Diskuse s wikipedistou:Akil

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele Vachovec1 v tématu „Mikroregion Kuřimka

Mikroregion Ivančicko[editovat zdroj]

Vítám Vás ve Wikipedii a děkuji za Vaše příspěvky! Patrně omylem jste založil článek ve jmenném prostoru kategorie. Článek je Mikroregion Ivančicko, kategorie je Kategorie:Mikroregion Ivančicko. Opravil jsem to po Vás, tak se mrkněte jak, abyste příště věděl. Díky, mějte se fajn! --Egg 18:50, 18. 3. 2006 (UTC)

Prosím Vás, nepište text do kategorie, nepatří tam. (Kategorie:Mikroregion Chvojnice) Podívejte se do zdrojáku, jaký je obsah jiných kategorií, žádný text tam není. Jen zařazení do vyšších kategorií a případně šablona {{hlavní článek|XYZ}} Takový je zde standard, text patří do článku o mikroregionu. Děkuji za pochopení. --Egg 20:00, 18. 3. 2006 (UTC)

chyby v obcich[editovat zdroj]

Mate v obcich spatne pocet zakladnich sidelnich jednotek (neni to jedna)

Např. v Křižánky jste uvedl 1, ale realita je 3, viz http://www.isu.cz/uir/scripts/obecdet.asp?nazob=K%F8i%9E%E1nky&kodob=&kodok=+&kodkr=+&trideni=1

Na http://www.isu.cz/uir/scripts/vfobce.asp se dá tenhle údaj snadno zjistit.

Herálec (okres Žďár nad Sázavou) to samé, ale tam už jsem to opravil

--Bilboq 19:45, 5. 9. 2006 (UTC)

Díky, beru na vědomí, nějak jsem to přehlédl. Také dík za odkaz, ten neznám. --Akil 20:15, 5. 9. 2006 (UTC)

Jinak co se týče místních částí, tak je lepší je dávat wikiodkazem, asi jako jsem to upravil na Herálec (okres Žďár nad Sázavou), protože je celkem šance, že o těch místních částech (typicky vesnice) někdo napíše článek (typicky člověk co to tam zná). --Bilboq 20:30, 5. 9. 2006 (UTC)

Dobře, upravím to tak i u Křížánek a budu v tom pokračovat i u dalších obcí. --Akil 20:45, 5. 9. 2006 (UTC)

Teď jsem si všiml, že tam (Křižánky) nesedí rozloha z údaji které´udává český statistický úřad, viz. http://www.czso.cz/lexikon/mos2003.nsf/mos?openform&:595918 (ale je pravda, že to jsou údaje z roku 2003, takže to se mohlo změnit)

Jinak další potenciálně užitečný zdroj dat je na http://www.epusa.cz/index.php?platnost_k=0&jazyk=en&sessID=0&obec=595918

(V obou dvou odkazech místo čísla 595918 na konci adresy stačí dosadit NUTS5 kód obce a vyjedou tak údaje pro jakoukoliv jinou obci)

Doufám, že oba dva odkazy pomůžou.

--Bilboq 21:32, 5. 9. 2006 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Stratenská jeskyně, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

Vzhledem k tomu, že jste sám ke článku přidal odkaz na stránky, odkud je tento text s mírnými změnami převzat (a přeložen do češtiny), je jasné, že se jedná z vaší strany spíše o začátečnickou chybu.

Na wikipedii je však nutné přispívat pouze vlastními texty, z jiných zdrojů je možné čerpat pouze informace, nikoliv formulace.

Ještě jednou děkuji za pochopení. Jan.Kamenicek 22:46, 30. 12. 2006 (UTC)

Celý článek jsem přepracoval a doplnil, snad už je v pořádku Akil 23:16, 2. 1. 2007 (UTC)

Velmi vám děkuji za váš přístup. Všiml jsem si také, že podobný problém má například i článek Harmanecká jeskyně. Nebudu na něj dávat šablonu, ale mohl byste ho prosím rovněž přepracovat, případně i nějaké další články, u kterých by mohly být podobné pochybnosti?

