Diskuse s wikipedistou:Karpac

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Kde máte uložené své fotografie k tomu kostelu? Třeba mohu poradit. Cinik 17:52, 11. 3. 2007 (UTC)

Jo, Zp už jej našel. Bylo by lepší nahrát tyhle vlastní obrázky na commons, aby je mohly sdílet i další jazykové verze wikipedie. Cinik 17:55, 11. 3. 2007 (UTC)

Kostely královéhradecké diecéze[editovat zdroj]

Zdravím a vítám, k Vašemu příspěvku v diskusi a) Wikipedie:Editujte s odvahou b)musíte změnit v článcích kterých se to týká řazení v kategoriích, tak aby poté v kategorii byly řazeny správně, to se dělá tak (například pro Libčany), že se napíše [[Kategorie:Kostely xxxx|Libčany, kostel yyyy}} mělo by to ale fungovat i pokud by za lomítkem bylo jen L.--Horst 10:39, 27. 3. 2007 (UTC)

Názvosloví článku o kostelech[editovat zdroj]

Zdravím. Mám prosbu: Názvosloví článků o kostelech je zde ustálené na tvaru Kostel svaté[ho] <jméno> (<obec>), tj. např. Kostel svatého Jakuba (Dolní Olešnice) nikoliv Kostel sv. Jakuba - Dolní Olešnice (TU) apod. Prosím, dodržujte tuto konvenci, děkuji.
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 15:54, 27. 3. 2007 (UTC)

Řazení článku v kategorii[editovat zdroj]

Pokud zařadíte kostel (či jiný článek) pouze do kategorie, bude se řadit dle jména článku, např. článek kostel svatého jakuba kategorizovaný jako Kategorie:Kostely královédhradecké diecéze (u příkladů si domyslete hranaté závorky) se bude řadit pod k podle abecedy celého názvu. Pokud ho chcete řadit jinak, musíte dodat svislítko a slovo, podle kterého by měl být zařazen, čili pokud ho chcete zařadit pod J jako Jakub, napíšete to takhle: Kategorie:Kostely královéhradecké diecéze|Jakub (celé pak v hranaté závorce). Článek bude zařazen podle abecedy, jako by se jmenoval Jakub. Cinik 08:01, 29. 3. 2007 (UTC)

Pracuje se[editovat zdroj]

Pokud chcete článek upravit a nechcete, aby se v něm během vaší práce někdo vrtal (myšleno krátkodobě, v řádu hodin), pak prostě na první řádek vložte pracuje se (domyslete si složené závorky okolo {{}}) a objeví se varovná šablona. Tato:

S pozdravem Cinik 08:35, 29. 3. 2007 (UTC)

Díky za snahu rozšířit hubené články o výtvarném umění.

