Wikipedie:Adventní Wikivšem: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
mBez shrnutí editace
Bez shrnutí editace
značka: revertováno
Řádek 1: Řádek 1:
{{DISPLAYTITLE:Wikipedie:Adventní Wikivšem}}

__NOTOC__
__NOTOC__



Verze z 23. 11. 2020, 11:23


Adventní Wikivšem je druhé kolo výzvy Wikivšem pro editory české Wikipedie, kterou organizujeme kvůli druhé vlně pandemie covidu-19 v Česku. Apelujeme na dobrovolné zaregistrované editory, aby se během nuceného pobytu doma zapojili do tvorby největší české encyklopedie. Výzva je volně inspirovaná výzvou #100wikidays. Výzva není tematicky omezená! Ti, kteří vytrvají, budou odměněni originálním wikivyznamenáním.

Chcete se zapojit a nevíte jak? Zkoušíte editovat Wikipedii poprvé? Nebojte se a pojďte do toho! Zaregistrujte se a podívejte se, jak editovat stránku a na často kladené dotazy k Wikipedii. Nebojte se, že něco zkazíte. Pokud si nebudete vědět rady, požádejte o pomoc komunitu, zkušení mentoři vám rádi poradí, jak dál.



FAQ

Proč?
Protože kvůli nouzovému stavu a dalším opatřením v souvislosti s druhou vlnou nemoci covid-19 zůstává řada lidí doma, mnoho adventních zvyklostí jako třeba vánočních trhy bude omezených nebo zrušených. A přitom se lidé mohou řadu věcí dozvídat při editaci nových článků pro největší internetovou encyklopedii – Wikipedii.
Jak?
Stačí se zapsat na této stránce (ve spodní části s názvem Účastníci připojit svůj podpis(--~~~~), psát články a evidovat je.
Kam?
Poté, co jsme na jaře 2020 překonali metu 450 000 článků na české Wikipedii, míříme k 500 000 článků, což může být zajímavá motivace.
Kdy?
Kdykoliv, když máte čas (a chuť!), Wikipedie v nouzovém stavu není!
Jak dlouho?
Od 23.11.2020 do 24.12.2020
Kolik?
Za tuto dobu napište 24 článků.
Začínáme dříve než první adventní den, aby wikipedistky, které se zapojí, stihly ještě předvánoční úklid a péct cukroví. :-)
Co?
Psaní nových článků na české Wikipedii. Inspirovat se můžete níže. Započítávají se i články napsané v rámci asijského měsíce. Také se můžete inspirovat i nadcházejícími Vánocemi a popisovat třeba české vánoční cukroví nebo vánoční tradice, jídlo i vánoční pochutiny v různých zemích.
Bude také skvělé, když rozšíříte také nějaký Pahýl na hezký článek.

Pravidla

  • Nepodvádějte! (podváděli byste jen sami sebe)
  • Vychutnejte si a sdílejte radost z tvorby největší encyklopedie současnosti!
    • Můžete použít hashtag #Adventní Wikivšem ve shrnutích editací nebo na sociálních sítích.

Cena

  • Originální vánoční Wikivyznamenání - podoba vyznamenání bude odhalena na Štědrý den.
  • Navíc 1 vylosovaný úspěšný účastník dostane originální PF 2021, které zašleme nebo osobně předáme výherci.

Návrhy témat k psaní nových článků



Napadají vás další témata, která nemají článek? Nebojte se tuto stránku editovat a přidávat do seznamu!


Účastníci