotyčnému zůstává, neboť byl opakovaně vyzýván, aby tohoto chování zanechal a očividně se neponaučil. --Faigl.ladislav 20. 12. 2008, 23:39 (UTC)

Hmm, tak z historie článku jsem právě zjistil, že jsi to copyvio neoznačil ty. :-) A ten blok je vzhledem k Phazerovým editacím na místě. --Harold 20. 12. 2008, 23:44 (UTC)

Já si řikal, že sis mě asi spletl :-). Mně o tom napsal Juan, že tohodle chlapce máme v merku a že zas dělal bordel. Nechápu, že se někdo po blocích, který dají v součtu tři týdny neponaučí. Tak uvidíme teď.--Faigl.ladislav 20. 12. 2008, 23:49 (UTC)

Já si všiml, jak jsi ho zablokoval, tak jsem předpokládal, že jsi tam dal i to copyvio. :-) No nic, já jdu na kutě, takže pěknou noc. --Harold 20. 12. 2008, 23:54 (UTC)

Dobrou--Faigl.ladislav 20. 12. 2008, 23:56 (UTC)

Gratulace.

Gratuluji, i když opožděně, k funkci Správce. Měj se, s úctou - Szívélyes üdvözlettel Márton CZ-HU 21. 12. 2008, 16:12 (UTC)

Díky :-)--Faigl.ladislav 21. 12. 2008, 16:13 (UTC)

Sámer Issa

Ahoj, právě makám na článku o Sámeru Issovy a potřeboval bych aby jsi mi prosím píchnul a nahrál mi tam nějaký obrázek byl bych určitě rád, kdyby to mohl být tady ten a k tomu dosazen zdroj DaHo-samerissa.com http://www.ceskatelevize.cz/specialy/eurosong2008/img/issa2.jpg díky moc.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Patres (diskuse)

Je mi líto, ale fotografii ke které nevlastníte autorská práva není možné na commons nahrát. Podívejte se sem: http://commons.wikimedia.org/ zda-li tu není nějaká fotka. --Faigl.ladislav 22. 12. 2008, 00:44 (UTC)

A Xmas Gift for You

Merry Christmas from Italy!--Lodewijk Vadacchino 23. 12. 2008, 14:34 (UTC)

Piliny

Nevím, jak jste došel k závěru, že se jedná o vtip. Je dobré vycházet z faktů, nikoliv z dojmů. --Pastorius 25. 12. 2008, 00:29 (UTC)

Pokud někdo umístí na stránku pouze samotnou šablonu "pracuje se" (navíc zcela anonymně) - působí to dojmem provokace a pokusu o nejapný žert (obvzlášť pokud neumí napsat alespoň jednu souvislou větu) ** Dívím se, že se tomu tak divíte ** --MiroslavJosef 25. 12. 2008, 00:35 (UTC)

Šablonu pracuje se vložila IP adresa a více než 20 minut nebylo do článku vloženo ani písmenko. To nevypadá moc věrohodně.--Faigl.ladislav 25. 12. 2008, 00:41 (UTC)

Nevím o tom, že bych napsal že se divím. Podle šablony samotné může být šablona umístěna v článku až 2 dny a nikdo to nepovažuje za nic neobvyklého. Pokud pracuji na článku, nemám čas aktualizovat kvůli netrpelivému správci něco ... Ocenil bych, pokud by jste svou chybu uznal a nesnažil se ji hloupě omlouvat a hledat chybu v někom jiném. --Pastorius 25. 12. 2008, 02:14 (UTC)

Je mi líto, ale žádnou chybu nevidím. Je pravda, že šablona může být před odstraněním v článku dva dny, ale rozhodně není běžné, aby byla vložena do úplně prázdného článku. To i celkem postrádá smysl, nebo jste se bál, že Vás s článkem o pilinách někdo předběhne? Ve spojení s anonymním uživatelem to působí jako experiment. Howgh --Faigl.ladislav 25. 12. 2008, 02:23 (UTC)

Škrtání a odškrtávání bodů

Ahoj, chtěl bych jem poprosit, jestli by si mohl odškrtávání bodů nechat na recenzentech. Činí mě značné potíže, to vždy zbavit všech těchto srandiček. Jako například hned první bod:

    • VyřešenoVyřešeno "což odkazuje na stálý charakter průtoku řeky." znamená co?--Faigl.ladislav 22. 12. 2008, 11:55 (UTC)

- jakým způsobem si to vyřešil? já žádný nevidím. Co to znamená stálý charakter průtoku? že řeka není vysychavá? že teče stále stejný objem vody?--Juan de Vojníkov 26. 12. 2008, 14:12 (UTC)

