Diskuse s wikipedistou:Pastorius/Archiv6

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie


Zdravím. Nepopírám, že mezi správci jsou zvláštní lidé. A nepopírám ani, že mají občas zvláštní metody. I když se třeba narozdíl od Vás domnívám, že tam co dělat mají. Koneckonců byli tam zvoleni. Domnívat se ovšem, že cokoliv je pokusem udělat vše horší a pokud možno Wikipedii a nejlépe celý svět (to už přeháním, samozřejmě, ale princip je stejný) ovládnout je trochu směšné. K různým židozednářským spikleneckým teoriím o ovládnutí světa má podobný způsob uvažování z komparativního hlediska velmi blízko. Snad ještě bych se mohl domnívat, že tomu tak je kdybych lidi jež nazýváte individui osobně v převážné míře neznal.

Víte dobře, že stane-li se člověk správcem, nemusí „být členem nějaké party“ ve smyslu názorové a metodové shody s ostatními správci. Na ostatních správcích nejste jako správce nijak závislý. Nejste, pokud nechcete. Důkazem může být třeba Dezidor nebo Jedudedek. Důvod který uvádíte proč správcem být nechcete tedy těžko může být potřebným argumentem. I srovnání s restauracemi IV. cenové skupiny je značně nepřípadné neboť v takové restauraci stěží získáte služby I. cenové skupiny. Správcem můžete být takovým, jakým chcete i když jste částečně omezen uživateli Wikipedie jež po Vás mohou požadovat potvrzení.

Ještě na okraj, byl by mylný i argument o tom, že proti Vám ta individua vedou jakousi kampaň. Vy děláte totéž. Nelze bez doložení posoudit, na čí straně je vina. Ale obecně platí, že pro válku a spor jsou třeba dva.

Spory by netrvaly tak dlouho, kdyby byla chyba jen na jedné straně. – François de la Rochefoucauld

--Martin Kozák 20:07, 8. 12. 2007 (UTC)

Schema orloje[editovat zdroj]

Schéma orloje

Prosím opravte ve schematu latinské nápisy v textu na wikipedii jsem to opravil.


V levé částí, která představuje východ, jsou latinské nápisy AVRORA (svítání) a ORTVS (východ Slunce). V pravé části, která představuje západ, jsou nápisy OCCASVS (západ Slunce) a CREPVSCVLVM (soumrak).

Děkuji --TeX 14:28, 29. 12. 2007 (UTC)

Sice nejsem Pastorius, ale obrázek je upraven. ;o) --Šandík 02:46, 4. 1. 2008 (UTC)

Dnes byl neregistrovaným uživatelem podepisujícím se jako hudební publicista Jaromír Merhaut odhalen text, který jste údajně téměř doslovně opsal z knihy Encyklopedie jazzu a moderní populární hudby, aniž byste citaci tohoto zdroje přiznal. Pokud se toto podezření zakládá na pravdě, je to evidentní porušení práv autorů uvedené knihy. Můžete se k tomu vyjádřit? A je takových nepřiznaných citací mezi vašimi příspěvky více? Děkuji za reakci. --Milda 20:38, 4. 4. 2008 (UTC)

Pastoribot[editovat zdroj]

Ahoj, Odebral jsem robotovi flag, protože je dlouhodobě neaktivní. V případě zájmu o znovuprovozování se ozvi. JAn 20:55, 19. 5. 2008 (UTC)

WikiProjekt Šachy[editovat zdroj]

Dobrý den, vím že editujete mj. i šachové články, proto bych vám rád nabídnul účast na WikiProjektu Šachy. Těším se na případnou spolupráci.--Duff 22:15, 6. 6. 2008 (UTC)

Vladimír Kruliš[editovat zdroj]

Ahoj, článek jsem smazal bez hlasování, myslím že nesplňoval žádné s kritérií o významnosti a ověřitelnosti a šlo o sebepropagaci. Jinak tě rád (opravdu bez ironie) zas vidím. --Tlusťa 11:35, 12. 6. 2008 (UTC)

Díky za rychlou reakci. Už jsem se bál, že ta hrůza tady bude viset týden do ukončení hlasování. Děkuji za přivítání :) --Pastorius 11:38, 12. 6. 2008 (UTC)

Klepadlo.jpg[editovat zdroj]

