Wikipedie:Kabinet kuriozit/Historie

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Toto je podstránka Kabinetu kuriozit. Umísťují se sem všechny kuriozity, které se týkají historických událostí či jednoduše jakkoliv historie. Pro ostatní témata existují vlastní podstránky.

Bitva u Lipska[editovat | editovat zdroj]

Stalo se to takhle. Napoleon byl velký chumáj, který si myslil že může rozdrtit svět pod svými kopýtky. Hup sem hup tam a najednou byl bez armády, sám samotiný, chudinka malá (měřil okolo 150 cm) a v nesnázích. Tož si lidi řekli co s ním. Dali ho na ostrůvek se jménem Svatá Heluš, protože všecky ostatní byly zaplněny jinými bandity a zločinci. Ale Napoleon na svůj věk a mohutnost byl veliká vyžírka. Jelikož se občanů titěrného ostrůvku nechtělo porád dovážet drahé zboží a laskominky, na které si jenom jejich milostpán Napoleoníček vzpomenul killnuli ho. A toť slavný konec moudrého a statečného francouzského mužíčka.

Dějiny Ameriky[editovat | editovat zdroj]

(Smazáno po tříminutové existenci. --Luděk 20:26, 11. 1. 2005 (UTC))

dějiny ameriky jsou dějinami bodání ostruh do mrtvého koně

Přemysl Oráč[editovat | editovat zdroj]

Smazaná verze z 20.03.2005 (-jkb-)

Přemysl Oráč byl sexualní manjak.

Druhá pražská defenestrace[editovat | editovat zdroj]

2 Pražská defenestrace se stala r.1618. Vše se odehrálo na Pražském hradě v kanceláři s které byli vyhozeni z oken dva místodržitelé Stravata a Martinic a také neviný písař Fabricius. Fabrícius se šel podívat do kanceláře se které se ozíval hluk jak ho viděli byl Fabrýcius okamžitě vyhozen i s místodržitely. Stravata,Martinic i neviný písař Fabrícius pád přežily,protože stěna byla u konce sešikmená zmírnila pád a dole byly opadky takže měly je pár zlomenin,ale nic vážného. Dole na ně ještě střílely,ale přesto všechno přežili. Takhle to všechno vedlo na 30 letou válku...

Svérázné podání historických událostí bylo záhy smazáno. --Luděk 16:21, 6. 6. 2005 (UTC)

Ludvík XVII.[editovat | editovat zdroj]

Po čtvrthodince na pokochání byl obsah přenesen sem. --Luděk 20:46, 7. 11. 2005 (UTC)

Ludvík XVII.-málo známý bratr Ludvíka XIV. Byl vychováván u krejčího v Paříži, který ho jednou umlátil k smrti


Antonius a Kleopatra (Shakespeare)[editovat | editovat zdroj]

stručné, jasné výstižné ... ;-) --Postrach 11:21, 30. 11. 2005 (UTC)

Kleopatra se zamiluje do Antonia ale on je debil,ona se uštkne hadem a zemře

Bitva u Lehnice[editovat | editovat zdroj]

stručně a jasně --Zirland 17:33, 7. 12. 2005 (UTC)

Mongolové táhli do Evropy - Polska -1241 n.l. bitva u Lehnice (Slezsko) - vitezstvi Mongolů a dale tahli na Moravu...... tot Bitva u Lehnice

Cleopatra VII[editovat | editovat zdroj]

Štědrovečerní příspěvek k dějinám antického Říma --Radouch 10:38, 24. 12. 2005 (UTC)

Byla to žena Cesara neoblíbená žena která v římě dokázala něco co jiné ženy Cesarovy nikdy co se dozvite po smrti!!!!!!


Oktan Esoterus[editovat | editovat zdroj]

Zajímavá teze. Ovšem Google ho nezná. Čím to asi bude.

Prof. dr. et dr. Oktan Esoterus, CSc, Ph.D. (nar. 1954 v bangladéšském Dháká) je jedním z nejuznávanějích vědců a literátů v celé oblasti jihovýchodní Asie. Kromě řady literárně teoretických prací (někdy je přezdíván "Umberto Eco východu") stojí především u zrodu literárního směru jménem oktanpunk, mezi jehož hlavní předchudce lze počítat postmoderní román, viktoriánské drama a kyberpunk.

