Sobotín (nádraží)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Sobotín
Nádraží v Sobotíně
Nádraží v Sobotíně
StátČeskoČesko Česko
KrajOlomoucký
ObecSobotín
Souřadnice
Sobotín
Sobotín
Provozovatel dráhySART – stavby a rekonstrukce
Kód stanice348920
Tratě291, 293
Nadmořská výška405 m n. m.
V provozu od1. října 1871
Zabezpečovací zařízenímechanické (dopravna dirigovaná z Petrova nad Desnou)
Dopravní koleje1
Nástupiště (nástupní hrany)1 (1)
Prodej jízdenekNe
Služby ve staniciNe
Logo Wikimedia Commons Obrázky, zvuky či videa na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Sobotín je dopravna D3 (dřívější železniční stanice) v západní části obce Sobotín okrese Šumperk v Olomouckém kraji nedaleko řeky Merty. Leží na neelektrizované jednokolejné trati 291 pokračující ze Sobotína jako trať 293.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Staniční budova byla postavena společností Místní dráha Zábřeh-Sobotín dle typizovaného architektonického vzoru na trati ze stanice Zábřeh, ležící na již postavené trati z Olomouce do Prahy (1845), do Sobotína, pravidelný provoz započal 1. října 1871. Vzniklo zde též nákladové nádraží.

Stanice primárně sloužila k nákladní obsluze Sobotínsko-štěpánovských železáren, ocelářských podniků podnikatelské rodiny Kleinů. Sobotínskou ocel v obrovských objemech využívala stavební firma Kleinů na stavby železničních tratí po celém Rakousku-Uhersku i mimo něj. Železniční trať později odkoupila společnost Moravská pohraniční dráha, v níž Kleinové též působili.

Dne 12. listopadu 1904 otevřela společnost Místní dráha Petrov nad Desnou - Kouty nad Desnou trať ze Sobotína do Petrova nad Desnou. Po zestátnění soukromých společností v říši po roce 1908 pak obsluhovala stanici jedna společnost, Císařsko-královské státní dráhy (kkStB), po roce 1918 pak správu přebraly Československé státní dráhy.

Popis[editovat | editovat zdroj]

Nachází se zde jedno jednostranné nástupiště, k příchodu k vlakům slouží přechod přes koleje.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]