Diskuse s wikipedistou:Petrberka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Kuvaly 14:57, 8. 2. 2008 (UTC)


Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Děkuji za pochopení. --Postrach 04:32, 25. 2. 2008 (UTC)

Velbičice...[editovat zdroj]

ty šišky velbičice / welvíčie jsou v pořádku.... :-)

Kategorie[editovat zdroj]

Přeji hezký den, podívejte se prosím na Nápověda:Kategorie, kde najdete návod, jak používat kategorie:-) jsou celkem důležité a umožňují snadnou orientaci v článcích. Prosím, používejte je ve svých článcích. Díky moc, zdaaraví --Podzemnik 13:58, 3. 3. 2008 (UTC)

Můžete, prosím, u článku Karyatidadoplnit zdroje, ze kterých jste čerpal? --Limojoe 01:47, 5. 3. 2008 (UTC)

Dobry den, taktez prosim u clanku Pál Szinyei Merse, Dekuji pekne kolega --Zacatecnik 15:26, 15. 4. 2008 (UTC)

Zdravím, chtěl bych poprosit jestli by si nemohl ten článek zkontrolovat z hlediska překladu ze španělštiny, španělsky neumím a proto by se hodilo, kdyby to někdo zkontroloval a popřípadě upřesnil překlad, byl bych moc vděčen pokud by ses na to koukl, ale samozřejmě nemusíš... --Elm 16:15, 15. 4. 2008 (UTC)

Interwiki[editovat zdroj]

Zdravím. Děkuji za všechny vytvořené články. Chci Vás však poprosit o přidávání „odkazů interwiki“, tedy mezijazykových odkazů na Wikipedie v ostatních jazycích. Mají syntaxi [[kód jazyka:Název článku v daném jazyce]], umístěny bývají ve spodní části zdrojového kódu článku, po uložení se zobrazí v navigačním panelu při levém okraji pod ostatními panely. Vizte příklad jak by měly vypadat.

  1. Je třeba vyhledat identické heslo v angličtině nebo jiném jazyce a tento kód okopírovat ze spodní části tamního článku. Právě tento krok vyžaduje člověka, není automatizovaný.
  2. Mezi takto získané odkazy připište [[en:název v onom jazyce]], protože v cizojazyčné verzi pochopitelně není odkaz na původní článek. Umístěte ho na správné místo v abecedním pořadí podle kódů jazyků.
  3. Srovnané odkazy uložte do českého článku.
  4. Odkaz na český článek v této formě dopište na správné místo do článku anglického.

O rozšíření do dalších jazykových verzí se už obvykle postarají roboti. Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Díky.--Faigl.ladislav 18:04, 20. 4. 2008 (UTC)

ext. odkazy[editovat zdroj]

Dobry den pouzivejte prosim sablonu {{en}}, {{de}} a jine pred ext. odkaz ci skupinu ext. odkazů namísto tvarů:

  • url - anglicky
  • url (anglicky)

Prispejte jednotnemu vzhledu Wikipedie, dekuji pekne a hezky den kolega --Zacatecnik 16:34, 5. 5. 2008 (UTC)

Používejte prosím tlačítko Ukázat náhled[editovat zdroj]

Prosím, věnujte pozornost upozornění, že máte používat tlačítko Ukázat náhled. Neberte to, prosím, na lehkou váhu. Důvody, proč se má toto tlačítko používat, máte uvedeny výše. Kromě technických záležitostí jde i o ohleduplnost vůči lidem, kteří sledují poslední změny nebo budou někdy muset něco hledat v historii (jednotlivých verzích) článků. Věřím, že pochopíte, že je opravdu nanejvýš vhodné a žádoucí toto tlačítko používat. Děkuji za pochopení. -- Mercy (|) 09:37, 26. 5. 2008 (UTC)


pousmání[editovat zdroj]

hezky nám do sebe zapadly ty články,snad behem 1 minuty, zrovna sem chtel začít psát o těch achájech:-)--H11 16. 7. 2008, 09:35 (UTC)

Napište prosím na základě čeho jste odstranil česká jména v článku Vši? Např. veš prasečí pro Haematopinus suis užíval už Obenberger v entomologii 3 z roku 1957. Díky --Varel 26. 10. 2008, 10:10 (UTC)