Mělo to i pokračování:

Oktanpunk je literárněfilosofické hnutí původem z jihovýchodní Asie. Za jeho duchovního otce je považován prof. dr. et dr. Oktan Esoterus, CSc, Ph.D. Tento vrcholně progresivní směr absolutní popularitou mnohonásobně převyšuje věhlas v západním světě nyní populárního proudu New Weird.
Oktanpunk myšlenkově vychází z dogmat postmoderního románu, viktoriánského dramatu a kyberpunku. Tato "trojí jednota", zdánlivě neslučitelná, je základním předpokladem zařaditelnosti daného díla mezi tuto pokrokovou tvorbu.
Po útocích z 11. 9. 2001 se pozice oktanpunku na západních trzích značně zhoršila - profesor Esoterus totiž neváhá svá díla protknout islamistickými prvky, aby tak bojoval proti xenofobii a konzumní společnosti. Jak sám říká: "Ano, jsou dny, kdy na mne padnou chmury a já si připadám jako Cervatesův Don Quijot, ovšem jako nikdo v dnešním světě, ani já se nesmím vzdávat a musím jít pevně za svým cílem." Dodejme, že v nedávné době oktanpunk prorazil na trhu v Kanadě, takže se snad blýská na lepší časy...
Stěžejní díla:
Oktan Esoterus: Temná devítka
Oktan Esoterus: Světlá desítka
Oktan Esoterus: Švestkové pyré (připravuje plzeňské nakladatelství Laser-books)


Křížení[editovat | editovat zdroj]

Náboženský obřad prováděný zejména křižáky. Slouží k posílení víry a rozmnožení věřících.


Irwin Klinch, opomíjený spisovatel, který utvářel dějiny literatury[editovat | editovat zdroj]

Irwin Klinch se narodil roku 1962 v izraelském městě Netanja. Jeho rodina ale v průběhu šestidenní války s Egyptem v roce 1967 odešla do Velké Británie, kde se Irwinův otec stal zaměstnancem Williamsových závodů na obuvnickou pryž v Manchestru. Matka Irwina Klinche byla přes svůj vrozený hendikep rádiovou hlasatelkou stanice BBC. Paní Agatha Klinchová (rozená Chesmerová) byla totiž od narození hluchoněmá, ale to jí nikterak neomezovalo ve vykonávání jejího zaměstnánání, kterým bylo moderování raních zpráv pro izraelské neslyšící ve znakové řeči


        DÍLO: Trilogie       Vzpomínky na Evropu
                             Úsvit věků v zemi za oceánem
                             Opojná sláva posledních Inků


České státní svátky[editovat | editovat zdroj]

Mezi svátky se objevil i následující. Holt není zvěd jako zvěd, ale věrozvědy si opravdu stojí za to svátkem připomínat. [1] --Luděk 19:39, 6. 11. 2006 (UTC)

5.červenec - Den slovanských věrozvědů Cyrila a Metoděje

Plukosvět[editovat | editovat zdroj]

že bychom něco v dějepise vynechali? --Japo ¿ 17:31, 6. 12. 2006 (UTC)

V lidských dějinách existuje ještě jedno období, kromě těch, které známe (např. Starověk, Středověk apod.). Jmenuje se Pluskosvět. Toto období leží mezi Starověkem a Středověkem a v té době lidé používali úžasné luky, co s nimi nešel skoro nikdo zasáhnout a dokonce měli jeden úžasný luk, pojmenovaný trefně "dekorativní luček", kterým nešel zasáhnout nikdo,kdo stál 25 a víc metrů od střelce.

anonymní udání na toho necudu smazal --Zirland 10:54, 12. 3. 2007 (UTC) a následným šestihodinovým blokem za ostatní podobné příspěvky ocenil Luděk
  • Irsko-Protestant CHarles Steward Pernell vede rolníky v "pozemkové válce" poté co odmítnouposlouchat vlastníky půdy a žádají snížení nájmu. Irští rolníci se dočkají lepších podmínek, ale CHarlie je necuda:začne se příliš kamarádit s Kitty O´Sheaovou, manželkou svého kamaráda.Jeho stoupenci se od něj odvrátí a on - aby jim dal za vyučenou - umírá.

České knížectví[editovat | editovat zdroj]

fakt vtipné zrušeno ihned, odkazy odstraněny aby nedělaly nepořádek v požadovaných--Horst 19:58, 31. 3. 2007 (UTC)

Kopněte zeměkouli do kouli[editovat | editovat zdroj]

je organizace dokončující destrukci Země, protože mají rádi Vesmírný lidi. Chcou aby je Vesmírní lidé (pod velením Aštara šerana) zachránili z hořící planety a otevřeli jim tak cestu do galaxie. Proto se snaží ještě větší spotřebu přírodních zdrojů a níčení nezdravé "zdravé" přírody.

