Diskuse s wikipedistou:Fandazajic

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Faigl.ladislav slovačiny 30. 3. 2010, 14:06 (UTC)

Cholenice[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Cholenice, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Byl stvořen pokus o nápravu --Fanda Zajíc 10. 4. 2010, 16:07 (UTC)

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Okino 5. 4. 2010, 12:28 (UTC)

byl pokus o nápravu. --Fanda Zajíc 10. 4. 2010, 16:08 (UTC)

přeneseno z diskusní stránky Wikipedista diskuse:Okino Píšu ohledně autorských práv. Stránka Cholenice. Zdroje není stránka,kterou jste tam psal, ale www.cholenice.cz. Tato stránka je naprosto veřejná a naprosto přístupná, takže si nejsem jist, jestli opravdu byl porušena autorská práva. Prosím, aby jste mi poradil. odpověď mi prosím napište na moji diskuzní stranu. Děkuji --Fanda Zajíc 6. 4. 2010, 12:46 (UTC)

Milý kolego, s dovolením Tě ještě jednou vítám na Wikipedii (a omlouvám se za tykání, které snad nevadí a je na Internetu a Wikipedii asi běžnější a obvyklejší). Pokud jde o autorská práva - "veřejnost" stránky není automaticky spojena s tím, že je zveřejněný materiál uvolněný z hlediska autorského práva - naopak existuje velké množství "velmi veřejných" stránek, jejichž obsah je přísně autorsky chráněn.
Trochu nudné teorie na úvod: Wikipedie je prací autorů, kteří se rozhodli, že své společné dílo uvolní k dispozici celému světu k volnému užívání podle tzv. svobodné licence Creative Commons. A teď praxe: I materiál, který se objeví někde na Internetu, se potenciálně může do Wikipedie překopírovat, jak je, ale pouze v případě, že jeho autor výslovně souhlasí, že ho také uvolňuje pod touto licencí. Tento souhlas se může objevit třeba na té stránce, kterou kopíruješ, nebo může být zaslán e-mailem na Wikipedii, a to na její adresu v ověřovacím systému OTRS.
Více informací se dočteš na podrobné stránce Wikipedie:Autorské právo.
Malý dodatek, který s věcí nesouvisí: Diskuse se obvykle vede na jednom místě, tam, kde začala. Pokud náhodou na reakci v diskusi dotyčný nezareaguje, pak teprve se hodí ho stručným odkazem upozornit třeba na jeho diskusní stránce.
Děkuju za pochopení, s pozdravem, Okino 6. 4. 2010, 12:59 (UTC)

Simpsonovi (osmnáctá série)[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Simpsonovi (osmnáctá série). Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Elm 8. 4. 2010, 17:16 (UTC)

Napraveno --Fanda Zajíc 10. 4. 2010, 16:07 (UTC)

Prosím tě, když zakládáš články o jednotlivých sezónách Simpsonů, mohl bys je uvádět aspoň do takové podoby? Předem díky. --Harold 10. 4. 2010, 16:25 (UTC)

OK pokusím se --Fanda Zajíc 10. 4. 2010, 16:30 (UTC)

Simpsonovi[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Simpsonovi (čtvrtá série). Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. - totéž Simpsonovi (osmá série), Simpsonovi (šestnáctá série), Simpsonovi (čtrnáctá série), Simpsonovi (šestá série) --Podzemnik 10. 4. 2010, 20:44 (UTC)

Zpracování článků[editovat zdroj]

To zpracování článků by asi mělo být hloubkové. Zatím tam hlavní úlohu hraje seznam. Čili pokud si mají jednotlivé série zasloužit svůj článek, tak musí být opravdu podrobně zpracovány a i pak může hrozit, že to bude chtít někdo sloužit do jednoho článku.--Juan de Vojníkov 13. 4. 2010, 00:10 (UTC)

Myslíte si, že toto je dostačující?Fanda Zajíc 13. 4. 2010, 13:22 (UTC)

Myslím, že ne a proto to sem píšu.--Juan de Vojníkov 13. 4. 2010, 15:20 (UTC)

Napsal jsem jednomu wikipedistovi, který má se Simpsonovými zkušenosti, do diskuze, jestli by nemohl upravit mé nepovedené stránky já si vyberu jiné heslo. --Fanda Zajíc 13. 4. 2010, 15:23 (UTC)

Číslo EC[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Číslo EC. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Jvs 14. 4. 2010, 08:53 (UTC)

Simpsonovi[editovat zdroj]

Ahoj, články Simpsonovi (xxx série), které byly označeny jako subpahýly jsem změnil na přesměrování --> Simpsonovi (čtvrtá série), protože neobsahovaly jiné informace, než jsou uvedeny v základním článku. Je možné je obnovit, ale potřebují doplnit nějaké informace navíc, tedy alespoň tak jak je tomu v těchto článcích Simpsonovi (sedmnáctá série), Simpsonovi (dvacátá série). Zdraví --Kacir 17. 4. 2010, 09:43 (UTC)