Jan Kozel

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Jan Kozel
Datum narození15. června 1996 (27 let)
Místo narozeníPraha, Česko
Výška1,91 m
Klubové informace
Současný klubAFC Fylde
Poziceobránce
Mládežnické kluby
Česko SK Slavia Praha
Česko FK Dukla Praha
Profesionální kluby
Roky Klub
2014–2016
2016
2016–2017
2017–2018
2018
2018–2019
2019–2020
Česko Dukla Praha
Česko SK Aritma Praha
Česko SK Aritma Praha
Anglie AFC Fylde
Anglie Lancaster City FC
Česko SK Viktorie Jirny
Anglie Solent FC
Trenérská kariéra
Roky Klub
2016–2017
2017–2018
2019–2020
2020–2021
2021–2022
Česko SK Aritma Praha (mládež)
Anglie Preston North End FC (mládež)
Anglie Portsmouth FC (mládež)
Česko FK Viktoria Žižkov (B tým)
Česko SK Benešov (U19)
→ Šipka znamená hostování hráče v daném klubu.
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Jan Kozel (* 15. června 1996 Praha) je český fotbalový trenér.

S trénováním začal již v době, kdy hrál fotbal v České republice a Velké Británii.

Kozel je absolventem Univerzity Karlovy na Fakultě Tělesné Výchovy a Sportu v Praze a Solent University v Southamptonu. Během své studijní a fotbalové cesty se setkal a měl možnost spolupracovat s řadou osobností, kteří ovlivnili jeho profesionální i lidský rozvoj.

Dokončil UEFA A licenci, druhou nejvyšší trenérskou fotbalovou kvalifikaci v Evropě, pod dohledem úspěšného anglického fotbalového manažera Sean O'Driscolla.

Klubová kariéra[editovat | editovat zdroj]

Jako hráč byl Kozel obráncem a vyzkoušel si fotbal v České republice a Velké Británii. Hrál za FK Dukla Praha a dále se přesunul do SK Aritma Praha. Během doby v tomto klubu dostal nabídky z profesionálních fotbalových klubů. Během letní sezóny 2017/2018 využil příležitosti strávit rok na University of Central Lancashire, kde spojil svoji fotbalovou kariéru se studiem. Trávil čas s týmem AFC Fylde, členem National League. Dále hrál za SK Viktorie Jirny hrající ČFL. Obdržel nabídku od Cardiff Metropolitan University, kde mohl kombinovat Welsh Premier League ve Walesu s jeho postgraduálním studiem. Bohužel mu byla v přípravném období diagnostikována mononukleoza, která jej přiměla opustit veškerou fyzickou aktivitu na několik měsíců. Nakonec obdržel nabídku ze Solent University.

Trenérská kariéra[editovat | editovat zdroj]

Kozel získal první trenérské zkušenosti v klubu SK Aritma Praha. Během této doby hrál zároveň za zmiňovaný klub jako hráč.[1] Během studia na University of Central Lancashire působil v Preston North End FC, kde mohl poprvé zažít anglický fotbal[2] jako trenér v akademii. Od roku 2019 trénoval v Portsmouth FC, kde pracoval v akademii, ale dále měl příležitost pomáhat u A týmu[3]. Na podzim roku 2020 přijal nabídku z týmu FK Viktoria Žižkov, kde se stal hlavním trenérem rezervního týmu.[4] Koncem sezóny přešel do klubu SK Benešov, kde se stal šéftrenérem dorostu a trénoval kategorii U19.

Mimo hřiště[editovat | editovat zdroj]

Momentálně se kromě činnosti v klubu věnuje několika projektům v oblasti pohybového rozvoje dětí. V pozici FAČR Grassroots Trenéra Mládeže je ve spolupráci s trenéry a učiteli na Berounském okrese. Také v projektu Trenéři ve škole, který má za cíl vrátit současným dětem pohyb "na ulici" v podobě pestré palety sportů v hodinách tělocviku ve školách a tím zlepšení jejich kompetencí pro související činnosti jako je pozornost, řešení situací, rozhodování, apod... Dále pak spolupracuje s kluby na koncepční a individuální bázi a současně s tím pokračuje ve vzdělávacích a osvětových seminářích pro trenéry, učitele a rodiče.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. SK Aritma Praha [online]. [http: // www. aritma.cz/ Dostupné online]. 
  2. [https: //www.pnefc.net/matches/ u18s-results / Dostupné online]. 
  3. [https: //www.portsmouthfc.co.uk/news/2019/march/odriscoll-appointed-in-academy-role/ O'Driscoll jmenován v roli akademie], portsmouthfc.co.uk, 22. března 2019
  4. Žižkov B hlásí výměnu trenéra: Hlada nahradil Kozel. Pražský fotbalový svaz [online]. [cit. 2020-11-20]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]