  • Chtěl jsem se, ale zeptat, jestli plánujete další úpravy textu, protože v této podobě je to takový pel mel, chvíli Čechy a chvíli Francie, oddělený pouze odstavci ale dále nečleněný, takže to rozhodně potřebuje výrazné úpravy.
  • Kromě toho, píšete, že je to kompilát z encyklopedií, to znamená co? Nejde o copyvio?
  • Třetí věc je problematika názvu "rokoko" (viz úvod článku). Bylo by dobré, kdyby v tomto článku bylo pouze skutečně to co lze řadit do rokoka, ale už ne to, co patří do pozdního baroka. K tomu by bylo dobré založit samostatný článek.
  • Pokud plánujete nějaký soustředěnější "útok" na články o výtvarném umění, možná bychom mohli práci nějak koordinovat, chcete-li, ozvěte se. Totéž platí i v případě, že byste potřeboval nějakou radu či jinou pomoc.--Martin Šanda 21:17, 6. 4. 2007 (UTC)
Děkuji za návrh na koordinaci prací na výtvarném umění. Myslím, že se nebudu pouštět na tenký led. Takových článků, jako je rokoko, mám více. Jsou to vesměs práce vytvořené kdysi pro studující dceru. Pro maturanta dobré, pro odborníka asi s nepřesnostmi. Připouštím. Usoudil jsem, že lepší na stránkách Wiki něco, než nic. Zjistil jsem, že ve Wiki není např. sposta životopisů malířů. Např. Adolf Liebscher, Antonín Machek, August Piepenhagen, atd., atd. Dost jsem toho kdysi posháněl, vytvořil si v počítači jakousi galerii, ale vše je pro zveřejnění nepoužitelné. Fotografie jsou z různých knih - vzhledem ke stáří publikací většinou technicky špatné, ale hlavně pod autorským právem. Jsou momenty, kdy se autorské právo stalo stejnou brzdou, jako kdysi byli cechy. Fotografii obrazu, který je na hradě, zámku, galerii nelze udělat. K tomu nikdo nedá souhlas. Navíc fotografie obrazu je velmi náročnou záležitosti. Takže jediný, kdo reprodukci obrazu může zhotovit a publikovat, je majitel díla, ale pak je takový snímek nepoužitelný i pro tak bohulibou práci, jako je Wiki. A mluvit o malíři a neukázat k tomu ani jednu jeho práci, to je ale nesmysl, že. Budu se věnovat architektuře a kostelům, i když ani tady si nejsem jistý, jak dlouho. Výrok jednoho kaplana "My se s církevními laiky nebavíme" jako reakce na můj zájem o některé stavebně technické a stavbně historické informace k jednomu kostelu ve vikariátu Trutnov mne zbrzdil v rozletu. Jinak nabídku beru jako milou pozornost. A co se týká 'rokoka', považujete-li ho za špatný, klidně ho odstraťe. --Karpac 13:58, 12. 4. 2007 (UTC)
Díky za reakci. Pokud jde o obrázky, bojuji s tím také. Ovšem reprodukce obrazů, jejichž autoři zemřeli před více než sedmdesáti lety je možné normálně reprodukovat. Z nějakého záhadného důvodu se totiž fotografie obrazu nepovažuje za věc hodnu autorské ochrany, zatímco v případě reliéfu už ano. (Je to absurdní, ale aspoň že tohle jde).
Pokud jde o rokoko, tak tam jsou problémy dva. Za prvé ten již citovaný terminologický, a za druhé je to jednoduše dlouhý nečleněný blok (navíc vnitřně nesouvislého) textu, který je potřeba upravit do encyklopedické podoby. Takže to není na smazání, ale ještě to bude chtít hodně práce.
Zaznamenal jsem také vaši úpravu hesla portál (architektura). Ovšem s vloženými "minigaleriemi" nevypadá hezky, je to takové roztrhané a jsou tam některé chyby (například nejen klacicistní a renesanční, ale i barokní portál vychází z antické edikuly, i když její strukturu krajně narušuje) i tenhle článek bude potřebovat úpravu a nevím, kdy se k tomu dostanu.
Pokud jde o výrok toho kaplana, tak s toho si moc nedělejte "církevní profesionálové" ví o svých kostelech většinou velmi málo a jejich informace nestojí za mnoho. --Martin Šanda 16:19, 12. 4. 2007 (UTC)

Prosba o doplnění licence[editovat zdroj]

Ahoj, můžete prosím doplnit licenci u souboru Soubor:Boušín 3x.jpg? Díky. --Tlusťa 11:32, 10. 4. 2007 (UTC)

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Vrba 22:44, 11. 4. 2007 (UTC)

Respektuji Vaše upozornění, bohužel si s ním neumím poradit. Pokud dávám obrázky, tak zásadně svoje. Dal jsem jich tam už větší množství, zatím jsem neregistroval, že by některý byl odstraněn. Protože neumím změnit licenci, vložím obrázky ještě jednou pod jiným označením a udělám i opravy textů. Svého času jsem dal nějaké obrázky do galerie Ratibořice, dnes jsem předělal - i když cítím, že jde opět o provizorium - článek Portály (architektura) a doplnil několik obrázků. Pokud nesplňují pravidla hry, tak je (články i foto) vyřaďte. Nebudu slzet. Zdravím. --Karpac 12:55, 12. 4. 2007 (UTC)