Také jsem si všiml, že naprosto stejné formulace jsou v těchto článcích i na slovenské Wikipedii. Předpokládám tedy, že jste zřejmě v dobré vůli převzal text z tohoto bratrského projektu, což je samozřejmě povoleno, aniž jste tušil, že se tamější autor dopustil plagiátství. Člověk musí být někdy obezřetný. Jan.Kamenicek 08:13, 3. 1. 2007 (UTC)

Vypadá to, že většina článků o slovenských jeskyních na slovenské Wikipedii byla převzata z jiných webů bez výraznějších úprav, budu se je snažit postupně přepracovávat. Akil 11:42, 3. 1. 2007 (UTC)
Zavítal jsem na chvíli na sk.wiki a dozvěděl jsem se, že tam mají s autory toho webu, odkud články pochází, dohodu, že mohou jejich texty přebírat. Bohužel ale, ta dohoda hovoří pouze ozveřejnění na slovenské wikipedii, o dalším šíření neříká nic. Pokusím se zjistit něco více a dám vám vědět. Jan.Kamenicek 20:30, 3. 1. 2007 (UTC)
Takže Pod lípou jsem si ověřil, že za těchto podmínek články z sk.wiki přebírat nelze. Domnívám se, že to je z jejich strany velká chyba, protože texty každé wikipedie musí být dále volně šiřitelné, ale autor té jejich dohody, který tam zároveň působí i jako správce, se na tyto námitky neobtěžuje odpovědět. Jan.Kamenicek 09:02, 4. 1. 2007 (UTC)

Dovolil bych si nesouhlasit s tím, že uvedené články z skwiki nelze přebírat. Na uvedených stránkách není nic o zákazu přebírání a tudíž platí GFDL licence uvedená pod stránkou--Zp 09:21, 4. 1. 2007 (UTC)

Jak už jsem psal, webmaster stránek mineraly.sk výslovně povolil pouze publikaci na sk.wiki, to by mohlo vést k velkým problémům. Proto jsem mu včera poslal obecněji formulovanou žádost založenou na tomto vzorovém dopise. Pokud vysloví souhlas, je to jasné, pokud vysloví nesouhlas nebo bude žádost ignorovat, je to taky jasné. Zatím tedy asi nic nepřepracovávejte, zkusíme chvíli vyčkat. Jan.Kamenicek 16:01, 5. 1. 2007 (UTC)

Protože stále od nich nemám odpověď, nadnesl jsem ten problém na Wikipedie:Pod lípou (práva)#Slovenské jeskyně. Myslím ale, že články bude nutné přepracovat. Jan.Kamenicek 13:14, 16. 1. 2007 (UTC)

Označil jsem zmíněné články jako copyvio. Na skwiki už někteří redaktoři začali věc řešit, doufám, že tamní čistící mechanismy zafungují. Pokud by náhodou došlo k povolení převzetí pod GFDL, tak se případně smazané články musí obnovit. --Beren 09:31, 19. 1. 2007 (UTC)
Podařilo se mi z mineraly.sk získat obecné povolení, takže vše už by mělo být v pořádku, snad se to brzy objeví i mezi povolenými zdroji. Kolega Beren již před časem označené články opět obnovil. Pokud budete mít chuť v překladech pokračovat, případně s psát i vlastní články na tato témata, bude to pro Wikipedii velký přínos. Jan.Kamenicek 13:26, 25. 1. 2007 (UTC)
Povolení je zde: Wikipedie:Povolené zdroje/mineraly.sk. Na konec převzatého textu nebo k převzaté fotografii je třeba připojit tuto šablonu: {{Minerály.sk|cesta}}, kde "cesta" znamená cestu ke stránce s textem či fotografií na webu mineraly.sk. Šablona způsobí, že na konci textu se objeví informace o tom, odkud byl materiál převzat a že se tak stalo se souhlasem webmastera. Např. info o Harmanecké jeskyni je z http://mineraly.sk/files/lok/59_harmanecka_jaskyna.htm#..., tudíž se vloží šablona {{Minerály.sk|/files/lok/59_harmanecka_jaskyna.htm#...}} Jan.Kamenicek 18:11, 2. 2. 2007 (UTC)
Díky, vidím, že už jste povolení všude umístil. Byl jsem teď 10 dní zcela mimo internet. Akil 21:09, 12. 2. 2007 (UTC)

Pochvala za obrázky[editovat zdroj]

Pane kolego, dovolte, abych Vám vyslovil pochvalu a poděkování za Vaše úsilí, věnované jeskyním a jiným záůežitostem místopisu,. zvláště pak za obrazové příspěvky. Většinu těch obrázků jsem v uplynulých několika dnech přetahal na Commons. Jmenovitě to byly snímky Holštejna, jeskyně Hladomorna, jeskyně Kostelík, Staré huti u Adamova, jeskyně Jáchymka, vysílače Kojál, chrámu ve Křtinách, Malinské skály, Čtyř palic, Devíti skal a Hradu Pernštejna. Holštejn, Kojál a Pernštejn už našly použití v jinojazyčných článcích. V této souvislosti bych Vás chtěl poprosit o zvážení, zda budoucí fotopříspěvky neukládat místo na cs: rovnou na Commons, kde jsou bez dalšího plýtvání lidskou prací k dispozici i pro ostatní jazykové verze a navíc se tím vytvářejí obrazové galerie s možností efektivní kategorizace. Ještě jednou díky a těším se na další spolupráci. --Miaow Miaow 15:02, 8. 1. 2007 (UTC)