Zdravím, nevzpomeneš si pls kde jsi vyfotil toto klepadlo? Chystám se na rekategorizaci, tak by mě zajímalo alespoň město. Předem dík za odpověď. Jedudědek 20:49, 22. 6. 2008 (UTC)

Myslím si, že je to na Národní třídě - tady

Wikiocenění[editovat zdroj]

Za neuvěřitelnou výdrž při revertaci vandalských útoků v noci 29.6.2008. Budiž Ti to malou náplastí. Já bych to tak dlouho nevydržel. --Thomazzo 11:33, 30. 6. 2008 (UTC)

Good morning to you, is an Italian user, I have also left a message in the page of discussion of the article. Well, in Italy, France, Germany and Austria they are initiated the new episodes of the series, do I think that for the winter they will also arrive in the rest of Europe, would not it be better to adjourn some data of the article? Even taking I sprout from the editions in French, English, German and Italians? You I have addressed to, because I have seen that you have given varied contributions to the article, hoping that you can grant me, I thank you in advance. and I invite You to the share of the first European fanclun of the Kommissa Rex, that as president has the undersigned. Thanks still for the understanding --Lodewijk Vadacchino 28. 7. 2008, 10:50 (UTC)

Po přejmenování stránky prosím opravovat odkazy[editovat zdroj]

Dobrý den, Shell opravdu rozcestník potřeboval, ale je vhodné též opravovat odkazy v článcích, aby neodkazovaly na rozcestník, ale na nový název, který jste vytvořil. Už jsem jich haldu opravil, tak zkuste zbytek. Nechávat to být, je zde zvláštní nešvar. --Milan Keršláger 4. 8. 2008, 08:06 (UTC)

Všechny odkazy jsem již opravil. Tak třeba někdy příště :-) --Milan Keršláger 6. 8. 2008, 19:37 (UTC)

T.Rex vs T. Rex[editovat zdroj]

Ahoj Pastorie, vítám tě po dlouhé odmlce zpět. Protože bych chtěl předejít nedorozumění a revertovacím válkám, chtěl bych tě požádat, abys sám revertoval přesun článku z T.Rex na T. Rex i příslušnou diskuzi. Podle pravidel českého jazyka se za tečkou skutečně píše mezera, ale tento článek je o anglické skupině, je to její název a píše se to tak i na "en wiki", která je evidentně zdrojem tohoto článku, i když zakladatel článku uvádí že zdrojem je jeho blogg. Zdraví --Aqualung 6. 8. 2008, 16:46 (UTC)

Nevím. "T. Rex" je jistě předpokládanější název než T.Rex. Na německé wiki je článek s mezerou za tečkou, bez mezery tam dokonce není ani redirekt. Chtělo by to nějaký věrohodný důkaz. Anglická wiki není primární zdroj. --Pastorius 6. 8. 2008, 20:18 (UTC)

Uděluji Vám jednodenní blok za tuhle urážku. Jelikož se nejedná o první případ a mohl jsem na základě rozhodnutí arbitrů udělit blok mnohem vyšší, berte to jako poslední výstrahu. Děkuji za pochopení. -- Mercy (|) 9. 9. 2008, 14:06 (UTC)

Nezapomínejte kategorizovat[editovat zdroj]

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás poprosím, abyste každé nově vzniklá hesla vždy opatřil(a) příslušnou kategorií (popř. kategoriemi). Dělá se to připsáním [[Kategorie:Název kategorie]], například [[Kategorie:Němečtí fyzikové]] na novou řádku u konce stránky.

Proč kategorizovat?

Kategorizace článků je výhodná, protože uživatelé Wikipedie mohou hledané články procházet nejen podle jména ale též podle právě takto vytvořených kategorií. Jediným kliknutím na odkaz pod daným heslem zobrazí seznam všech článků v dané kategorii, čímž získávají kontext k tématu, které je zajímá.

Nejčastější příklady
  • U osob, u nichž je znám rok narození (a/nebo úmrtí), se přidává šablona [[Kategorie:Narození|Rok narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí|Rok úmrtí]]
  • U obcí, okresů, krajů apod. je zvykem vložit minimálně kategorii státu, do kterého patří, například [[Kategorie:Estonsko]]
  • U bibliografií osob (popř. též u cizojazyčných názvů, které uvozuje určitý člen) je možno upravit pořadí, ve kterém se tyto budou v kategoriích zobrazovat. A sice přidáním šablony {{DEFAULTSORT|Název, tak jak má být zařazen}}, například pro heslo Jiří Stanislav Guth-Jarkovský by to bylo {{DEFAULTSORT:Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav]]}}.
Další odkazy