Ahoj, odstraněn nebyl žádný, jen byla třeba doplnit ta licence. Na to není nutné nahrávat soubor znova, stačí dát prostě editovat a vložit příslušnou licenční šablonu. Já teď ty bez licence, které se staly duplicitní smažu, ale nutné to do teď nebylo :) Jinak Vaše články a obrázky jsou moc pěkné, díky za ně. Přeji pěkný den. --Tlusťa 15:43, 12. 4. 2007 (UTC)

pro Sandik(a)[editovat zdroj]

Děkuji za úpravu stránky Portál (architektura). Takto je to lepší. Napiš, kterou fotografii bys vyměnil. Chci ještě časem přidat gotický, případně i románský ústupcový portál. --Karpac 07:06, 13. 4. 2007 (UTC)

Románské ústupkové portály tam jsou dva, to musí stačit. Chtělo by to, ale nějaké gotické portály, především nějaký rozměrný ústupkový, sochařsky zdobený katedrální portál. Na Commons taková věc určitě bude, chce to jen trochu času na hledání. Také by se hodil nějaký renesanční portál, víc gotických, nějaký bosovaný atp. Naopak ten neogotický portál je dost nezřetelný. --Martin Šanda 22:02, 13. 4. 2007 (UTC)
Souhlasím. Z gotických by to mohl být Karlín, Vyšehrad, Porta Coeli, Police nad Metují.--Karpac 16:41, 14. 4. 2007 (UTC)
Karlín není gotický, nýbrž neorománský, Vyšehrad je neogotický, ostatní mohou být, ale pokud by byly příklady přímo z Francie, bylo by lépe -> určitě jsou na Commons. --Martin Šanda 19:48, 14. 4. 2007 (UTC)

Obrázky[editovat zdroj]

Nevím, kde dělám chybu. Měl jsem potíže se zobrazením obrázků 668.jpg až 670.jpg v souboru Kostel sv. Jakuba (Jaroměř), a nyní se potíže opakují. Nezobrazuje se obrázek 'Kružba' v souboru Kružba (architektonické prvky) a přitom, když se klikne do plochy obrázku, tak se zobrazí správně. Prosím, poraďte. --Karpac 16:41, 14. 4. 2007 (UTC)

Bude to tím, že při velkém zatížení serverů se obrázky v článku nezobrazují a místo nich je v některých prohlížečích (např. já používám Operu) jen název souboru. Chtěl sem jen upozornit na to že obrázky nezvětšujeme úmyslně, takže nechávejte u všech jen parametr thumb, každý uživatel si může velikost nastavit sám ve svém nastavení a pevná velikost pak dělá problémy, někde je i podrobnější vysvětlení, ale neche se mi ho hledat. Díky za pochopení--Horst 19:52, 14. 4. 2007 (UTC)

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujících souborech:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Zirland 02:38, 18. 4. 2007 (UTC)

Všude zapisuji "Dvojí licence GFDL a CC-by-sa-2,5". Nevím kam se tento zápis ztrácí. Kdo to umíte, prosím, doplňte tuto licenci. Už jsem u několika obrázků přepisoval licenci, ač jsem si jistý, že jsem ji zapsal (nebo že bych někde dělal chybu? - konečně ani to nelze vyloučit). Pokud obrázky budou vymazány, vezmu to na vědomí a to je vše. Opakuji: Obrázky, kterými doplňuji svoje texty, jsou z mé ruky, a to buď mé snímky, nebo (výjimečně) kresby - půdorysy staveb a obrázek u článku Architektonické prvky - kružby. I pro kružby připravuji serii obrázků kružeb podle slohových období. --Karpac 16:12, 19. 4. 2007 (UTC)
Licenci jsem doplnil Jedudědek 07:33, 23. 4. 2007 (UTC)

Václavice[editovat zdroj]

Prosím zkušenější o vytvoření rozcestníku na osadu Václavice. Jedna je též v okrese (NA), asi 5 km od středu Náchoda ve směru JJZ, na železniční trati. Je tam velký památník prusko-rakouské války 1866 a kostel. Děkuji. --Karpac 19:06, 22. 4. 2007 (UTC)

