Diskuse s wikipedistou:Jirislav

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jsem již neaktivním wikipedistou.

Uvítání[editovat zdroj]

ZÁKLADNÍ RADY

  • Vítejte na české Wikipedii a děkuji za článek Gigantismus. Prosím vás ale o používání náhledu. Děkuji a krásný den. --Bodlina (diskuse) 22. 5. 2012, 06:05 (UTC)
    • Ahoj, srazy se řeší na Wikipedie:Pod reálnou lípou. Proč jsi skryl Bodlinino uvítání? Odkryl jsem alespoň text, když už tu nechceš tu šablonu. --22. 5. 2012, 09:25 (UTC), Utar (diskuse)
    • P.S.: Nepodepisuj se, prosím, do článků v hlavním jmenném prostoru, nevkládej tam pozn. autora. Díky
      • Ahoj, jsem tady úplně nový, zatím studuji pravidla Wikipedie a snažím se poznat co nejvíce, abych mohl editory plnohodnotně využívat. Pokud jsem vymazal něčí uvítání, tak je mi to velice líto, už se to nebude opakovat. Chci zapadnout a vyjít vstříc co nejvíce wikipedistům ;) --Jirislav (diskuse) 22. 5. 2012, 13:10 (UTC)
      • P.S. Jen bych poprosil vysvětlit, co bych měl, resp. neměl mít na svém jmenném prostoru, abych tím nikoho neobtěžoval, či nezdržoval?
Jasně, jen mne to spletlo - viděl jsem, že tu uvítání nemáš, tak jsem ti ho chtěl napsat. Ale v kódu pak koukám, že tam je. ísto zakomentovávání nebo mazání diskuzních příspěvků je zvykem je archivovat - nakopírovat na podstránku, dát na ni z diskuze odkaz a až pak smazat.
Na svých podstránkách si měj v základu cokoli co souvisí s Wikipedií. Více viz Wikipedie:Uživatelská stránka. --22. 5. 2012, 15:44 (UTC), Utar (diskuse)
  • Pane Bodlino, už užívám náhledu v plné míře. Jen bych chtěl podotknout, že ještě nejsem tak sběhlý ve vytváření editací. Snažím se hodně naučit na pískovišti. Troufám si také však říci, že se učím rychleji než blesk a již brzy budete mít v týmu (jestli nějaký je - evidentně ano) nového, plnohodnotného člena. Tedy pokud mi uznáte zasloužilost takové ctihodné pozice, na níž bezpochyby wikipedista je už od samotné podstaty jeho existence.--Jirislav (diskuse) 22. 5. 2012, 13:10 (UTC)
    • Pst - Bodlina je wikipedistka, ne wikipedista :D --22. 5. 2012, 15:44 (UTC), Utar (diskuse)

Posledních pár vašich založených článků[editovat zdroj]

Zdravím a vítejte na Wikipedii. Dovolím si malou poznámku k vašim editacím. Posledních pár hesel (nebo článků, chcete-li), které jste založil, podle mého názoru se spíše hodí do kapitoly Význam ve Wikislovníku. Nechci teď na vás hrát „chytrého“, ale skutečně je určitý rozdíl mezi slovníkem a encyklopedií. Například v tom, že ve slovníku najdete pouze strohou definici, oproštěnou o všechno nadbytečné, zatímco v encyklopedii najdete víc kontextu (např. v jaké souvislosti se ta která definovaná věc používá, jak přišla ke svému jménu, jak funguje atp. samozřejmě v závislosti na tom, co je vůbec popisováno). Další problém je, že (možná na čestné výjimky) jsou všechny z těchto založených článků tzv. subpahýly. Jednoduše řečeno, jedna nebo dvě věty na wikipedické heslo nestačí. Nemohu a nechci vám určovat, co máte dělat, ale jestli mohu jenom poradit, zkuste si udělat jedno heslo pořádně, se vším všudy (vnitřní a vnější odkazy, reference, kategorizace, obrázek (volitelně), infobox, a tak dále).
Snad jsem vás tímto moc nezpražil – rozhodně neklesejte na mysli a uvidíte, že se do toho dostanete. S přáním všeho dobrého, Hidalgo944 (diskuse) 22. 5. 2012, 23:27 (UTC)

Četnost[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Četnost. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --MiroslavJosef (diskuse) 23. 5. 2012, 07:40 (UTC)

Článek byl rozšířen na pahýl, rychlé smazání by tedy hrozit nemělo. --23. 5. 2012, 08:47 (UTC), Utar (diskuse)

Výdělečná činnost[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Výdělečná činnost. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --MiroslavJosef (diskuse) 23. 5. 2012, 10:08 (UTC)

Míra zadluženosti[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Míra zadluženosti. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 23. 5. 2012, 18:53 (UTC)

Exemplář[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Exemplář. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 23. 5. 2012, 18:53 (UTC)

Magnetorezistence[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Magnetorezistence. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu tvořícího ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda nepřeložené části takového článku úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 24. 5. 2012, 20:14 (UTC)

Mira pravdepodobnosti[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Míra pravděpodobnosti. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Matrix Computations (diskuse) 13. 8. 2012, 06:59 (UTC)

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Repér. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Jvs 19. 3. 2013, 11:16 (UTC)