Diskuse s wikipedistou:Peter Lengsfeld

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, vřelé díky za editace článků kolem kapely Abstract. K těm článkům jen jediná věcička, kdybyste mohl při zakládání hudebních článků těsně nad kategorie resp. {{DEFAULTSORT}} vkládat odkaz na Portál:Hudba (vložením šablony {{Portály|Hudba}}) Když budete mít zájem, můžete se na portál i kouknout, společně s s WikiProjektem sdružuje editory, kteří se věnují hudebním tématům zde na Wikipedii. Teď ještě slíbené vysvětlení ke kategorii Alba skupiny Abstract. Změnil jsem ten hlavní článek na neexistující diskografii, protože to je hlavní článek té kategorie. Nejlepší by bylo, kdyby byla vytvořena kategorie:Abstract, kde by byl článek o kapele jako hlavní článek a kromě toho by tam byla zařazena jako podkategorie ta Vámi vytvořená "Alba skupiny Abstract". Kdyby Vám něco nebylo jasné, nebo byste potřeboval nějakou pomoc, klidně se na mne obraťte. Srdečně --Mates (diskuse) 12. 12. 2013, 21:56 (UTC)

Pozor na neutrální pohled[editovat zdroj]

Ještě jednou dobrý večer. Teď jsem si při vytváření navigační šablony všiml, že jste frontmanem kapely (tedy pokud není Váš login jen zavádějící). V podstatě v tom není zas takový problém, pokud je doložena Wp:Encyklopedická významnost, ale musím Vás upozornit a poprosit Vás, abyste si pozorně přečetl stránky Wp:Nezaujatý úhel pohledu, Wp:Autobiografie a Wp:Propagační článek. Jsou tam užitečné rady, jak postupovat při editaci, když hrozí něco ve smyslu střetu zájmů. Kdykoliv se může stát, že by se v nějaké sekci "Hudební styl" nebo "Hudební kritika" objevila i negativní hodnocení z řad některých hudebních kritiků vůči Vám. To budete muset překousnout, pokud bude kritika podepřena věrohodným zdrojem. Na druhou stranu tím vstupuje do hry možnost uvolnění více obrázků do článků o kapele, což by byl velký přínos. Ještě jsem koukal, že album Fragmenthea bylo vydáno v roce 2000 a poté 2005, asi by bylo dobré zvážit, zda je nutné mít pro obě vydání článek. Osobně si myslím, že postačí v pilotním článku o albu 2000 zmínka o jeho re-editované verzi 2005. S pozdravem --Mates (diskuse) 12. 12. 2013, 23:19 (UTC)

Instrumental Emotions[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Instrumental Emotions. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Harold (diskuse) 13. 12. 2013, 16:29 (UTC)


Dobrý den, děkuji Vám za napsání a upozornění. Nejedná se o bezvýznamné články protože pojednávají o vůbec prvních instrumentálních metalových hudebních albumech ve slovenském undegroundu a na území bývalého Československa. Z doplňováním zdrojů z této doby je poněkud problém protože většina hudebních zinu ve kterých byli psány recenze v té době ještě nebyla na internetu. Jestli se povede je ručně dohledat budou doplněné do referencí. Jestli se domníváte, že stránky pro samostatná alba nemají obsahový význam můžeme se domluvit tak,že jednotlivý obsah stránek převedu do souhrnné stránky : Diskografie skupiny Abstract pojednávajících komplexně o všech albech skupiny Abstract. Předem děkuji za vaši odpověď. S pozdravem --Peter Lengsfeld (diskuse) 13. 12. 2013, 19:45 (UTC)

Osobně s oficiálně vydanými alby nemám problém, avšak u demonahrávek vydaných vlastním nákladem si myslím, že je nutné doložení jejich encyklopedické významnosti. Oborové doporučení WP:Významnost (hudba) přímo uvádí, že dema mají mít článek pouze v případě, že se jedná o něco speciálního a toto "speciální" se zakládá na informacích z nezávislých zdrojů. Jestli dohledáte o těch demonahrávkách nějaké, na kapele nezávislé články v hudebních časopisech, tím by se to vyřešilo. Pokud ne, tak sloučení do diskografie je možné řešení (oficiální alba by myslím články mít mohla, ideální by bylo u nich uvést odkaz aspoň na nějakou recenzi). --Harold (diskuse) 13. 12. 2013, 21:07 (UTC)

Aestuum II. (MCMXCVIII)[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Aestuum II. (MCMXCVIII). Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Harold (diskuse) 13. 12. 2013, 16:29 (UTC)