Seznam postav seriálu Star Trek: Lower Decks

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Toto je seznam hlavních a některých vedlejších postav, které se objevují v seriálu Star Trek: Lower Decks (2021).

Hlavní postavy[editovat | editovat zdroj]

Pozn.: Barevně v souladu s uniformami je označeno zařazení postav: červená – velení a řízení, modrá – vědecká a lékařská sekce, žlutá – technická sekce a bezpečnost, šedá – civilisté.

Jméno Pozice Druh Herec Poprvé
Beckett Mariner velitelská divize člověk Tawny Newsome Second Contact
Beckett Mariner je praporčíkem Hvězdné flotily na lodi Federace Cerritos pod velením své matky kapitánky Carol Freeman. Je drzá, dělá si co chce a moc se neohlíží na následky svých činů, ale přesto pro své přátele a rodinu dokáže udělat cokoliv. Její nejlepší kamarád je Boimler.
Jméno Pozice Druh Herec Poprvé
Brad Boimler velitelská divize člověk Jack Quaid „Second Contact“
Brad Boimler je praporčíkem Hvězdné flotily na lodi Federace Cerritos pod velením kapitánky Freeman. Drží se předpisů jak jen to jde, snaží se zapůsobit na nadřízené svou prací, ale často se mu to vůbec nedaří. Jeho nejlepší kamarádka Mariner ho kvůli svým eskapádám často přivádí do průšvihu.
Jméno Pozice Rasa Herec Poprvé
D'Vana Tendi vědecký důstojník v zácviku člověk Noël Wells „Second Contact“
D'Vana Tendi je praporčíkem Hvězdné flotily na lodi Federace Cerritos pod velením kapitánky Freeman. Bývala členkou pirátského Orionského syndikátu. Během studia na akademii Hvězdné flotily se setkala se stereotypy o Orioncích, což ji rozrušovalo, ale přesto byla neuvěřitelně dychtivá předvést se jako cenná členka posádky a byla velmi soustředěná na studium. Její nejlepší kamarád je Rutherford a spolu s ním, Mariner a Boimlerem tvoří partu přátel z nižších palub.
Jméno Pozice Rasa Herec Poprvé
Sam Rutherford inženýr Orionec Eugene Cordero „Second Contact“
Sam Rutherford je praporčíkem Hvězdné flotily na lodi Federace Cerritos pod velením kapitánky Freeman. Je vždycky nadšený do práce a protože má kybernetická vylepšení mu to jde ještě lépe. A spolu s Mariner, Boimlerem a Tendi tvoří partu přátel z nižších palub, ovšem jeho nejlepší kamarádka je Tendi.
Jméno Pozice Rasa Herec Poprvé
Carol Freeman velící důstojník člověk Dawnn Lewis „Second Contact“
Carol Freeman je kapitánem Hvězdné flotily a velící důstojník lodi Federace USS Cerritos. Na lodi slouží její dcera Mariner, jejíž průšvihy musí řešit. S Williamam T. Rikerem, bývalým prvním důstojníkem na Enterprise-D a E, jsou blízkými přáteli.
Jméno Pozice Rasa Herec Poprvé
Jack Ransom první důstojník člověk Jerry O'Connell „Second Contact“
Jack Ransom je Komandérem Hvězdné flotily a prvním důstojníkem na lodi Federace Cerritos pod velením kapitána Freeman. Má rád cvičení a posilování o čemž se nezapomíná opakovaně zmiňovat.
Jméno Pozice Rasa Herec Poprvé
Shaxs bezpečnostní důstojník Bajoran Fred Tatasciore „Second Contact“
Shaxs je poručíkem Hvězdné flotily a hlavní bezpečnostní důstojník lodi Federace Cerritos pod velením kapitánky Freeman. Býval členem odboje během okupace Bajoru Cardassiany. Tato zkušenost byla natolik traumatizující, že i po letech ho jakákoliv zmínka o Bajoru uvrhne do násilného vzteku, ale také se díky tomu spřátelil s Kirou Nerys.
Jméno Pozice Rasa Herec Poprvé
T'Ana hlavní lékař Caitian Gillian Vigman „Second Contact“
T'Ana je komandérem Hvězdné flotily a hlavní lékařka sloužící na lodi Federace Cerritos pod velením kapitánky Freeman. Je z druhu Caitianů díky čemuž vypadá téměř stejně jako pozemská kočka. Ve svém volném čase ráda leze po skalách díky čemuž se cítí být naživu a to bez bot aby mohla využít své drápy.