Přeskočit na obsah

Tři bratři (film): Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Bez shrnutí editace
značka: možné subjektivní formulace
Řádek 28: Řádek 28:
}}
}}


'''''Tři bratři''''' ([[2014]]) je nová pohádka režiséra [[Jan Svěrák|Jana Svěráka]]. .
'''''Tři bratři''''' ([[2014]]) je chystaný český film režiséra [[Jan Svěrák|Jana Svěráka]]. Jedná se o hudební pohádku [[Jaroslav Uhlíř|Jaroslava Uhlíře]] a [[Zdeněk Svěrák|Zdeňka Svěráka]] (''Budulínek'', ''Karkulka'', ''O dvanácti měsíčkách'' a ''Šípková Růženka''), které jsou na repertoáru [[Národní divadlo|Národního divadla v Praze]].<ref name=borovan>Borovan.cz: Svěrák získal pro nový film dánské koproducenty. [[17. květen|17. května]] [[2013]]. [http://www.borovan.cz/4747/sverak-ziskal-pro-novy-film-danske-koproducenty Dostupné online.]</ref> Místo další miniopery ''Budulínek'' doplní film čtvrtý příběh o třech bratrech, který ostatní vyprávěné pohádky propojí.<ref>SPÁČILOVÁ, Mirka: Dyk a Klus si zahrají a zazpívají ve Svěrákově pohádce Tři bratři. ''[[iDNES.cz]]'' [[7. srpen|7. srpna]] [[2013]]. [cit. 2013-08-12]. [http://kultura.idnes.cz/dyk-a-klus-v-pohadce-tri-bratri-del-/filmvideo.aspx?c=A130807_093950_filmvideo_ts Dostupné online.]</ref>

Sourozenci při svém putování jako kouzlem vstupují do slavných pohádek, ve kterých je čeká mnoho nástrah, nečekaných příhod a možná také láska…

Filmová pohádka Tři bratři nabízí spoustu dobrodružství, překvapivých situací, ale také laskavého humoru. Děj filmu, včetně známých a oblíbených písniček, které ve filmu zazní, pochází z pera [[Jaroslav Uhlíř|Jaroslava Uhlíře]] a [[Zdeněk Svěrák|Zdeňka Svěráka]] .<ref>SPÁČILOVÁ, Mirka: Dyk a Klus si zahrají a zazpívají ve Svěrákově pohádce Tři bratři. ''[[iDNES.cz]]'' [[7. srpen|7. srpna]] [[2013]]. [cit. 2013-08-12]. [http://kultura.idnes.cz/dyk-a-klus-v-pohadce-tri-bratri-del-/filmvideo.aspx?c=A130807_093950_filmvideo_ts Dostupné online.]</ref>
Tři bratři ([[Tomáš Klus]], [[Vojtěch Dyk]], [[Zdeněk Piškula]]) se vydávají do světa na zkušenou, aby si našli nevěsty a rodiče jim mohli předat hospodářství.


Režie se ujal [[Jan Svěrák|Jana Svěráka]], který již dlouho hledal vhodný pohádkový námět, na kterém by mohl spolupracovat se svým otcem. Nabídku podílet se na filmu jednoho z nejúspěšnějších českých režisérů posledních let přijali [[Tomáš Klus]], [[Vojtěch Dyk]], [[Zdeněk Piškula]], [[Jiří Lábus]], [[Zuzana Norisová]], [[David Matásek]], [[Ivana Chýlková]], [[Oldřich Kaiser]], [[Miroslav Táborský]] a [[Zdeněk Svěrák]] v roli vypravěče. V roli dvanácti měsíců se představí mj. [[Bolek Polívka]], [[Miroslav Vladyka]], [[Miroslav Hanuš]], [[Oldřich Vlach]], a mnoho dalších skvělých herců.