Defaultsort[editovat zdroj]

Ahoj, jukni kdyžtak sem, kde uvidíš praktické použití šablony Defaultsort. Může Ti to ušetřit práci (nemusíš to vypisovat pro každou kategorii zvlášť). --Podzemnik 2. 12. 2008, 08:59 (UTC)


Ale, jen jsem chtěla přidat A. Hrdlicku, tak jsem při té příležitosti seznam doplnila, a na toho Hrdlicku jsem zapomněla :) --Linn 4. 12. 2008, 08:41 (UTC)

Ahoj, mrkni kdyžtak na šablonu překlad (dokumentaci), je třeba do článků dodávat i číslo revize, jinak to (od nedávných změn) dělá nepěkný červený upozornění číslo revize nebylo určeno, jo a když už jsem tady není třeba dávat pro odřádk. tagy<br> funguje to i bez nich, zkus to:-). Jinak ale dobrý. Se měj--Horst 12. 12. 2008, 14:29 (UTC)

Kníže - dotaz[editovat zdroj]

Zdravím, děkuji za přispění do diskuze ;) Mám dotaz, jestli je tahle editace OK nebo revertovat? --Elm 5. 1. 2009, 18:41 (UTC)

Eusébio[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Eusébio. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Tlusťa 6. 1. 2009, 11:23 (UTC)

Interwiki pro Kníže[editovat zdroj]

Samozřejmě, že "kněz" a "kníže" není totéž. Jako základ pro interwiki jsem použil anglický článek Knyaz, což neznamená "kněz", ale je to článek o ruském (a vůbec slovanském) titulu "kníže". (Speciálně ruský článek "kníže" je Князь, zatímco kněz je Жрец.) Slovo kníže nemá přímý anglický ekvivalent, do angličtiny se obvykle překládá jako Duke (vévoda) nebo Prince (princ). (Například v němčině je přibližným ekvivalentem titul Fürst, odlišný od Prinz.) Editaci vracím zpět. - Mike Rosoft 24. 1. 2009, 14:24 (UTC)

Torstensohn[editovat zdroj]

Podle "Geschichte der Stadt Feldsberg, Karl Höß, Feldsberg 1902" je na str.61 uvedeno také pojmenování Torsten Sohn, což také dokládá, že byl synem Torstena a nové jméno Torstensohn bylo zřejmě jeho používané pojmenování.--Lubos33 11. 4. 2009, 13:08 (UTC)

Díky za obce[editovat zdroj]

Dobrý den! Všimla jsem si, že přidáváte ozdrojované informace do článků o obcích v okrese Český Krumlov. Díky Vám za to! Krásný den přeje --Jana Lánová (diskuse) 28. 11. 2012, 06:14 (UTC)

Používejte prosím kategorie[editovat zdroj]

Děkujeme za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás prosíme, abyste každé nově vzniklé heslo vždy zařadil(a) do určité kategorie (příp. kategorií). Dělá se to připsáním [[Kategorie:Název kategorie]], například [[Kategorie:Němečtí fyzikové]] na novou řádku u konce stránky.

Proč kategorizovat?

Kategorizace článků je výhodná, protože kategorizované články mohou uživatelé Wikipedie procházet nejen podle jejich názvů, ale také podle právě takto vytvořených kategorií. Jediným kliknutím na odkaz pod daným heslem získají seznam všech článků v dané kategorii, čímž získávají kontext k tématu, které je zajímá.

Nejčastější příklady
  • U osob, u nichž je znám rok narození (a/nebo úmrtí), se přidává šablona [[Kategorie:Narození Rok_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Rok_úmrtí]]
  • U obcí, okresů, krajů apod. je zvykem vložit minimálně kategorii státu, do kterého patří, například [[Kategorie:Estonsko]]
  • U bibliografií osob (popř. též u cizojazyčných názvů, které uvozuje určitý člen) je možno upravit pořadí, ve kterém se tyto budou v kategoriích zobrazovat. A sice přidáním šablony {{DEFAULTSORT:Název, tak jak má být zařazen}}, například pro heslo Jiří Stanislav Guth-Jarkovský by to bylo {{DEFAULTSORT:Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav}}.
Další odkazy

♥ K123456  3. 1. 2013, 18:20 (UTC)