Diskuse s wikipedistou:Lukazuko

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

Marek Koudelka (diskuse) 24. 11. 2012, 08:47 (UTC)

  • Děkuji za standartní úvodní tabulku, ale už mám něco naeditováno v jiných wikipediích. Lukazuko (diskuse) 24. 11. 2012, 16:17 (UTC)

Chiptune[editovat zdroj]

Díky za překlad článku o chiptune, těším se na další články :-)! --Vojtech.dostal (diskuse) 26. 11. 2012, 13:54 (UTC)

  • Mockrát děkuji, hned mě ta tvorba článků baví víc. :-) Mám v plánu postupně odstavec po odstavci přeložit celý článek Chiptune, snad to stihnu do vánoc, a pak budu pokračovat v dalších příbuzných stránkách. Lukazuko (diskuse) 26. 11. 2012, 15:32 (UTC)

Nějak mě to předtím nenapadlo, ale pokud byste chtěl, můžete si v nastavení zapnout udělátko HotCat pro snadnější kategorizaci. --Marek Koudelka (diskuse) 16. 2. 2013, 17:29 (UTC)

Děkuji za radu, Hotcat vypadá užitečně, až dosud jsem používal pouze zvýrazňovač přesměrování. --Lukazuko (diskuse) 16. 2. 2013, 17:42 (UTC)

A ještě jedna věc: Když do článku přidáte třeba Kategorie:Německé techno skupiny (nebo jakoukoliv podobnou), tak odstraňte nadkategorii Kategorie:Německé hudební skupiny. --Marek Koudelka (diskuse) 16. 2. 2013, 18:26 (UTC)

Nadřazené kategorie mažu vždy když si toho všimnu, ale neuvědomil jsem si tohoto propojení. Příště si dám pozor. --Lukazuko (diskuse) 16. 2. 2013, 18:47 (UTC)

Elektroničtí hudebníci[editovat zdroj]

Nebylo by lepší založit spíš tu kategorii Kategorie:Elektroničtí hudebníci? Reaguji na toto. Takovou kategorii má anglická a mnoho dalších Wikipedií. --Marek Koudelka (diskuse) 23. 2. 2013, 10:47 (UTC)

Zdravíčko! Podle mě spíš chyběla interwiki u kategorie Skladatelé elektronické hudby, podle mě je to totéž co Elektroničtí hudebníci, už jsem to spravil. --Lukazuko (diskuse) 23. 2. 2013, 10:54 (UTC)
OK, je mi to celkem jedno, díky. --Marek Koudelka (diskuse) 23. 2. 2013, 10:55 (UTC)

Nový titul (ale Sir to není :-) )[editovat zdroj]

Matematické symboly = značky[editovat zdroj]

Pane kolego,

děkuji Vám velice za péči o matematicko-fyzikální problematiku. Já sám jsem pozměnil dle citované normy ISO a dle lingvistického úzu termín "matematické symboly" (kalk z angličtiny) na "matematické značky", ale neumím zasáhnout do názvu hesla a do odkazů na něj, resp. cestu k němu. Pomohl byste, prosím? Osobně se domnívám, že by v názvu měl (zatím) zůstat i ten nesprávný, ale vlivem angličtiny všeobecně rozšířený "symbol", ovšem nová generace matematiků by si měla na "značku" zvyknout; nevidím v tom jiný problém než "železnou košili" zvyku. JOb.

Zdravíčko! To musí být ale omyl kolego, já články o matematice neopravuji, jedině nějakou typografii přes WPCleaner. ;-) Lukazuko (diskuse) 13. 11. 2013, 21:36 (UTC)

LVM-3[editovat zdroj]

Vážený kolego!

Jsem rád, že vylepšujete Wikipedii a i mnou založená témata, jako LVM-3, ale Vámi zadaná velikost tahu prvního stupně indického nosiče mi přijde poněkud nepřesná. Myslím, že by měla být podobná spíše Angaře A3. Prosím, mrkněte na to. Vizte zdroj http://www.b14643.de/Spacerockets_1/India/LVM3/Propulsion/engines.htm .

Děkuji.

