Diskuse s wikipedistou:Podroužek: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Podroužek v tématu „Otázka od uživatele Mistasa: Olešenka (potok) (26. 10. 2020, 20:59)
Smazaný obsah Přidaný obsah
Odpověď
Řádek 122: Řádek 122:
Zdravím,
Zdravím,
snažím se přemístit obrázek v článku. Vše vypadá v pořádku, ale když pustím myš, obrázek sedí jako přišitý tam, kde ho nechci. --[[Wikipedista:Mistasa|Mistasa]] ([[Diskuse s wikipedistou:Mistasa|diskuse]]) 26. 10. 2020, 20:59 (CET)
snažím se přemístit obrázek v článku. Vše vypadá v pořádku, ale když pustím myš, obrázek sedí jako přišitý tam, kde ho nechci. --[[Wikipedista:Mistasa|Mistasa]] ([[Diskuse s wikipedistou:Mistasa|diskuse]]) 26. 10. 2020, 20:59 (CET)
{{Odpověď|Mistasa}} Dobrý den, děkuji za otázku. Žádný obrázek v článku [[Olešenka (potok)]] není. Tak nevím, který obrázek chcete přemístit? Prosím o upřesnění. Děkuji. --[[Wikipedista:Podroužek|Podroužek]] ([[Diskuse s wikipedistou:Podroužek|diskuse]]) 26. 10. 2020, 21:04 (CET)
:{{Odpověď|Mistasa}} Dobrý den, děkuji za otázku. Žádný obrázek v článku [[Olešenka (potok)]] není. Tak nevím, který obrázek chcete přemístit? Prosím o upřesnění. Děkuji. --[[Wikipedista:Podroužek|Podroužek]] ([[Diskuse s wikipedistou:Podroužek|diskuse]]) 26. 10. 2020, 21:04 (CET)

Verze z 26. 10. 2020, 22:05

Archivy
Archivy

Editační tipy budou nově preferovat vizuální editor

Milé kolegyně, milí kolegové,

tým Growth Nadace Wikimedia před časem na českou Wikipedii nasadil Editační tipy, které mají nováčkům doporučit úkoly, kterým by se mohli věnovat. Zároveň jim poskytuje tipy potřebné k tomu, aby nováčci úkol bezchybně dokončili.

Na projektu i nadále pracujeme, a tento týden bude nasazena změna, díky které se bude nováčkům vždy otvírat při kliknutí na editační tip vizuální editor, a to i na mobilu (kde je doposud wikitextový editor jako výchozí). To by mělo usnadnit nováčkům plnění editačních tipů i na mobilu, což je zvláště pro některé země, kde nejsou počítače tolik rozšířené, velmi důležité.

Rád bych vás proto všechny požádal, abyste při odpovídání na otázky nováčků používali výhradně návody a odkazy vhodné pro vizuální editor, abychom nováčka nezmátli ještě víc :-).

V případě, že byste měli jakékoliv dotazy, napište mi, prosím.

S pozdravem,
Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 1. 7. 2020, 09:47 (CEST)Odpovědět

Nástroj pro odpověď bude brzy nasazen na české Wikipedii

Milé kolegyně, milí kolegové,

tým Editing Nadace Wikimedia vyvíjí nástroj pro odpověď, který výrazně nováčkům zjednoduší přispívání do diskusí. V každé diskusi se pak objeví tlačítko odpovědět, který vyvolá editor, kde můžete snadno napsat svou odpověď.

Příští týden je v plánu tento nástroj nasadit na českou Wikipedii jako beta funkci - pouze uživatelé, kteří si funkci aktivují v nastavení, ji budou moci využívat. Tuto funkci si můžete vyzkoušet prostřednictvím tohoto odkazu. K plánu nasazení se můžete vyjádřit pod technickou lípou.

Než bude tento nástroj nasazen pro všechny nováčky (zatím není známo, kdy tak bude), můžou si mentoři (i kdokoliv jiný) vložit tlačítko Aktivovat nástroj pro odpověď, a to pomocí šablony {{Nástroj pro odpověď}}. V případě, že si všimnete jakékoliv chyby nástroje, prosím, napište mi, anebo vytvořte hlášení na Phabricatoru.

Ať se daří, --Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 31. 7. 2020, 19:12 (CEST)Odpovědět

[důležité] Panel Potřebuji pomoc brzy začne využívat přiřazeného mentora

Milé kolegyně, milí kolegové,

jak nejspíše víte, Panel Potřebuji pomoc umožňuje nováčkům klást otázky, se kterými si sami nevědí rady, a to zároveň při editování článku. Zkušenosti týmu Growth Nadace Wikimedia zároveň ukazují, že nováčci mají větší tendenci klást otázky, pokud vědí, kdo je na druhé straně obrazovky – tj. mechanismus přiřazeného mentora funguje lépe, než zeptám se "prostě někoho z Wikipedie"

Z tohoto důvodu se Nadace Wikimedia rozhodla vyzkoušet, jak bude fungovat, když panel Potřebuji pomoc bude otázky posílat přiřazenému mentorovi namísto toho, aby byla otázka zodpovězena na stránce Potřebuji pomoc. Jelikož mentorství funguje nejlépe na české Wikipedii, byla pro tento experiment vybrána právě ta.