Parapsychologie není psychotronika[editovat zdroj]

Žádám o odstranění návěstí na sloučení u hesla Psychotronika s Parapsychologii. Psychotroniku nelze slučovat s parapsychologii, oddělila se od ní definitivně v r. 1976. Psychotronika je skutečně něco jiného. Analogie chemie a alchymie, psychotronika je v úrovni chemie, parapsychologie je v úrovni alchymie. Případně jsem ochoten Vám poskytnout informaci o zdroji podle, kterého můžete solidně a snadno heslo parapsychologie zpracovat.--Badalel 29. 9. 2008, 18:41 (UTC)

Diskusi přenesu k článku psychotronika.

Vaše vrácení sporného odstavce jsem revertoval, neboť zásadním způsobem porušuje pravidla Wikipedie. Uvědomte si prosím, že nejde jen o spor o relevanci celého odstavce (pak by Vaše řešení bylo přípustné), ale též o fakt, že tento odstavec obsahuje závažné a potenciálně dehonestující údaje o žijící osobě, z nichž nejzásadnější není doložen (a já musím trvat na tom, že je nepravdivý). Mám na mysli údaj o tom, že Ján Sokol dlouhodobě usiluje o rehabilitaci Tisa. A takováto informace musí být buďto spolehlivě doložena, nebo okamžitě odstraněna, jak jistě dobře víte. --Cinik 14. 10. 2008, 01:26 (UTC)

Pokud je jádrem sporu jedna věta, není mi vůbec jasné, proč kvůli tomu odstraňujete celý odstavec. --Pastorius 14. 10. 2008, 10:36 (UTC)

Demonstrant[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Demonstrant. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Elm 13. 11. 2008, 08:50 (UTC)

Jistě sám vítě, že psát článek demonstrant je naprostá zhovadilost, neboť není o čem psát. Smysl má psát pouze o termínu demonstrace. Článek jsem napsal jen proto, že nějaký chytrák vymazal moje přesměrování na článek demonstrace. Jsem rád, že to

nakonec dopadlo tak, že demonstrant je skutečně pouze redirekt na článek demonstrace.

PS: Nemám rád komunikaci pomocí šablon. Příště si je odpusttě. --Pastorius 14. 11. 2008, 01:06 (UTC)

Nechápu. Držel jsem se návodu v šabloně, nevím co je na tom špatně. Když říkáte, že nemám s Vámi komunikovat pomocí šablon, tak Vám nevložím {{Kategorizujte}}, ale zeptám se: to opravdu hodláte úplně bojkotovat kategorie ve všech článcích, co založíte? Přeci jenom, kategorie by měla býti v každém článku. S přátelským pozdravem --Elm 5. 1. 2009, 20:37 (UTC)
Pokud vím, do jaké kategorie můj nový článek patří, zařídím jej do kategorie. Pokud nevím, kategorii nevyplním. Domnívám se, že žádná kategorizace je užitečnější, než kategorie špatná. Nekategorizace je totiž vidět a lze ji jednodušše doplnit. Naproti tomu špatná kategorizace může být zkryta velmi dlouho. Nevím, proč takové chování označujte jako bojkot? --Pastorius 6. 1. 2009, 00:00 (UTC)

nosource[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Daniel Baránek 26. 1. 2009, 07:46 (UTC)

Ahoj, můžu se zeptat proč Soubor:Pórek v kuchyni.jpg nahráváš sem na Wiki a ne na Commons? Akorát je o práci navíc s přesouváním.--Faigl.ladislav slovačiny 21. 3. 2009, 22:26 (UTC)

Nevim. Chtěl jsem to nahrát na Commons, ale asi jsem nebyl dostatečně pozorný. Sorry. --Pastorius 21. 3. 2009, 22:48 (UTC)

Jo takhle. Však se nic neděje, už jsem ho na Commons přesunul. Spíš mi šlo o to jestli to bylo záměrně nebo ne. Díky za vysvětlení a přeji pěkný zbytek víkendu. --Faigl.ladislav slovačiny 21. 3. 2009, 22:52 (UTC)

Společnost sovětsko-československého přátelství[editovat zdroj]