Zjistím, je se tam přidávají a příště už je tam nahraju. Akil 22:12, 8. 1. 2007 (UTC)

Jeskyně[editovat zdroj]

Malá a Velká cikánská jeskyně nejsou jeskyně, přečtěte jsi heslo jeskyně. jeskyně je přírodní útvar, a to ty dvě nesjou, jsou to vydlabané prostory.--Mirek256 16:58, 16. 3. 2007 (UTC)

To je možný, já jsem jen měnil asi u 30 článků kategorii z Jeskyně na Česká jeskyně a blíž jsem to nezkoumal. Podívám se na ty články. Akil 17:12, 17. 3. 2007 (UTC)
MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Amatérská jeskyně, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Vrbova 12:21, 16. 10. 2007 (UTC)

Amatérská jeskyně[editovat zdroj]

Dobrý den!

Dnes se Váš článek Amatérská jeskyně dostal na hlavní stránku do rubriky "víte že?", ale téměř okamžitě byl označen jako copyvio (viz výše), hlavně kvůli popisu jeskyně, který je vskutku dosti doslovně přejat z uvedených stránek. Pokusil jsem se článek přepracovat, aby mohl na wiki (a na hlavní straně) zůstat, ale wikipedistce Vrbové se přepracování zdálo nedostatečné, takže vložila copyvio opět i po přepracování. Nakonec jsem proto popis jeskyní zcela vypustil, takže už je článek po právní stránce snad v pořádku, jakkoli je to díky tomu také ještě zoufalejší pahýl než předtím. Nechcete se toho ujmout a přepracovat to do nějaké přijatelnější podoby? (pochopitelně bez dalších copyvií ;o)

Přidal jsem tam mapku jeskyní splácanou za dvacet minut v Gimpu. Chtěl bych ho ještě předělal, aby byl trochu k světu ;o)

Díky za Váš čas věnovaný Wikipedii --Šandík 21:54, 16. 10. 2007 (UTC)

Omlouvám se, uznávám, že jsem popis jeskyně skoro opsal. Teď nemám moc času, ale zkusím si ho udělat a článek přepracovat Akil 20:06, 18. 10. 2007 (UTC)
Tak jsem celý popis přepracoval a doplnil ze všech možných zdrojů (ne že by jich bylo zrovna moc...). Akil 10:37, 21. 10. 2007 (UTC)
Díky moc. Ještě tam přidám vylepšenou verzi mapy. --Šandík 13:34, 21. 10. 2007 (UTC)

Skalistý potok[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Skalistý potok, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Vegetator 24. 4. 2010, 09:04 (UTC)

Demänovská ledová jeskyně[editovat zdroj]

Srdečně Vás zdravím a oznamuji, že na Hlavní stranu byla pro týden od 21. do 27. června 2010 vybrána zajímavost z hesla Demänovská ledová jeskyně, jehož jste autorem. Budete-li chtít, na stránce WP Article Statistics se můžete podívat na jeho návštěvnost.

Pokud byste věděl ještě i o jiných zajímavých heslech, zcela jistě je prosím rovněž navrhněte. Velmi Vám děkuji a přeji hezký týden. Jan.Kamenicek 20. 6. 2010, 21:25 (UTC)

Želetavka[editovat zdroj]

Zdravím kolego. V článku o této říčce jste uvedl zavádějící informaci, že teče na pomezí Čech a Moravy. Prosím nastudujte si průběh zemské hranice Čech a Moravy a vůbec se nedívejte na komunistické nebo pozdější pseudocelky, které s historickými zeměmi nemají nic společného. Dačicko neleží v Čechách, ale na jihozápadě Moravy. Ke studiu této zemské hranice mohu doporučit například server www.mapy.cz. Když tam zatrhnete "historickou mapu" a najedete si k osadě Maříž nebo pro změnu ke Králickému Sněžníku, tak máte možnost si projet celý průběh této hranice. Děkuji. S pozdravem --Kirk 28. 10. 2010, 20:08 (UTC)

Mikroregion Kuřimka[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Mikroregion Kuřimka. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Vachovec1 (diskuse) 22. 12. 2014, 21:13 (CET)Odpovědět