Václavice (rozcestník) existuje a až budete zase s něčím potřebovat pomoct, tak na Wikipedie:Potřebuji pomoc, páč tu by jste se odpovědi nemusel dočkat:-) Jedudědek 07:33, 23. 4. 2007 (UTC)
Omlouván se za zbytečný poplach a děkuji za radu. --Karpac 08:54, 23. 4. 2007 (UTC)

Pojmenovávání obrázků[editovat zdroj]

Díky za nahrávání obrázků do Wikipedie, jen bych Vás chtěl poprosit, abyste se je snažil pojmenovávat tak, aby název naznačoval obsah. Jméno obrázku soubor:6224x.jpg jaksi moc nenapovídá, co je vlastně na něm zobrazeno. Viz také návod Nápověda:Obrázky#Načtení obrázku (postup) bod 1: "před načtením souboru ověřte, že jméno obrázku je vhodně popisné (např. „Eiffelovka v noci.jpg“, nikoli „IMG00542.JPG“)". Název obrázku může být klidně několikaslovní. --Luděk 07:29, 23. 4. 2007 (UTC)

Ktéto prosbě se rovněž připojuji :-) Jedudědek 07:33, 23. 4. 2007 (UTC)
Jako začátečník Wikipedista neodmlouvám a budu přání respektovat, tím spíše, že neznám celou strukturu Wiki. Domníval jsem se, asi mylně, že číslo jako identifikátor obrázku postačuje, a že to, co je na obrázku, v úplnosti vyjadřuje popiska. --Karpac 09:10, 23. 4. 2007 (UTC)
MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Kostel svatého Jiří (Loučná Hora), a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--Tlusťa 10:46, 24. 4. 2007 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Hořiněves (zámek), a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--Tlusťa 11:17, 24. 4. 2007 (UTC)

Jeden článek jste přepracoval - zkrátil do jedné věty, torzo druhého jsem kompletně zlikvidoval já. V pořádku. Shodou okolní jsem právě dnes vyměnil e-maily s Národní galerii. Je zajímavé, že i oni si stěžují na potíže autorskými právy a celkem jsme se shodli, že se stávají brzdou. Ono totiž při současném rozvoji poznání musíte vždy z někoho citovat (opisovat) a ani slovní eskamotérství věc nezachrání. Ten text, co jste zlikvidoval u kostela sv. Jiří v Loučné Hoře už odnesl čas (nebo povětří) a kdybych jej kdysi nepřefotografoval a nepřepsal do počítače, kde by mu byl konec. Pochybuji, že někdy někde seženete nebo vytvoříte lepší. A to jsem ho hodně zkrátil. Teď mám připravený text (a fotografie) k roubenému kostelíku v Hradci Králové. Za prvé váhám, zda ho do Wiki vůbec dát, za druhé, když dát, tak s podrobnějším textem, který jsem dlouho hledal a dílem opsal (samozřejmě , že bych uvedsl odkud), a nebo s větou: "Kostelík sv. Mikuláše z r. 1502 - 10, dřevěný, pravoslavný, později řeckokatolický, původně v Malé Polaně, dovezen z Habury u Mezilaborců v r. 1935." To je informace jako blbec. Než psát něco takovéhoto, pak snad lepší nepsat nic. Srdečně zdravím. Přeji hezký den a slunce v duši. (Jak říkal pan Zákopčáník - dodávám, abych neporušil autorská práva.) --Karpac 17:19, 24. 4. 2007 (UTC)
Máte pravdu, že někdy jsou autorská práva zbytečně restriktivní, ale to na Wikipedii nevyřešíme. A porušovat je nemůžeme. Musíme je respektovat. Nicméně právě proto, že autorská práva se snažíme na Wikipedii až úzkostlivě dodržovat, tak lidé mohou využívat text z Wikipedii k jakýmkoliv účelům, protože zde píšeme texty pod licencí GFDL. Nikdo z nás by asi nechtěl, aby se Wikipedie stala terčem právníků specializujících se na autorské právo. Ostatně tuším francouzské wikicitáty byly před časem kvůli porušování autorských práv kompletně smazány a začalo se tam od nuly. --Luděk 17:25, 24. 4. 2007 (UTC)
Článek o Kostele svatého Jiří (Loučná Hora) jsem přepracoval já (jak můžete zjistit v historii), aby nedošlo k jeho smazání, neboť je to poměrně zajímavá pozdněbarokní stavba. Než jsem stihl totéž udělat se zámkem v Hoříněvsi, jste odstranil šablonu copyvio, byl označen šablonou ke smazání a smazán. Důrazně se ovšem ohrazuji proti tvrzení, že byl článek zkrácen "do jedné věty". To není pravda. Teď je rozhodně encyklopedičtější, než to dlouhé nečleněné copyvio bez odkazů, co tam bylo původně. Pocit, že jste cosi zachraňoval před skázou nepřejícím povětřím je také zcela mylný. Výsledky stavebně-historického průzkumu byly publikovány ve sborníku "Průzkumy památek" Odkaz na něj bych rád do článku přidal, protože je to důležitý pramen. Nerozčilujte se prosím na ty, kteří chtějí dodržovat zákony, oni si ty zákony nevymysleli, pouze se je snaží ctít... --Šandík 17:57, 24. 4. 2007 (UTC)