TLDR: Pro mentory tato změna bude znamenat, že obdrží o něco málo otázek více, než doposud.

Pokud vás něco ohledně tohoto experimentu zajímá, či něco o celém nováčkovském projektu, budu rád, když se mi ozvete na mé diskusní stránce, či skrz e-mail murbanec-ctr@wikimedia.org.

Díky za to, co pro Wikipedii děláte,
--Martin Urbanec (diskuse) 7. 8. 2020, 16:00 (CEST)Odpovědět

Growth team newsletter 14

7. 9. 2020, 11:33 (CEST)

Otázka od uživatele Jitka šustková: Wikipedista:Podroužek (17. 9. 2020, 18:52)

jitka šustková --Jitka šustková (diskuse) 17. 9. 2020, 18:52 (CEST)Odpovědět

@Jitka šustková Dobrý den, vítám vás na české Wikipedii s čím potřebujete pomoci ? --Podroužek (diskuse) 17. 9. 2020, 20:07 (CEST)Odpovědět

Otázka od uživatele JAN.SCHELLONG: Diskuse:Most metra Rajská zahrada – Černý Most (22. 9. 2020, 13:29)

JAK SE POSTAVYLO ČERNY MOST --JAN.SCHELLONG (diskuse) 22. 9. 2020, 13:29 (CEST)Odpovědět

@JAN.SCHELLONG Dobrý den, Černý Most a Centrum Černý most se postavilo velice rychle a dobře. Ještě nějaké otázky ? --Podroužek (diskuse) 22. 9. 2020, 13:42 (CEST)Odpovědět
@JAN.SCHELLONG: Ještě doplním Most metra Rajská zahrada – Černý Most se postavil podle zadaného projektu. --Podroužek (diskuse) 22. 9. 2020, 13:47 (CEST)Odpovědět

Theodor Pártl

Dobrý den, děkuji za editaci článku Theodor Pártl. S pozdravem a srdečným díkem Heidegger (diskuse) 5. 10. 2020, 08:25 (CEST)František HajdekrOdpovědět

@Heidegger: Dobrý den, děkuji za poděkování. Já vám zase děkuji za nový článek. Mám k vám prosbu. V článku Theodor Pártl jste odstavec Sbormistrovská činnost opsal doslova z této webové stránky. V odstavci Život jste část taky opsal doslova. Uvádím zkopírovaný text:
  1. S praktickou sbormistrovskou činností začal roku 1959 vytvořením hudebně pěveckého sboru na Základní devítileté škole ve Vlachově Březí, který vedl až do června 1963. V únoru 1963 založil na Střední pedagogické škole v Prachaticích Pěvecký sbor jihočeských učitelek (od roku 1993 při Biskupském gymnáziu v Českých Budějovicích), který vedl až do roku 2020. Od roku 2013 se na vedení sboru stále větší měrou podílela rovněž Mgr. Anna Voříšková.
  2. Vystudoval gymnázium v Prachaticích, první hudební vzdělání získal u lidových hudebníků Vojtěcha Hrona, Josefa Koreše a u svého strýce Františka Pártla.Hudební výchovu studoval na Pedagogické fakultě v Českých Budějovicích u Miroslava Hofmana a na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci u Roberta Smetany, Vladimíra Hudce, Libora Melkuse, Pavla Čotka a Luďka Zenkla.
To bohužel nejde. Prosím o předělání textu. Děkuji za pochopení. S pozdravem --Podroužek (diskuse) 5. 10. 2020, 08:38 (CEST)Odpovědět

Wikipedista III. třídy

@MIGORMCZ:Moc děkuji, ani jsem si nevšiml. Když si to tak čtu tak mám pocit že jsem nějak starší. Nemáš tam něco takového že jsem čerství maturant? Díky. --Podroužek (diskuse) 22. 10. 2020, 08:41 (CEST)Odpovědět

@Podroužek: Ne, na maturitu nic takového není, ale co se týče wiki, tak třeba to jednou dotáhneš na Platinovou medaili velmistra Wikipedie. --MIGORMCZ (diskuse) 22. 10. 2020, 09:10 (CEST)Odpovědět

Otázka od uživatele Mistasa: Olešenka (potok) (26. 10. 2020, 20:59)

Zdravím, snažím se přemístit obrázek v článku. Vše vypadá v pořádku, ale když pustím myš, obrázek sedí jako přišitý tam, kde ho nechci. --Mistasa (diskuse) 26. 10. 2020, 20:59 (CET)Odpovědět

@Mistasa: Dobrý den, děkuji za otázku. Žádný obrázek v článku Olešenka (potok) není. Tak nevím, který obrázek chcete přemístit? Prosím o upřesnění. Děkuji. --Podroužek (diskuse) 26. 10. 2020, 21:04 (CET)Odpovědět