SSČP (v SSSR) - Společnost sovětsko-československého přátelství zdroj: Zdeněk Kos: Zkratky, značky, akronymy, s. 231. Je tam napsáno v závorce "v SSSR", čili to bude asi sovětská spol. nebo ruský název něčeho, co my známe jinak; taky se mi to původně nezdálo. Nechtěl jsem ten záznam opisovat doslova. Jinak, než něco na základě svého tušení smažeš, proč nepoužiješ Google? [1] --Jiří Janíček 24. 3. 2009, 00:16 (UTC)

Prosím tě můžeš mi vysvětlit proč by seznam starostů měl být v článku. Článek přece není seznam. Nedovedu si představit jak by článek o obci vypadal, kdyby tam byly takovéto seznamy třeba tři. S pozdravem --Pernak1 30. 3. 2009, 08:49 (UTC)

Je to pokus o kompromis. Myslím si, že starosta obce této velikost není sám o sobě encyklopedicky významný (viz Wikipedie:Významnost (lidé). Wikipedie rovněž není pouhým seznamem lidí ([Wikipedie:Co Wikipedie není]]. Pokud je seznam z nějakého důvodu významný, nechť je součástí článku o obci. Pokud není významný, nemá podle mého názoru na wikipedii co dělat.

Prosím, uveďte, k čemu je takový seznam dobrý a proč by měl být na wikipedii uveden. --Pastorius 30. 3. 2009, 08:59 (UTC)

S tím nesouhlasím. Starosta obce je významný. A seznam mimo článek odlehčuje článku, který by potom vypadal strašně. Navíc takovéto seznamy najdeš v každé regionální knize. Proč tam asi jsou? Asi pro svou bezvýznamnost ne? Někteří lidé, kteří jsou v seznamu jsou regionálně hodně významní. Třeba Lang či Stříž. --Pernak1 30. 3. 2009, 09:08 (UTC)

Diskusi jsem přesunul tam, kam patří - Diskuse:Seznam starostů obce Bohdalice-Pavlovice. Diskutejme prosím tam.

subpahyl[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Neplatič. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Vrba 6. 4. 2009, 10:32 (UTC)

Znovuotevření žádosti o arbitráž proti Guy Petersovi (dříve Z)[editovat zdroj]

Vážený kolego, jako arbitr - zpravodaj Vás informuji jako stranu sporu, že byla znovu otevřena arbitráž proti Guy Petersovi (dříve Z) [[2]].--Yopie 6. 4. 2009, 21:01 (UTC)

Řád řešení[editovat zdroj]

„Řád řešení“

Vážený kollego, mám tu čest Vám udělit jako prvnímu nositeli toto vyznamenání. Nikdo nevěřil, že se dokážeme smířit a my jsme tak, navzdory ArbComu, přesto učinili. Vzhledem k tomu, že ArbCom dosud nepochopil, jak příšerně překročil své pravomoci když Vás proti Vaší i mé vůli zatáhl do sporu Miraceti v. Guy Peters, Vám přeji pevné nervy a brzký návrat na wiki jako plnoprávného člena. —Guy Peters 10. 4. 2009, 19:46 (UTC)

Dobrý den, Děkuji Vám za informace v článku BeneFit (kosmetika). Bohužel předmět článku zatím nesplňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámeni, rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Puppenbenutzer 18. 4. 2009, 14:10 (UTC)

  1. Nemám rád, pokud se mnou někdo diskutuje pomocí prefabrikovaných šablon - myslím, že by měli spolu komunikovat lidé, nikoliv šablony
  2. Článek jsem napsal asi před 2 lety - už mě nezajímá

--Pastorius 19. 4. 2009, 20:25 (UTC)

Arbitráž[editovat zdroj]

Informuji Vás, že se arbitrážní výbor zabývá žádostí podanou wikipedistou Guyem Petersem. Můžete se případně k žádosti vyjádřit. Děkuji za pozornost. Okino 21. 4. 2009, 00:01 (UTC)


Jiří Sovák[editovat zdroj]

Zdravím, mám mabídku výměny možnost použít text o sovákovi na jiném serveru (cojeco.cz) za možnost použít jejich ilustrační fotografii sováka. Souhlasíte s tím? --Fredy.00 7. 8. 2009, 07:19 (UTC)

Prosím možná hlavně zmiňte její díla v češtině. Avšak NKC nic nemá. A Slováci? A Angličani? Snad něco se vydá.. A ve skutečnosti není -ová. Wikipedista Jiří Gregar, samozvaný korektor zvl. Náhodných článků.čau.právě jste na Hertě Müller pracoval ,před chvílí

za ni. Nobelova cena si to zaslouží. Být rychle přidána a její laureátka.Jiří Gregar

