Diskuse s wikipedistkou:Zgrzewa

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 11 měsíci od uživatele Plánovací kalendář v tématu „Zapojte se do Komunitního wishlistu!

--Harold 7. 9. 2010, 21:44 (UTC)

Polská témata[editovat zdroj]

Zdravím Vás a dovoluji si upozornit na stránku Wikipedie:Cizojazyčné články o Česku bez české interwiki, kde je i pár tipů na překlad z polštiny (a asi budou přibývat). Osobně mi tu chybí článek o Polácích v Česku, viz pl:Polacy w Czechach. --Gumruch 8. 9. 2010, 00:34 (UTC)

Fotografie kostelů Českobratrské církve evangelické[editovat zdroj]

Pěkný den,

dovolil bych si Vás upozornit na stránku Seznam sborů Českobratrské církve evangelické. Pomalu do ní doplňujeme fotografie kostelů. Nemáte Vy, jakožto člověk ze severní Moravy, nějaké k dispozici (či dokonce byste byla ochotně nějaké kostely vyfotit)? Předem Vám za to děkuji. Obracím se s touto žádostí právě na Vás, neboť jsem na Vašem „pískovišti“ našel infoboxy se sbory Českobratrské církve evangelické.--Jan Polák 9. 9. 2011, 13:01 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Vaše nové články Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Hranicích, Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Šumperku a Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Zábřehu na Moravě, které jsem přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství. Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes 17. 10. 2011, 16:00 (UTC)

„Řád pilné včelky“[editovat zdroj]

Zdravím. Dovoluji si Vám udělit malé ocenění - „Řád pilné včelky“ - za neúnavnou práci na zakládání článku týkajících se farních sborů ČCE. Hodně úspěchů (nejen) na wikipedii přeje --Saltzmann 20. 10. 2011, 23:27 (UTC)

Dobrý den, nějak se nám namnožily farní a ochranovské sbory... Nemělo by smysl písmeno „f“ v článcích (někdy s tečkou, někdy bez tečky) buď vypustit (s tím, že pokud je to v kapitole faráři, tak to asi budou všechno faráři – nebo teda případně farářky, pohybujeme-li se v oblasti protestantismu), nebo rozcepsat? Zdraví Fagnes 27. 1. 2012, 14:55 (UTC)

Borová u Poličky[editovat zdroj]

Zdravím a dovoluju si poprosit o zkouknutí a rozseknutí drobné nejasnosti, o niž jsem při doplňování chybějících místních kategorií ke sborům ČCE zakopnul: Článek Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Borové u Poličky uvozují slova „Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Poličce“ , ač bych čekal „v Borové u Poličky“. Předpokládám, že půjde prostě o nějaký pracovní copy&paste přehmat, jakých se nám tu a tam děje spousta, ale přece jen, protože s tématem jinak nemám co do činění, se raději zeptám, než bych si troufal to o své vůli přepsat. --Miaow Miaow 10. 2. 2012, 22:32 (UTC)

Dobrý den, zdravím vás! Dívala jsem se na vaši uživatelskou stránku a tam máte uvedeno, že vaším rodným jazykem je polština. Tímto bych vás chtěla o něco poprosit – nemohla byste na polské wikipedii založit článek Městské divadlo Brno. Tento článek je na české wikipedie poměrně rozsáhlý (patří mezi nejlepší na české wikipedii). Nechci po vás překlad celého článku, stačí odstavec nebo dva. Jen to nejdůležitější.