Přestože jsou možná autorská práva zbytečně restriktivní, nejde vzít cizí dílo a v téměř nezměněné podobě je bez souhlasu autora uvolnit pod svobodnou licencí. Rád bych, jestli byste mohl z tohoto hlediska posoudit i ostatní vaše příspěvky. Zjednodušeně lze říci – fakta chráněna nejsou, formulace ano. Díky. --Tlusťa 08:03, 25. 4. 2007 (UTC)

Sdílím Váš názor, že zákony se musí dodržovat. Pak s tím ovšem souvisí, že v době kdy zákon neplatí, nesmí být nikdo postihován za to, že v době, kdy zákon platil, jednal v souladu se zákonem. (Ale to do Wiki nepatří, že. Toto není diskusní filosofický klub.) Přeji hezký den. --Karpac 09:24, 27. 4. 2007 (UTC)


všem věrným (kritikům)[editovat zdroj]

Připsal jsem k několika článkům do diskuse pár poznámek. Rád bych si přečetl zdrcující kritiku. (např. Obráběcí stroje a Monitor (obrazovka)) --Karpac 11:28, 3. 5. 2007 (UTC)

Zdravím! Nechápu, proč píšete do diskuse k článku. Mnohem lepší je popadnout článek a doplnit informace přímo do něj. Tím způsobem wikipedie roste. To, že je diskuse k článku několikrát delší než samotný článek ničemu nepomůže. Typické jsou k takovému příspěvku slova: „copak nevíte, že je to jinak?“ nebo „nechápu jak to může takhle někdo nechat.“ Vždy, když na něco podobného narazím, vůbec nehodlám debatovat o tom, jak to má být a přilípnu odkazy wikipedie:editujte s odvahou. Hodně zdaru! --slady I~b 17:23, 3. 5. 2007 (UTC)

Přesouvání stránek[editovat zdroj]

Prosím, přečtěte si návod Nápověda:Přejmenování stránky, jak se přesouvají stránky. Nelze to udělat pomocí copy & paste, ztrácí se tím historie a autorství článků. Vaše úpravy v článku Variátor musím revertovat. --Luděk 10:22, 6. 5. 2007 (UTC)

Původní znění článku a jeho diskuse bylo obnoveno, nové verze (kam jste to zkopíroval) jsem smazal [Variátor (převodovka)]. Teď si to zkuste přesunout dle onoho návodu. Tedy zobrazit si původní článek a kliknout na kartu nahoře "přesunout". --Luděk 10:26, 6. 5. 2007 (UTC)

Děkuji za radu. Takto je to i jednodušší. --Karpac 10:42, 6. 5. 2007 (UTC)

Wikimedia Commons[editovat zdroj]

Děkuji za obrázky, které nahráváte do české Wikipedie. Chci Vás ale upozornit na existenci Wikimedia Commons, jež slouží jako centrální úložiště obrázků a dalšího multimediálního obsahu přístupné všem projektům. Má mnoho výhod, obrázky tam jsou kategorizované a lze je použít i v dalších jazycích, Vámi nahrané soubory tak budou užitečné stovkám tisíc dalších uživatelů po celém světě, nikoliv pouze českým čtenářům. Na Commons patří obrázky i s českým textem nebo s českými popiskami – často se stává, že jsou popisky přeloženy do dalších jazyků a obrázek je poté použit v dalších projektech po celém světě. Nahrávané obrazky samozřejmě musí mít vyřešena autorská práva.

