Star Trek: Legacy

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Star Trek: Legacy
VývojářRockstar New England
VydavatelBethesda Softworks
SkladatelRod Abernethy
PlatformyMicrosoft Windows
Xbox 360
osobní počítač
Datum vydání11. května 2006
Žánryrealtimová strategie
akční adventura
simulátor kosmického letu
Herní módyvideohra pro více hráčů
videohra pro jednoho hráče
kooperační mód
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Star Trek: Legacy je realtimová taktická simulace. Velíte zde skupině (maximálně čtyř lodí) můžete ovládat z můstku jedné lodi, kterou si vyberete jako velitelskou. Hra má plné 3D prostředí, což znamená, že se lodě mohou pohybovat jakýmkoliv směrem.

Hra obsahuje kampaň pro jednoho hráče, skirmish s možností si vybrat za jakou frakci (Klingoni, Romulané, Federace nebo Borgové), multiplayer přes LAN nebo internet.

Příběh kampaně se odehrává plně v režii lidské rasy a později federace. V průběhu hry projdete všemi historickými etapami Star Treku. První mise hráči plní v době kapitána Archera a s jeho lodí Enterprise (NX-01). Postupně přibývají novější lodě a hráči se dostávají do doby, ve které je nejznámější osobou James Tiberius Kirk a loď USS Enterprise (NCC-1701).

Poté hra obsahuje období z Nové generace v režii kapitána Jean-Luca Picarda a nebyly vynechány ani narážky na seriály běžící kontinuálně s Novou generací – Vesmírná loď Voyager a Stanice Deep Space Nine.

Z hardwarového hlediska je hlavní herní nevýhodou HW konfigurace, která je vcelku náročná. V mnoha recenzích[ujasnit] navíc najdete na tuto hru velmi neblahé poznámky, kritizováno je především ovládání a zastaralé grafické zpracování vesmíru. Výjimku tvoří zpracování jednotlivých lodí, které je na nejvyšší detaily opravdu precizní.

Příběh mají na starosti seriáloví autoři a dabing seriáloví herci.[kdo?]