Diskuse s wikipedistou:Sherry-Bilovice

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Kuvaly 12:17, 17. 2. 2008 (UTC)


MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Bílovice nad Svitavou, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

Vymazala jsem všechny vaše editace, pokud něco z toho bylo vaše vlastní dílo, vraťe to klidně zpátky. Bohužel nelze kopírovat ani z obecních webů. Ovšem, kdyby se vám povedlo získat povolení, bylo by to skvělé. Vanessa 15:46, 19. 2. 2008 (UTC)

Tak jsem poslal OTRS žádost o vrácení téměř celého obsahu, který jsem přidal na stránku. Obsah jsem tam zkopíroval ze své vlastní autorské stránky www.bilovice.info.

Wikipedista:Sherry

Pozor na psaní odkazů. správně je [[Jméno článku|text]], tedy [[Svitava|Svitavy]], nikoliv [[Text|jméno]] ([[Svitavy|Svitava]]) jak jste napsal vy. Vanessa 17:33, 21. 2. 2008 (UTC)

Den otců[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Den otců, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Harold (diskuse) 26. 4. 2012, 08:14 (UTC)

CAPTCHA help[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku CAPTCHA Help. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Sherry (diskuse) 15. 7. 2013, 10:08 (UTC)

Skener webu[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Skener webu. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Sherry (diskuse) 15. 7. 2013, 10:09 (UTC)

Bílovice nad Svitavou[editovat zdroj]

Dobrý den. Vkládat do článku odkaz na svůj web je podle WP:EO#Na co obvykle neodkazovat nevhodné. V tomto případě je navíc tato forma chybná: jako informatik, jak uvádíte na své uživatelské stránce, byste si mohl všimnout, že se pak v článku objevilo chybové hlášení "Chybná citace Nalezena značka <ref> bez příslušné značky <references/>.", na což jste nijak nebral ohled. Jinak sekce "Reference" slouží pro zdrojování konkrétních informací, váš odkaz ale nic nezdrojoval, byl to pouze odkaz, tedy patřící do sekce "Externí odkazy" bez tagu <ref></ref>. Nicméně jsem jej odstranil úplně. Na vašich stránkách jsem totiž nenalezl téměř žádný rozšiřující encyklopedický obsah, fakticky se jedná pouze o rozcestník webových stránek, v mnoha částech navíc dlouhodobě neaktualizovaný či s nefunkčními odkazy. Díky za pochopení. --Harold (diskuse) 9. 7. 2014, 15:37 (UTC)

Dobrý den, nepovažuji to vkládání dokazu an svůj web, protože o velké většině webů se dá říct, že ho administruje či tvoří jeden člověk :-). Co se týče hlášky, tak jsem si jí všiml, ale nepřikládal jsem jí důležitost, když jsem JEN vrátil předchozí stav kliknutím na "předchozí verzi". Myslel jsem si, že se to netýká mého odkazu. Je fekt, že jsem neměl jasný důvod (nechtěl) to dávat do referencí, ale do odkazů. Z mého pohledu testera webových aplikací mi ta editace obsahu při řešení odmítnutých změn přijde málo přehledná editace obsahu pro uživatele (chyběl mi tam online náhled).
Za dost rozšiřující obsah považuji fotografie z Bílovic a blízkého okolí, které občas přibydou (někdy přímo a někdy odkazem na FB galerii například), dále historické katastrální mapy, letecké snímky (1999, 2003), informace o pravidelných sportovních aktivitách (stolní tenis, atletika, sokolský rozvrh sice starší, ale více méně platný), odkazy na sportovní a volnočasové aktivity jsou podle mne dost užitečné v dnešní době. Informace nehledají jen turisté (návštěvníci), kteří mají přijet, ale také obyvatelé hledané obce.
Také mi přišlo divný, že u vaší reakce (odpovědi) nevidím žádný odkaz odpovědět, ale jen odkaz na vaše diskuze. Proč se nezobrazuje odkaz na přímou odpověd? --Sherry (diskuse) 9. 7. 2014, 18:35 (UTC)

Ono je jedno, za co to vy považujete, ono to vkládání a prosazování odkazu na vlastní web je. Ke stránkám se otevřeně hlásíte (jak na nich, tak při editaci Wikipedie), co to je pak jiného, než vědomé odkazování na vlastní web... Jinak chybové hlášení se tam objevilo už ve vaší minulé editaci, ani toho jste si bohužel nevšiml.
Opravdu myslíte, že obyvatelé obce hledají informace o tom, kdy se bude další fotbalový zápas místního klubu, na Wikipedii? Nebo dokonce že budou nejprve hledat vůbec odkaz v článku na Wikipedii, aby se dostali na nějaké další stránky? Takto podle mě encyklopedie vůbec nefunguje.
Opakuji, Váš web je z větší části tvořen pouze odkazy na další stránky, žádný pořádný rozšiřující encyklopedický obsah tam nemáte. Bohužel pořád tedy nevidím důvod na stránky odkazovat, vaše vyjádření mě zkrátka nijak nepřesvědčilo.
Další věc: Bílovická farnost má svůj vlastní článek, odkaz na její webové stránky tam je, čili duplicitní vkládání odkazu do článku o obci je nevhodné, proto jej odstraním.
Poslednímu dotazu nerozumím. Odpovíte tam, kde chcete reagovat na něco konkrétního.
Vzhledem k tomu, že momentálně nemám chuť se tímto sporem více zabývat, tak ustupuji. Nicméně zkuste popřemýšlet o tom, co je cílem encyklopedie, jestli vytvářet něco trvalého a nadčasového, nebo odkazovat na různé aktualitky, co se kdy a kde v obci stalo... --Harold (diskuse) 9. 7. 2014, 17:28 (UTC)
Poslední dotaz se týká toho, že mám otevřenou stránku svých diskuzí (https://cs.wikipedia.org/wiki/Diskuse_s_wikipedistou:Sherry) a každý příspěvěk končí "--jméno (diskuse) datum", ale čekal bych tam navíc odkaz "Odpovědět" místo odpovídání formou editace zdroje :-(. Ale chápu, že za to nemůžete vy, ale programátoři a návrháři wikipedie.
Co se týče obsahu wikipedie, tak je to holt věc osobního názoru. Něpřistupoval bych k ní jako ke klasické papírové encyklopii, co se týče povoleného obsahu, ale výrazně bych se tam snažil využit provázanosti informací na internetu.
Co se týče hledání informací, tak jsem nemyslel tak úplně přímé hledání na wikipedii, ale hledání přes vyhledávače (Google, Bing, ...), které velmi často zobrazují wikipedický obsah či odkazy na předních místech (prvních stránkách nalezených) cílů. Rád si o tom podiskutuji více, ale online formou jako např. na FB nebo na Skype, mohu snadno a rychli odpovídat :-) než tady. Na FB jsem jako Martin Sherry Šerák a na Skype mám dsb.serak.

Váš účet bude přejmenován[editovat zdroj]

17. 3. 2015, 23:47 (CET)

Přejmenováno[editovat zdroj]

19. 4. 2015, 05:15 (CEST)