Tak mně přijde přehlednější, když se to takto odškrtává. Jinak to na co odkazuješ, už je vyřešeno "což odkazuje na stálý charakter průtoku řeky, která během roku nevysychá." Znamená to, že nevysychá, což je z věty patrno.--Faigl.ladislav 26. 12. 2008, 14:16 (UTC)
Jistě, nicméně, když to chceš takhle škrtat, tak to můžu takto škrtat i já. Podzemník třeba rád odpovídá malým písmem. Tak mu také tak odpovídám. Vojtěch dostál naopak tomu nějak nepřišel na chuť anebo to špatně vidí, tak to dělám zas podle něho. Nicméně si myslím, že je na recenzentovi, jestli je problém vyřešen nebo ne. Jo a aha, tak já to nedočet.--Juan de Vojníkov 26. 12. 2008, 14:29 (UTC)
Emír už psal, že to může být nepřehledný při pročítání archivů, tak jsem slíbil, že už přeškrtávat nebudu.--Faigl.ladislav 26. 12. 2008, 14:33 (UTC)

Ahoj Láďo. Musím se přimluvit. I ta splněná recenze potom slouží jako archiv v případě nominace a je fajn, pokud se dá v pohodě přečíst (což přeškrtnutý text je na čtení poněkud obtížnější, třeba se ztrácejí pomlčky, které zrovna u bodů recenze jsou hojně zastoupeny). Jsou i lepší způsoby jak dát najevo, že je hotovo, tedy odpověď a třeba ta šablonka أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 26. 12. 2008, 14:23 (UTC)

Tak mě je jedno jestli to budu mít odškrtlý či nikoliv. Už odškrtávat nebudu :-) --Faigl.ladislav 26. 12. 2008, 14:27 (UTC)

prosba

Ahoj na Soubor:Kubicek demo balloon.jpg jsi dal nosource, ale ten clovek tvrdi ze je autorem? Jestli je to kvuli pochybnostem nebo tak neco, tak to s nim poresime, prozatim jsem to smaznul. Dik --Vrba 28. 12. 2008, 10:49 (UTC)

Jasný. Chtěl jsem to vyřešit u těch souborů, kde je to neni dořešený.--Faigl.ladislav 28. 12. 2008, 11:27 (UTC)

Darja Čančíková

Dobrý den, po vložení hesla výtvarnice Darji Čančíkové jsem zjistil, že jsou jakési výhrady k jeho věrohodnosti. Na konci textu je výběr některých odkazů, které o tvorbě D.Č. pojednávají. Kdyby někde axistoval jejich komlexní souhrn, nebylo by třeba heslo na wikipedii vytvářet. Nevím ještě, jaké další ověření potřebujete, abyste suché informace v článku nezpochybňoval. Podíval jsem se na obdobné popisy hesel o osobnostech a často nejsou opatřey tolika odkazy k ověření, jako můj článek. Prosím proto o konkrétní výhrady v čem lánek nevyhovuje. Díky. S úctou 88.103.37.80 28. 12. 2008, 15:14 (UTC)

Odpovězeno na vaší diskusní stránce.--Faigl.ladislav 28. 12. 2008, 15:36 (UTC)

upozornění

Rád bych Vám vysvětlil, než budete mít chuť někomu něco mazat, tak se alespoň nejprve pokuste naučit daný jazyk, nebo se alespoň poohlédněte. Takhle to je pouhé uličnictví.Mohl jste příspěvek, navíc ověřitelný, přesunout třeba do diskuse. Nebo si alespoň přečtěte článek In unum vertere (v jedno obrátit). Ve skutečnosti původ nebude nikdy jasný, ale význam odpovídá, tak jak jsem je napsal. Tenhle zdroj jsem Vám dohledal. Také to tak vysvětloval pan profesor Vlček z ČVUT na postgraduálním doktorandském studiu . Takhle musím konstatovat, že se chováte jako nějaká sekta s patentem na moudrost, ale pokud vím, sám píšete, že teprve studujete. Než budete mít alespoň takové vzdělání, jako já, budete v důchodu. Mažte bezhlavě vesele dál. Jsem rád, že jsem na "Váš" (přesněji řečeno Vámi zprivatizovaný )"otevřený" projekt nepřispěl ani cent.Žádná škoda. Merci . (Monsieur Mercy také rád maže a ještě sprostě nazývá, čemu nerozumí, bláboly). Inu máte zbytečně vysoké mínění o sobě, neodpovídající věku ani vzdělání Astá luego Tento nepodepsaný příspěvek vložil 89.24.51.77 29. 12. 2008, 05:38. Doplnil --Juan de Vojníkov 29. 12. 2008, 06:40 (UTC)

Radšte se mírnit pane kolego, nejsme tady v hospodě. Nějaké přednášky na ČVUT jsou irelevantní, nastudujte si nejprve Wikipedie:Ověřitelnost a pak někoho napadejte.--Juan de Vojníkov 29. 12. 2008, 06:30 (UTC)
Výše uvedená diskuse je uchovávána jako archiv diskuse wikipedisty Faigl.ladislav. Laskavě ji neměňte. Na této stránce by už neměly být prováděny žádné editace.