Dvě strany...[editovat | editovat zdroj]

v organizaci existují dvě křídla -politické a -ozbrojené... neozbrojené politické hnutí rejpá do všeho, co jenom vidí... jejich akce jsou napříkla otevírání továren na smog, hromadné akce typu - za jeden poražený strom, pečený bobr zdarma, velkofarmy na tvoření metanu - zvěř krmená jenom kapustou a fazolemy a další... vůdci tohoto křídla je napříklat Santa, Budha a Mahátmá Gándí

druhá - ozbrojené křídlo je početnější... jejich hlavním účelem je níčení všech alien-pesimistů... rekrutují se hlavně z tupých mas šmoulů, členů KSČM, hermafroditních teletubis a klonů Jiřího Paroubka... velitelé jsou - Rambo, Chuck Moris, George Walker "Texas Ranger" Bush, Hitlerova zombie, Winky a Dalaj Lama (známý hráč Counteru)

22. listopad[editovat | editovat zdroj]

Verze z 20. 11. 2007 od neznámého autora z 195.113.118.50, objevil a smazal Mercy 09:03, 20. 11. 2007 (UTC)

Svět: Světový den uctívání zrzek- tento den vychází z keltského původu, kdy druidové ve svých lesích obětovali v tento den 22 zrzatých pannen

18. 11. 08[editovat | editovat zdroj]

18. 11. 2008, 10:37 - vložil 212.67.81.2, obj a smazal --Horst 18. 11. 2008, 09:44 (UTC)

sněhopal m. (6. j. -u) mytol. pohanské božstvo zimních radovánek, původně uctívané na severním Kavkaze, jehož kult byl do střední evropy přivlečen Hunskými kmeny kolem 5. stol. n.l. Uctíván byl nejvíce v oblasti Českého středohoří, zmínky nalezneme ale i jinde - na polské straně Krkonoš přežívá v lidových pohádkách jako bůžek Sniegopał, v zapadlých vesnicích severního Tyrolska jako legendární Schneefeuer (slovo se dnes používá v přeneseném smyslu jako "velká žízeň").

Vše o karlštejně[editovat | editovat zdroj]

  • autor: 85.71.171.175

Karlštejn byl postaven v roce (1799) místo jeho stavby je PRAHA 1. Karlštejn je zámek kterí je v pro turisty jako atrakce je v létě v provozu pondělí až pátek. Karlštejn má přidělanou českou vlajku. Je v provozu v létě protože vlétě je nejvíc turistů a to dělá to že pro Karlštejn je okrasa slunce. Karlštejn má troje dveře a 19 oken tak se lidé mohou dalekohledem kouknout jakej je krásnej výhled. Tak doporučujem vám abyste se šli na něj v létě podívat!!!

Bitva o konopí[editovat | editovat zdroj]

autor: 78.156.147.86

Bitva o konopí byla velká, fakt strašně velká. Bylo to 11.11.1111 (asi to byla sobota). Ten den sem byl tak zhulenej, že se se nemohl zúčastnit. Můj stav zhulenosti byl obrovskej, a proto si nepamatuju jestli to byla nebo nebyla sobota. Vovák vypěstaval nejtvrdší konopí na světě a asi proto byla ta válka (ale já si to fakt nepamatuju, byl sem zhulenej). O tento matroš se praly všechny gangy ve vesmíru co prodávaly ganju a nebo aspoň heroin.

Prafotr Morava[editovat | editovat zdroj]

nalezeno na pískovišti 21.8. 2012, autor: 90.179.110.110

Prafotr Morava bel moravskó vobdobó Prafotra Cajzla.

Déchání[editovat | editovat zdroj]

Prafotr Morava sa narodil v járu 666 v dnešním Maďarsku. V járu 676, kdy mu bela pětka járů, sem narukovali Feferóni a Slovani museli zdrhnót někam pali. Vysolili sa tak po Dunajó až narukovali do Čobolácka a vodtud dál do Moravstánu. Do cajtny hodili sicnu u Novodurovéch Mélů na sótoku Svratke a Jihlave. Vo cvanc járů pozďéc sa vysolili k norsku a po dalšém metru dohókali k Brynclu. Tehde před těžkéma járama vyhópl prafotr Morava na Špilas a hlásá: "Tady hodíme sicnu!" A dal fakčit škopek.

Stal sa tak zakladetelem piveca Oltec. Po asi kilu járů sa rozhodnól Prafotrův vnuk Hópanec založit Moravistán, jehož štryclovém štatlem sa stalo Brnisko. Skok měl jednoho syna, ten sa hókal Valach a vodešel na Vizovice, kde sa pokusil založit Valašské Rajch. Dál měl dvě céry co sa hókaly Kéra a Kisna.

