Diskuse s wikipedistou:Brilthor

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Děkuji za Vaše příspěvky a přeji úspěšné další editování! --Wespecz 15. 2. 2011, 17:50 (UTC)

Bible v českých zemích[editovat zdroj]

Dobrý den, Váš příspěvek byl smazán, protože nedosahoval ani minimální délky požadované po zdejších článcích. Děkuji za pochopení. --Wespecz 15. 2. 2011, 17:50 (UTC)

Vzhled a obsah článků[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Vámi založené články, které jsem doplnil do nových článků na portálu Křesťanství. Je však třeba články v určitých ohledech upravit, což můžete učinit Vy i kdokoliv z dalších přispěvatelů. Podrobnosti najdete v příslušných nápovědách, takže v tuto chvíli bych snad uvedl jen toto:

  • Není přípustné tvořit obsah článku kopírováním textů či jejich částí odjinud (tzv. copyvio).
  • Článek by měl začínat stručnou charakteristikou předmětu článku s tučně uvedeným názvem článku. (Příklad: Václav Havel je český dramatik a politik, který byl v letech 1993 až 2003 prezidentem České republiky. nebo Bible je soubor knih, které křesťanství považuje za posvátné a inspirované Bohem.)
  • Další obsah textu je při větší délce členit na kapitoly – v takovém případě se uvede nadpis kapitoly ve formátu „== Nadpis kapitoly ==“. Při členění na podkapitoly má první úroveň nadpisů dvě rovnítka, druhá úroveň tři rovnítka a tak dále.
  • V textu je třeba se vystříhat subjektivního pohledu, je třeba psát encyklopedickým stylem, tj. věcně, stručně a nezaujatým pohledem. Sdělení typu „Nová přehledná sazba je doplněna půvabnými ilustracemi“ apod. je proto lépe se vystříhat.
  • Odkazy na stránky mimo Wikipedii se zpravidla neuvádějí přímo do textu, nýbrž soustřeďují se do samostatné kapitoly označované jako Externí odkazy, která se klade až na konec článku.
  • Na pojmy, které mají nebo by měly mít ve Wikipedii svůj vlastní článek, se dělají tzv. wikiodkazy.
  • Na konec článku se umisťuje označení pahýlu (v případě, že článek neobsahuje všechny informace a předpokládá se jeho podstatnější rozšíření), kategorie, do níž je článek zařazen (vždy), a mezijazykové odkazy (jsou-li o tématu články v jiných jazykových verzích); a to v uvedeném pořadí.

Zdraví Fagnes 24. 3. 2011, 14:30 (UTC)

--Fagnes 24. 3. 2011, 14:38 (UTC)