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Jiří Kajínek, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Slfi 18. 10. 2009, 20:45 (UTC)

Př. n. l.[editovat zdroj]

Dobrý den, pane kolego, zcela jistě nedopatřením zapomínáte na tečku za l. ve zkratce př. n. l. Říkám to hlavně proto, že je zbytečné to pak všechno znovu opravovat. Zdravím. Jirka O. 5. 11. 2009, 12:55 (UTC)

Děkuji za upozornění. Už jsem si také všiml. :( --Pastorius 5. 11. 2009, 12:57 (UTC)

Kytička za iniciativní pomoc[editovat zdroj]

Zdravim, uděluji Vám kytičku za iniciativní pomoc. Před 6 lety, tady někdo vykřikoval, že chce něco vědět o Archimédovi. A teď se Archimedes stává Dobrým článkem. Leckdo by takový výkřik, smáznul, Vy jste však iniciativně vytvořil článek, takže Vám za tento čin: [3] připadá jedna malá slunečnice, do této mrazivé zimy.--Juan de Vojníkov 27. 12. 2009, 09:14 (UTC)

Ligueil (sýr)[editovat zdroj]

Ahoj Pastorie, nebudu Ti sem vkládat šablonu {{subst:Významnost}} ale bude třeba nějak ty zdroje dohledat. Zkoušel sem projet de, en i fr a nic takového tam nemají, obrázek na commons je od Tebe. Knižní zdroj tu bohužel žádný nemám a to že výrobek existuje na samostatný článek bohužel nestačí, jak už se tu několikrát ukázalo. G taky nic netriv nevydal Dík moc--Horst 3. 1. 2010, 12:40 (UTC)

Dioklecián versus Diocletianus[editovat zdroj]

Dobrý večer, vaši editaci jsem vrátil, a to z několika důvodů: 1) až na Konstantina Velikého, který je v počeštěném tvaru uváděn kvůli byzantským císařům (u nichž se tvar Konstantin pro středověk naprosto běžně užívá), užíváme zde na Wikipedii latinské tvary. Proč? Protože míra počešťování je nejasná (např. Hadrián se někdy používá, Florián jsem já osobně dosud běžně neviděl); 2) v odborné literatuře jsou tvary Diocletianus x Dioklecián tak zhruba fifty fifty; 3) v textu článku dál zůstal Diocletianus (a to ani nemluvím o tom, že by se musel hned přesunout jeho spoluvládce Maximianus na Maximián, jinak by působilo divně, že Dioklecián a Maximianus táhli do boje etc.). Nezlobte se za ten přesun, císařům se zde s kolegou Honzim věnujeme a snažili jsme se najít co nejjednodušší systémové řešení přepisu jmen. Jirka O. 14. 6. 2010, 19:18 (UTC)

Cestovní zpráva ke grantu[editovat zdroj]

Ahoj, díky za focení pro grant. Můžu tě jen poprosit o zaslání cestovní zprávy na adresu Grant.fotografovani(zavináč)gmail.com. Množí se nám cesty a máme teďka limitovaný rozpočet, takže je potřeba více sledovat stav financí. Stačilo by zatím jen kdy a kam jsi jel a kolik byly náklady na cestu + případně km, jestli jsi jel autem. Počet fotek by stačil poslat až dodatečně, jak se všechny nahrají. Díky ti případně moc a ať se ti daří. S pozdravem --Chmee2 19. 8. 2010, 10:04 (UTC)

Přejmenování FČO[editovat zdroj]

Čau, vzhledem, k tomu že ti nechci zasahovat na tvojí stránku, věz, že jsem FČO respektive "GRANT" přejmenoval na "Foto českých obcí".--Juan de Vojníkov 4. 9. 2010, 06:37 (UTC)

Dobrý den, omlouvám se, ale musel jsem bota bloknout, zahlcuje poslední změny. Je třeba počkat, až vám byrokrat udělí příznak bota. Díky za pochopení. Jirka O. 14. 9. 2010, 18:17 (UTC)

P.S. Žádost o příznak se podává zde, nikoli na nástěnce správců.

Ad bot bych chtěl poprosit, jestli by nebylo možné ho naučit dělat nějaká „lidská“ shrnutí editací. Díky, — Jagro 14. 9. 2010, 20:46 (UTC)