Kisna pak v malým cvancu járů hodila čučku ze Špilasu a hlásila: "Merčím težké štatl, keré sa bode imrvére mlet s Cajzlama".

Smrt[editovat | editovat zdroj]

Prafotr Morava jednó zapackoval vo šutr a zahučel do džuzny co bela v Štatlu, aby sa tam postavil Brněnské krtek, a valil pod drn. To sa stalo v járu 750, kdy mu belo 84 (2*42) járů.

Po smrti[editovat | editovat zdroj]

Kvóli totně Prafotra sa na těžkéch Soubor:Counter.gif járů stopla bauda Brněnskýho krtka. {{Portály|Brno|Morava}} [[Kategorie:Brno]] [[Kategorie:Morava]]

Seznam ruských careven[editovat | editovat zdroj]

autor: 81.201.49.103

Marievna Děvušenka von Vladivostok-dcera nejbohatšího cara v Rusku a duchovní vůdce prostého lidu. Narozena 21.8. 1427 v Carském Sele. První nástupkyně ruského carského trůnu. V roce 1612 nechala zapálit univezitu, kterou se jí nepodařilo vystudovat. V roce 1824 nechala popravit svého 83. manžela, protože jí rozbil porcelánový talíř s pizzou dovezenou až z Itálie. V roce 1914 rozpoutala 1. světovou válku, která jí ovšem po čase začala nudit, tak ji posléze zrušila.Potom chtěla zaexperimentovat a tak nestolila komunismus se svým manželem Stalinem. Nyní straší na chodbách kladenského Gymnázia. Popravena bude 5.11. 2014 ve Vladivostoku.

--Ben Skála (diskuse) 5. 11. 2012, 11:39 (UTC)

Škvorecké památky[editovat | editovat zdroj]

autor: 90.177.57.111, přispěl dne 13. 9. 2013, 14:52 pravděpodobně v rámci akce Wiki miluje památky:

Škvorecké památky - je to zámek u školy, kostel u hřbitova, bílí kostel, ukřižovaný člověk u jídelny, blízko zámku a na rozcestí. A někde ve Škvorci by měla být nová památka.

--Hadonos (diskuse) 13. 9. 2013, 13:25 (UTC)

Historie šatních ramínek[editovat | editovat zdroj]

Historie ramínek nebyla zatím souhrnně zpracována. Jejich vznik vysvětluje několik příběhů, ve kterých vystupují královské páry, slavné historické osobnosti i obyčejní lidé.

Historie dřevěných ramínek[editovat | editovat zdroj]

Prezident Thomas Jefferson[editovat | editovat zdroj]

Thomas Jefferson není známý jen jako autor Deklarace nezávislosti Spojených států (1776), ale také jako tvůrce vynálezů. Mezi jeden z nich patřilo ramínko na kabát. Navíc měl Jefferson ve svém šatníku i otáčecí stroj, který mu umožňoval zavěšovat kabáty a vesty na 48 tyček připevněných k otáčecí tyči.

Adolf hitler viděl UFO[editovat | editovat zdroj]

Našel a smazal. --OJJ, Diskuse 24. 4. 2018, 17:26 (CEST)[odpovědět]

Jednou šel Adolf Hitler koupit housku se sýrem. Po cestě potkal skupinku Židů, tak ji ostřelil na Měsíc. Měl špatnou náladu, protože mu v ten den jeho žena uvařila místo lívanců palačinky. Po cestě potkal Heydricha a rozhodli se jít na vodku. Dali se každý hodně, a pak přišli prostitutky. Oni si je zavolali a...bylo. Když se Hitler vracel domu totálně ožralej rozzářilo se mu nad hlavou. Podíval se nahoru a viděl UFO. Lekl se a prdnul si a z UFO se ozvál smích, smáli se mu. Adolf se naštval a vybombardoval měsíc i s UFem.

Urbestarián[editovat | editovat zdroj]

Smazal — Draceane diskusepříspěvky 1. 1. 2021, 22:14 (CET)[odpovědět]

Urbestarián je zaniklé město, které bylo blízko Plzně do roku 1620. Jak všichni známe Bitvu na Bílé hoře, která proběhla roku 1620, tak roku 1620 proběhla i bitva v Urbestariánu, který po bitvě zanikl, tedy konkrétněji se Urbestarián přejmenoval na Tachov a po několika letech se do města opět nastěhovali lidé. Urbestarián je pouze zmíněný v několika knihách, více zmínek o něm nemáme.