Ve filmu hrají [[Tomáš Klus]], [[Vojtěch Dyk]], [[Zdeněk Piškula]], [[Jiří Lábus]], [[Zuzana Norisová]], [[David Matásek]], [[Ivana Chýlková]], [[Sabina Rojková]], [[Oldřich Kaiser]], [[Miroslav Táborský]] a [[Zdeněk Svěrák]] v roli vypravěče. V roli dvanácti měsíců se představí mj. [[Bolek Polívka]], [[Miroslav Vladyka]], [[Miroslav Hanuš]], [[Oldřich Vlach]], [[Václav Helšus]].


== Výroba ==
== Výroba ==

Verze z 6. 5. 2014, 12:22

Tři bratři
Původní názevTři bratři
Země původuČesko
Dánsko
Jazykčeština
Žánrpohádka / muzikál / komedie
NámětZdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř
(televizní minioperky)
ScénářZdeněk Svěrák
RežieJan Svěrák
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleTomáš Klus
Vojtěch Dyk
Zdeněk Piškula
Oldřich Kaiser
Jiří Lábus
Sabina Rojková
Ivana Chýlková
HudbaJaroslav Uhlíř – původní písně
Michal Novinski – úprava písní, soundtrack
KameraVladimír Smutný
ArchitektJan Vlasák
Výroba a distribuce
Premiéraplán: 14. srpna 2014
Produkční společnostBiograf Jan Svěrák
DistribuceBioscop
Tři bratři na FP
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Tři bratři (2014) je nová pohádka režiséra Jana Svěráka. .

Sourozenci při svém putování jako kouzlem vstupují do slavných pohádek, ve kterých je čeká mnoho nástrah, nečekaných příhod a možná také láska…

Filmová pohádka Tři bratři nabízí spoustu dobrodružství, překvapivých situací, ale také laskavého humoru. Děj filmu, včetně známých a oblíbených písniček, které ve filmu zazní, pochází z pera Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka .[1] Tři bratři (Tomáš Klus, Vojtěch Dyk, Zdeněk Piškula) se vydávají do světa na zkušenou, aby si našli nevěsty a rodiče jim mohli předat hospodářství.


Režie se ujal Jana Svěráka, který již dlouho hledal vhodný pohádkový námět, na kterém by mohl spolupracovat se svým otcem. Nabídku podílet se na filmu jednoho z nejúspěšnějších českých režisérů posledních let přijali Tomáš Klus, Vojtěch Dyk, Zdeněk Piškula, Jiří Lábus, Zuzana Norisová, David Matásek, Ivana Chýlková, Oldřich Kaiser, Miroslav Táborský a Zdeněk Svěrák v roli vypravěče. V roli dvanácti měsíců se představí mj. Bolek Polívka, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Oldřich Vlach, a mnoho dalších skvělých herců.


Výroba

Natáčení probíhalo od června[2] do října 2013 mj. v obci Ledčice, na zámku Žleby, také u Čestic, v Hluboké nad Vltavou, ve Velharticích a na Děčínském Sněžníku. Na přelomu ledna a února 2014 se dotáčela pohádka O dvanácti měsíčkách na Ještědu.[3][4]

Obsazení

Tomáš Klus Jan
Vojtěch Dyk Pepa
Zdeněk Piškula Matěj

Reference

  1. SPÁČILOVÁ, Mirka: Dyk a Klus si zahrají a zazpívají ve Svěrákově pohádce Tři bratři. iDNES.cz 7. srpna 2013. [cit. 2013-08-12]. Dostupné online.
  2. Chybná citace: Chyba v tagu <ref>; citaci označené borovan není určen žádný text
  3. DAVIDOVÁ, Jitka a DADÁKOVÁ, Markéta: Mám pocit, jako bych ani nebyl v práci, říká Klus o natáčení pohádky. iDNES.cz 8. srpna 2013. [cit. 2013-08-13]. Dostupné online.
  4. LANGROVÁ, Hana: REPORTÁŽ: Jan Svěrák točil na Ještědu i ve vichřici. Deník.cz 3. února 2014. [cit. 2014-02-09]. Dostupné online.

Externí odkazy