Používání Wikimedia Commons není složité, je k dispozici český návod i české uživatelské rozhraní. Tamějšími správci jsou i někteří správci české Wikipedie, na které je možno se obrátit. Není třeba se ničeho obávat. Děkujeme za Vaši pomoc! --Martin Kozák 18:38, 6. 5. 2007 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Sloupno (zámek), a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--Vrba 21:03, 10. 5. 2007 (UTC)

Zbyla cast je z Vlcka, takze take copyvio --Vrba 20:51, 11. 5. 2007 (UTC)

imagevio[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

©

Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout obrázky či jiné dílo chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosím, na Soubor:Hořiněves 2.gif a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Připomínáme, že je nutno v popisu obrázku či jiného souboru jasně uvést jeho zdroj a licenci. Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce WikiProjektu Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obratťe se na diskusi WikiProjektu Licence souborů.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:Průvodce, Wikipedie:Váš první článek a Nápověda:Obrázky.

Díky za pochopení. Věříme, že potřebné údaje doplníte a přidáte do Wikipedie ještě další potřebné obrázky a soubory, u kterých již tyto údaje ihned uvedete.

--Vrba 00:01, 25. 5. 2007 (UTC)

Johann Lukas von Hildebrandt[editovat zdroj]

Zdravim, rada bych se zeptala. Procitala jsem Vas clanek o architektu Hildebrantovi, protoze se chystam na clanek o Kunínském zámku, který jsem nedavno navstivila. Tam nam bylo receno, ze autorem je Hildebrant a stavbu, ktera probihala v letech 1726 - 1734, si objednala hrabata z Harrachu. Tento zamek velmi pripomina jinou jeho stavbu - palác Mirabell v Salcburku. [1]

Navic Kunín lezí u mesta Nový Jičín, Kunvald ale ne! "projekt pro hr. Eleonoru Harrachovou na její zámek v Kunvaldu u Nového Jičína (1726 - 34)".

Jaky je zdroj Vasich informaci? Predpokladam, ze jde o preklep?!--Bosquete 16:19, 13. 7. 2007 (UTC)

Kdyz jste se nevyjadril, zmenila jsem to na zámek v Kunine, coz je aktualni, aby to nikoho nematlo. Protoze vysvetlovat, ze se Kunin drive jmenoval Kunvald je na teto strance zbytecne.--Bosquete 14:37, 20. 7. 2007 (UTC)

Soubor:DSC 5715x.jpg[editovat zdroj]

Prosím Vás, můžete upřesnit o které chvalkovice jde na Soubor:DSC 5715x.jpg Děkuji --Vrbova 22:57, 1. 6. 2008 (UTC)

Obrázek rokaje[editovat zdroj]

Nazdar, zjistil jsem, že tvůj obrázek Rokaje, je kopií z jedné knihy. Můžeš tedy doložit, že jsi jeho autorem a že jsi ho neobkreslil? Pokud ne, bude asi smazán. Ono i obkreslení je poručení autorských práv.--Juan de Vojníkov 11. 12. 2010, 11:24 (UTC)

Hi! I would like to make a digital painting (with a paintbrush and software) based on your photo of the hunting lodge in Dobrenice (link below). I am writing a children’s book, and the lodge is in it! I have never written a book before, so it is very unlikely that it will be published. But I wanted to ask your permission just in case. I found it through a creative commons license, but the share alike part of the license won't be possible for me if I actually get the book published. May I have your permission to make a painting of the photo (not to just digitally alter it) and then use it in my book? Thank you so much for considering my request. Julie