Přeskočit na obsah

Otto Pavlů

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
plk. Otto Pavlů
Narození28. prosince 1915
Dolení Paseky
Rakousko-UherskoRakousko-Uhersko Rakousko-Uhersko
Úmrtí28. dubna 1943
severně od souostroví Sept-Îles
FrancieFrancie Francie
Příčina úmrtísestřelen
Místo pohřbenítělo nenalezeno
Národnostčeská
Povoláníarmádní pilot
ZaměstnavateléČeskoslovenská armáda, Royal Air Force
Znám jakoos. č. L-303, RAF 787702, 117614
RodičeMilada Pavlů
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Otto Pavlů (28. prosince 1915 Dolení Paseky28. dubna 1943 severně od souostroví Sept Isles) byl český pilot 310. československé stíhací perutě RAF.

Před druhou světovou válkou

[editovat | editovat zdroj]

Otto Pavlů se narodil 28. prosince 1915 v Doleních Pasekách na Liberecku v rodině obuvníka jako šesté dítě. Otec mu zemřel v pěti letech. Ve Světlé pod Ještědem vychodil obecnou školu, v Českém Dubu tři ročníky měšťanské školy a ve dvou ročnících školy pokračovací se vyučil krejčím. Byl členem Sokola. V rámci akce 1000 nových pilotů republice nastoupil v roce 1935 do Školy pro odborný dorost letectva v Prostějově, které zdárně dokončil v roce 1937. Následně sloužil u Leteckého pluku 4 v Pardubicích. Dosáhl hodnosti desátníka.

Druhá světová válka

[editovat | editovat zdroj]

Po německé okupaci v březnu 1939 opustil Otto Pavlů v prostoru Moravské Ostravy ilegálně Protektorát Čechy a Morava a v Polsku se přihlásil do zde vznikající československé zahraniční jednotky. Pokračoval do Francie, kde podepsal závazek o vstupu do cizinecké legie. Po vypuknutí druhé světové války z něj byl propuštěn a zařazen do armádního letectva. V Chartres se mezi zářím 1939 a březnem 1940 přeškolil na francouzskou leteckou techniku. Jako příslušník stíhací jednotky GC II/3 se zúčastnil bitvy o Francii postupně na strojích Morane-Saulnier MS.406 a Dewoitine D.520. Mj. bojoval v letecké bitvě nad Dunkerkem, ze kterého byl evakuován britský expediční sbor. V závěrečné fázi střetu jeho jednotka přeletěla Středozemní moře do Alžíru. Na své konto si ve Francii zapsal podíl na jednom sestřelu.

Spojené království

[editovat | editovat zdroj]

Po pádu Francie v červnu 1940 se Otto Pavlů přes Casablancu a Gibraltar evakuoval do Spojeného království. Zde byl 14. srpna 1940 přijat do Royal Air Force a na začátku října zařazen do 1. perutě. Jako denní i noční stíhač se zúčastnil bitvy o Británii. Po působení v 1. peruti bojoval postupně v 54., 222., 65. a opět 1. peruti. Dne 25. července 1942 ukončil operační turnus a byl pověřován neoperačními úkoly. Dne 3. února 1943 nastoupil další operační turnus u 310. československé stíhací perutě. Dne 28. dubna 1943 se nevrátil z operačního letu, jehož úkolem byl doprovod bitevních letounů k souostroví Sept-Îles při severním pobřeží Bretaně, kde byl napaden nepřátelský lodní konvoj. Jeho stroj Supermarine Spitfire Mk.Vc EE635 NN-C byl zasažen protiletadlovou palbou přímo do kabiny a zřítil se asi 32 kilometrů severně od souostroví. Tělo Otty Pavlů moře nevyplavilo.

Vyznamenání

[editovat | editovat zdroj]

Posmrtná ocenění

[editovat | editovat zdroj]
  • Otto Pavlů byl v roce 1947 in memoriam povýšen do hodnosti nadporučíka a v roce 1991 do hodnosti plukovníka

Literatura

[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy

[editovat | editovat zdroj]