Samozřejmě pochopím, pokud se vám do toho nebude chtít. S pozdravem ♥ K123456  11. 2. 2012, 12:43 (UTC)

Vřele díky za vytvoření šablon pro SCEAV. Písek je novým sborem, a proto ještě v některých seznamech nefiguruje, patří ale do Jablunkovského seniorátu. Jinak doporučuji uvádět oficiální názvy dle Rejstříků církví a náboženských společností, kde jsou uvedeni i statutárové jednotlivých organizačních složek církví. Ještě jendou díky za spolupráci.--Qasinka 16. 2. 2012, 08:28 (UTC)

Muzejní noc v Opavě a případný slezský wikisraz[editovat zdroj]

Ahoj! Věnuj prosím pozornost této informaci Wikipedie:Pod lípou#Výzva všem Slezanům a zájemcům o Slezsko. Díky! --Gampe (diskuse) 3. 5. 2012, 15:49 (UTC)

Letniční církev v Polsku[editovat zdroj]

Ahoj Ewo, můžeš se mi prosím podívat na tento článek? Snažil jsem se jej přeložit z polštiny, ale ne doslovně, trochu jsem to zkrátil, tak třeba znáš i některé reálie. Těším se a zdravím! --Lukáš Král (diskuse) 2. 12. 2016, 14:06 (CET)Odpovědět

Ahoj, rada te zde vidim :) Problem mam uz s prvnim slovem v titule clanku. "Ewangliczna" je cesky "Evangelikalni" (Evangelicka je jednoduse Ewangelicka) - stejne to mas napsane v casti "Verouka". drobne upravy jsem uz do clanku nanesla. titul ale prosim zmen sam. zdravim. Zgrzewa (diskuse) 2. 12. 2016, 17:40 (CET)Odpovědět
Díky - ono to s tou láskou a milostí je myslím v polštině naopak, žejo :) --Lukáš Král (diskuse) 2. 12. 2016, 22:49 (CET)Odpovědět

Zaniklé sbory ČCE[editovat zdroj]

Ahoj, Ewo, dík za péči o články o sborech. Teď jsem si všiml, jak jsi vyňala ze seznamu sbor ve Svratouchu, protože se stal kazatelskou stanicí, a napadlo mě nad tím: encyklopedii bychom neměli budovat jako adresář, ona má poskytovat nadčasové údaje. Navrhuji údaje nezahazovat, ale raději označit sbor jako zaniklý, s poznámkou, co se s ním stalo. Podobně zanikly Nebužely, Hořátev, Kostelec nad Labem atd. atd. Tak se postupuje v seznamech kulturních památek - je-li někde památková ochrana sňata nebo památka zanikne, napíše se to do poznámky, ale v seznamu zůstane. Zdraví --Uacs451 (diskuse) 30. 1. 2017, 09:56 (CET)Odpovědět

Ahoj, o tom, ze nemam odstranovat clanky jen proto, ze se sbory staly kazatelskou stanici uz jsem byla informovana :) chapu to, a nedelam to. Ted jsem to take neudelala, ja jen odstranila cerveny link - clanek o sboru ve Svratouchu jeste neexistoval. Ale pokud prece jen jsem neco podelala, dej zas vedet! Diky, Zgrzewa (diskuse) 31. 1. 2017, 09:16 (CET)Odpovědět
Nepodělala, ne, to jsem nechtěl říct, jen to, že i ze seznamu je škoda tu informaci vyřazovat, když už ji máme. Nevadí, že odkaz je červený, zůstala by informace, že takový sbor existoval a co se s ním stalo. Zdraví --Uacs451 (diskuse) 31. 1. 2017, 09:37 (CET)Odpovědět

Olomoucký wikisraz v dubnu 2022[editovat zdroj]

Tuto pozvánku vám posíláme, protože na své uživatelské stránce uvádíte, že jste z Olomouckého nebo Moravskoslezského kraje. Pokud o ně nemáte zájem, ozvěte se mi prosím na pavel.bednarik@wikimedia.cz.

--Pavel Bednařík (WMCZ) 14. 4. 2022, 21:35 (CEST)Odpovědět

Olomoucký wikisraz v květnu 2022[editovat zdroj]

--Pavel Bednařík (WMCZ) 23. 5. 2022, 23:05 (CEST)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:31 (CEST)Odpovědět