S přátelským pozdravem, Omikrofan (diskuse) 21. 10. 2015, 18:57 (CEST)Odpovědět

Zdravíčko! Ten údaj jsem převzal z anglické wikipedie, také mi přišel dosti velký, ale říkal jsem si, že běží samotně bez hlavních motorů v těle rakety a potřebují mít dostatečnou rezervu pro případné budoucí rozšíření. Teď jsem udělal průzkum mezi ostatníma wikinama a nestačil se divit. Těchto 5,5 MN je maximální výkon zřejmě počítaný na vakuum, v korejské, čínské, ruské a malajské verzi 7,7 MN dohromady, japonské a německé 9,32, polské 11, ale ti to mají určitě špatně, jen anglické, majarátské a švédské měla těchto špičkových 10,3. Celkem pět různých hodnot. Hmotnosti a další údaje se taky dosti lišily. Samotný výrobce uvádí 9,32, tak to přepíšu tímto nejbližším údajem. --Lukazuko (diskuse) 22. 10. 2015, 15:43 (CEST)Odpovědět
Vážený kolego!
Děkuji, že jste ten údaj aktualizoval. Sám jsem několikrát obsolvoval "kolečko" po zdrojích ohledně LVM-3 a opravdu co zdroj, to jiná hodnota. Doporučuji Vám k velikosti tahu přidat nějakou tu referenci, nejlépe sekundární nebo případně primární-ISRO. S přátelským pozdravem, Omikrofan (diskuse) 22. 10. 2015, 16:51 (CEST)Odpovědět

Překlady a šablona[editovat zdroj]

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji Vám za Vaše příspěvky. Pokud přebíráte překladem text z cizojazyčné verze Wikipedie, je pro dodržení licence přebíraného textu bezpodmínečně nutné, abyste použil(a) šablonu {{Překlad}} pro umožnění dohledání autorů původního textu. Jinak dochází k porušení jejich autorských práv. Děkuji za pochopení.--Tomas62 (diskuse) 25. 7. 2016, 13:03 (CEST)Odpovědět

Počet letů u posádek[editovat zdroj]

Dobrý den. Všiml jsem si skupiny tvých editací (u Šen-čou 6 a dalších letů programu), kde jsi aktualizoval počty letů u kosmonautů. Jenže ta čísla byla myšlena jako počty k momentu startu včetně dotyčné mise, nikoliv jako dnes aktuální (tedy např. Neil Armstrong má (1) u Gemini 8, a (2) v Apollo 11). Opravit to je snadné, ale chtěl bych se poradit, jak přeformuloval vysvětlující text V závorkách je uvedený dosavadní počet letů do vesmíru včetně této mise, napadá mne V závorkách je uveden počet letů do vesmíru zahrnující tuto a předešlé mise, ale zdá se mi to kostrbaté..

Taky můžeme po vzoru enwiki psát do závorky „(druhý let)“, což by bylo jasnější, ale byla by práce všechny mise předělat... Co myslíš? --Jann (diskuse) 19. 8. 2016, 19:11 (CEST)Odpovědět

Zdravíčko! Dřív jsem to věděl že bych to neměl přepisovat, ale zrovna předevčírem byla taková slabší chvilka a já to nějak zazdil. Nevím, možná V závorkách je uvedený počet letů jen po tuto misi. Co vím, tak na anglické wiki dřív měli taky tyhle čísla, ani jsem si nevšiml, že to předělali na slovní vyjádření, ale osobně mi číslo přijde lepší. --Lukazuko (diskuse) 20. 8. 2016, 16:31 (CEST)Odpovědět

Antares[editovat zdroj]

Ahoj,

nechci prudit, ale myslím, že v Tebou hlídaném článku o raketě Antares je nepřesnost v tom smyslu, že raketa v současné době používá nové motory prvního stupně. Tak to, prosím, kdyžtak nějak srovnej. Díky.

Zdravím, --Flanagancz (diskuse) 24. 4. 2017, 17:22 (CEST)Odpovědět

Bulhaři[editovat zdroj]

Díky za opravu, [1], taky mě to při kontrole toho hesla trklo do očí, pak jsem to zapomněl opravit. Pěkná perla (ono tam bylo špatně i datum vydání alba). :-) OJJ, Diskuse 17. 5. 2022, 09:17 (CEST)Odpovědět

Rádo se stalo. --Lukazuko (diskuse) 17. 5. 2022, 13:39 (CEST)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:49 (CEST)Odpovědět