Stalo se jedné neděle

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Tento článek je o komedii z roku 1985. O filmu podle divadelní hry Malé štěstí Václava Skuteckého z roku 1944 pojednává článek Stalo se jedné neděle (1944).
Stalo se jedné neděle
Země původuČeskoslovenskoČeskoslovensko Československo
Délka36 min
Žánrkomedie
RežieLadislav Rychman
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleJiří Sovák, Jiřina Bohdalová
Výroba a distribuce
Premiéra1985
Stalo se jedné neděle na ČSFDFDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Stalo se jedné neděle je československá televizní komedie z roku 1985 režírovaná Ladislavem Rychmanem.

Děj[editovat | editovat zdroj]

V neděli se koná okresní výstava psů. Jedním z pořadatelů je kapitán ve výslužbě, kterému paní Malá přijde oznámit, že jí někdo ukradl kabelku. Do pátrání po kabelce se mu připlete pejskařka a amatérská spisovatelka paní Javorská.

Protože za chvíli zmizí druhá kabelka, kapitán ve výslužbě se rozhodne nastražit past. Při hlídání je chycen známý zlodějíček, který ale o krádeži první kabelky nic neví. Kapitán ve výslužbě požádá majitele vlčáků, aby hlídkovali a kabelka je nastražena znovu. Prodavač občerstvení je požádán, aby kdyby něco viděl, zapískal na píšťalku. Kabelka se ale ztratí bez toho, aby si někdo všiml, kdo ji odnesl. Prodavač občerstvení také zjistí, že mu zmizela peněženka. Kapitán se rozhodne hlídací akci odvolat. Kapitán ve výslužbě potom najde i držadlo od jedné z kabelek nedaleko doupěte psa prodavače občerstvení.

Je nastražena další kabelka a všichni v její blízkosti jsou požádáni, aby se dívali opačným směrem, než je kabelka. Kabelka opět zmizí a ukáže se, že všechny kabelky i peněženku odnesl pes prodavače občerstvení.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Jiří Sovák kapitán ve výslužbě
Jiřina Bohdalová paní Javorská
Marie Málková paní Malá
Ljuba Skořepová
Jiří Wimmer
Zdeněk Dítě
Otto Šimánek
Karel Urbánek
Lubomír Bryg
Mirko Musil
Monika Kobrová

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]